• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 40 z 136
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 136

#712924  autor: NokiaUser
 25 kwie 2014, 12:09
Ja proponuję Play na Kartę Lubię to: za doładowanie 100 zł dostaniesz 3,5 GB na 150 dni (5 miesięcy), bo taka jest ważność konta po tym zasileniu. Po wykorzystaniu tego pakietu jest lejek 32 kb/s. Doładowanie przez Facebooka da ci bonus 30%, czyli w tym przypadku 30 zł do wykorzystania na rozmowy i SMS-y. Najpierw wykorzystasz ten bonus, dający ci 103 minuty rozmów/333 SMS-y, a potem będziesz kupował pakiety 100 minut do Play i na stacjonarne za 5 zł, pakiet 10 za 5 dający ci 34 minuty rozmów/111 SMS-ów do wszystkich sieci oraz pakiet 30 minut do wszystkich sieci za 6 zł. Jeśli wszystkie te pakiety kupowałbyś regularnie przez 5 miesięcy, to zapłaciłbyś łącznie 80 zł, ale wiadomo, że tyle nie zapłacisz, bo dzięki bonusowi 30% niektórych pakietów w pierwszym miesiącu nie będziesz musiał kupić, więc jakieś 25-30 zł powinno ci zostać na koncie i jeśli jakiś pakiet okaże się niewystarczający, to będziesz mógł je wykorzystać.

EDIT: Dopiero teraz przeczytałem, że te 2/3/4 GB potrzebujesz miesięcznie, więc moja propozycja jednak odpada :P

#712931  autor: Adamos88
 25 kwie 2014, 12:41
Witam.

Poszukuję ciekawej oferty na abonament dla osoby spędzającej połowę roku za granicą. Pływam na statkach, 6 na 6 tygodni. Obecnie mam Orange, stary abonament gdzie jest pula złotówek do wykorzystania (a nie minuty i smsy). Jednak z tego co wiem to już nie przedłużą mi umowy na starych zasadach.

Czy jest inne rozwiązanie niż karta? W abonamencie mam zlecenie stałe na płatność i nie muszę się martwić, że nagle skończy mi się możliwość wykonywania połączeń.

Czy istnieją jeszcze abonamenty gdzie wykorzystuje się złotówki (kwotę) a nie minuty i smsy?

#712974  autor: perdos1
 25 kwie 2014, 14:29
Moim zdaniem Mobile Vikings albo T-Mobile z opcją darmowych SMS, w zależności od potrzeb MV: 152 min +@2GB z lejkiem 32Kb/s za 29 zł/miesiąc lub T: 120min+3GB z lejkiem 16Kb/s za 35 zł/miesiąc.

W NJU wyjdzie drogo, za sam pakiet 2100MB zapłacisz 21 zł, do tego rozmowy 19 zł i smsy 9 zł.

#712977  autor: perdos1
 25 kwie 2014, 14:33
BnQ pisze:W jaki sposób sprzedać środki z konta ?
Sprzedając smsy premium, np. wysyłasz komuś smsa za 30,75 zł w cenie 16 zł, odzyskujesz około 52% środków.

#713034  autor: Wiksa11
 25 kwie 2014, 17:59
Też byś dzwonił sporadycznie gdybyś płacił 75 gr za minutę do play ;) miesięcznie wydzwaniam na pewno nie więcej niż te 172 minuty na 3 miesiące.

Dobra no to oszacujmy, ile mniej więcej potrzebuję:
- 120 sms,
- 60 minut,
- net 100 mb aktualnie mam za 7 zł,
Licząc po stawkach w virgin:
120 x 6 + 60 x 19 = 7,20 + 9,60 = 16,80 zł
I teraz 2 pytania:
Czy ten lejek jako tako chodzi?
Korzystam z Opery Mini i przy prędkości nawet 20 kb/s nie powinno być problemów.
Jak wygląda kwestia zapisania się do klubu?
Bo wtedy rzeczywiście byłoby to korzystne: przy zasileniu za 100 zł miałbym 150 zł, co przy obniżonych stawkach z sms/rozmowy mogłoby mi wystarczać nawet do 10 miesięcy.

