• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 158 z 692
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 692

#713406  autor: muza_tv
 26 kwie 2014, 20:19
kostykiewicz pisze: osoby które podróżują i mają różny zasięg powinny raczej się zastanowić nad playem, możliwością przełączania.
Nie przesadzałbym. Możliwość przełączania między sieciami nie zawsze dobrze sprawdza się w praktyce ;)

Ja osobiście jestem w Plusie od samego początku swojego "romansu" z komórkami i z jakości tej sieci JA jestem zadowolony. Ofertę także zawsze dobieram do swoich potrzeb. Więc na razie nie mam potrzeby zmiany operatora. Ale śmieszą mnie te przepychanki. I tak najważniejsze, by klient był zadowolony, bez względu na nazwę operatora. Mamy wolny rynek, każdy może sobie iść tam, gdzie mu się podoba. Więc Panowie, bez emocji ;)
kostykiewicz pisze:Plus miał i ma zawsze klientów w dupie chyba że od nich odchodzisz i dopiero teraz zaczął się zastanawiać nad klientami i oferować im coś sensownego, kiedy inne firmy oferowały to już dawno.
Tak jest u każdego operatora. Lepsze promocje zawsze po wypowiedzeniu. Play też nie daje "full" no limit (stacjonarne, komórki, SMS i MMS) za 35 zł prosto z ulicy, tylko po wysłaniu wypowiedzenia :D

#713410  autor: ciekawy
 26 kwie 2014, 20:41
kostykiewicz,
zgadzam się w 100% z wszystkim co napisałeś,sam też z tego powodu mam Play, bo innym powodem jest taka konstrukcja taryf jaka mi odpowiada, zwyczajnie już mi się nie chciało pisać z tym kimś kto szuka tylko kłótni i zaczepki,

muza_tv,
też miałem Plusa zanim pojawił się Play,a nawet jak już był na rynku ale męczyło mnie w Plusie romowy w sieci,poza sieć,w Play było tyle samo do każdej sieci i stan darmowy na wszystkie numery w sieci kiedy w konkurencji tylko do paru numerów można było taniej dzwonić, w Play jest też pewność warunków,jeśli okaże się że nowe warunki są gorsze od tych które się ma to nie trzeba przedłużać umowy tylko zostać na czasie nieokreślonym na tych samych warunkach, w innych sieciach przeciwnie, oprócz tego Play od początku miał 3G,a inne sieci 2G w wielu miejscach, oprócz tego to Play najszybciej na rynek wpowadzał nowe oferty, no limitu nie zawdzięczamy nju tylko Play który pierwszy wprowadził no limit kiedy w innych sieciach później kosztowało to pare setek,w Play 79 zł tylko sim,a z telefonem 129 zł, potem ceny tylko się obniżyły,a nju powstało z myślą odebrania klientów Play-owi co sam rzecznik Orange przyznał na swoim blogu, to Play przez te wszystkie lata przodował w ofertach, taki Plus nie jest zły ale dlaczego dedują za mnie że w pakiecie z rozmowami no limit mam mieć no limit sms jak może wcale nie potrzebuję no limit sms skoro mam no limit rozmowy,itd,itp, oferty utrzymaniowe Play ma lepsze, to wszystko składa się na wybór sieci

#713418  autor: Halset
 26 kwie 2014, 20:58
kostykiewicz pisze: A co powiesz na to że play ma możliwość przełączanie między sieciami np. w danym mieście np. moim gdzie czasem plus gubi zasięg a orange ma stabilny to wtedy przełączam się na orange i mam spokój.
Krótko, bo to temat na przedłużanie umów.

Powiem to, że jak się nie poruszasz z miejsca na miejsce to Play ma sens. W końcu się zaloguje do jakieś sieci (mówię o automacie) i nie ma zmiany nadajnika - to jest ok.
Jak się poruszasz, to każda sieć macierzysta czy to TM czy O czy Plus działa lepiej. W Play jak w pogodzie - raz działa (słońce) raz nei działa (deszcz)
Tak samo jak ustawisz na sztywno roaming. W jednych regionach czy na pewnych telefonach trzyma się się wybranego operatora ręcznie. Ale w większości przypadków Cię wywala.
Uważam że jest to naprawdę bardzo dobre, nie jestem nie wiadomo jak za playem, przez wiele lat miałem w plusie różne umowy, nawet dalej mam jeden, ale razi mnie to w plusie że nie ma zasięgu nie ma telefonu, a przynajmniej w playu mogę sobie skakać i łączyć się z daną siecią t-mobile, orange, plus, play bez żadnego pitupitu.
Często taką regułkę słyszę jak dzwonią do mnie z Play aby mnie skusić do przejścia do nich.

