• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 69 z 187
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 187

#712508  autor: muza_tv
 24 kwie 2014, 09:50
Właśnie niekoniecznie. Fakatycznie w ofertach minutowych OMG jest rabat 50 proc. do "starych" taryf. Ale w tej opcji bez limitów jest nowy "Promocyjny Plan Cenowy" (promocyjna taryfa) o nazwie "OMG Bez Limitu 29" za 29 zł miesięcznie ze stawkami: 0 zł za minuty, SMS-y i MMS-y. Nigdzie nie ma słowa o rabacie:
Jak rozumiem, w tej ofercie aktywowana jest nowa taryfa (bez rabatów). I do czasu, gdy jej nie zmienię lub dezaktywuje ona powinna obowiązywać ;)

[ Dodano: 2014-04-24, 16:44 ]
OK. Już się wyjaśniło. W Plusie twierdzą, że taryfa pozostaje bez zmian po okresie zobowiązania, czyli po tych 18 miesiącach :mrgreen:

#712779  autor: kostykiewicz
 24 kwie 2014, 21:47
Przepraszam, ale żona podziała mi inne papiery :)
Poniżej przesyłam resztę z umowy :)

I jest już napisane co do tych 7 zł za stacjonarne :)

Powinno teraz się wszystko zgadzać.

Raczej wszelkie informacje o właścicielu czyli mnie usunałem z umowy :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

#713209  autor: muza_tv
 26 kwie 2014, 11:41
Czyli, reasumując.

Osoby zainteresowane w Plusie umową typu "no limit" BEZ TELEFONU mogą ugrać PO ZŁOŻENIU WYPOWIEDZENIA promocję "Gadasz bez limitu 29 - tylko SIM - dla Stałych Klientów", a niej:

Taryfa "OMG Bez Limitu 29":
+ nielimitowane połączenia do wszystkich sieci komórkowych
+ nielimitowane wiadomości SMS do wszystkich sieci komórkowych
+ nielimitowane wiadomości MMS do wszystkich sieci komórkowych
abonament: 29 zł

okres oznaczony: 18 miesięcy (Uwaga! Po okresie zobowiązania warunki taryfy pozostają bez zmian i bez zobowiązania. Dodatkowo po 12 miesiącach możliwość podpisania nowej umowy np. z telefonem)
Dodatkowo:
+ nielimitowane połączenia z numerami stacjonarnymi - 0 zł przez 3 miesiące, potem 7 zł, Co ważne, w każdej chwili można odłączyć i ponownie aktywować usługę
+ internet 1GB - 0 zł przez pierwszy miesiąc, potem 10 zł Co ważne, w każdej chwili można odłączyć i ponownie aktywować usługę

Osobiście uważam, że to fajna opcja dla osób, które chcą pozostać w Plusie (np. ze względu na rodzinę) i zależy im na "no limit" bez telefonu.

Dla osób chcących płacić jeszcze mniej - w ofercie, po wypowiedzeniu jest nadal taryfa 19,90 zł z 550 minutami do wszystkich wymiennymi na SMS i MMS + nielimitowane połączenia w Plusie przez pół roku za 0 zł Umowa na rok, jednak po roku bez rabatu 50 proc. na abonament, czyli 2 razy drożej.

#713363  autor: ozzy71
 26 kwie 2014, 18:08
A dla chcących płacić jeszcze mniej taryfa 14,90 z 340 min wymiennymi na sms/mms/stacjonarne, 3 m-ce Plus za free, 2 m-ce pakiet 200 mb potem 7 zł, umowa 12 m-cy.

#713371  autor: ciekawy
 26 kwie 2014, 18:24
ta oferta za 29 zł jest też dla przenoszących numer z innej sieci czy tylko w przedłużeniu umowy ?

#713378  autor: KA
 26 kwie 2014, 18:42
W przedłużeniu po wypowiedzeniu, te inne zresztą też (OMG -50% na 12 mies).