[ Dodano: 2014-04-25, 18:11 ]
Oferta heyah również jest ciekawa ale jakoś nie jestem przekonany do tej sieci ;)
Nie ma tam żadnych bonusów do doładowań? 49,6 zł /0,29 gr = niecałe 191 minut
Na 6 miesięcy może to nie wystarczyć niestety.
Oferta bardzo dobra, ale gdybym korzystał więcej z internetu (gdybym miał coś lepszego do neta niż Solid ;)
 #713037  autor: kamilkowalski
 25 kwie 2014, 18:10
Witam!
Jestem w T-mobile i jako, że źle dopasowałem sobie taryfę moje rachunki są astronomiczne, moja umowa się skończyła pare miesięcy temu - aktualnie jest przedłużona na czas nieokreślony - dlatego chcę przenieść swój numer. Zależy mi na dobrym telefonie, upatrzyłem sobie Huawei P6, który bardzo mi się podoba zarówno sprzętowo jak i designem, jest bardzo poręczny i przyjemnie mi sie go użytkuje. Niestety przeglądając oferty poszczególnych sieci już sam nie wiem na co się zdecydować, w play boje sie kruczków, w orange oferty sie zmieniły i już nic z nich nie rozumiem a gdy chcę przeniesc numer przez internet nie ma w wyborze mojego wymarzonego telefonu. Mam dylemat i nie mam co począć i proszę o opinię, która oferta bez limitu jest najlepsza. Telefon nie musi być akurat ten choć bardzo mi na tym zależy

#713039  autor: ?T
 25 kwie 2014, 18:18
Weź prepaid, a tel kup na wolnym rynku. Za oszczędzoną kasę ufunduj coś komuś:)
 #713043  autor: SomalijskiWluczega
 25 kwie 2014, 18:25
kamilkowalski pisze:Witam!
Jestem w T-mobile i jako, że źle dopasowałem sobie taryfę moje rachunki są astronomiczne, moja umowa się skończyła pare miesięcy temu - aktualnie jest przedłużona na czas nieokreślony - dlatego chcę przenieść swój numer. Zależy mi na dobrym telefonie, upatrzyłem sobie Huawei P6, który bardzo mi się podoba zarówno sprzętowo jak i designem, jest bardzo poręczny i przyjemnie mi sie go użytkuje. Niestety przeglądając oferty poszczególnych sieci już sam nie wiem na co się zdecydować, w play boje sie kruczków, w orange oferty sie zmieniły i już nic z nich nie rozumiem a gdy chcę przeniesc numer przez internet nie ma w wyborze mojego wymarzonego telefonu. Mam dylemat i nie mam co począć i proszę o opinię, która oferta bez limitu jest najlepsza. Telefon nie musi być akurat ten choć bardzo mi na tym zależy
Taki telefon jak pisałeś nowy już można kupić od 800zł. Nielimitowane rozmowy na polskie numery komórkowe w NJU mobile to 19zł na 30 dni (umowa na czas nieokreślony)
Innymi słowy umowy z telefonem masz zawsze na 24 miesiące. A więc 19zł +34zł( tyle wyniesie np 34zł * 24) to całkowity koszt miesięczny wyniesie Cię 53 zł - wraz z nowym telefonem.
Nie orientuje się czy w innych sieciach wyszłoby Ci taniej - ale mam wrażenie że nie...
Pozdrawiam

#713045  autor: ciekawy
 25 kwie 2014, 18:30
kamilkowalski,
nie ma kruczków w Play, poczytaj sobie temat przedłużania umów w Play, tam piszą że na przedłużenie mogą mieć upusty,pakiet gratis,a na początek tylko zwróć uwagę czy potrzebujesz pakietu netowego czy nie no i czy musisz aktywować od razu cy możesz później, to jedyny kruczek

