• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 335 z 350
  • 1
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 350

#710391  autor: zumbat
 15 kwie 2014, 08:54
Cześć wszystkim. Pozwolę sobie jeszcze raz napisać post, na który nikt nie odpowiedział.

Chciałbym zapytać Was o opinię na temat oferty jaką otrzymałem:
- abonament 119,99 zł
- nielimitowane połączenia na stacjonarne i krajowe sieci komórkowe
- wliczony pakiet 100 tyś. SMS wymiennych na MMSy
- 2 GB danych (po przekroczeniu dodatkowy 1GB za 10zł) - denerwuje mnie ta dodatkowa opłata bo teraz mam pakiet dużo większy
- Samsung Galaxy S4 za 299 zł
- umowa 24 m-ce.

Największy problem mam z internetem bo jestem pewien, że 2 GB to zamało a nie mogę zablokować pakietu danych (aby go nie przekroczyć) bo wówczas smartfon jest bezużyteczny - można starać się wyeliminować ten zapis?
Umowa zakończyła się w marcu i zastanawiam się czy nie czekać na zmianę oferty. Odnośnie telefonu wolałbym Nota 3 (dlatego też skłaniabym się do czekania) ale ten też jest dobry.

Dziękuję za opinię i pomoc.

P.S.
Prosiłbym o informację na co zwrócić uwagę w umowie dostarczonej przez kuriera jak bym się zdecydował.

#710432  autor: metrix
 15 kwie 2014, 13:08
...a sam chyba poczekam, jak już T-Mobile w końcu wypuści swojego "synca" na rynek, bo a nuż zaskoczą wszystkich i jednak zaproponują coś ciekawego (np. 1-2 dychy zniżki za abo za przelewanie tam pensji+ileś tam płatności kartą)... to w końcu ok. 1,5-2 mies to mogę im jeszcze 2 wyższe abonamenty zapłacić...[/quote]

- a co to jest ,,sync" ?
Ostatnio zmieniony 15 kwie 2014, 13:26 przez metrix, łącznie zmieniany 2 razy.

#710434  autor: sxxw
 15 kwie 2014, 13:13
Witam Wszystkich,

Interesuje mnie oferta przedłużeniowa dla firm, w tej chwili mam nową firmę 600 za 99zł netto + 12zł za "bezpieczne urządzenie", chciałbym przejść na proFirma frii XL za 109zł netto. Czy w takiej ofercie istnieje możliwość dostania w cenie większego pakietu internetowego 5GB lub "bezpiecznego urządzenia"?

Dzięki z góry za odpowiedź.

#710435  autor: dakoolk
 15 kwie 2014, 13:19
metrix pisze:...a sam chyba poczekam, jak już T-Mobile w końcu wypuści swojego "synca" na rynek, bo a nuż zaskoczą wszystkich i jednak zaproponują coś ciekawego (np. 1-2 dychy zniżki za abo za przelewanie tam pensji+ileś tam płatności kartą)... to w końcu ok. 1,5-2 mies to mogę im jeszcze 2 wyższe abonamenty zapłacić...

a co to jest ,,sync" ?[/quote]

Coś co zastąpi Alior Synca, a będzie miało debilną nazwę :P Miałem na myśli grę słów :)

http://www.telepolis.pl/wiadomosci/alio ... 30364.html

#710436  autor: metrix
 15 kwie 2014, 13:26
- czy warto brać jeszcze S III, chodzi mi o zaawansowanie technologiczne? a może
S 4 MNI?

#710461  autor: mourning
 15 kwie 2014, 16:34
Ja mam jeszcze takie pytanie.Czy aby skontaktowac sie z SUK przez iBOA to trzeba wybrac opcje "przedluzenie umowy" czy jakas inna opcje?Napisalem wczesniej z iBOA korzystajac z opcji "inne" (tak ktos tutaj podawal na forum) ale osoba ktora sie ze mna skontaktowala to nie byla osoba z SUK.Ta osoba zadzwonila do mnie a pozniej po ustaleniach wyslala mi maila z oferta o ktorej rozmawialismy przez telefon zalaczajac tresc mojej wiadomosci z iBOA.

#710495  autor: Halset
 15 kwie 2014, 20:06
Mam dość nietypowe pytanie.
Sąsiadce kończy się umowa z Orange i ma nr na kartę w TM.
Obecnie wzięła rozwód i chce przejść do TM bez telefonu ze zmianą nr. To znaczy, nr w O chce zlikwidować i ten na kartę, który jej mąż nie zna (obecnie ten nr jest w TM) - chce na abo w TM bez telefonu.
Czy TM tak samo traktuje klientów przechodzących z karty na abo jak z innej sieci do nich?
Jeżeli nie- jak to najlepiej rozwiązać?

