• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 161 z 692
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 692

#714240  autor: anita8503
 29 kwie 2014, 19:25
dawoo1 pisze:W kwestii info...może komuś się przyda. Dziś przedłużyłem umowę bez telefonu na 12 mieś. Miałem formułę M i na takiej zostałem a warunki to: umowa 12 mieś. 400min. do wszystkich,143sms za darmo,do play za darmo, stacjonarne za darmo i 500mega internetu z lejkiem ...wszystko za całe 24zł. umowa przedłużona w salonie bez wypowiedzenia. :D
W salonie taka oferta?! Nawet stacjonarki za darmo? Pokuszę się o stwierdzenie, że dla osób które nie potrzebują unlimited ta oferta jest po prostu rewelacyjna. Gratulacje!

#714246  autor: KA
 29 kwie 2014, 20:01
dawoo1, żeby zostać przy formule, którą się miało NIC nie trzeba "przedłużać", bo po wygaśnięciu zobowiązania 12mies ma się te same warunki i w dodatku umowę bezterminową, więc nie rozumiem???

#714247  autor: kefas198
 29 kwie 2014, 20:02
Posiadam abonament w play, który przedłużyłem 9 marca.

Mam także drugi numer pre-paid na który chciałbym wziąć abonament

1. Z promocji na 6 miesięcy nie mogę skorzystać, gdyż musiałbym wziąć nowy numer, jak więc skorzystać z wiosennej promocji? Nie dostałem żadnego smsa mimo przedłużania umowy ostatnio.

2. Czy są jakieś abonamenty (chodzi o przeniesienie tego z pre-paid), który niekoniecznie musi mieć no-limit, ale ważne aby miał 1-2gb internetu?

#714249  autor: anita8503
 29 kwie 2014, 20:05
KA pisze:dawoo1, żeby zostać przy formule, którą się miało NIC nie trzeba "przedłużać", bo po wygaśnięciu zobowiązania 12mies ma się te same warunki i w dodatku umowę bezterminową, więc nie rozumiem???
"Stara" formuła M nie obejmuje no limit stacjonarne, 500 MB netu i kosztuje 29 zł więc kolega wyżej przedłużył ją na bardzo dobrych warunkach.

#714252  autor: KA
 29 kwie 2014, 20:16
Stara "M" z 500MB obejmuje dodatkowy pakiet albo no-limit sms/mms, albo stacjonarnych jeśli była wzięta po wypowiedzeniu. Taką ma moja córka i po 12mies jest bez zmian.
Tyle, że kosztuje 34, a nie 24 i to mi umknęło. Rozumiem, jeśli 10zł taniej, ale za to znowu rok zobowiązania. Jeśli zostawię, jak jest - mam za 34, ale w każdej chwili mogę przenieść numer do jakiejś lepszej oferty (choć ta i tak jest baardzo dobra).

#714255  autor: andrzejgolota
 29 kwie 2014, 20:55
@kefas

1. Będzie ciężko, bo nawet jak przeniesiesz numer do innej sieci, to jeśli dobrze pamiętam w regulaminie jest, że na tym przenoszonym numerze musi być przez dwa albo trzy miesiące opłacona faktura. Czyli teoretycznie mógłbyś przejść do nju z rachunkiem, zapłacić za 2 okresy, no ale znając życie za 2 miesiące tej oferty w Play już może nie być.

2. Jest formuła Play [no limit Play, 2 GB] gdzie za 10 zł można dokupić 100 minut.

#714277  autor: kefas198
 29 kwie 2014, 21:50
@andrzejgolota

Dzieki serdeczne!
A co z tą wiosenną promocją za 43zł? Da się to jakoś wziąć jeśli nie dostałem smsa? Albo jest szansa, ze dostanę?