#713051  autor: ?T
 25 kwie 2014, 18:43
w Virgin Mobile nie ma czegoś takiego jak obniżone stawki. Dostajesz 50% więcej środków za doładowanie (musisz być zarejestrowanym użytkownikiem). Te 'obniżone' stawki wychodzą jak policzysz realny koszt sms czy minuty za doładowanie np. za 100 zł, bo będziesz mieć na koncie 150 do wydania.
ALE NIE JEST TAK, że dostaniesz 150 zł na konto za doładowanie stówką i jeszcze sms będzie taniej. :-D
Lejek chodzi przyzwoicie, do opery mini wystarcza. Do klubu się zapiszesz rejestrując numer. Zwyczajnie.
Można przez internet też chyba.
Warto ładować po 10 zł, bo dostajesz wtedy te gratisowe MB, które się sumują, ale nie wiem jak wtedy z terminem ich ważności, bo nigdy nie kolekcjonuję tam doładowań, bo to zapasowy numer i dostęp do lejka właśnie, takie na wszelki wszelkich wypadków.

#713081  autor: Meeki
 25 kwie 2014, 20:07
Witam.
Szukam jakiejś korzystnej oferty, aktualnie jestem w Orange free na karte i doładowuje za 100zł i starcza mi to na około 3 miesiące. Używam dosyć dużo internetu, około 1,5GB miesięcznie, 60 SMS i reszta na dzwonienie. Co możecie mi polecić ? chciałbym się zmieścić w 25zł miesięcznie jeśli to możliwe , preferuje opcje na karte ale abonament też wchodzi w gre.

#713096  autor: buba1234
 25 kwie 2014, 21:14
Mobile Vikings
doładowanie 19zł
bonus na miesiac 2GB z lejkiem i 2000 smsów
65 minut
konto wazne rok, lejek za darmo zawsze [na samym lejku dobrze dziala opera mini]

Heyah dniówka
za darmo 50MB z lejkiem dziennie codziennie [w sumie 5GB na 100 dni]
max 28gr/dzien za nolimit sms danego dnia
trzeba ładowac 50zł co 100 dni

#713109  autor: Meeki
 25 kwie 2014, 21:53
A coś z Orange ? Najwięcej dzwonie i SMSuje do Orange.

#713118  autor: Meeki
 25 kwie 2014, 22:40
Wysłałem wiadomość ale napisze jeszcze tutaj.
Dzwonie 25-30 min miesięcznie. Głównie krótkie rozmowy do 1min.
Pisze ok 60 SMS miesięcznie
Internetu używam ok. 1GB miesięcznie
wszytko to 90% do Orange

#713165  autor: Wiksa11
 26 kwie 2014, 09:25
Sig pisze:Przy założeniu zapisania się do klubu - dodawane jest 50% każdego doładowania. Przy tym założeniu stawki dość mocno spadają, z np. 19 groszy za minute do wszystkich do ok. 13 groszy. SMS 6 groszy podstawowowa, po bonusie robi się 4.
To mnie w błąd wprowadziłeś ;)

Co do doładowań za 10 zł - to faktycznie wychodzi najkorzystniej. W żadnej innej sieci nie ma chyba niższej stawki za minutę rozmowy (ew. sensowych pakietów).
A jak widzę w swoim tel w poprzednim miesiącu wysłałem 110 smsów więć po stawce 6 gr daje to 6,60 zł, a nie 10 zł jak w pakiecie nielimitowanym.

Oferta Virgin góruje też swoją mobilnością: nie trzeba zasilać za 50 zł od razu i uwiązywać się od raz na te 3 miesiące, wystarczy 10 zł, gdyby coś było nie tak łatwo można przenieść ;)

W play kusi jeszcze bonus 60 zł za przeniesienie numeru, wtedy dodatkowo dochodzi nieco 300 minut więc na pół roku byłoby tych minut poza Play nie 100, a 400.
Ktoś wie jak działa ten bonus? Czy jest do wykorzystania na wszystko(również premium), czy tylko np. na połaczenia/smsy/internet?

