Plus jest Plus, tam też mają do siebie tanie rozmowy.
Ty masz kogoś w Orange, to myślimy o Orange.
1. Tak, będzie RWK, o ile sobie sama jej nie WYŁĄCZYSZ. (Yes)
2. Pakiet nielimit.sms do wszystkich 10zł (Yes)
3. Nielimit.rozm.do Orange 9zł (Yes).
- Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
Regulamin forum:
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament
Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem
KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
Od razu zaznaczę, że zdaję sobie sprawę, że mogę poczytać, podzwonić, popytać itd., ale powiem zupełnie szczerze, że nie znam się na tych wszystkich ofertach i nie chcę się dać złapać na jakieś kruczki, dlatego mam nadzieję, że to Forum mi pomoże dokonać wyboru...
Otóż jestem klientem Orange od 6 lat. Mam tu telefon stacjonarny, telewizję, Neostradę i komórkę. I po tych sześciu latach bycia wiernym klientem we wszystkich możliwych usługach, firma proponuje mi: abonament 50 zł, 280 minut do wszystkich sieci, pół giga internetu i Galaxy Core Plus za 170 zł. Nie zastanawiałem się długo i grzecznie podziękowałem, bo ta oferta jest dla mnie pośmiewiskiem.
Teraz mam prośbę, czy możecie mi zasugerować gdzie najlepiej przenieść numer do oferty abonamentowej do 50zł ze smartfonem z niższej półki? Po krótkim rozeznaniu, najkorzystniejsza wydaje mi się oferta Play - 50zł za nielimitowane rozmowy do wszystkich+za dopłatą 10 zł nielimitowane SMSy+zobowiązanie tylko na 15 miesięcy zamiast 2 lat jak u pomarańczowych. Tylko zastanawiam się gdzie leży kruczek? Czemu tu za 6 dych nie dostaję żadnych ograniczeń, a u konkurencji za 5 dych mam marne 280minut na wszystko?
Niby Orange dorzuca jeszcze net, ale i w Play za zużycie 0,5 giga w bezpiecznym internecie wychodzi 15zł, co ostatecznie daje to samo.
Z resztą podobnie jest w T-mobile, oferty z telefonem zaczynają się od 400 minut, ale tam już net jest droższy.
A może powinienem wybrać jeszcze coś innego? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
EDIT: A nawet wygląda to jeszcze zabawniej, bo w mam możliwość wzięcia oferty dla małych firm, a tam za 50 zł w Play dostaję wszystko bez limitu + ewentualne opłaty za internet.
Otóż jestem klientem Orange od 6 lat. Mam tu telefon stacjonarny, telewizję, Neostradę i komórkę. I po tych sześciu latach bycia wiernym klientem we wszystkich możliwych usługach, firma proponuje mi: abonament 50 zł, 280 minut do wszystkich sieci, pół giga internetu i Galaxy Core Plus za 170 zł. Nie zastanawiałem się długo i grzecznie podziękowałem, bo ta oferta jest dla mnie pośmiewiskiem.
Teraz mam prośbę, czy możecie mi zasugerować gdzie najlepiej przenieść numer do oferty abonamentowej do 50zł ze smartfonem z niższej półki? Po krótkim rozeznaniu, najkorzystniejsza wydaje mi się oferta Play - 50zł za nielimitowane rozmowy do wszystkich+za dopłatą 10 zł nielimitowane SMSy+zobowiązanie tylko na 15 miesięcy zamiast 2 lat jak u pomarańczowych. Tylko zastanawiam się gdzie leży kruczek? Czemu tu za 6 dych nie dostaję żadnych ograniczeń, a u konkurencji za 5 dych mam marne 280minut na wszystko?
Niby Orange dorzuca jeszcze net, ale i w Play za zużycie 0,5 giga w bezpiecznym internecie wychodzi 15zł, co ostatecznie daje to samo.
Z resztą podobnie jest w T-mobile, oferty z telefonem zaczynają się od 400 minut, ale tam już net jest droższy.
A może powinienem wybrać jeszcze coś innego? Będę wdzięczny za wszelkie sugestie.
EDIT: A nawet wygląda to jeszcze zabawniej, bo w mam możliwość wzięcia oferty dla małych firm, a tam za 50 zł w Play dostaję wszystko bez limitu + ewentualne opłaty za internet.
@batko
Trochę dupiatego konsultanta miałeś skoro coś takiego Ci zaproponował. Piszę teraz z głowy, ale na 90% jest tak jak mówię, tzn skoro masz telewizję, stacjonarkę i neostrade, to w Orange Open powinieneś z automatu dostać zniżkę 25 zł na abo. Czyli np odejmując od Smart Plan Multi 2 [89 zł] wyszło by abo za 64 gdzie masz no-limit komórki, sms, stacjonarne i 2 GB. No a ceny tel takie jak w abo za 89.
Trochę dupiatego konsultanta miałeś skoro coś takiego Ci zaproponował. Piszę teraz z głowy, ale na 90% jest tak jak mówię, tzn skoro masz telewizję, stacjonarkę i neostrade, to w Orange Open powinieneś z automatu dostać zniżkę 25 zł na abo. Czyli np odejmując od Smart Plan Multi 2 [89 zł] wyszło by abo za 64 gdzie masz no-limit komórki, sms, stacjonarne i 2 GB. No a ceny tel takie jak w abo za 89.
Tak składałem wypowiedzenie.
wybrałem już ofertę, a właściwie żona wybrała:
-umowa na 15 msc
-abonament 19,99 brutto
- 200 min do wszystkich sieci, do playa bez limitu
- nielimitowane smsy i mmsy do wszystkich.
Żona niestety nie chciała kombinować z innymi sieciami gdyż twierdziła koszt byłby praktycznie ten sam, ja chyba bym pokombinował ale decyzja została już podjęta.
Dzięki za ciekawe oferty.
wybrałem już ofertę, a właściwie żona wybrała:
-umowa na 15 msc
-abonament 19,99 brutto
- 200 min do wszystkich sieci, do playa bez limitu
- nielimitowane smsy i mmsy do wszystkich.
Żona niestety nie chciała kombinować z innymi sieciami gdyż twierdziła koszt byłby praktycznie ten sam, ja chyba bym pokombinował ale decyzja została już podjęta.
Dzięki za ciekawe oferty.
Tak, w taryfie Yes jest pakiet no limit SMS do Oragne za 6zł na 30dni. Opcję RWK musisz sobie włączyć. Dla nowych klientów jest to koszt 3zł (opłata jednorazowa). Dla klientów ze stażem powyżej 90dni RWK jest darmowe. Możesz też przenieść numer do Orange wtedy dostaniesz z automatu RWK.
Wydaje mi się, że można teraz kupić startery, w których od razu jest taryfa Yes. Gdyby nie było to można zmienić. 
*124*# - sprawdzanie stanu konta / taryfy
*101*90# (lub YES na 1010) - zmiana taryfy na Yes
SMS o treści START pod numer 8002 - aktywacja RWK (przez pierwsze 93dni płatna 3zł)
*110*33# (lub START na 641) - SMS-y bez limitu do wszystkich
*110*32# (lub START na 541) - SMS-y do Orange
*110*31# (lub START na 441) - Rozmowy bez limitu w Orange
Powyższe pakiety można również aktywować jako cykliczne (automatycznie odnawialne co miesiąc)
Szczegóły znajdziesz tutaj: http://www.orange.pl/kid,4003481013,id, ... ticle.html