Plus miał i ma zawsze klientów w dupie chyba że od nich odchodzisz i dopiero teraz zaczął się zastanawiać nad klientami i oferować im coś sensownego, kiedy inne firmy oferowały to już dawno.
Każdy op ma w tyłku. Mam znajomych, którzy co umowę są u innego opa, bo idą za promocją. Mam też takich co odeszli do Play a wrócili do swoich byłych. Obecnie wśród znajomych jest taka reguła, że raczej pozostają u swoich opów lub co najwyżej zmieniają - i ciekawe, nigdy to nie jest Play.

Ogólnie mam gdzieś kto gdzie idzie, bo mnie to nie razi, że ktoś jest w danej sieci. Nie jestem gówniarzem ze szkoły, który musi mieć wszystkich w jednej sieci aby mieć pakiecik smsów za frii czy no limit po sieci.

Tylko mnie irytuje tacy naganiacze jak @ciekawy i wielu innych, którzy wymyślają takie cuda na kiju aby skusić ich do przejścia do Play. Zawsze znajdą coś, aby przykonać, że P4 to ich najważniejszy wybór w życiu. I trolują na inne sieci.
Orange -słaba jakość.
TM - słabe 3G.
Plus - nie wszędzie 3G (tu chciałbym poinformować, że Plus obecnie z N! ma najlepsze 3G, bo 3G Plusa jest prawie wszędzie, o czym nie można powiedzieć o Play)
Itd
Mam wrażenie, że pracują w tej fioletowej pseudo sieci.

#713449  autor: frycek
 26 kwie 2014, 21:54
Ja mam abonament w plusie i w play i nie widzę żadnej różnicy w połączeniach tam gdzie mieszkam jest zasięg lte plusa i play a na działce mam roaming tm w play
A z tym lte to wielka ściema, po co komu prędkości kosmiczne internetu przy limitach. W plusie mam 3 gb to może by mi wystarczyło na 0.5 dnia przeglądania i oglądania filmów za to w play mam Internet niby lte, ale wystarczająco szybki do końca roku za darmo (200 gb z lejkiem 2mb)
Najlepsza jest obsługa plusa :) dzisiaj dzwoniłem pod 2601 w sprawie simloka ze starego telefonu na koniec pani mi proponuje internet lte na próbę abonament 49 10 gb to ja jej mówię że drogo że w play mam 5 gb za 19zl a ona po sprawdzeniu proponuje abonament 14,90 i modem ZTE MF669 HSPA+ za 3 zł i mówi że internet play to nie żaden LTE tylko w plusie to jest prawdziwy internet LTE.
Wszystko ładnie pięknie, ale ten modem nie obsługuje tego LTE
Może te taryfy bez telefonów są porównywalne to te z telefonami wygrywa PLAY

#713578  autor: dawoo1
 27 kwie 2014, 11:45
Hmm a potem się jeden z drugim dziwi że ludzie nie czytają i dopytują się o oferty jak piszecie przez stronę nie na temat!!!
A ja mam pytanie: przedłużenie na 12 mieś. bez telefonu w tym 400 min do wszystkich(wszystkich razem ze stacjonarnymi i wymienne na sms) plus 500 mega internetu z lejkiem to dobra oferta za 24 zł? wcześniej miałem formułe m 400 min do wszystkich darmowe na stacjonarne i 143 sms za free tez za 24 zł

#713589  autor: andrzejgolota
 27 kwie 2014, 12:09
@dawoo1

Jeżeli wszystko Ci "styka" i spełnia Twoje potrzeby to jak najbardziej. A skąd dostałeś taką ofertę?

#713592  autor: dawoo1
 27 kwie 2014, 12:13
chodzi Ci o ofertę dotychczasową czy tą zaproponowaną na przedłużenie?

#713749  autor: Sowolog
 27 kwie 2014, 17:06
Czy dobrze rozumiem, że po złożeniu wypowiedzenia można otrzymać: nielimitowane rozmowy na wszystkie komórki, nielimitowane sms, 750mb (z lejkiem) i Nexus 5 za 369zł w abonamencie 69zł/miesiąc?