#713178  autor: Wiksa11
 26 kwie 2014, 10:16
Po prostu sprawdziłem ile mam zapisanych wysłanych smsów i tak się złożyło że przez 32 dni wysłałem ich 110. Wiadomo, że będą miesiące gdy tych smsów może być nawet 200.
500? Nie da rady ;) tym bardziej, że w dzisiejszych czasach bywa i tak, że z kimś łatwiej skontaktować się przez FB niż przez SMS.
W pierwszym poście przeliczyłem się trochę, kiedyś pisałem nawet i po 500 smsów, stąd brałem błędny szacunek.

#713183  autor: ssosnowiecc
 26 kwie 2014, 10:30
Zaś jeśli o Orange chodzi to dostajesz 3 miesiące za darmo od każdego z abonamentów i telefon mają możliwość zamówienia :) Jeśli chcesz mogę kogoś poprosić by Ci pomógł wybrać

#713196  autor: Wiksa11
 26 kwie 2014, 11:12
W play na zamówienie w abonamencie za 49,99 zł(z e faktura i z przenoszeniem numeru) telefon kosztuje 799 zł. W sklepach ten telefon kosztuje nieco ponad 1000 zł więc jakoś kiepsko się opłaca w abonamencie.

#713374  autor: Sig
 26 kwie 2014, 18:30
Nie wyraziłęm się jasno, za co przepraszam. Użyłem dość powszechnego na tym forum skrótu myślowego. Tak, stawki nominalnie pozostają bez zmian, ale dzięki bonusowi ty wydajesz ze swojej kieszeni efektywnie mniej. Jak doładujesz za np. 10 zł to dostaniesz 5 zł od Virgin na konto główne. Zrobi się na koncie 15 zł. Stawka za minutę pozostanie na poziomie 19 groszy, ALE ze swojej kieszeni wykładasz 10, dostajesz w sumie 15 - koszt minuty spada, bo ty wydajesz na nią ze swojej kieszeni mniej. Zamiast bez bonusu za 10 zł mieć do prawie 53 minut, możesz rozmawiać do prawie 79 minut (bo masz 15 zł do wydania po stawce 19 groszy). No i jako, że to prepaid i środki konta głównego - do wydania na wszystko.
Virgin przesadnie nie zachwalam, po prostu z nastawieniem na tani internet, niski koszt utrzymania numeru i sporadyczne rozmowy może wyjść korzystnie.
Ponadto może być nawet tak, że cię darmowy lejek zadowoli. Sam tego próbowałem na jednym numerze i w Operze Mini z wyłączoną grafiką nie działa to źle. Ponadto nadaje się do sprawdzania mejli (oczywiście jak jest załącznik to jest problem itd.). Predkość lejka to do 32 kbps, co oznacza do 4 kBps. W pakietach jest normalna prędkość. Plusem, lub minusem Virgin jest to, że oficjalnie roaming krajowy (tam, gdzie nie ma zasięgu Play) jest tylko w Orange.

I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.

#713381  autor: Halset
 26 kwie 2014, 18:47
ciekawy pisze:kamilkowalski,
nie ma kruczków w Play, poczytaj sobie temat przedłużania umów w Play, tam piszą że na przedłużenie mogą mieć upusty,pakiet gratis,a na początek tylko zwróć uwagę czy potrzebujesz pakietu netowego czy nie no i czy musisz aktywować od razu cy możesz później, to jedyny kruczek
:D :D :D :D
A ten znowu swoje :D

Kamilkowalski.
Jeżeli jesteś zadowolony z sieci TM a po prostu jak to napisałeś, sam sie wkopałeś przez niedopatrzenie, to złóż wypowiedzenie w TM
Możesz w taki sposób wywalczyć za 54,99zł no limit na wszystko, 2GB neta i umowę na 15 miesięcy.
Poczytaj sobie jeszcze w odpowiednim temacie, że przy abo 89.90 z telefonem też w TM masz wszystko no limit +2GB neta i to również jest przy przedłużaniu umowy.

Więc zatem pytanie - zależy Ci na abonamencie no limit bez telefonu a telefon sobie kupisz na rynku czy chcesz no limit z telefonem?
Jeżeli TM nie wchodzi w rachubę, to pytaj dalej :)
  • Strona 40 z 136
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 136
  • 1
  • 38
  • 39
  • 40