rtx, @rtx tak S3 LTE
Dostałem na maila zamówienie
Lp. Towar Ilość
1 FORMUŁA 4.0 Unlimited + RePlay FORMUŁA Unlimited z rabatem na telefon 1
2 Samsung i9305 Galaxy S III, Play, Blue 1
Tylko nie pamiętam na ile umowa miała być. Czy ktoś się orientuje czy S3 LTE będzie z simlockiem? Na allegro oferty też z playa bez sima.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
andrzejgolota pisze:@funi0
Mimo wszystko na twoim koncie jest jakaś oferta utrzymaniowa, a to jest zawsze przyczółek do negocjacji. Jeśli więc zależałoby Ci na jakieś ofercie możesz zadzwonić do BOK, powiedzieć że po wypowiedzeniu masz ofertę utrzyman. i że chciałabyś zostać przełączona do DUK. W DUK powiedz że interesuje Cię inna oferta niż ta za 94.
Ja tak przed chwilą próbowałam zrobić, ale Pan nie chciał przełączyć mnie do DUK, powiedział, że to jest ich oferta przygotowana dla mnie (3-krotnie wyższa niż teraz płacę) i jeżeli mi się nie podoba to z dniem 31 maja zostanie mój nr przeniesiony na karte:P
niezła żenada... czekam aż do mnie zadzwonią, w ciągu ilu dni od złożenia wypowiedzenia będą dzwonić?natuska7 pisze:andrzejgolota pisze:@funi0
Mimo wszystko na twoim koncie jest jakaś oferta utrzymaniowa, a to jest zawsze przyczółek do negocjacji. Jeśli więc zależałoby Ci na jakieś ofercie możesz zadzwonić do BOK, powiedzieć że po wypowiedzeniu masz ofertę utrzyman. i że chciałabyś zostać przełączona do DUK. W DUK powiedz że interesuje Cię inna oferta niż ta za 94.
Ja tak przed chwilą próbowałam zrobić, ale Pan nie chciał przełączyć mnie do DUK, powiedział, że to jest ich oferta przygotowana dla mnie (3-krotnie wyższa niż teraz płacę) i jeżeli mi się nie podoba to z dniem 31 maja zostanie mój nr przeniesiony na karte:P
Ciekawy artykuł się pojawił w kontekście naszych rozmów tutaj:
http://www.spidersweb.pl/2014/04/wszyst ... aya-1.html
I nie dziwne, że wiele osób dostaje gorsze oferty niż miało do tej pory, bo jak ktoś potrzebował akurat np. 400 minut, a nie no limit, ale chciałby wymienić telefon, to praktycznie nic dla niego Play nie może zaoferować za ok. 40 zł...
I nie dziwne, że wiele osób dostaje gorsze oferty niż miało do tej pory, bo jak ktoś potrzebował akurat np. 400 minut, a nie no limit, ale chciałby wymienić telefon, to praktycznie nic dla niego Play nie może zaoferować za ok. 40 zł...
Zauważyłem że wszyscy operatorzy od czasu wprowadzenia ofert no limit pogorszyli swoje oferty
[ Dodano: 2014-04-08, 10:35 ]
Ja tam nie potrzebuję no limit,mam 400 minut których i tak nie wykorzystuję ... ,jak będzie się kończyć abo za rok i 4 mce przejrzę oferty i zobaczę czy nie atrakcyjniejszy będzie prepaid

[ Dodano: 2014-04-08, 10:35 ]
Ja tam nie potrzebuję no limit,mam 400 minut których i tak nie wykorzystuję ... ,jak będzie się kończyć abo za rok i 4 mce przejrzę oferty i zobaczę czy nie atrakcyjniejszy będzie prepaid