*124*# - sprawdzanie stanu konta / taryfy
*101*90# (lub YES na 1010) - zmiana taryfy na Yes
SMS o treści START pod numer 8002 - aktywacja RWK (przez pierwsze 93dni płatna 3zł)
*110*33# (lub START na 641) - SMS-y bez limitu do wszystkich
*110*32# (lub START na 541) - SMS-y do Orange
*110*31# (lub START na 441) - Rozmowy bez limitu w Orange
Powyższe pakiety można również aktywować jako cykliczne (automatycznie odnawialne co miesiąc)
Szczegóły znajdziesz tutaj: http://www.orange.pl/kid,4003481013,id, ... ticle.html
Rodziców przenieś do Orange
:- D
Ale pierw kup ten starter, sprawdź zasięg etc.
PS. A chłopak będzie mógł do Ciebie i dzwonić, i dzwonić
;- )
:- D
Ale pierw kup ten starter, sprawdź zasięg etc.
PS. A chłopak będzie mógł do Ciebie i dzwonić, i dzwonić
;- )
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2014, 17:27 przez Niezgodna7, łącznie zmieniany 1 raz.
Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis
Oferta faktycznie specyficzna przez sposób doładować. Niedługo ponoć ma być jeszcze jakaś inna opcja, ale nie mam pojęcia jaka.Karlos20 pisze:Mobile Vikings - czyli limity i brak swobody doładowań dowolnym nominałem. MVNO mają dość dobre oferty, ale krótko mogą trwać.
Niestety MVNO u nas jak muchy czyli na ogół szybko padają. Może z tymi aktualnymi będzie inaczej. W końcu takie Virgin Mobiles jest już trochę.
Nie no jasneCalm7 pisze:Nie ma co się wkurzać, a cieszyć, że ma się wybór, i uważać na ZIELONE
:- )

A z tym zielonym nie załapałem

batko, zainteresuj się przede wszystkim ofertami swojego operatora, bo u żadnego innego nie dostaniesz korzystniejszej ceny - traktowany jesteś jak nowy klient.
Ja niedawno przedłużałem umowę (T-M) na jednym z moich numerów w abonamencie 80 PLN i ceny się w nim tak kształtują, że za "usługę" no limit + 2 GB internetu płacił będę około 30-34 PLN. Reszta abonamentu to cena telefonu.
Uważam, że to dość korzystnie. Ty jednak w Orange widzę, możesz mieć jeszcze taniej, bo za wszystko płacić możesz ~65PLN (o 15PLN taniej niż ja) w tym cena-rata za telefon.
I tak bez oglądania każdej złotówki z 3 stron, jak chcesz umowę bez telefonu, to lepiej przenieś numer na kartę.
Ja niedawno przedłużałem umowę (T-M) na jednym z moich numerów w abonamencie 80 PLN i ceny się w nim tak kształtują, że za "usługę" no limit + 2 GB internetu płacił będę około 30-34 PLN. Reszta abonamentu to cena telefonu.
Uważam, że to dość korzystnie. Ty jednak w Orange widzę, możesz mieć jeszcze taniej, bo za wszystko płacić możesz ~65PLN (o 15PLN taniej niż ja) w tym cena-rata za telefon.
I tak bez oglądania każdej złotówki z 3 stron, jak chcesz umowę bez telefonu, to lepiej przenieś numer na kartę.