• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 142 z 692
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 692

#708960  autor: pakierhakierxd
 08 kwie 2014, 21:03
Kiedyś bez ofert no limit było o wiele taniej ;( ,przez to strasznie abo podrożały,nie każdemu to potrzebne ...

[ Dodano: 2014-04-08, 21:05 ]
No niezłe :)
Mi Nju oferta na abo się podoba za 35zł no limit komórkowe + no limit sms + 700 mb bez lejka ;P
Najgorsze jest to że zasięg Orange który najbardziej mi ginie :D
Więc raczej wziąłbym Playa nawet jakby było mniej minut,tyle co mi potrzeba da się często uzyskać,tanio :D

Pozdrawiam :)

#708961  autor: ciekawy
 08 kwie 2014, 21:06
pakierhakierxd pisze:Kiedyś bez ofert no limit było o wiele taniej ;( ,przez to strasznie abo podrożały,nie każdemu to potrzebne ...
jak dobrze kojarze to Play ma w ofercie za 45 zł 200 minut, w cenie no limit do Play, pakiet 500 MB, jak nie chcesz no limit to może to jest oferta dla ciebie

#708964  autor: marcin1980
 08 kwie 2014, 21:23
pakierhakierxd, sasiedzie z Supraśla za 39.99 a TM masz 800min do komórkowych plus 1GB neta oferta bez telefonu :-)

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#708965  autor: ciekawy
 08 kwie 2014, 21:26
marcin1980,
w Play za 35 zł w ofercie bez telefonu jest no limit na komórki i stacjonarne z pakietem 750 MB,

zwracam uwage że to temat o warunkach przedłużenia umów w Play

#708979  autor: ja.michal
 08 kwie 2014, 22:18
pakierhakierxd, jak chcesz tanio, w zasięgu Playa, dzwonić bez limitu do Play i mieć internet, brak problemów z roamingiem Plusa i Orange to zmień na Mobile Vikings. Za 19 zł miesięcznie masz 2 GB internetu, 2000 SMSów do wszystkich, koło 65 minut (0,29 gr minuta). Do tego za 8 zł rozmowy bez limitu w Play i wszystkich MVNO działających na Play. W sumie 27 zł. SMSy i GB kumulują się.
Tak wiem, oferta specyficzna. ;)

#708984  autor: KC-KARLOS
 08 kwie 2014, 22:29
ja.michal pisze:SMSy i GB kumulują się.
Z LIMITAMI, nie będą się kumulowały w nieskończoność :)
max 4000 SMS i 4 GB.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#708996  autor: ja.michal
 08 kwie 2014, 22:48
Zgadza się - do 4 GB i 4000 wiadomości. Z drugiej strony to oferta stricte do smartphonea i specyficzna. Mi akurat 2 GB by brakło. ;)

#709016  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 00:30
Viking Mobile jest dobre jeśli się dużo nie rozmawia, jak ktoś dużo sms-uje i chce duży pakiet netu to ta oferta byłaby ok, przypuszczam,że mało kto wykorzysta cały limit 2 000 sms i 2 GB, mi się maksymalnie udało wykorzystać 1500 sms-ów w 30 dni bez ograniczania się nie w Viking akurat ale w no limit sms, jako oferta do smartfona jest bardzo dobra,normalnie jeśli 1GB kosztuje do 10 zł to jest ok,a w Viking nie dość że jest 2GB to jeszcze 2 000 sms i 65 minut,a w innych sieciach za 19-20 zł byłyby może tylko 2GB,a za reszte trzebaby było dopłacić,
a oferta Play no limit komórki i stacjonarne + 750 MB za 35 zł też nie jest zła skoro to jest no limit

#709019  autor: Halset
 09 kwie 2014, 00:39
ciekawy pisze:marcin1980,
w Play za 35 zł w ofercie bez telefonu jest no limit na komórki i stacjonarne z pakietem 750 MB,
Dokładasz 15zł i masz w TM no limit komórki i smsy i 2GB neta (49zł). +5zł stacjonarne.
Albo nju mobile - 29zł +7zł 700MB i umowa bez zobowiązań.
W każdym przypadku Play przegrywa, bo się liczą jeszcze wartości dodane, których w P4 brakuje.