Pozdrawiam 

Na kartę się opłaca wtedy gdy jesteś nowym użytkownikiem sieci lub przenosisz numer z innej sieci (mowa o ofercie bez telefonu)
Na abonamencie jesli przenosisz numer musisz liczyć się z opłatą aktywacyjną która wynosi 50 zł dla osób przedłużających już tego nie ma dlatego lepiej złożyć wypowiedzenie lub też migrację z abo na karte.
Porównanie dla osób które przechodzą z innej sieci do play i chcą abonament
Obecnie taka osoba zapłaci 29,99
- umowa na 15 miesięcy
- oplata aktywacyjna 50 zl
- płatne smsy do wszystkich
- nielimitowane rozmowy na komorki
- płatne rozmowy na stacjonarne 10 zł co mc
Razem daje nam: 29,99+150 (stacjonarne 15mc) + 50 zł aktywacja = 649,85 zł
Na kartę wyjdzie tak:
- bez umowy
- bez opłat aktywacyjnych
- sms do playa za free, płatne tylko do innych sieci
- nielimitowane na komórki i stacjonarne za 29 zł
((Jeśli kupię na allegro doładowania gdzie na dzień dzisiejszy wychodzi tak
- Doładowanie 100 zł -- płace 86 zł
- Doładowanie 50 zł --- płace 43,50 zł
Daje nam to: 29 zł * 15 mc wychodzi 435 zł przy doładowaniu z allegro wyjdzie nam: 388,50 zł (bo 3*100 zł + 3*50 zł daje nam 388,50)
Dlaczego tak robię 100 zł i później 50 zł? bo taniej wyjdzie niż kupić kartę za 150 zł a ważność doładowań będzie taka sama w przedziale 100 zł do 300 zł jak się nie mylę.
Na abonamencie jesli przenosisz numer musisz liczyć się z opłatą aktywacyjną która wynosi 50 zł dla osób przedłużających już tego nie ma dlatego lepiej złożyć wypowiedzenie lub też migrację z abo na karte.
Porównanie dla osób które przechodzą z innej sieci do play i chcą abonament
Obecnie taka osoba zapłaci 29,99
- umowa na 15 miesięcy
- oplata aktywacyjna 50 zl
- płatne smsy do wszystkich
- nielimitowane rozmowy na komorki
- płatne rozmowy na stacjonarne 10 zł co mc
Razem daje nam: 29,99+150 (stacjonarne 15mc) + 50 zł aktywacja = 649,85 zł
Na kartę wyjdzie tak:
- bez umowy
- bez opłat aktywacyjnych
- sms do playa za free, płatne tylko do innych sieci
- nielimitowane na komórki i stacjonarne za 29 zł
((Jeśli kupię na allegro doładowania gdzie na dzień dzisiejszy wychodzi tak
- Doładowanie 100 zł -- płace 86 zł
- Doładowanie 50 zł --- płace 43,50 zł
Daje nam to: 29 zł * 15 mc wychodzi 435 zł przy doładowaniu z allegro wyjdzie nam: 388,50 zł (bo 3*100 zł + 3*50 zł daje nam 388,50)
Dlaczego tak robię 100 zł i później 50 zł? bo taniej wyjdzie niż kupić kartę za 150 zł a ważność doładowań będzie taka sama w przedziale 100 zł do 300 zł jak się nie mylę.
Możesz wykupić 1GB za 10zł lub 2GB za 20 zł, poprawcie mnie jak się mylę. Na stronie Playa nawet 1GB kosztuje 15zł.Agatka pisze:W krążącej ofercie tylko sim za 25zł - ile kosztuje wykupienie pakietu neta ?
http://www.play.pl/uslugi/pakiety-inter ... e-formuly/
Ja mam teraz duży abo ale gdybym brał prepaid to myślę że bym ładował 30zł/mc i przy Formule 4 w 1 miał:
-no limit Play
-minuta do pozostałych 9gr
(daje mi to 100 minut)
-sms bez limitu do wsz.
-1gb danych
Nie mam dużych wymagań :
-do 100 minut max -bardzo często jest tylko 20/40/60 w miesiącu ale czasem bywa że dobije do 100 zależy od mca
-do 800 sms max-najczęściej 500 ale czasem zdarza się że 800
-do 500 mb max -najczęściej 400/450 mb choć czasem się zdarzało że wykorzystywałem nawet 800 ale to rzadko
,to przy tetheringu do kompa jak net mi siadł 

Do tego wszystkiego większość ludzi mam w sieci.
Więc przez to raczej bym został w tej sieci.
Kiedyś jak przechodziłem do Play nie miałem tu dużo osób ale z czasem to się zmieniło.
Przeszedłem bo mieli ciekawą ofertę a Orange mnie wkurzył zasięgiem....
Teraz już jest troszkę lepiej tam.
Chodzi typowo o mój dom
-no limit Play
-minuta do pozostałych 9gr