#714281  autor: dawoo1
 29 kwie 2014, 22:17
@anita8503
Dzięki za wyjaśnienia....nic już wyjaśniać nie muszę.24 zł za taką ofertę to chyba najlepsza propozycja na rynku. Myślałem o teryfie z telefonem ale za takie warunki z telefonem(lub podobne)(wiem że było by no limit ale mi to nie potrzebne) zapłacił bym z 80zł

#714316  autor: pakierhakierxd
 30 kwie 2014, 08:39
W Formule specjalnej z telefonem za 45zł ma się :
200 minut do wszystkich łącznie ze stacjonarnymi ;) wymienne na 300 sms
bez limitu Play
500 mb danych
Ostatnio dla siostry brałem taką ofertę,dokupiło się pakiet sms i gitara :-) ,mnie też by taka oferta pasowała :D ,nie dzwonię mega dużo,netu też starczy :D

#714321  autor: dakoolk
 30 kwie 2014, 09:19
W końcu po dużych trudach mojemu ojcu udało się przedłużyć umowę, zadzwonili do niego, jak twierdzili z DUK, ale prezentowali oferty z Play 24. W końcu po długich negocjacjach (mówili, że może "znajomy" - w domyśle forumowicze telepolis.pl - dostał taką ofertę (no limit komórki i smsy z netem 750MB za 54,99, ale oni mu takiej oferty zaproponować nie mogą).

Udało mu się wywalczyć zwykłą cenę za ten pakiet 59,99, ale dorzucili mu SMSy no limit za darmo, czyli w sumie od najlepszej oferty podanej przez andrzejagolote drożej o 5 zł i G2 mini za 359 zł (zgodnie z cennikiem - namawiałem ojca na Lumie 625 za 59 zł, ale on dał się namówić konsultantowi, że to top-hi-tech za jedyne 3 stówki drożej). SGS3 LTE chwilowo (co najamniej) nie mają, ale ostatnio jak robiłem porównanie przedłużając umowę w T-M (tam jest tylko zwykły SGS3 z 1 GB ramu), to w swojej kategorii wagowej G2 Mini wypada aktualnie zdecydowanie najlepiej, choć ja pewnie za jakiś czas wymienię swojego L9 na SGS4mini, bo jest jednak sporo mniejszy, chyba, że coś wyjdzie mieszczące się w wymiarach 125x65x8 mm z ekranem 4,3-4,5 (bo nie wierzę, że komuś uda się tam zmieścić 4,7", co prawie udało się w G2 mini), prockiem 4-rdzenie i 1 GB ramu (minimum)...

Kończę offtop (choć nie do końca, bo może się komuś przyda przy wyborze telefonu, który teraz jest bardzo mocno promowany w Play) i jeszcze raz piękne dzięki dla wszystkich!

#714360  autor: rtx
 30 kwie 2014, 14:39
dakoolk napisz czy wszystko się zgadza jak już będziesz miał przed oczami regulamin (chodzi o te darmowe nielimitowane smsy).
Czyli jednak można negocjować z DUKiem - przykładem te nielimitowane smsy. Chociaż wychodzi ponad 100zł drożej jakby wziąć ofertę za 59,99 o której pisał andrzejgolota i dokupić ten pakiet za 10zł (wtedy cena LG G2 mini to 1zł).
Wczoraj z kolei moja siostra przedłużyła abo bez telefonu: Formuła M czyli 400 minut do wszystkich + nielimitowane smsy + 1 GB netu za 29 zł. Nie wysyłała wypowiedzenia, a wydzwaniali do niej już od kilku ładnych dni.

#714362  autor: andrzejgolota
 30 kwie 2014, 14:46
@dakoolk

Czyli dobrze zrozumiałem, twój tata dostał
ABO ~`59 zł a w nim - no limit komórki, no limit sms, 750 MB, G2 Mini 359 zł?

@rtx

Fajnie, że znów wrzucili stare formuły w obieg i to naprawdę w dobrych cenach, dla osób niepotrzebujących no limit, zajebista okazja.

#714366  autor: Mila89
 30 kwie 2014, 15:11
pakierhakierxd pisze:W Formule specjalnej z telefonem za 45zł ma się :
200 minut do wszystkich łącznie ze stacjonarnymi ;) wymienne na 300 sms
bez limitu Play
500 mb danych
Ostatnio dla siostry brałem taką ofertę,dokupiło się pakiet sms i gitara :-) ,mnie też by taka oferta pasowała :D ,nie dzwonię mega dużo,netu też starczy :D
Ty to nazywasz dobra oferta???
we WRZESNIU 2012 roku! dostalem nastepujaca oferte przedluzeniowa:
Abo za 40zl w abonamencie 400 min wymienne na 400sms do tego 1GB i ceny za telefon liczone dla taryfy za 60zl! to bylo 1,5 roku temu! ta oferta to tragedia jak mozna byc z czegos takiego zadowolonym?

Kazdemu proponuje najpierw ZLOZYC WYPOWIEDZENIE bo bez tego nic przyzwoitego nie dostaniecie(tfu, przyzwoite oferty obecnie w Play?)

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-

Nokia 33310--> Mitsubishi Trium :P --> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

#714371  autor: KA
 30 kwie 2014, 15:44
Przyzwoite zdaje się wróciły, czyli stare Formuły, reszta niech będzie milczeniem...
ZŁOŻYĆ WYPOWIEDZENIE to punkt pierwszy z pierwszych i wszyscy czytający to forum przyjmują go mam nadzieję jako oczywistość? I tak 99% narodu daje się d...ć - nam i tym, którym doradzamy nie wolno!

#714388  autor: pakierhakierxd
 30 kwie 2014, 19:24
Wiem że wcześniej były lepsze ale nie jest zła :)

Pozdrawiam :)

#714471  autor: kostykiewicz
 01 maja 2014, 12:24
Witam,
4 dni temu przedłużyłem umowę z playem na mój drugi numer.

Wypowiedzenie (z abo na kartę) złożyłem 2 miesiące temu, po paru dniach otrzymałem list z ofertą na 24,99 zł
- nielimitowane komórki
i do wyboru
a) nielimitowane stacjonarne
b) nielimitowane sms do all
na 18 mies

Jednak nie przedłużałem umowy po ich telefonach wolałem czekać do ostatnich dni.

4 dni temu zadzwoniłem z pytaniem co mi proponują, proponowali mi gorszą ofertę, ale upomniałem się że otrzymałem list z propozycją przedłużenia, Pan oznajmił mi że ta oferta już jest nieaktualna czyli za 24,99 zł (czyli krótko mówiąc musiałem z nim ponegocjować.
Powiedziałem Panu że otrzymałem informacje z facebooka od playa że oferta jest ważna przedłużeniowa do chwili aż przejdzie mi z abo na kartę.
Pan oznajmił mi że muszę chwilę poczekać i coś sprawdzi, po chwilku minutach Pan powiedział, że już oferta odblokowana (niby) i mogę przedłużyć umowę na warunkach jakie podałem powyżej ale jeden plus z tego że zamiast 18 miesięcy umowa jest krótsza i wynosi 15 miesięcy.

:)

Więc czekajcie do ostatniej chwili i dzwoncie się upominać dostaniecie krótszą umowę :) dobre i te 3 miesiąc :)

Aaaa ja nie dzwoniłem na numer *500
Tylko zadzwoniłem na numer 730 300 400 i nacisnąłem nr 2 (czyli dla nowych klientów)
Powiedziałem, że mam problem z dodzwonieniem się na *500 i proszę mnie przełączyć i bez problemu mnie przełączyli.
Po co o tym piszę? a po to że jeśli ktoś ma darmowe minuty to nie zapłaci za to połączenie w przeciwieństwie do *500 gdzie chyba 2 zł się płaci :) macie na dobre piwo po promocji :D aaa ps. jeśli naciśniecie nr 1 to sekretarka powie wam że proszę dzwonić na *500

#714584  autor: tomek627
 01 maja 2014, 23:48
Witam.Jestem po złożeniu wypowiedzenia.Chcialem zapytac szanownych forumowiczow co mozna wytargac od DUK ,głownie chodzi mi o abonament z 2Gb netem(oferta z telefonem lub bez.)Kiedys chyba widzialem ze byl abonament za 35 zł wlasnie z 2Gb neta i rozmowy i smsy no limit ale nie wiem czy to jeszcze aktualne.Z gory dzieki za pomoc.

