• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
  • Strona 9 z 71
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 71

#703894  autor: malinka1978
 13 mar 2014, 18:19
Pan kurier mowil ze jutro dokumenty powinny byc w Warszawie i ze do 24 godz powinno trwac przeneisienie numeru.

[ Dodano: 2014-03-14, 11:43 ]
przyszedl sms witaj w ofercie nju buuzz, czy to znaczy ze jestem o nju juz

[ Dodano: 2014-03-14, 15:15 ]
mam pytanie jestem w nju buuzz, mam 19 zl aktywne na komorkowe,
aktywowalam pakiet za 5 zl internetowy. czy to oznacza ze nie bede placic tych 19 zl na internet :?:

#708851  autor: mt
 08 kwie 2014, 11:14
Ostrzeżenie dla chętnych do przeniesienia numeru: konto ważne po wieki to kłamstwo. Ja po przeniesieniu numeru po pierwszym doładowaniu miałem konto ważne przez miesiąc po czym zostało wyzerowane. Po kolejnym doładowaniu sprawdziłem ważność konta - 7 dni. Złożyłem reklamację która na razie jest w fazie zlewania, jeżeli nadal tak będzie pozostaje tylko UKE

#708854  autor: Emsi
 08 kwie 2014, 11:27
Ja miałem podobnie, że nie przedłużyło mi ważności konta na bezterminowe. Złożyłem reklamację przez facebooka i w niecałą dobę naprawili. W każdej sieci zdarzają się problemy z aktywacją promocji zwłaszcza na samym jej początku (ja właśnie wtedy chciałem z niej skorzystać). Także czekaj na rozpatrzenie reklamacji. Jeżeli zgłaszałeś reklamację przez stronę, to polecam to zrobić przez fejsa, ze względu na szybszą reakcję.

#708855  autor: mt
 08 kwie 2014, 11:33
Dzięki za info, zawsze przyjemniej ze świadomością że nie tylko ja mam z nimi problemy :)

#708966  autor: ciekawy
 08 kwie 2014, 21:35
mt pisze:Ostrzeżenie dla chętnych do przeniesienia numeru: konto ważne po wieki to kłamstwo. Ja po przeniesieniu numeru po pierwszym doładowaniu miałem konto ważne przez miesiąc po czym zostało wyzerowane. Po kolejnym doładowaniu sprawdziłem ważność konta - 7 dni. Złożyłem reklamację która na razie jest w fazie zlewania, jeżeli nadal tak będzie pozostaje tylko UKE
znaczy co, można stracić numer przez ten ich błąd ?

#708972  autor: mt
 08 kwie 2014, 21:55
Dobra wiadomość jest taka że łaskawie oddali to co zabrali i ustawili nieograniczoną ważność konta. Widocznie robią taki numer przy pierwszym doładowaniu i jak ktoś się nie upomni to traci to co mu zostało na koncie po miesiącu użytkowania. Najgłupsze było to że po pierwszym doładowaniu ważność konta wynosiła miesiąc, kiedy miesiąc minął i wyzerowali konto to ważność konta była bezterminowa (czyli zero na koncie ważne bezterminowo) a po drugi doładowaniu z bezterminowej zmieniła się na tygodniową

#709027  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 01:07
mt,

ale czy to co napisałeś z tą zmieniającą się ważnością konta jest ok ? tak to powinno działać ? czy mają jakiś błąd w systemie ?

#709036  autor: KA
 09 kwie 2014, 05:47
Zapewne błąd w systemie, zdarza się w każdej sieci. Po zgłoszeniu bez problemu poprawiają - jak można było wyczytać powyżej już wcześniej.

#709074  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 12:19
a jak się aktywuje konto ważne po wieki ?

#709083  autor: Emsi
 09 kwie 2014, 12:48
Ciekawy, automatycznie po doładowaniu. Powinno do 15 minut zmienić ważność na bezterminową. Jeżeli wystąpią problemy, to zgłoś przez zakładkę na facebooku.

#709090  autor: slawekt
 09 kwie 2014, 13:27
Emsi pisze:Powinno do 15 minut zmienić ważność na bezterminową.
Ja czekałem około 3 godzin. I nie przyszedł żaden SMS, tylko kod *127*1# pokazywał po tym czasie właściwy stan konta, ale już bez jego terminu ważności. W serwisie njumobile.pl powyższa zmiana pojawiła się dopiero następnego dnia.

#709092  autor: Eryk42
 09 kwie 2014, 13:45
Małe info od NJU:
w związku z planowanymi pracami modernizacyjnymi w dniu 10.04.2014 od godz. 15:00 do godziny 8:00 11.04.2014 logowanie do portalu njumobile będzie niedostępne.
Przepraszamy za utrudnienia.

#709097  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 14:03
jak już to konto ważne po wieku jest aktywne to co powinno pisać w sms-ie kiedy się sprawdza stan konta ?

