- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
nju bo oferta bez limitu, nie trzeba kontrolować kiedy się skończą minuty i naliczanie przeskoczy na cene za minute, jest to mała,prężniejsza sieć a nie duży kolos i co dziwne jakość rozmowy lepsza niż na Orange mimo,że właściciel ten sam,może nie wszędzie tak jest ale u mnie tak, ogólnie w porównaniu nju vs Orange nju jest bardziej przyjazną siecią i bardziej opłacalną,
sam coś mam podpowiedzieć, to jeszcze Red Bull Mobile ma fajne opcje do wyboru, tylko sim za 29 zł i w tym no limit komórki i stacjonarne, pakiet netu z lejkiem i te same warunki w opcji ze smartfonem za 49 zł, tu są tanio telefony w no limit,inne sieci mają drożej abonament no limit z telefonem, opcje dostępne przez zamówienie netowe najlepiej z przeniesieniem numeru z innej sieci i e-faktura, zasięgi swój czyli Play,T,Plus,Orange, więc zawsze możesz wybrać najlepszy zasięg
sam coś mam podpowiedzieć, to jeszcze Red Bull Mobile ma fajne opcje do wyboru, tylko sim za 29 zł i w tym no limit komórki i stacjonarne, pakiet netu z lejkiem i te same warunki w opcji ze smartfonem za 49 zł, tu są tanio telefony w no limit,inne sieci mają drożej abonament no limit z telefonem, opcje dostępne przez zamówienie netowe najlepiej z przeniesieniem numeru z innej sieci i e-faktura, zasięgi swój czyli Play,T,Plus,Orange, więc zawsze możesz wybrać najlepszy zasięg
Tak, faktycznie, najbardziej oplaca sie NJU skoro tak
Zasieg Orange mnie zadowoala wiec i tego bedzie zadowalal. A gdybym zdecydowal sie po jakims czasie na internet to jak jest w NJU w trakcie rachunku ?
A i mam pytanie. Gdyby NJU zrobilo jakies nowe oferty na abonament to mozna przejsc na te nowe warunki gdybyby byly lepsze? Bo tak sie zdaje ale jak to zrobic ? Wypowiedziec umowe, przejsc do innej sieci na karte i potem znowu przejnsc do nju ? lekki bezsens ?
Umowe wypowiesz i co? gdzie bedziesz ? W zadnej sieci, i lipa.

A i mam pytanie. Gdyby NJU zrobilo jakies nowe oferty na abonament to mozna przejsc na te nowe warunki gdybyby byly lepsze? Bo tak sie zdaje ale jak to zrobic ? Wypowiedziec umowe, przejsc do innej sieci na karte i potem znowu przejnsc do nju ? lekki bezsens ?
Umowe wypowiesz i co? gdzie bedziesz ? W zadnej sieci, i lipa.
w tym nju,które jest teraz jest wypowiedzenie 1 miesięczne,więc nawet gdyby robili problemy z przejściem na nowe oferty to można przenieść nr do innej sieci i wrócić do nju jako nowy klient, albo do nju karty i spowrotem do abonamentu, wszystko zależy od ofert i warunów,
net w rachunku jest nieodnawialny,musisz pilnować terminu bo zacznie naliczać normalne koszty z net i nie ma lejka,
a póki co to nie ma się co spieszyć,poczekaj te parę dni do 28 go tego miesiąca na nową ofertę nju
net w rachunku jest nieodnawialny,musisz pilnować terminu bo zacznie naliczać normalne koszty z net i nie ma lejka,
a póki co to nie ma się co spieszyć,poczekaj te parę dni do 28 go tego miesiąca na nową ofertę nju
Witam 
Aktualnie korzystam z oferty Orange Yes z roczną ważnością konta, ponieważ zostały mi środki z zeszłorocznej promocji nielimitowanych rozmów po doładowaniu w Orange One, zostało mi około 60 złotych i cały czas spada, ponieważ co miesiąc wykupuje:
- nielimitowane rozmowy do Orange za 9 złotych;
- nielimitowanie smsy do wszystkich za 10 złotych
- pakiet 1 GB za 12 złotych,
co łącznie zabiera mi z konta 31 złotych i do tego dochodzi jeszcze parę złotych za rozmowy do innych sieci. Łącznie jest to coś koło 40 złotych.
Zastanawiałem się nad ofertą nju w abonamencie, ponieważ nielimitowane rozmowy do wszystkich są kuszące, natomiast nie podoba mi się się w nju opcja internetu, albo wychodzi drogo - 19 zł za 1 GB, albo pakiety są dla mnie bardzo nie wygodne - są nieodnawialne i co gorsza trzeba je odnawiać na początku cyklu rozliczeniowego - z danych pakietowych korzystam cały czas (Android).
Korzystam z LG L9 z którego jestem zadowolony, choć gdybym znalazł atrakcyjną ofertę z telefonem, to mógłbym ją poważnie rozważyć.

