• Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
Wszystko, co dotyczy ofert Internetu mobilnego w Polsce (nie za granicą ani w roamingu!).
  • Strona 58 z 77
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 77

#712315  autor: atom
 23 kwie 2014, 15:42
a od czego jest uzależnione pojawianie się kodu?
Czasem codziennie muszę przepisać kod, a czasem nawet tydzień mi działa internet bez przepisywania kody.

Obrazek
Obrazek

#712319  autor: user_delete34
 23 kwie 2014, 15:48
Jeśli pamiętam poprawnie - póki co jest to losowe, z czasem będzie tak co godzinę (czas maksymalny pojedynczej sesji).

#712339  autor: ciekawy
 23 kwie 2014, 16:12
atom pisze:Odświerzę nie co temat.

Wiecie czemu teraz od czasu do czasu, aby mieć internet trzeba przepisać kod z obrazka?
Jest to strasznie uciążliwe zwłaszcza gdy potrzebny jest szybki dostęp do internetu.

Kiedyś Aero2 nie posiadało takich zabezpieczeń i byłem zadowolony.
każdy byłby zadowolony z darmowego mobilnego netu do 512 kb/s bez limitu

#712340  autor: user_delete34
 23 kwie 2014, 16:13
Gwarantuję Ci, że nie. Wystarczy przeczytać posty w tym wątku, niektórym i 2 Mbps za darmo byłoby mało. ;)

#712349  autor: ciekawy
 23 kwie 2014, 16:32
no tak,jak ktoś pobiera ciągle pliki to każda prędkość będzie za mała, 150 mb też by było mało i chcieliby 1 gb,
a na normalne korzystanie z netu spokojnie wystarczy jak na darmowy net

#712650  autor: wook
 24 kwie 2014, 17:24
U mnie aero działa z identyczną prędkością jak przed capatcha, używam go jako łącza awaryjnego (gdy wysiądzie stacjonarny używam internetu z telefonu (Orange) a gdy ten też niezbyt działa to dopiero Aero).

Jestem dysortografem więc jak zrobię błąd to normalne.
"Od Samsunga, tragicznych plastików, Amoledów i TouchWiz'a Wybaw nas Stevie!

Od Androida i lagów Zachowaj nas Stephenie!

My userzy Was wielkich prosimy, wysłuchajcie nas!"

#713155  autor: bolek2004
 26 kwie 2014, 08:33
Właśnie przed chwilą pojawiła się gorsza wersja kapcia która jest prawie że nie do przejścia, ciekawe co tym razem? Znowu atak hakerski? Co dziwne miałem do końca pełnej godziny ponad 30 minut ale połączenie zostało samo zerwane, a ponowne połączenie pokazało tego bardzo trudnego kapcia.

#713853  autor: ra-v
 27 kwie 2014, 22:29
Dziś miałem neta z Aero2 na telefonie od ok 15.00 do 22.00 i tylko raz pytał o captcha, z którym raczej problemów nie było.

Mobilnie: iPhone 4 8 GB (Play) / Nokia 6310i (Orange) / LG Cookie (Play)
Internet: ZTE MF821+TL MR3420v2 (T-Mobile) / Huawei E1752C (Aero2)

#713903  autor: Ufo atakuje
 28 kwie 2014, 01:39
Działa ten internet Aero jak chce, nerwy psuje niesamowicie i jeszcze takie gówno doinstalowali... dajcie se ludzie spokój. Piszcie zażąlenia do UKE że utrudniają korzystanie i szukajcie innych rozwiazań.

#713955  autor: Vero
 28 kwie 2014, 11:52
AERO2 ZWARIOWAŁO!

Dzisiaj pojawiło się CAPTCHA nie do odczytania ! Dosłownie 15-ście razy musiałem zmieniać obrazek kapcia, aby znaleźć coś, co z wielkim trudem udało się odczytać.

Jeżeli użytkownik ma spędzać 10 minut na odcyfrowywaniu obrazków Captcha, to chyba nie taka była idea BDI?

#713956  autor: Golarz Filip
 28 kwie 2014, 11:56
Wpierw wprowadzeniem kodów wykluczyli z gry osoby ciągnące z niego cały Internet 24h/7 dni w tygodniu.Co za tym idzie,osoby słabo widzące również muszą wykonać kolejny krok,by móc korzystać z Aero.Teraz doszły nieczytelne kody,które znów "ułatwiają" życie kolejnym tysiącom użytkowników.A za pół roku dowiemy się od rzecznika prasowego,że wprowadzone działania jak i polityka firmy przyczyniły się m.in do zwiększenia średniej prędkości transferu użytkowników.
Podsunę od siebie kolejny pomysł,który dobrze jest znany np.maszynistom na kolei- każdy użytkownik Aero powinien mniej więcej co 5 minut kliknąć w jakiś baner albo nacisnąć spację,by dać znać,że aktywnie korzysta z zasobów...