że konto ważne pół roku czyli ileś tam dni czy powinno pisać ważne bezterminowo ?

#709108  autor: Emsi
 09 kwie 2014, 15:04
Sam stan konta, bez żadnej daty ważności.

#709114  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 15:37
kasa z konta też ma być ważna bezterminowo ?

#709135  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 16:46
ciekawy,
kasa jest ważna "bezterminowo", ale po pół roku dostaniesz SMSa od Orange z potwierdzeniem używania numeru telefonu. Jeśli na niego odpowiesz, będziesz musiał co 3 MIESIĄCE (93 DNI) ponownie zatwierdzać fakt używania numeru, w przypadku niedoładowywania go.
Jeśli olejesz tego SMSa, nju rozpocznie odłączanie numeru z sieci Orange, a kasa z konta głównego PRZEPADA BEZ ZWROTU.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#709140  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 17:00
Karlos20,
co tam kasa z konta nju, ważne, żeby numer nie przepadł :)

ten sms,który przychodzi co 3 miesiące to sms czy kod ussd ?
że np jeśli byłaby w telefonie inna karta sim to po włożeniu karty nju będzie opcja odpisania czy to działa tak że w tym samym dniu trzeba wysłać sms w odpowiedzi ?

Emsi,
dzięki, trzeba będzie sprawdzić przez net, do tej pory sprawdzałem przez kod na stan konta

#709147  autor: KC-KARLOS
 09 kwie 2014, 17:15
ciekawy pisze:ten sms,który przychodzi co 3 miesiące to sms czy kod ussd ?
Orange nie bawi się w powiadomienia USSD, jak Play.
Wysyła zwykłego SMSa.

zasady działania w przypadku braku doładowań konta
9. Po dokonaniu doładowania zgodnie z postanowieniami powyżej, Abonent będzie mógł utrzymywać
bezpłatnie numer, konto i środki na nim zgromadzone nawet w przypadku braku dalszych doładowań.
10. W przypadku braku kolejnych doładowań:
10.1. W 187 dniu liczonym od pierwszego dnia po ostatnim doładowaniu konta dokonanym w Promocji,
Abonent otrzyma pierwszego SMS-a utrzymaniowego o treści: Jesli nadal chcesz korzystac z tego
numeru telefonu doladuj konto albo wyslij w ciagu 24h SMSa o tresci TAK pod nr 80608. Jesli
rezygnujesz z numeru, wyslij NIE.

10.1.1. W celu utrzymania ważności numeru, konta oraz środków na nim zgromadzonych Abonent
powinien wykonać jedną z poniższych czynności:
a. doładować konto albo
b. odpowiedzieć na otrzymanego SMS-a wysyłając TAK pod bezpłatny numer 80608 w ciągu 24
godzin od momentu otrzymania pierwszego SMS-a utrzymaniowego.
10.2. W przypadku braku jakiejkolwiek odpowiedzi w ciągu 24 godzin po otrzymaniu pierwszego SMS-a
Abonent otrzyma drugiego SMS-a o treści: UWAGA za 3dni stracisz swoj numer. By go utrzymac
doladuj konto albo wyslij w ciagu 72h SMSa o tresci TAK na 80608. Jesli nie odpowiesz numer
zostanie wylaczony.
10.2.1. W celu utrzymania ważności numeru, konta oraz środków na nim zgromadzonych Abonent
powinien wykonać jedną z poniższych czynności:
a. doładować konto lub
b. odpowiedzieć na otrzymanego SMSa wysyłając TAK pod bezpłatny numer 80608 w ciągu 72
godzin od momentu otrzymania drugiego SMS-a utrzymaniowego.
10.3. W przypadku wysłania przez Abonenta SMS-a o treści TAK pod numer 80608 w odpowiedzi na
jednego z powyższych SMS-ów Abonent otrzyma potwierdzenie przedłużenia konta na kolejny 93
dniowy okres od dnia wysłania odpowiedzi.
10.3.1. Jeżeli Abonent w tym czasie nie doładuje konta to w 94 dniu liczonym od pierwszego dnia po
wysłaniu przez Abonenta ostatniego SMS-a utrzymaniowego, otrzyma on ponownie SMS-a
utrzymaniowego i będzie mógł przedłużyć ważność swojego numeru, konta i środków na nim
zgromadzonych postępując zgodnie z punktami 10.1 – 10.3 niniejszego regulaminu.

źródło: njumobile.pl / regulamin promocji "konto po wieki" - WYCIĄG
http://www.njumobile.pl/b/articles/regu ... -wieki.pdf

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#709150  autor: ciekawy
 09 kwie 2014, 17:21
ale jest zabawy z tą nju kartą,
a jak jest w nju z rachunkiem,jak już się musi płacić te 9 zł to jeśli się dzwoni np tylko na stacjonarne to można tą kase 9-10 zł wykorzystać na no limit stacjonarne i więcej kasy nie doliczają do rachunku ?
  • Strona 9 z 71
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 71
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9