• Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy modeli z serii D oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #67636  autor: mlodybg2c
 14 kwie 2006, 23:06
witam , mam pytanie od paru godzin stalem sie posiadaczem samsunga d600e , i chcialbym sie dowiedziec jak dobrze sformatowac w nim baterie ????
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2006, 17:47 przez mlodybg2c, łącznie zmieniany 1 raz.

#67638  autor: zol82
 14 kwie 2006, 23:08
Na dobrą sprawe to nie musisz jej formatować.
Ale jak już chcesz to najlepiej poczekaj aż sama się rozładuje i podłącz dopiero telefon do ładowarki. Ładuj 12-16 godzin na wyłączonym telefonie. Zrób to samo 3 razy. Do pełnego rozładowania i na wyłączonym telefonie ładuj baterie.
Pozdrawiam

#67640  autor: orB
 14 kwie 2006, 23:17
To czy bateria Ci będzie dobrze trzymać będzie zależeć od tego jak ją będziesz ładować przez cały czas jak będziesz miał telefon. Pierwsze trzy cykle niewiele zmienią. Jak będziesz zawsze rozładowywał do końca i ładował na wyłączonym to po pewnym czasie bateryjka może chodzić lepiej, ale jak będziesz co chwila doładowywał to padnie po pół roku.

#67750  autor: Dragon
 15 kwie 2006, 16:41
wlasnie wszystko zalezy od "szkoly" wiele ososb mowi ze baterie Li-ion li-pol nie rozladowuej sie do konca tylko wlasnie lepiej je rozladowywac

mlodybg2c: zatytuluj temat zgodni z regulaminem bo go wywale

#69484  autor: Neutrine Ray
 22 kwie 2006, 13:20
Zeby dobic baterie na koniec odpalaj filmiki z dzwiekiem na max hehe

www.samsung-mobile.pl - Najbardziej Profesjonalne Polskie Forum Samsunga

#70727  autor: Gela
 30 kwie 2006, 00:58
tyle zer jak bateria słaba to niemozna filmikow ogladac ani mp3 sluchac ale jest sposób: wchodzisz w ustawienia dzwiekow i sluchasz dzwonka. wtedy odtwarza :)

#70745  autor: pumba
 30 kwie 2006, 10:29
Gela pisze:tyle zer jak bateria słaba to niemozna filmikow ogladac ani mp3 sluchac
Właśnie to jest dobre rozwiązanie bo z logicznego punktu myślenia telefon resztki energi zostawia na podstawowe funkceje telefonu, pamiętam jak miałem Siemensa i tam czegoś takiego nie było i w trakcie robienia zdjęć bateria się rozładowała i byłem wściekły że nie mogłem napisac SMSa a byłem poza domem więc była tragedia, teraz mam nokie i to zabezpieczenie jest za co chwała, lecz raz żałowałem że coś takiego jest bo w ubiegło roczne wakacje jestem na stacji benzynowej i nagle podjeżdżają 3 zamaskowane grande punto wtedy jeszcze nie był znany wygląd tego autka a na interi.pl było polowanie na zdjęcia tego autka i miałbym super materiał dla nich, ale z drugiej strony nawet jakby była możliwość zrobienia zdjęc to pewno po pierwszym bateria by padła :wink:

#70771  autor: Neutrine Ray
 30 kwie 2006, 11:26
Pumpa tez nienawidze kiedy pada mi bateria poza domem, teraz kupuje druga baterie i birkowego chargera zeby ladowac dwie naraz.
ak dlugo trzyma wam bateria przy zwyklym uzytkowaniu oraz przy "intensywnym" uzytkowaniu?

#70814  autor: Gela
 30 kwie 2006, 13:45
no mi z 2 dni potrzyma zdarza sie ze 3 dni. ale ja slucham nawet czesto mp3 i wogole.

#71085  autor: Dragon
 01 maja 2006, 15:15
Gela a ile srednio dziennie sluchasz mp3 i na jakiej glosnosci (cicho-srednio-glosno?)

#71106  autor: Neutrine Ray
 01 maja 2006, 17:12
Ja slucham dzinnie max 2 godz przy glosnosci 5-6, pisze ok 30sms dzennie, i gadam ok 15 min, efekt jest taki ze musze ladowac codzinnie (przy takiej konfiguracji). Jestem w trakcie oczekiwania na dodatkowy akku o pojemnosc 2000mAh, zobaczy na ile da sie ja naladowac i ile potrzyma.
Jakby niepatrzec im bardziej wybajerzony phone tym krocej trzyma to najwiekszy mankament i jak na razie nie do przeskoczenia, wg. mnie najlepiej jest miec wlasnie zapasowy akku.

#71158  autor: Dragon
 01 maja 2006, 18:34
a glosnosc 5-6 to ile (jaka jest skala) i jaka pojemnosc ma standardowy aku? Ten 2000mAh kupujesz oryginalny ???

#71219  autor: Neutrine Ray
 01 maja 2006, 19:39
Skala jest 10 stopniowa (zobaczcie u siebie czy tez jest 10 bo juz nie pamietam czy to nie za sprawa moda)
Akku kupuje na niemieckim ebay-u, (razem ze stacjonarnym chargerem umozliwiajacym ladowanie 2 na raz) poniewaz u nas nie sa dostepne jeszcze takie pojemnosci. Ogniwo nie jest oryginalne bo niewiedziec czemu samsung produkuje tylko fabryczne 800mAh - bez sensu wg. mnie :evil: