kostykiewicz pisze:
A co powiesz na to że play ma możliwość przełączanie między sieciami np. w danym mieście np. moim gdzie czasem plus gubi zasięg a orange ma stabilny to wtedy przełączam się na orange i mam spokój.
Krótko, bo to temat na przedłużanie umów.
Powiem to, że jak się nie poruszasz z miejsca na miejsce to Play ma sens. W końcu się zaloguje do jakieś sieci (mówię o automacie) i nie ma zmiany nadajnika - to jest ok.
Jak się poruszasz, to każda sieć macierzysta czy to TM czy O czy Plus działa lepiej. W Play jak w pogodzie - raz działa (słońce) raz nei działa (deszcz)
Tak samo jak ustawisz na sztywno roaming. W jednych regionach czy na pewnych telefonach trzyma się się wybranego operatora ręcznie. Ale w większości przypadków Cię wywala.
Uważam że jest to naprawdę bardzo dobre, nie jestem nie wiadomo jak za playem, przez wiele lat miałem w plusie różne umowy, nawet dalej mam jeden, ale razi mnie to w plusie że nie ma zasięgu nie ma telefonu, a przynajmniej w playu mogę sobie skakać i łączyć się z daną siecią t-mobile, orange, plus, play bez żadnego pitupitu.
Często taką regułkę słyszę jak dzwonią do mnie z Play aby mnie skusić do przejścia do nich.
Plus miał i ma zawsze klientów w dupie chyba że od nich odchodzisz i dopiero teraz zaczął się zastanawiać nad klientami i oferować im coś sensownego, kiedy inne firmy oferowały to już dawno.
Każdy op ma w tyłku. Mam znajomych, którzy co umowę są u innego opa, bo idą za promocją. Mam też takich co odeszli do Play a wrócili do swoich byłych. Obecnie wśród znajomych jest taka reguła, że raczej pozostają u swoich opów lub co najwyżej zmieniają - i ciekawe, nigdy to nie jest Play.
Ogólnie mam gdzieś kto gdzie idzie, bo mnie to nie razi, że ktoś jest w danej sieci. Nie jestem gówniarzem ze szkoły, który musi mieć wszystkich w jednej sieci aby mieć pakiecik smsów za frii czy no limit po sieci.
Tylko mnie irytuje tacy naganiacze jak @ciekawy i wielu innych, którzy wymyślają takie cuda na kiju aby skusić ich do przejścia do Play. Zawsze znajdą coś, aby przykonać, że P4 to ich najważniejszy wybór w życiu. I trolują na inne sieci.
Orange -słaba jakość.
TM - słabe 3G.
Plus - nie wszędzie 3G (tu chciałbym poinformować, że Plus obecnie z N! ma najlepsze 3G, bo 3G Plusa jest prawie wszędzie, o czym nie można powiedzieć o Play)
Itd
Mam wrażenie, że pracują w tej fioletowej pseudo sieci.