#713461  autor: Vero
 26 kwie 2014, 22:17
muza_tv pisze:Dla osób chcących płacić jeszcze mniej - w ofercie, po wypowiedzeniu jest nadal taryfa 19,90 zł z 550 minutami do wszystkich wymiennymi na SMS i MMS + nielimitowane połączenia w Plusie przez pół roku za 0 zł Umowa na rok, jednak po roku bez rabatu 50 proc. na abonament, czyli 2 razy drożej.
ozzy71 pisze:A dla chcących płacić jeszcze mniej taryfa 14,90 z 340 min wymiennymi na sms/mms/stacjonarne, 3 m-ce Plus za free, 2 m-ce pakiet 200 mb potem 7 zł, umowa 12 m-cy.
Czy ktoś wie:
a) czy te oferty zawierają wliczoną papierową fakturę + wykaz połączeń, czy za to trzeba dopłacić?
b) czy w tych taryfach minuty niewykorzytane przechodzą na nowy okres czy tego już nie ma?
c) czy darmowy okres bez limitu do Plusa obejmuje też Sami Swoi i 36i6?
d) czy po darmowym okresie bez limitu, można do tych taryf dokupić usługę nielimitowanych połączeń w sieci Plus za 4,99 zł? Czy taka usługa jest dostępna tylko dla taryf LTE?

#713467  autor: Ruben
 26 kwie 2014, 22:34
muza_tv, kostykiewicz, Jak mawia pewien o. dyrektor: dziękujemy za Wasze świadectwo.
Czyli temat utrzymaniówki w Plusie mamy zbadany.
Potwierdzają się informacje o OMG - 50% i no limit za 29pln. Oferty utrzymaniowe na tle konkurencji wypadają całkiem dobrze a dzięki OMG - 50% nawet lepiej niż u konkurencji.

#713469  autor: ciekawy
 26 kwie 2014, 22:37
to czy wypada lepiej czy nie jest do dyskusji,
ale napewno dobrze,że jest oferta no limit za 29 zł w Plusie

#713500  autor: KA
 26 kwie 2014, 23:55
@Vero:
a) brak papierowej, ale jest faktura pdf na Plus online, także wykaz połączeń za free
b) minuty NIE przechodzą
c) nie wiem (zgaduję, że tak)
d) po skończonej promocji (np. u mnie to 6mies) kosztuje to 10zł w OMG.

#713511  autor: ciekawy
 27 kwie 2014, 00:24
możecie zobaczyć czy to jest to samo co na przedłużenie umowy ?

plus.pl/indywidualna/Abonament/NowiKlienci/PrzejdzDoPlusa/TaryfyLTE/BezTelefonu/Pakiet4/

#713563  autor: Vero
 27 kwie 2014, 11:15
KA pisze:@Vero:
a) brak papierowej, ale jest faktura pdf na Plus online, także wykaz połączeń za free
b) minuty NIE przechodzą
c) nie wiem (zgaduję, że tak)
d) po skończonej promocji (np. u mnie to 6mies) kosztuje to 10zł w OMG.
Dzięki! Będę musiał skorygować moje analizy kosztu wg struktury dzwonienia :-D

#713571  autor: muza_tv
 27 kwie 2014, 11:35
ciekawy pisze:możecie zobaczyć czy to jest to samo co na przedłużenie umowy ?

plus.pl/indywidualna/Abonament/NowiKlienci/PrzejdzDoPlusa/TaryfyLTE/BezTelefonu/Pakiet4/
To jest standardowa oferta dla nowych i przedłużających. Droższa ;)

W ramach tej oferty w cenie 29,90 masz TYLKO nielimitowane połączenia na komórki do wszystkich sieci. Koszt nielimitowanych SMS-ów to kolejne 10 zł, a nielimitowanych stacjonarnych to kolejne 7 zł. MMS-y niestety zgodnie z cennikiem.

#713850  autor: Bartplus
 27 kwie 2014, 22:16
Po lekturze ostatnich postów zadzwoniłem sobie do Plusa w sobotę w związku z kończącymi się moimi umowami za parę miesięcy. Powiedziałem konsultantowi, że chcę opisywaną tutaj na forum opcję no limi za 29 zł z sms/mms, ale niestety nie mógł mi tego zaproponować. Stwierdziłem, że w takim razie chyba muszę złożyć rezygnację, na co konsultant odpowiedział "nie zaprzeczam" :) W najbliższych dniach podejdę sobie do salonu i złożę wypowiedzenia na 2 numery i sprawdzę czy uda mi się otrzymać powyższą ofertę.

Przyjmę niepotrzebne telefony komórkowe.

#713851  autor: KA
 27 kwie 2014, 22:18
Po wypowiedzeniu na 99% się uda!

#713852  autor: kostykiewicz
 27 kwie 2014, 22:19
Bartplus pisze:Po lekturze ostatnich postów zadzwoniłem sobie do Plusa w sobotę w związku z kończącymi się moimi umowami za parę miesięcy. Powiedziałem konsultantowi, że chcę opisywaną tutaj na forum opcję no limi za 29 zł z sms/mms, ale niestety nie mógł mi tego zaproponować. Stwierdziłem, że w takim razie chyba muszę złożyć rezygnację, na co konsultant odpowiedział "nie zaprzeczam" :) W najbliższych dniach podejdę sobie do salonu i złożę wypowiedzenia na 2 numery i sprawdzę czy uda mi się otrzymać powyższą ofertę.
Nikt ci nie zaproponuje tej opcji opisywanej powyżej, chyba że złożysz rezygnacje np. z abo na karte.
Na następny dzień powinieneś otrzymać sms-a
Inaczej ta opcja nie będzie aktywna dla ciebie tzn ta oferta wiec nie pytaj się już więcej ani inni użytkownicy bo nie ma to sensu.

Mi np. babka wciskała że owszem jest ta oferta ale tylko dla firm :lol:

#713863  autor: ciekawy
 27 kwie 2014, 23:04
Bartplus,
pewnie,że dostaniesz tą ofertę,każda sieć oferuje no limit za 29 zł,gdyby Plus tego nie oferował to klienci by odeszli, tylko trochę męczące to składanie wypowiedzeń, no ale jak trzeba to trudno, dobrze,że szybko rejestrują wypowiedzenia bo na drugi dzień i szybko można przedłużyć umowe

#713865  autor: muza_tv
 27 kwie 2014, 23:06
A podczas mojej rozmowy konsultantka przyznała, że są trzy wersje cenowe tej oferty. Za 49 zł i 39 zł w dziale sprzedaży/dziale utrzymania klienta oraz właśnie 29 zł w dziale rezygnacji (po wysłaniu wypowiedzenia).

Na drugi dzień po złożeniu wypowiedzenia w salonie, przychodzi SMS z informacją, że wypowiedzenie zostało zarejestrowane, a lepsze promocje czekają pod bezpłatnym numerem. Dzwonisz i masz. U mnie konsultantka od razu zaproponowała ofertę za 29 ;)

#713869  autor: Halset
 27 kwie 2014, 23:18
Ruben pisze:muza_tv, kostykiewicz, Jak mawia pewien o. dyrektor: dziękujemy za Wasze świadectwo.
Czyli temat utrzymaniówki w Plusie mamy zbadany.
Potwierdzają się informacje o OMG - 50% i no limit za 29pln. Oferty utrzymaniowe na tle konkurencji wypadają całkiem dobrze a dzięki OMG - 50% nawet lepiej niż u konkurencji.
Nie do końca.
Pełny no limit w Plusie z 1GB neta kosztuje 46zł na 18 miesięcy
W TM to samo ale z 2GB neta kosztuje 54,99zł na 15 miesięcy.
W O 69,90 no limit all +2GB neta - 30% = 48,93zł na 16 miesięcy. Tutaj można jeszcze wyszarpnąć za te dodatkowe 10zł kolejne 3GB neta :)
W Play 45zł z 2GB neta ale albo bez stacjonarnych albo bez smsów (chyba na 12 albo na 15 miechow). Więc jak się dopłaci, to wychodzi 55zł
Są bardzo a to bardzo porównywalne.

EDIT
Czep się słupa @ciekawy. Napisałem o przedłużeniu umów. Krótko i na temat. Teraz każdy wie, co może uzyskać w Plusie a co przy takich samych warunkach prezentuje konkurencja.
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 23:55 przez Halset, łącznie zmieniany 1 raz.

#713905  autor: KA
 28 kwie 2014, 05:49
Oferty no-limit są porównywalne. Myślę, że Ruben miał na myśli głównie OMG -50% na 12mies, a tu już nigdzie nie ma godnej konkurencji. Dobrze, że z nich nie rezygnują - ciekawe jak długo?
  • Strona 69 z 187
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69
  • 70
  • 71
  • 187
  • 1
  • 67
  • 68
  • 69