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#710544  autor: st.konsultant
 15 kwie 2014, 22:30
Halset pisze:Mam dość nietypowe pytanie.
Obecnie wzięła rozwód i chce przejść do TM bez telefonu ze zmianą nr. To znaczy, nr w O chce zlikwidować i ten na kartę, który jej mąż nie zna (obecnie ten nr jest w TM) - chce na abo w TM bez telefonu.
Czy TM tak samo traktuje klientów przechodzących z karty na abo jak z innej sieci do nich?
Przechodząc z karty dostanie ofertę standardową. Nie ma co liczyć na zniżki SUK.

[ Dodano: 2014-04-15, 22:31 ]
sxxw pisze:Witam Wszystkich,

Interesuje mnie oferta przedłużeniowa dla firm, w tej chwili mam nową firmę 600 za 99zł netto + 12zł za "bezpieczne urządzenie", chciałbym przejść na proFirma frii XL za 109zł netto. Czy w takiej ofercie istnieje możliwość dostania w cenie większego pakietu internetowego 5GB lub "bezpiecznego urządzenia"?

Nie ma takiej opcji, żeby dostać to w cenie abonamentu. Tym bardziej, że 109 zł to już cena po rabacie.

#710549  autor: Halset
 15 kwie 2014, 22:58
st.konsultant pisze:
Halset pisze:Mam dość nietypowe pytanie.
Przechodząc z karty dostanie ofertę standardową. Nie ma co liczyć na zniżki SUK.
Ale Ona nie chce przedłużyć umowy w O ani w TM. Chce przenieść nr do TM albo przejść z TM frii na kartę na abonament w TM.
Pytanie dotyczyło, czy przechodząc z karty w TM na abo w TM dostanie więcej niż z O do TM jako przeniesienie nr z innej sieci czy raczej mniej/to samo?
Jak to najlepiej rozwiązać?
Nr z Orange nie chce zachować.

Przy przechodzeniu raczej SUK się nie wtrąca z tego co wiem.

#710557  autor: usiu128
 15 kwie 2014, 23:17
Jak przenosi numer z Orange a ten jest na abonament to ma 3mce za 1zl.
Przenosząc numer z karty w T-Mobile na abonament do T-Mobile to aktywacja za 1zł.

#710579  autor: Halset
 15 kwie 2014, 23:42
usiu128 pisze:Jak przenosi numer z Orange a ten jest na abonament to ma 3mce za 1zl.
Przenosząc numer z karty w T-Mobile na abonament do T-Mobile to aktywacja za 1zł.
Dziękuję za pomoc.
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 19:50 przez Halset, łącznie zmieniany 2 razy.

#710604  autor: zumbat
 16 kwie 2014, 07:09
Czy mogę liczyć na odpowiedź na zadanie pytanie kilka postów w tył?

P.S.
A może można kupić większy pakiet danych (niż oferowany na przedłużenie, obecnie mam 5 GB) w "fajnej cenie"?

P.S. 2
Czy mogę dodatkowo skorzystać z tej promocji?

http://www.telepolis.pl/wiadomosci/t-mo ... 30390.html

#710796  autor: Halset
 16 kwie 2014, 19:50
Jeszcze jedno pytanie
Po tych informacjach za które dziękuje, przyszła koncepcja, że może nr TM frii na kartę przenieść do Orange. Czy operator lepiej traktuje przeniesienie nr nawet na karcie do innej sieci niż sieć macierzysta tej karty?
Tzn czy więcej uzyska przy przeniesieniu tego numeru do O niż zamiana z karty na abo w TM?

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#710801  autor: zumbat
 16 kwie 2014, 20:25
Moim zdaniem użytkownicy tel. na kartę są traktowani jak klienci 2giej kategori (bez obrazy) przy chęci przenosin na kartę do innego operatora czy z karty na abonament - nic znaczącego nie wskurasz.