#713752  autor: Piotrek.W
 27 kwie 2014, 17:14
@ Tak, dokładanie, tylko Nexus 5 379zł

#713910  autor: Dohotka
 28 kwie 2014, 07:58
Ja nie dostałam żadnej oferty utrzymaniowej, a napisali coś takiego:

Szanowna Pani,

w związku z Pani pismem z dnia 22 kwietnia 2014 roku dotyczącym rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o. informujemy, iż Umowa dla numeru 48****** zostanie rozwiązana z dniem 19 czerwca 2014 roku z zachowaniem okresu wypowiedzenia określonym w §16 pkt 5 Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych dla Abonentów.

Wraz z rozwiązaniem Umowy nastąpi przeniesienie dotychczasowego numeru telefonu do oferty Play na Kartę. Na Pani koncie przez 30 dni dostępne będzie 10 złotych na połączenia głosowe, SMS oraz MMS do krajowych sieci komórkowych oraz połączenia głosowe do sieci stacjonarnych. Dodatkowo darmowe rozmowy i SMS-y do wszystkich w Play. Jednocześnie informujemy, że jeżeli w dniu rozwiązania Umowy usługa będzie nieaktywna z powodu braku płatności, to numer zostanie odłączony, zgodnie z informacją zawartą w pkt 2. „Regulaminu migracji numeru telefonu (Numeru MSISDN) z usługi abonamentowej (postpaid) lub usługi typu Mix do usługi przedpłaconej (pre-paid)”.

Informujemy również, że umowa została podpisana w ramach Oferty Promocyjnej , w której zobowiązał się Pani nie rozwiązywać jej przez okres zastrzeżony. Zgodnie z postanowieniami Cennika Oferty rozwiązując Umowę przed upływem wyznaczonego okresu jest Pani zobowiązana do uregulowania opłaty specjalnej w proporcjonalnej kwocie za okres od wypowiedzenia umowy do czasu jej wygaśnięcia.

W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu pod numerem *500 lub *600 (z telefonu Play).

Czy w związku z tym sama powinnam zadzwonić pod numer *500?

#713913  autor: Ruben
 28 kwie 2014, 08:13
Dohotka pisze:Czy w związku z tym sama powinnam zadzwonić pod numer *500?
Napisz przez Play24 jakiej oferty oczekujesz, bo rozumiem, że po lekturze forum (z wyłączeniem ostatnich stron śmietnika) masz już upatrzoną ofertę i jest ona dostępna.

#713919  autor: dakoolk
 28 kwie 2014, 08:55
Ruben pisze:
Napisz przez Play24 jakiej oferty oczekujesz, bo rozumiem, że po lekturze forum (z wyłączeniem ostatnich stron śmietnika) masz już upatrzoną ofertę i jest ona dostępna.
No właśnie mój ojciec miał już od prawie miesiąca takie coś zarejestrowane i dzwonili już do niego kilka razy, ale zawsze się rozłączało połączenie i nie oddzwaniali potem przez kilka dni - jakaś kpina ta obsługa klienta z Play - w T-M do mnie zadzwonili już niecałą dobę po wysłaniu wiadomości, nie musiałem nigdzie dzwonić na swój koszt... Także, dzwoniąc na *500 lepiej zarezerwować sobie czas i załatwić sprawę od razu, bo ich obietnice oddzwonienia bywają puste :P

#713925  autor: anita8503
 28 kwie 2014, 09:20
Ruben pisze:Napisz przez Play24 jakiej oferty oczekujesz, bo rozumiem, że po lekturze forum (z wyłączeniem ostatnich stron śmietnika) masz już upatrzoną ofertę i jest ona dostępna.
Ile wynikając z Waszego doświadczenia trzeba czekać na odpowiedź na takie zgłoszenie?

#713930  autor: Ruben
 28 kwie 2014, 09:49
anita8503, z tą odpowiedzią bywa różnie ale średnio, to trzeba kilka dni. Jeżeli złożyłaś wypowiedzenie to istotne jest żeby zostało zarejestrowane. Wtedy rozmowa inaczej wygląda i konsultanci proponują inne-czytaj lepsze- warunki.
Jeżeli zależy Ci na szybkim uzyskaniu oferty utrzymaniowej, to kilka dni po złożeniu wypowiedzenia możesz zadzwonić do BOK i połączyć się z działem przedłużania umów czyli wciskasz 8 i później 2.