#709021  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 00:48
Halset pisze:
Dokładasz 15zł i masz w TM no limit komórki i smsy i 2GB neta (49zł). +5zł stacjonarne.
W każdym przypadku Play przegrywa, bo się liczą jeszcze wartości dodane, których w P4 brakuje.
ale nie wszyscy chcą płacić 49 zł, a skoro może mieć w Play za 35 zł to co wyższej napisałem no limit komórki i stacjonarne i pakiet netu 750 MB,jak na 35 zł oferta jest w porządku, no limit sms + 10 zł czyli 45 zł,
nju wychodzi podobnie ale system wolny i poczytaj sobie w temacie o nju że są problemy,
T ma chyba umowe na 24 miesiące jak się nie myle,a jak na ofertę tylko sim to umowa jest za długa o połowe, do 12-15 miesięcy jeszcze ok, 24 miesiące w tylko sim nie do zaakceptowania

#709038  autor: pakierhakierxd
 09 kwie 2014, 08:00
Ta ofertę ostatnio wziąłem dla siostry 200 minut, no limit play, 500mb do tego pakiet SMS no limit z trendem plus za 89,abo w sumie 60.99, ogólnie jest ok, w T jak patrzyłem był abo za 65.99 chyba tam więcej minut i większy pakiet neta i ten sam telefon za 149,ze aż tyle minut nie potrzeba to wzięło się w Pla, zzresztą siostra i tak ma sporo ludzi jak ja w sieci ;-), W T jest ten abo bez tela 39.9 ale dorzucę pakiet SMS i jest już 45 :-D, minut i pakietu i tak nie wykorzystam, chyba wziąłbym prepaid 30zl MC który by mi spokojnie starczyl :-D, nju w abo bez telefonu wychodzi najtaniej :-D

[ Dodano: 2014-04-09, 08:02 ]
No ta oferta w Play za 35 tez jest bardzo dobra ;-), tylko jak ktoś chce i SMS i stacjonarne to znowu +10 a więc 45,ja na stacjonarne dużo nie dzwonie,jak się zdarzy to max 10 minut w MC :-P

[ Dodano: 2014-04-09, 08:05 ]
Jak za roki 4mce bbędzie mi siękkończyć umowa zobaczę co Play zaoferujew abo, vco inni w abo, co wszyscy w prepaid wybiorę to co mi starczy i będzie najtaniej, nie wiem jeszcze czy niebbędę potrzebował telefonu, choć myślę że nie.

Pozdrawiam :)

#709046  autor: tomulus
 09 kwie 2014, 09:44
@ciekawy mógłbyś wyjasnić co oznacza że w nju "system działa wolno i są problemy"

Osobiście zrezygnowałem z jednego nr w play i przechodzę do nju.

Zgadzam się z @Pakier czy wcześniej z @Ruben że nie wszyscy potrzebują no-limit i zupełności wystarczy niektórym osobom 400 min do wszystkich, a nie dopłaty za sms czy tel. stacj.

#709055  autor: Halset
 09 kwie 2014, 11:02
ciekawy pisze:
Halset pisze:
ale nie wszyscy chcą płacić 49 zł, a skoro może mieć w Play za 35 zł to co wyższej napisałem no limit komórki i stacjonarne i pakiet netu 750 MB,jak na 35 zł oferta jest w porządku, no limit sms + 10 zł czyli 45 zł,
nju wychodzi podobnie ale system wolny i poczytaj sobie w temacie o nju że są problemy,
T ma chyba umowe na 24 miesiące jak się nie myle,a jak na ofertę tylko sim to umowa jest za długa o połowe, do 12-15 miesięcy jeszcze ok, 24 miesiące w tylko sim nie do zaakceptowania
Co Ty jeszcze nie wymyslisz?
Co to jest 750MB? Niedawno udowadniales ze RBR mobile ma wiecej danych niz Nju mimo ze wychodzi drozej. Teraz jak TM daje 2GB to się nie oplaca.
Oferty są podobne wszystkich opow, Play nie jest najtańszy i mozna wziąć w TM abo, w sieci z lepszym zasiegiem i jakością rozmów.
I gdzie jest ta mameja co się ze mna klocila, ze abo będą tanieć? Jak widać to drożeją bo zmuszają opy do wyższych abo. Teraz nawet nie robi umowa na 24mies skoro z miesiąc na miesiąc abo wychodzą coraz drożej.

A co do Nju, przestań już wymyślać bzdury. Co miesiąc jakąś nową bajkę od Ciebie slyszymy.
Prawda jest taka, że jak ktoś bierze pod uwagę abo bez telefonu powinien wybierać między nju i heyah. Nju najtańszy a Heyah najlepsza jakość połączeń. Tutaj też Play nie ma nic do gadania.

#709059  autor: goral2099
 09 kwie 2014, 11:31
Halset, Ciekawy: O ile nie jesteście jedną osobą (bo piszecie na tym samym poziomie tylko jeden hejtuje Play, a drugi wszystko inne) przenieście swoją wojenkę na PW, a nie śmiecicie gdzie się da, albo swoje hejty zachowajcie dla siebie...jest tu jakiś moderator?

