Użytkownik
Ranga
Obserwator
każdy byłby zadowolony z darmowego mobilnego netu do 512 kb/s bez limituatom pisze:Odświerzę nie co temat.
Wiecie czemu teraz od czasu do czasu, aby mieć internet trzeba przepisać kod z obrazka?
Jest to strasznie uciążliwe zwłaszcza gdy potrzebny jest szybki dostęp do internetu.
Kiedyś Aero2 nie posiadało takich zabezpieczeń i byłem zadowolony.
Tfu, tfu, tfu! Wypluj te słowa, bo Solorz może się poważnie zainteresować...Golarz Filip pisze:Podsunę od siebie kolejny pomysł,który dobrze jest znany np.maszynistom na kolei- każdy użytkownik Aero powinien mniej więcej co 5 minut kliknąć w jakiś baner albo nacisnąć spację,by dać znać,że aktywnie korzysta z zasobów...
Skoro byłeś w drodze, to pewnie wpisywałeś w telefonie/tablecie, a więc urządzeniu oficjalnie niezgodnym z Aero2, to raz.sharky33 pisze:W drodze do pracy, przez ok. 30 minut, usiłowałem wprowadzić te idiotyczne kody, bez powodzenia. W końcu się udało. Jeśli ja mam z tym problem, zastanawiam się czy "geniusz" który wpadł na ten "niesamowity" pomysł, wziął pod uwagę fakt, że z Aero2 korzystają również osoby starsze, niedowidzące czy niepełnosprawne. Może niech Pan Solorz, publicznie zademonstruje na antenie swojej telewizji, jak on wprowadza kody captcha...
Mialem podobnie - po niepelnej godzinie zerwało i zachcialo kod. To chyba zalezy od tego jak wczesniej zostalo zakonczone polaczenie z internetem? Jesli ostatni raz korzystales np pol godziny z internetu i rozlaczyles sie to przy kolejnym polaczeniu po 30 minutach cie rozlaczy -przynajmniej ja tak sobie tlumacze ze czas korzystania sie nie zeruje po wczesniejszym rozlaczeniu tylko gdzies w eterze sie sumuje do pelnej godziny. Dobrze mysle?bolek2004 pisze:Właśnie przed chwilą pojawiła się gorsza wersja kapcia która jest prawie że nie do przejścia, ciekawe co tym razem? Znowu atak hakerski? Co dziwne miałem do końca pełnej godziny ponad 30 minut ale połączenie zostało samo zerwane, a ponowne połączenie pokazało tego bardzo trudnego kapcia.
Dokładnie tak, poza tym można zastosować captcha logiczne, np. "jaki rysunek nie pasuje do pozostałych?". Jest to proste, czytelne, a nie do rozwiązania przez bota.Markadiusz pisze:Wystarczy i proste zabezpieczenie jak wprowadź co drugą literę wyświetlonego słowa naprzemiennie z innymi pytaniami.
W regulaminie BDI nie ma mowy o takich zastrzeżeniach.Sig pisze:Skoro byłeś w drodze, to pewnie wpisywałeś w telefonie/tablecie, a więc urządzeniu oficjalnie niezgodnym z Aero2
Polecam, przeczytaj dobrze regulamin - punkt 2.24 , skąd ta pewność co do urządzenia, to raz.Sig pisze:Skoro byłeś w drodze, to pewnie wpisywałeś w telefonie/tablecie, a więc urządzeniu oficjalnie niezgodnym z Aero2, to raz.sharky33 pisze:W drodze do pracy, przez ok. 30 minut, usiłowałem wprowadzić te idiotyczne kody, bez powodzenia. W końcu się udało. Jeśli ja mam z tym problem, zastanawiam się czy "geniusz" który wpadł na ten "niesamowity" pomysł, wziął pod uwagę fakt, że z Aero2 korzystają również osoby starsze, niedowidzące czy niepełnosprawne. Może niech Pan Solorz, publicznie zademonstruje na antenie swojej telewizji, jak on wprowadza kody captcha...
Dwa - jakbyś wysilił się i przeczytał komunikat Aero2, to byś wiedział, że jak ktoś ma papier na tą swoją niepełnosprawność lub znaczne kłopoty z widzeniem, to może wnioskować o wyłączenie mu captcha.
Trzy - wykonanie captcha jest złe, jednakże ich wprowadzenie było koniecznością, bo idea BDI została całkowicie wypaczona w naszym wesołym kraju. Miało być dla wykluczonych cyfrowo, było dla zapychających eter cwaniaków... Zresztą zdziwiło mnie to, że captcha nie było od początku (choć powinno być prostsze). Przecież z automatami wznawiającymi połączenie bez ingerencji użytkownika, to jeden z wymogów UKE stał się fikcją i oferta była mocniej konkurencyjna w stosunku do ofert komercyjnych...