#713934  autor: dakoolk
 28 kwie 2014, 09:53
anita8503 pisze:
Ruben pisze:Napisz przez Play24 jakiej oferty oczekujesz, bo rozumiem, że po lekturze forum (z wyłączeniem ostatnich stron śmietnika) masz już upatrzoną ofertę i jest ona dostępna.
Ile wynikając z Waszego doświadczenia trzeba czekać na odpowiedź na takie zgłoszenie?
Patrz mój post wyżej - obserwuj Play 24, czy zlecenie dotyczące rozwiązania umowy zostało zakończone i pojawiło się pismo o podobnej treści jak wrzuciła Dohotka - wtedy jakby byli normalni w DUK to powinni zadzwonić, ale jak będziesz mieć pecha jak my to może się im nie chcieć - wtedy możesz sama zadzwonić na *500 :)

#713936  autor: anita8503
 28 kwie 2014, 10:06
Tak, zlecenie zostało rozpoczęte 3.04.2014 a zakończone cztery dni później mówiąc delikatnie niezbyt poważną propozycją
"W ramach Abonamentu Formuła 4.0 oferujemy nielimitowane minuty do wszystkich sieci krajowych za jedyne 94 zł. Umowa, którą polecamy trwałaby 24 miesiące.
Dodatkowo zawiera nielimitowane minuty, SMS-y/ MMS-y do Play oraz nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.| Do powyższej promocji polecamy atrakcyjne telefony już od złotówki."
Do tej pory Formuła M tylko sim 29 zł...
Dnia 24.04.2014 zrobiłam zgłoszenie z kategorii przedłużenie umowy z prośbą o przedstawienie mi jakiejś interesującej oferty ale na tą chwilę niestety nadal bez odzewu :?

#713940  autor: mariusz.dytko
 28 kwie 2014, 10:29
anita8503
Czy Ty złożyłaś wypowiedzenie, czy też przedłużenie umowy?
Bo to co Tobie zaoferowała sieć to jakaś kiepska oferta...
Powinnaś złożyć rezygnację z umowy z zachowaniem terminu wypowiedzenia. Ja załatwiłem wszystko w ciągu dwóch dni i otrzymałem zadowalająca ofertę bez problemu - tylko SIM za 24,99 zł -połączenia bez limitu do wszystkich sieci i internet 750 MB. Do tego dobrałem wiadomości SMS i MMS bez limitu za 10 zł. Wyszło 34,99 zł umowa na 12 miesięcy.
Z tego co wcześniej było napisane w tym wątku, można otrzymać ciekawą ofertę z telefonem w okolicy 60 zł. Tylko tak jak napisałem po wypowiedzeniu umowy.
Pozdrawiam

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).

#713942  autor: Ruben
 28 kwie 2014, 10:39
mariusz.dytko pisze:Ja załatwiłem wszystko w ciągu dwóch dni i otrzymałem zadowalająca ofertę bez problemu - tylko SIM za 24,99 zł -połączenia bez limitu do wszystkich sieci i internet 750 MB. Do tego dobrałem wiadomości SMS i MMS bez limitu za 10 zł. Wyszło 34,99 zł umowa na 12 miesięcy.
Proszę żeby zaznaczać, że do wszystkich sieci komórkowych czyli bez stacjonarnych, bo taki zapis może wprowadzać w błąd.

#713943  autor: anita8503
 28 kwie 2014, 10:47
Przepraszam, nie doprecyzowałem swojego ostatniego posta. 03.04.2014 złożyłam wypowiedzenie umowy, a w odpowiedzi na tą rezygnację otrzymałam tą "ciekawą ofertę".
Teraz zrobiłam zgłoszenie na play24 i czekam na odpowiedź

#713946  autor: Dohotka
 28 kwie 2014, 10:56
Ruben pisze:
To znaczy że mam wysłać jako nowe zgłoszenie? Czy to samo mogę dostać dzwoniąc tam bezpośrednio i wtedy wszystko szybciej się załatwi?
  • Strona 158 z 692
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158
  • 159
  • 160
  • 692
  • 1
  • 156
  • 157
  • 158