#714601  autor: emitar
 02 maja 2014, 08:31
kostykiewicz pisze:Witam,

Wypowiedzenie (z abo na kartę) złożyłem 2 miesiące temu, po paru dniach otrzymałem list z ofertą na 24,99 zł
- nielimitowane komórki
i do wyboru
na 18 mies

Jednak nie przedłużałem umowy po ich telefonach wolałem czekać do ostatnich dni.

4 dni temu zadzwoniłem z pytaniem co mi proponują, proponowali mi gorszą ofertę, ale upomniałem się że otrzymałem list z propozycją przedłużenia, Pan oznajmił mi że ta oferta już jest nieaktualna czyli za 24,99 zł (czyli krótko mówiąc musiałem z nim ponegocjować.
Powiedziałem Panu że otrzymałem informacje z facebooka od playa że oferta jest ważna przedłużeniowa do chwili aż przejdzie mi z abo na kartę.
Pan oznajmił mi że muszę chwilę poczekać i coś sprawdzi, po chwilku minutach Pan powiedział, że już oferta odblokowana (niby) i mogę przedłużyć umowę na warunkach jakie podałem powyżej ale jeden plus z tego że zamiast 18 miesięcy umowa jest krótsza i wynosi 15 miesięcy.

Więc czekajcie do ostatniej chwili i dzwoncie się upominać dostaniecie krótszą umowę :) dobre i te 3 miesiąc :)

Tylko zadzwoniłem na numer 730 300 400 i nacisnąłem nr 2 (czyli dla nowych klientów)
Powiedziałem, że mam problem z dodzwonieniem się na *500 i proszę mnie przełączyć i bez problemu mnie przełączyli.
Po co o tym piszę? a po to że jeśli ktoś ma darmowe minuty to nie zapłaci za to połączenie w przeciwieństwie do *500 gdzie chyba 2 zł się płaci :) macie na dobre piwo po promocji :D aaa ps. jeśli naciśniecie nr 1 to sekretarka powie wam że proszę dzwonić na *500
Przecież ten abonament dają na 12 miesięcy. Sam mam taki.

Chciałbym mamie wziąć nowy telefon myślałem o Motoroli G. Ma ktoś może jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o cenę tej słuchawki w poszczególnych abonamentach (chodzi o tej najtańsze)?
Obecna umowa przeszła już na czas nieokreślony.

#714604  autor: kostykiewicz
 02 maja 2014, 09:01
emitar pisze:
kostykiewicz pisze:Witam,

- nielimitowane komórki
i do wyboru
na 18 mies

Przecież ten abonament dają na 12 miesięcy. Sam mam taki.

Chciałbym mamie wziąć nowy telefon myślałem o Motoroli G. Ma ktoś może jakieś doświadczenie jeżeli chodzi o cenę tej słuchawki w poszczególnych abonamentach (chodzi o tej najtańsze)?
Obecna umowa przeszła już na czas nieokreślony.
12 miesięcy? hmmm masz jakieś potwierdzenia? bo jak widze tutaj opiswana jest sytuacja że dają na 18 mies

#714607  autor: mariusz.dytko
 02 maja 2014, 09:36
Opisana wyżej umowa jest na 12 miesięcy wtedy gdy weźmie się jedną z dodatkowych usług SMS/MMS, bądź połączenia na stacjonarne. Z tym, że wtedy opłata wynosi 34,99 zł.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).
  • Strona 161 z 692
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 692
  • 1
  • 159
  • 160
  • 161