Aktualnie korzystam z oferty Orange Yes z roczną ważnością konta, ponieważ zostały mi środki z zeszłorocznej promocji nielimitowanych rozmów po doładowaniu w Orange One, zostało mi około 60 złotych i cały czas spada, ponieważ co miesiąc wykupuje:
- nielimitowane rozmowy do Orange za 9 złotych;
- nielimitowanie smsy do wszystkich za 10 złotych
- pakiet 1 GB za 12 złotych,
co łącznie zabiera mi z konta 31 złotych i do tego dochodzi jeszcze parę złotych za rozmowy do innych sieci. Łącznie jest to coś koło 40 złotych.
Zastanawiałem się nad ofertą nju w abonamencie, ponieważ nielimitowane rozmowy do wszystkich są kuszące, natomiast nie podoba mi się się w nju opcja internetu, albo wychodzi drogo - 19 zł za 1 GB, albo pakiety są dla mnie bardzo nie wygodne - są nieodnawialne i co gorsza trzeba je odnawiać na początku cyklu rozliczeniowego - z danych pakietowych korzystam cały czas (Android).
Korzystam z LG L9 z którego jestem zadowolony, choć gdybym znalazł atrakcyjną ofertę z telefonem, to mógłbym ją poważnie rozważyć.
Telefonu nigdy nie oplaca sie brac u operatora, rozważ opcję np. raty to samo i taniej.
Co do abonamentu jak nie jestes zadowolony z tego co wymieniłaeś zobacz na oferte virgin mobile, albo z orange NJU czy play z roamingiem (w tym to mozesz zamówić za darmo starter zasiegowy za darmo i działa na orAange, plus, t-mobile)

Dzięki za odpowiedzi 
Właśnie z nju byłby chyba taki kłopot, że musiałbym dzień przed pierwszym dniem rozliczeniowym wyłączać dane pakietowe, tak aby w pierwszych chwilach nowego dnia rozliczeniowego, w nocy, nie naliczałoby mi opłat za internet, ponieważ dane pakietowe mam włączone cały czas i nie bardzo chciałbym z tego rezygnować, a telefon w tym czasie zawsze by generował jakiś transfer. 2 x 700 MB powinno mi starczyć, choć im więcej tym lepiej, ale to już dodatkowe koszta.
Czasem opłaca się wziąć telefon w abonamencie. Mój znajomy kupił L9 w Orange za 49 zł w abonamencie coś koło 50 złotych i ma 600 minut, wymienne na 600 smsów i do tego pakiet 1 GB z lejkiem - taką ofertę uważam, za bardzo atrakcyjną. 10 złotych więcej miesięcznie, ale odpada koszt telefonu. Szkoda, że to był abonament z jakiejś krótkiej promocji Orange -30% przez cały okres.