-sms bez limitu do wsz.
-1gb danych
Nie mam dużych wymagań :
-do 100 minut max -bardzo często jest tylko 20/40/60 w miesiącu ale czasem bywa że dobije do 100 zależy od mca
-do 800 sms max-najczęściej 500 ale czasem zdarza się że 800
-do 500 mb max -najczęściej 400/450 mb choć czasem się zdarzało że wykorzystywałem nawet 800 ale to rzadko

Do tego wszystkiego większość ludzi mam w sieci.
Więc przez to raczej bym został w tej sieci.
Kiedyś jak przechodziłem do Play nie miałem tu dużo osób ale z czasem to się zmieniło.
Przeszedłem bo mieli ciekawą ofertę a Orange mnie wkurzył zasięgiem....
Teraz już jest troszkę lepiej tam.
Chodzi typowo o mój dom

Dopisze co mojemu ojcu ostatnio zaproponowali. Na firmę, wszystko podane w cenie brutto.
Za 36,89zł:
- play i stacjonarne no limit
- 300min do wszystkich
- 24 miesiące
- LG L5 II za 72,57zł
Chyba trzeba będzie spróbować coś ugryźć z telefonem, a reszta to nawet znośnie.
Za 36,89zł:
- play i stacjonarne no limit
- 300min do wszystkich
- 24 miesiące
- LG L5 II za 72,57zł
Chyba trzeba będzie spróbować coś ugryźć z telefonem, a reszta to nawet znośnie.
nie uogólniaj, dla mnie i pewnie dla wielu ludzi oferty no limit są lepsze od ofert minutowych, są wygodniejsze, nie trzeba sprawdzać ile minut zostało, ogólnie jest lepiejdakoolk pisze:Ciekawy artykuł się pojawił w kontekście naszych rozmów tutaj:
Ja nie muszę sprawdzać nigdy nie miałem więcej niż 120 minut
[ Dodano: 2014-04-08, 20:50 ]
Niektórzy to straszne gaduły,ja nie
[ Dodano: 2014-04-08, 20:51 ]
A abo mam z 400 minut ,wzięte dla Xboxa na sprzedaż
,następnym razem się bardziej zastanowię 

[ Dodano: 2014-04-08, 20:50 ]
Niektórzy to straszne gaduły,ja nie

[ Dodano: 2014-04-08, 20:51 ]
A abo mam z 400 minut ,wzięte dla Xboxa na sprzedaż

Pozdrawiam 

@ciekawy: trzeba za to sprawdzać ile czego dodatkowo doliczyło w większości tych tzw. ofert no-limit. Dziękuję - wolę minuty do wszystkich (komórek i stacjonarnych) wymienne na sms i mms, jak można było (być może jeszcze się da) dostać w Plusie po niewielkim wysiłku. Z tzw. no-limit tylko nju (szczególnie buzz) jest coś naprawdę warte, ale za to ma w gratisie zasięg i jakość Orange, więc też odpada niestety. Na kartę oczywiście Minimax jest bezkonkurencyjne, ale trzeba doładowywać przy promocjach (czyli dla większości poza wszelkim pojmowaniem) i liczyć na to, że promocje będą trwały.
pakierhakierxd,
teraz już telefony są w takich cenach że za pare setek można kupić telefon od razu jeśli nie odpowiada komuś oferta z telefonem,a na przedłużenie zawsze można wziąć no limit komórki i stacjonarne za koło 25 zł,z pakietem netu za jakieś 35 zł, jak na no limit to całkiem dobre warunki,
KA,
a za to kiedy nie było no limit ludzie przekraczali minuty i dopłacali za każdą minute ponad minuty w abonamencie, rewelacji nie było
teraz już telefony są w takich cenach że za pare setek można kupić telefon od razu jeśli nie odpowiada komuś oferta z telefonem,a na przedłużenie zawsze można wziąć no limit komórki i stacjonarne za koło 25 zł,z pakietem netu za jakieś 35 zł, jak na no limit to całkiem dobre warunki,
KA,
a za to kiedy nie było no limit ludzie przekraczali minuty i dopłacali za każdą minute ponad minuty w abonamencie, rewelacji nie było
Ostatnio zmieniony 08 kwie 2014, 21:05 przez ciekawy, łącznie zmieniany 2 razy.