• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #712580  autor: KR2615
 24 kwie 2014, 13:05
Od paru miesięcy jestem klientem Orange w taryfie Smart Plan. Po trzecim okresie rozliczeniowym zauważyłem, ze na moim koncie pojawił się pakiet 10 MMSów którego nigdzie nie zamawiałem. Sądziłem że to jakiś bonus od sieci lub też pakiet zachęcający do wysyłania MMSów włączony w gratisie przez operatora. Miałem nawet do nich dzwonić ale jakoś zabrakło czasu. Dzisiaj rozpoczął mi się kolejny okres rozliczeniowy, wchodzę na ornage.pl żeby sprawdzić stan pakietu internetowego a tu pojawił mi się taki pakiet dodatkowy:

Obrazek

Czy to ozacza, ze na prawdę moge ppnrać cały internet na dysk bez dodatkowych kosztów :> Czy to jakiś błąd sieci? Dodam, że mam urządzenie wspierające LTE więc nie jest to przypadkiem jakiś bonus pozwalający testować tę technologię o ktrym nie słyszałem?

#712586  autor: telemaniak93
 24 kwie 2014, 13:23
OOO!
Ja mam okres rozliczeniowy od 9. Właśnie wszedłem na orange.pl i też mam ten pakiet.
Ciekawe o co chodzi.
Co do pakietu MMS to jest regulamin nawet do tego. Dostaje go każdy kto terminowo płaci rachunek.

#712591  autor: Golarz Filip
 24 kwie 2014, 13:38
Sprawa jest w trakcie wyjaśniania.Jak zapytasz skąd wiem,odpowiadam: "użyłem google"

#712612  autor: KR2615
 24 kwie 2014, 15:13
Żeby było śmiesznie to dodam, że megabajty "zżerane są" z głównego konta jak i z tego promocyjnego hiperpakietu. Ciekawe czy internet będzie działał pełną prędkością po wyzerowaniu głównego licznika. Z chęcią bym sprawdził ale zostało mi 29 dni do końca okresu rozliczeniowego :/

#712736  autor: Vieslav
 24 kwie 2014, 20:09
Po przekroczeniu limitu z abonamentu prędkość jest przycinana mimo aktywnego pakietu poniżej. Niestety nie jestem w stanie powiedzieć, czy po przycięciu prędkości schodzą z niego kb, dopiero dziś zajrzałem na orange online.

#712759  autor: KR2615
 24 kwie 2014, 21:05
To kijowo, to sobie internetu z pełną prędkością na dysk nie pobiorę :/ Anyway, będę zgłaszał reklmację do Orange.

#712778  autor: M a r c i n
 24 kwie 2014, 21:46
MMS-y są przyznawane za terminowe opłacanie faktury

Obrazek

#712780  autor: KR2615
 24 kwie 2014, 21:48
Dzięki, tego już się dowiedziałem. A czy ktoś się orientuje, czy jak nie oplacę chociaż jednej fktury terminowo to utracę ten pakiet na zawsze czy tylko w danym miesiacu?

#713056  autor: orson_dzi
 25 kwie 2014, 19:03
Na jakiś dłuższy okres, ale nie powiem Ci ile.

Reklamacje nic nie dadzą, bo póki co nikt nie wie co to jest, poza jakimś śmiesznym oznaczeniem kodowym błędu ;) .

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#715035  autor: Orange Ekspert
 04 maja 2014, 16:50
Był to oczywiście błąd, który w większości przypadków został już usunięty.

Co do pakietu 10 MMS-ów za terminowe opłacanie faktur to promocja jest nadal aktywna. Dostępna jest dla ofert:

- Smart Plan Halo
- Smart Plan Multi
- Smart Plan Halo II
- Smart Plan Multi II

Warunkiem przyznanie jest terminowe opłacanie faktur. Pakiet MMS wpłynie po każdym okresie rozliczeniowym, w którym dokonałeś terminowego opłacenia faktury np. jeżeli opłaciłeś fakturę 12 listopada (w terminie 14 dni od daty wystawienia faktury) i Twój okres rozliczeniowy kończy się z dniem 28 listopada, nagroda zostanie przyznana w okresie rozliczeniowym przypadającym po dacie 28 listopada.

Pozdrawiam
Tomek

#715044  autor: KR2615
 04 maja 2014, 17:57
orson_dzi pisze:[...]
Reklamacje nic nie dadzą[...]
A mnie dały, prawie 50% zniżki przy następnej fakturze (kwotowo)
Minus taki, że nawet gdybym dokupił w tym miesiacy pakiet to lejek i tak nie zniknie wiec przez ciekawosc, bede sie musial meczyc jeszcze ok 20 dni na 16kb/s :(