Właśnie z nju byłby chyba taki kłopot, że musiałbym dzień przed pierwszym dniem rozliczeniowym wyłączać dane pakietowe, tak aby w pierwszych chwilach nowego dnia rozliczeniowego, w nocy, nie naliczałoby mi opłat za internet, ponieważ dane pakietowe mam włączone cały czas i nie bardzo chciałbym z tego rezygnować, a telefon w tym czasie zawsze by generował jakiś transfer. 2 x 700 MB powinno mi starczyć, choć im więcej tym lepiej, ale to już dodatkowe koszta.
Czasem opłaca się wziąć telefon w abonamencie. Mój znajomy kupił L9 w Orange za 49 zł w abonamencie coś koło 50 złotych i ma 600 minut, wymienne na 600 smsów i do tego pakiet 1 GB z lejkiem - taką ofertę uważam, za bardzo atrakcyjną. 10 złotych więcej miesięcznie, ale odpada koszt telefonu. Szkoda, że to był abonament z jakiejś krótkiej promocji Orange -30% przez cały okres.
moze ktos mi to wyjasnic? bo tego nie rozumiemciekawy pisze: net w rachunku jest nieodnawialny,musisz pilnować terminu bo zacznie naliczać normalne koszty z net i nie ma lejka,
Hmm a Heyah? Wybierasz darmowy pakiet internetu 50 MB na dzień, za 28 groszy dziennie masz nielimitowane SMS do wszystkich, a jeśli danego dnia nic nie napisałeś, to za ten dzień nie płacisz, połączenia, jeśli sporadyczne to pakietu nie potrzeba, nie wiem czy wygadasz tyle minut aby pakiet się opłacał, ładując za 50 zł masz 3 miesiące ważne konto, a miesięczny koszt wyniósłby 8.4 zł + rozmowy licząc to na 6 miesięcy, masz ze 100 zł na koncie 49.6 zł na wygadanie do wszystkich sieci, nielimitowane SMS do wszyskich, i 50 MB internetu dziennie.
Zależy co się kryje pod terminem "sporadyczne rozmowy". Oszacuj liczbę minut, kalkulator w dłoń i może okaże się, że np. Virgin Mobile byłby ok. Przy założeniu zapisania się do klubu - dodawane jest 50% każdego doładowania. Przy tym założeniu stawki dość mocno spadają, z np. 19 groszy za minute do wszystkich do ok. 13 groszy. SMS 6 groszy podstawowowa, po bonusie robi się 4 itd. Ponadto w kwestii internetu, cały czas jest darmowy od niczego nie uzależniony lejek, roczna ważność konta, a do doładowań od 10 zł wzwyż dodawany jest pakiet internetowy 100MB, jak i można też sobie pakiety internetu kupować (bonus 50% trafia na konto główne, więc można go tez wydać na pakiety):
http://virginmobile.pl/chce_przejsc_do_ ... _internet/
200MB to 7 zł, a z bonusem efektywnie ok. 4,70 zł... Do tego cały czas pamiętać o tych 100MB po doładowaniu za co najmniej 10 zł. Nikt ci nie zabrania ładować po 10 kiedy by się 100MB kończyło i w praktyce mieć internet za darmo.
Nie napisano ile tych sporadycznych minut jest, więc sobie samemu trzeba policzyć, czy to się opłaci... Dla mnie sporadycznie, to do 20-30 miesięcznie... Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie zadają nieprecyzyjne pytania.
Dodatkowym plusem jest to, że dla dzowniących z Play jesteś rozpoznawany jako Play, a więc jeżeli mają za darmo do Play, to też do ciebie.
http://virginmobile.pl/chce_przejsc_do_ ... _internet/
200MB to 7 zł, a z bonusem efektywnie ok. 4,70 zł... Do tego cały czas pamiętać o tych 100MB po doładowaniu za co najmniej 10 zł. Nikt ci nie zabrania ładować po 10 kiedy by się 100MB kończyło i w praktyce mieć internet za darmo.
Nie napisano ile tych sporadycznych minut jest, więc sobie samemu trzeba policzyć, czy to się opłaci... Dla mnie sporadycznie, to do 20-30 miesięcznie... Nigdy nie zrozumiem dlaczego ludzie zadają nieprecyzyjne pytania.
Dodatkowym plusem jest to, że dla dzowniących z Play jesteś rozpoznawany jako Play, a więc jeżeli mają za darmo do Play, to też do ciebie.
I'll touch you in any way or manner that my professional judgment indicates.
Inaczej - net jest 'odnawialny' (a raczej masz 1GB za 19pln z lejkiem), do tego jeżeli to dla Ciebie mało to możesz kupić pakiety - mniejsze paczki za mniej (chociażby 350MB za 5pln) i teraz pojawia się "ALE" - jeżeli ktoś nie potrzebuje miesięcznie 1GB to zamiast płacić co miesiąc 19pln można aktywować na poczatku miesiąca pakiet 350MB za 5pln obnizając sobie koszt internetu czterokrotnie (na przykład u mnie statystyki mówią, że nie wykorzystuję więcej jak ~150MB więc przez aktywację pakietu zamiast 19pln płaciłbym tylko 5pln) - niestety kruczek polega na tym, że pakiet trzeba aktywować ręcznie na początku każdego miesiąca...
Witam konczy mi sie umowa z Play aktualnie mam w Play abo za 40zl brutto w abonemencie 400min wymienne na 400sms i 1GB
Potrzebuje oferty takiej jak w tytule czyli okolo 250minut 50sms i minimum 2GB danych(a najlepiej 3GB lub 4GB) w przypadku 2GB musi byc lejek
Oferta moze byc na abo(ale na max 1 rok) moze byc na karte generalnie zalezy mi na zejsciu z kosztów. Nr mam w Play takze moge przeniesc grunt zeby internet w miare fajnie działał
Gdzie dostalbym najkorzystniejsza oferte?
Potrzebuje oferty takiej jak w tytule czyli okolo 250minut 50sms i minimum 2GB danych(a najlepiej 3GB lub 4GB) w przypadku 2GB musi byc lejek
Oferta moze byc na abo(ale na max 1 rok) moze byc na karte generalnie zalezy mi na zejsciu z kosztów. Nr mam w Play takze moge przeniesc grunt zeby internet w miare fajnie działał
Gdzie dostalbym najkorzystniejsza oferte?
14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-
Nokia 33310--> Mitsubishi Trium
--> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