#713961  autor: Vero
 28 kwie 2014, 12:06
Golarz Filip pisze:Podsunę od siebie kolejny pomysł,który dobrze jest znany np.maszynistom na kolei- każdy użytkownik Aero powinien mniej więcej co 5 minut kliknąć w jakiś baner albo nacisnąć spację,by dać znać,że aktywnie korzysta z zasobów...
Tfu, tfu, tfu! Wypluj te słowa, bo Solorz może się poważnie zainteresować... :D

Właścicielem AERO2 są spółki Zygmunta Solorza, który jednocześnie jest właścicielem Plusa. Coś mi to zaczyna wyglądać na celową akcję obrzydzania BDI, żeby LTE w Plusie się lepiej sprzedawało - bo na razie tylko Plus oferuje LTE...

Chyba trzeba będzie się poskarżyć do UKE.

#713968  autor: sharky33
 28 kwie 2014, 12:35
W drodze do pracy, przez ok. 30 minut, usiłowałem wprowadzić te idiotyczne kody, bez powodzenia. W końcu się udało. Jeśli ja mam z tym problem, zastanawiam się czy "geniusz" który wpadł na ten "niesamowity" pomysł, wziął pod uwagę fakt, że z Aero2 korzystają również osoby starsze, niedowidzące czy niepełnosprawne. Może niech Pan Solorz, publicznie zademonstruje na antenie swojej telewizji, jak on wprowadza kody captcha...

#713973  autor: Sig
 28 kwie 2014, 13:05
sharky33 pisze:W drodze do pracy, przez ok. 30 minut, usiłowałem wprowadzić te idiotyczne kody, bez powodzenia. W końcu się udało. Jeśli ja mam z tym problem, zastanawiam się czy "geniusz" który wpadł na ten "niesamowity" pomysł, wziął pod uwagę fakt, że z Aero2 korzystają również osoby starsze, niedowidzące czy niepełnosprawne. Może niech Pan Solorz, publicznie zademonstruje na antenie swojej telewizji, jak on wprowadza kody captcha...
Skoro byłeś w drodze, to pewnie wpisywałeś w telefonie/tablecie, a więc urządzeniu oficjalnie niezgodnym z Aero2, to raz.
Dwa - jakbyś wysilił się i przeczytał komunikat Aero2, to byś wiedział, że jak ktoś ma papier na tą swoją niepełnosprawność lub znaczne kłopoty z widzeniem, to może wnioskować o wyłączenie mu captcha.
Trzy - wykonanie captcha jest złe, jednakże ich wprowadzenie było koniecznością, bo idea BDI została całkowicie wypaczona w naszym wesołym kraju. Miało być dla wykluczonych cyfrowo, było dla zapychających eter cwaniaków... Zresztą zdziwiło mnie to, że captcha nie było od początku (choć powinno być prostsze). Przecież z automatami wznawiającymi połączenie bez ingerencji użytkownika, to jeden z wymogów UKE stał się fikcją i oferta była mocniej konkurencyjna w stosunku do ofert komercyjnych...

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#713977  autor: user_delete34
 28 kwie 2014, 13:10
Więc właśnie czekamy na zmianę formy na coś prostszego, jak captcha słowna SolveMedia na przykład. Zawsze znajdzie się kilku cwaniaków próbujących różnych botów do odczytywania, ale zmuszanie do trudnej ReCaptchy jest już trochę za ostre. Ja w ReCaptcha mam ostatnio szczęście trafiać same proste do odczytania liczby, ale nie podczas korzystania z BDI.
Wystarczy i proste zabezpieczenie jak wprowadź co drugą literę wyświetlonego słowa naprzemiennie z innymi pytaniami.

#713979  autor: maniek89
 28 kwie 2014, 13:19
bolek2004 pisze:Właśnie przed chwilą pojawiła się gorsza wersja kapcia która jest prawie że nie do przejścia, ciekawe co tym razem? Znowu atak hakerski? Co dziwne miałem do końca pełnej godziny ponad 30 minut ale połączenie zostało samo zerwane, a ponowne połączenie pokazało tego bardzo trudnego kapcia.
Mialem podobnie - po niepelnej godzinie zerwało i zachcialo kod. To chyba zalezy od tego jak wczesniej zostalo zakonczone polaczenie z internetem? Jesli ostatni raz korzystales np pol godziny z internetu i rozlaczyles sie to przy kolejnym polaczeniu po 30 minutach cie rozlaczy -przynajmniej ja tak sobie tlumacze ze czas korzystania sie nie zeruje po wczesniejszym rozlaczeniu tylko gdzies w eterze sie sumuje do pelnej godziny. Dobrze mysle?

