• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #713468  autor: mich83
 26 kwie 2014, 22:36
Witam. Posiadam abonament w erze. Mam abonament 40 zł i i w jego ramach minuty do wykorzystania do wszystkich sieci komurkowych i na stacjonarne. Co mnie jednak zdziwło pobrało mi dodatkowo 6 zł na numery premium i tu pytanie :

- Jak rozpoznac numery premium ? Czy np numer 801 191 534 jest numerem premium ? Jest to jedyny podejrzany numer na jaki dzwoniłem ( numer infolini boscha )
Ostatnio zmieniony 27 kwie 2014, 20:49 przez mich83, łącznie zmieniany 1 raz.

#713472  autor: poziom
 26 kwie 2014, 22:45
Tak. 801 jest infolinią premium (u jednych płatną 29gr/min u innych np. w play ponad 60gr/min) i pobierane są złotówki extra poza pakietem w abonamencie.

Zawsze należy szukać nr. stacjonarnych jak nie chcesz ponosić dodatkowych kosztów do abonamentu.

#713473  autor: ciekawy
 26 kwie 2014, 22:47
tak,szukaj numerów komórkowych albo stacjonarnych, większość firm ma takie numery ale reklamują te 80X, ale jak się zapytasz o nr stacjonarny albo komórkowy tl jest duża szansa,że podadzą taki numer

#713525  autor: Sig
 27 kwie 2014, 07:52
To niestety częsty błąd z tymi numerami 80x... Moja mama często się na to łapie, choćbym jej tłumaczył i np. infolinię do ZUS nawet w kontaktach wpisał. Trzeba kierować się prostą zasadą - z komórki nie dzwonić na numery 80x. Czasami firmy zachowują się dziwnie - np. taka Netia kiedyś podawała zarówno 801 numer, jak i zwykły stacjonarny, potem tylko 801, potem chyba znów oba - w każdym razie ten stacjonarny zawsze działał, bo sam tylko na niego dzwonię...

Co do Boscha, to najlepiej będzie wysłać mejla na [email protected] z pytaniem o numer stacjonarny infolinii. Ewentualnie sprawdzić cenniki u operatorów, których masz, z którego najmniej zapłacisz. Chyba zawsze Orange miałdobrą stawkę na takie numery.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#713702  autor: orson_dzi
 27 kwie 2014, 14:58
W cenniku usług masz wypisane wszystkie numery, które są dodatkowo płatne.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)