#709067  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 11:58
goral2099 pisze:Halset, Ciekawy: O ile nie jesteście jedną osobą (bo piszecie na tym samym poziomie tylko jeden hejtuje Play, a drugi wszystko inne) przenieście swoją wojenkę na PW, a nie śmiecicie gdzie się da, albo swoje hejty zachowajcie dla siebie...jest tu jakiś moderator?
popieram,dlatego dziwie się,że admini forum pozwalają Halset-owi prowadzić swoją wojenke w temacie przedłużenia umów w Play,taki Halset pisze do mnie i zmusza do odpowiedzi na swoje posty o innych sieciach w temacie o Play, bardzo jestem ciekawy czy admini tolerowaliby np mnie gdybym w temcie o przedłużaniu umów w innej sieci pisał o Play,a jego jakoś nie upominają

[ Dodano: 2014-04-09, 12:02 ]
tomulus pisze:@ciekawy mógłbyś wyjasnić co oznacza że w nju "system działa wolno i są problemy"

Osobiście zrezygnowałem z jednego nr w play i przechodzę do nju.

Zgadzam się z @Pakier czy wcześniej z @Ruben że nie wszyscy potrzebują no-limit i zupełności wystarczy niektórym osobom 400 min do wszystkich, a nie dopłaty za sms czy tel. stacj.
to znaczy,że system wolno przetwarza dane i na wszystko trzeba czekać,a nawet składać reklamacje, jak cię to tak interesuje to poczytaj sobie temat o tej sieci na forum,

raz piszesz że przechodzisz do nju czyli do oferty no limit,a piszesz,że wystarczy ci limitowana liczba minut, to chyba jakaś sprzeczność

#709073  autor: tomulus
 09 kwie 2014, 12:14
@ciekawy a .. o reklamację chodzi. Człowieku nie zgodzę się z tobą kompletnie , a argumenty dosłownie z xxxx wyjęte, dlaczego ? a np w Play dwukrotnie się pomylili pod rząd z FV i czekam 1,5 miesiąca na wyjaśnienie sprawy. W TM jeszcze gorzej było z reklamacją FV. W Orange ludzie piszą że też nie jest ciekawie więc nie ma co wyjeżdzać z taką argumentacją. Jak widać wszędzie jest podobnie w zależności od sprawy , danej sytuacji.

@ciekawy przechodzę do nju, ponieważ tak zdecydowałem. Napisałem również że zgadzam się z @Pakier oraz @ Ruben że nie wszyscy potrzebują no-limit, ponieważ woleliby skorzystać z oferty minutowej np 200/400 min do wszystkich wymienne na sms niż dopłacać do stacjonarek i sms.

Człowieku , wiem że nie potrafisz pisać składnie, ok nie każdy potrafi ale to że nie umiesz już czytać ze zrozumieniem to przeginka !

W sumie to witaj z powrotem, znowu zrobił się niezły bałagan dzięki Twoim postom

#709082  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 12:44
tomulus,

nie moja wina,że niektórzy piszą powieści na moją cześć, ja w tym temacie pisze o warunkach na przedłużenie umowy, inni wyskakują z innymi sieciami i przechodzeniem do innych sieci,

mnie interesują warunki przedłużenia umowy, jak będę chciał poczytać o innych sieciach to wybiore inny temat,

a najwięcej na mnie narzekają ci,którzy sami nie przestrzegają zasad

#709095  autor: Halset
 09 kwie 2014, 13:58
goral2099 pisze:Halset, Ciekawy: O ile nie jesteście jedną osobą (bo piszecie na tym samym poziomie tylko jeden hejtuje Play, a drugi wszystko inne) przenieście swoją wojenkę na PW, a nie śmiecicie gdzie się da, albo swoje hejty zachowajcie dla siebie...jest tu jakiś moderator?
Ty za to wielbisz Play i piszesz jeszcze na niższym poziomie.
Skoro ktoś porównał Play do innych to się do tego odnioslem. Nowego tematu nie założyłem.
Ale racja to temat Play. Czasami zdarza sie zejść z tematu i porównać Play do innych.

#709111  autor: Micho
 09 kwie 2014, 15:25
Widzę że ciekawy wrócił z odwyku i znowu się zaczna.

#709116  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 15:39
jakie teraz w Play są opcje na przedłużenie PlayOnline ? wie ktoś ?
  • Strona 142 z 692
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 692
  • 1
  • 140
  • 141
  • 142