#713989  autor: Vero
 28 kwie 2014, 13:44
Markadiusz pisze:Wystarczy i proste zabezpieczenie jak wprowadź co drugą literę wyświetlonego słowa naprzemiennie z innymi pytaniami.
Dokładnie tak, poza tym można zastosować captcha logiczne, np. "jaki rysunek nie pasuje do pozostałych?". Jest to proste, czytelne, a nie do rozwiązania przez bota.
Sig pisze:Skoro byłeś w drodze, to pewnie wpisywałeś w telefonie/tablecie, a więc urządzeniu oficjalnie niezgodnym z Aero2
W regulaminie BDI nie ma mowy o takich zastrzeżeniach.

#713990  autor: sharky33
 28 kwie 2014, 13:44
Sig pisze:
sharky33 pisze:W drodze do pracy, przez ok. 30 minut, usiłowałem wprowadzić te idiotyczne kody, bez powodzenia. W końcu się udało. Jeśli ja mam z tym problem, zastanawiam się czy "geniusz" który wpadł na ten "niesamowity" pomysł, wziął pod uwagę fakt, że z Aero2 korzystają również osoby starsze, niedowidzące czy niepełnosprawne. Może niech Pan Solorz, publicznie zademonstruje na antenie swojej telewizji, jak on wprowadza kody captcha...
Skoro byłeś w drodze, to pewnie wpisywałeś w telefonie/tablecie, a więc urządzeniu oficjalnie niezgodnym z Aero2, to raz.
Dwa - jakbyś wysilił się i przeczytał komunikat Aero2, to byś wiedział, że jak ktoś ma papier na tą swoją niepełnosprawność lub znaczne kłopoty z widzeniem, to może wnioskować o wyłączenie mu captcha.
Trzy - wykonanie captcha jest złe, jednakże ich wprowadzenie było koniecznością, bo idea BDI została całkowicie wypaczona w naszym wesołym kraju. Miało być dla wykluczonych cyfrowo, było dla zapychających eter cwaniaków... Zresztą zdziwiło mnie to, że captcha nie było od początku (choć powinno być prostsze). Przecież z automatami wznawiającymi połączenie bez ingerencji użytkownika, to jeden z wymogów UKE stał się fikcją i oferta była mocniej konkurencyjna w stosunku do ofert komercyjnych...
Polecam, przeczytaj dobrze regulamin - punkt 2.24 , skąd ta pewność co do urządzenia, to raz.
Dwa, potrafię czytać, nadal nie widzę rozwiązania dla wielu osób mogących mieć trudność z tego rodzaju kodem captcha (nieczytelny), ludzie mają różnego rodzaju niepełnosprawności (oprócz problemów ze wzrokiem). Skomplikowany kod captcha, utrudnia im dostępu do internetu tzw. darmowego.
Trzy, nie wiem czy nasz kraj jest wesoły, chcę w normalny sposób korzystać z dostępu do oferty, bez ciągłych zmian, niespodzianek i blokad. Co mnie obchodzą jacyś cwaniacy?
Cztery, masz na imię Zygmunt? ;)

#713992  autor: astelitt
 28 kwie 2014, 13:51
maniek89 Dokładnie tak jak myślisz. Aero2 tłumaczyło tę kwestię w pytaniach FAQ. Chaptcha ma się pojawiać co godzinę, nieważne ile w międzyczasie zainicjujesz sesji internetowych.

#714099  autor: Vero
 28 kwie 2014, 22:29
To co się teraz dzieje z Captcha to SKANDAL ! Tak trudnych, kompletnie nieczytelnych kodów captcha nie było nigdy! Tego po prostu nie da się odczytać! Mi udało się za 26 razem! Musiałem się rozłączyć raz, bo przestało mi już podawać kolejne kody!

Składam skargę do UKE, bo to jest nadużywanie formalnej możliwości stosowania kodów captcha do faktycznego ZABLOKOWANIA dostępu do BDI !

Wam radzę to samo, składajcie masowo skargi do UKE:
http://www.uke.gov.pl/kontakt/

Panie Solorz, LTE się za słabo sprzedaje?!

.
  • Strona 58 z 77
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 77
  • 1
  • 56
  • 57