#710821  autor: sxxw
 16 kwie 2014, 21:30
st.konsultant pisze: [ Dodano: 2014-04-15, 22:31 ]
sxxw pisze:Witam Wszystkich,

Nie ma takiej opcji, żeby dostać to w cenie abonamentu. Tym bardziej, że 109 zł to już cena po rabacie.
Dzięki za odpowiedź, ale mam jeszcze jedno pytanie. Czy przedłużając umowę proFirma XL za 109 neto można na jakiś dodatkowy rabacik na telefon? Dokładnie chodzi mi o Galaxy S5. Czy trzeba wybulić cennikową kwotę, coś ok 650zł o ile pamiętam?

#710826  autor: tMati
 16 kwie 2014, 21:48
Halset pisze:Jeszcze jedno pytanie
Po tych informacjach za które dziękuje, przyszła koncepcja, że może nr TM frii na kartę przenieść do Orange. Czy operator lepiej traktuje przeniesienie nr nawet na karcie do innej sieci niż sieć macierzysta tej karty?
Tzn czy więcej uzyska przy przeniesieniu tego numeru do O niż zamiana z karty na abo w TM?
Czemu nie przeniesiesz karty z T-Mobile do nju, a po miesiącu wrócisz do T-Mobile? Jako przenoszący numer dostaniesz lepsze bonusy.

#710835  autor: Halset
 16 kwie 2014, 22:35
tMati pisze:
Halset pisze:Jeszcze jedno pytanie
Czemu nie przeniesiesz karty z T-Mobile do nju, a po miesiącu wrócisz do T-Mobile? Jako przenoszący numer dostaniesz lepsze bonusy.
To nie dla mnie :P
Ale dzięki za pomysł. To chyba będzie najbardziej rozsądne rozwiązanie. Można również Heyah tylko te mendy z TM nie pozwalają z TM frii na kartę przechodzić na Heyah tylko trzeba naokoło.

#710856  autor: thonka
 17 kwie 2014, 06:16
przeglądam właśnie regulamin z iBOA (ten który jest widoczny po prawej przy wybranej taryfie, gdy przejdzie się do wyboru telefonów) i...
Nie wierzę w to co czytam.
16.2. Skorzystanie z niniejszej Oferty oznacza aktywację wybranego przez Abonenta Zestawu. Każdy Zestaw składa się ze wskazanej w pkt.16 taryfy, bez aktywacji Minut wliczonych w Opłatę Abonamentową, określonych w Cenniku Taryf Rodzinnych. W miejsce minut „Minuty wliczone w Opłatę Abonamentową” aktywowane są Minuty do wszystkich sieci krajowych lub pakiet Promocyjny pakiet minut (non stop) do krajowych sieci komórkowych.
16.2.6. Promocyjne minuty do wszystkich sieci krajowych, w przypadku taryfy Rodzina 60 oraz Rodzina 80 przyznawane są co miesiąc przez cały okres trwania Aneksu i obowiązują tylko w Cyklu Rozliczeniowym, w którym zostały przyznane. Niewykorzystanie minuty nie przechodzą na kolejny Cykl Rozliczeniowy. Minuty z Promocyjnego pakietu minut nie dotyczą połączeń z numerami 602 900, 602 950 000, 602 963, 608 908, 608 955, 608 966,602 913, Numerami premium, Numerami bezpłatnymi, połączenia typu faksy, przeniesienia, połączeń roamingowych, połączeń wideo, SMS-ów i MMS-ów specjalnych, SMS-ów i MMS-ów bezpłatnych, SMS-ów wysłanych w usługach: SMS głosowy, SIMekstra, oraz SMS i MMS międzynarodowy i roamingowy, SMS-ów wykorzystywanych w procesach doładowania telefonu na kartę.
może jestem głupi ale Rodzina 60 (basic) i Rodzina 80 (comfort) wg. tego regulaminu który jest z października 2013 mają minuty na wszystkie sieci krajowe... Ba. W tabelce nawet nie ma takiej opcji, by były tam stacjonarne do dokupienia, są tylko smsy/mmsy.

Rozumiem, że to najprawdopodobniej błąd, ale chyba dość istotny...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#711027  autor: sql
 17 kwie 2014, 19:43
Czy warunki promocyjne w T-Mobile są zawsze zachowywane po przejściu umowy na czas nieokreślony ?

#711057  autor: szpenton
 17 kwie 2014, 22:01
sql pisze:Czy warunki promocyjne w T-Mobile są zawsze zachowywane po przejściu umowy na czas nieokreślony ?
Teoretycznie nie powinny, ale praktycznie zawsze są zachowywane.
  • Strona 335 z 350
  • 1
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • 350
  • 1
  • 333
  • 334
  • 335