Zrezygnuj z abo i przejdź do Mobile Vikings.
Za doładowanie 19 zł masz 2000 SMS + 2 GB z lejkiem, 19 zł doładowanych masz ważne rok, pakiety ważne 30 dni. Kasa starczy na ok 65 minut rozmów (minuta 29 gr).
Za doładowanie 29 zł masz to samo, a kasa starczy na ok. 152 minut (minuta 19 gr).
Oferta działa na zasięgu PLAY oraz T-Mobile. W obu sieciach max prędkość transmisji to 15 mbit/s przy MB, przy ich wykorzystaniu - max 32 kbit/s.
Szczegóły: https://mobilevikings.pl/pl/
Ewentualnie T-Mobile
> 3 GB za 20 zł, albo 6 GB za 30 zł - pakiety mają lejek do 16 kbit/s
> odpalasz dniówkę SMS do wszystkich sieci za 0 ZŁOTYCH
> 120 minut do każdej sieci odpalisz za 15 zł/MIESIĘCZNIE.
Doładowanie 25 zł to 30 dni wychodzących, 50 zł to 100 dni.
Za doładowanie 19 zł masz 2000 SMS + 2 GB z lejkiem, 19 zł doładowanych masz ważne rok, pakiety ważne 30 dni. Kasa starczy na ok 65 minut rozmów (minuta 29 gr).
Za doładowanie 29 zł masz to samo, a kasa starczy na ok. 152 minut (minuta 19 gr).
Oferta działa na zasięgu PLAY oraz T-Mobile. W obu sieciach max prędkość transmisji to 15 mbit/s przy MB, przy ich wykorzystaniu - max 32 kbit/s.
Szczegóły: https://mobilevikings.pl/pl/
Ewentualnie T-Mobile
> 3 GB za 20 zł, albo 6 GB za 30 zł - pakiety mają lejek do 16 kbit/s
> odpalasz dniówkę SMS do wszystkich sieci za 0 ZŁOTYCH
> 120 minut do każdej sieci odpalisz za 15 zł/MIESIĘCZNIE.
Doładowanie 25 zł to 30 dni wychodzących, 50 zł to 100 dni.

Roznie, generalnie rodzine mam w w T-mobile a znajomych w Play i Orange
minutowo w 150 bym sie mogl nawet zmiescic bo te 250 to jest max jaki przypada glownie na wakacje dlatego ta opcja w Vikingach wyglada dosyc spoko jak narazie
ale oczywiscie czekam na jakies kolejne propozycje
minutowo w 150 bym sie mogl nawet zmiescic bo te 250 to jest max jaki przypada glownie na wakacje dlatego ta opcja w Vikingach wyglada dosyc spoko jak narazie
ale oczywiscie czekam na jakies kolejne propozycje

14 lipca wyłaczyłem AdBlocka-
--> Nokia 3310--> SE K300i-->SE K700i-->Samsung L760-->LG KU990--> Nokia e72--> Samsung Galaxy SII--> Sony Z3c--> Xperia XZ--> LG G6

Mila89, to rozważ też Heyah:
> 3 GB za 20 zł lub 6 GB za 30 zł
> Dniówka nielimitowanych minut do T-Mobile i Heyah za 28 gr
> Dniówka nielimitowanych SMSów do wszystkich sieci też za 28 gr
> 120 minut do innych sieci za 15 zł.
Włączenie pierwszej dniówki jest darmowe, kolejna kosztuje 3 zł jednorazowo.
Doładowania: 20 zł to 30 dni, 50 zł to 100 dni. Zasięg taki sam jak w T-Mobile
Miesięcznie max możesz wydać od ok. 51 do 61 zł, lecz jeśli w danym dniu nie skorzystasz z włączonej dniówki, koszt spada.
A może NJU z rachunkiem?
> 19 zł max za minuty do komórkowych i 10 zł na stacjonarne (wymagane jest włączenie oferty SMSem)
> 9 zł max za SMS/MMS do wszystkich
> 3x po 700 MB za 7 zł - czyli łącznie 2,1 GB za 21 zł.
Max koszt to 49 zł miesięcznie (59 z numerami stacjonarnymi).
Oferta abonamentowa z e-fakturą. CZAS NIEOGRANICZONY. Pakiety netowe nie odnawiają się, musisz sam o nie zadbać.
> 3 GB za 20 zł lub 6 GB za 30 zł
> Dniówka nielimitowanych minut do T-Mobile i Heyah za 28 gr
> Dniówka nielimitowanych SMSów do wszystkich sieci też za 28 gr
> 120 minut do innych sieci za 15 zł.
Włączenie pierwszej dniówki jest darmowe, kolejna kosztuje 3 zł jednorazowo.
Doładowania: 20 zł to 30 dni, 50 zł to 100 dni. Zasięg taki sam jak w T-Mobile

Miesięcznie max możesz wydać od ok. 51 do 61 zł, lecz jeśli w danym dniu nie skorzystasz z włączonej dniówki, koszt spada.
A może NJU z rachunkiem?
> 19 zł max za minuty do komórkowych i 10 zł na stacjonarne (wymagane jest włączenie oferty SMSem)
> 9 zł max za SMS/MMS do wszystkich
> 3x po 700 MB za 7 zł - czyli łącznie 2,1 GB za 21 zł.
Max koszt to 49 zł miesięcznie (59 z numerami stacjonarnymi).
Oferta abonamentowa z e-fakturą. CZAS NIEOGRANICZONY. Pakiety netowe nie odnawiają się, musisz sam o nie zadbać.