• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 30 z 136
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 136

#708016  autor: auvi
 04 kwie 2014, 10:36
jujeahip pisze:marcin1980 trochę lepiej wypada teraz heyah jeśli taka konfiguracja, 50MB dziennie za free przez rok
W powiązaniu z brakiem RWK to nie ma najmniejszego sensu. Najlepiej oddaje to slogan reklamowy ze strony Heyah: "Tylko w Heyah surfujesz w sieci przez 365 dni za darmo a jedyne, o czym musisz pamiętać to aktywne konto.".
Podsumowując: w życiu nie ma nic za darmo. A w T-Mobile nie ma nawet darmowego sprawdzenia stanu konta :)
pakierhakierxd pisze:Mv ma fajną ofertę ale minusem są te doładowania :( ,co zrobię jak neta stracę :D
O boziu! To będzie tragedia! :P

Na dobrych łączach kablowych rzadko zdarzają się awarie, a jeśli ktoś korzysta z mobilnego to warto mieć conajmniej dwie aktywne karty SIM (w tym jedną Aero2 za całe 27 zł przez jeszcze ponad dwa i pół roku).

Zaś co do oferty MV to raczej dla głównie surfujących i rzadko dzwoniących.
Ostatnio zmieniony 04 kwie 2014, 11:08 przez auvi, łącznie zmieniany 1 raz.

#708020  autor: Emsi
 04 kwie 2014, 10:47
Renoma Heyah została popsuta przez różową zarazę. Kiedyś oferta bez kruczków, dziś zupełnie na odwrót. Odpalali mi "Granie na czekanie", które dezaktywowałem. Oczywiście pisanie maili do BOK żeby zwracali środki na konto. Ostatnio przy okazji wprowadzenia Dniówki i tak się poprawili, ale wcześniej ciężko było aktywować jakąkolwiek promocję bez interwencji BOK. No i płatne sprawdzanie stanu konta :!: ZDECYDOWANIE ODRADZAM

#708032  autor: Horacy
 04 kwie 2014, 11:26
Stan konta można sobie sprawdzać przez Heyah konto, lub przez stronę Heyah, a co do problemów z aktywacjami, nic takiego nie miałem... wszystko włączało się szybko, raz miałem jedynie problem z włączeniem internetu, czekałem ponad 2 godz, a tak to wszystko od razu, czy to na starej jeszcze taryfie pakietowej, czy na nowa Heyah, lub też na dniówce, nie mam oraz nie miałem z niczym problemu.

#708036  autor: pakierhakierxd
 04 kwie 2014, 11:42
Czemu rzadko dzwoniących :D
przy doładowaniu 29zł -można mieć minutę za 19 gr :-),daje to ok. 150 minut,jak dla mnie i dla wielu wystarczająca liczba.

Tylko że w takim wypadku może i bardziej by się opłacało Nju niektórym w abo
19zł no limit kom + 9zł sms + 7zł 700mb

Wszystko zależy jak kto używa :D ,mi starczy 500 mb pakietu int./mies.

Pozdrawiam :)

#708043  autor: JacekK
 04 kwie 2014, 12:15
auvi pisze:
jujeahip pisze:marcin1980 trochę lepiej wypada teraz heyah jeśli taka konfiguracja, 50MB dziennie za free przez rok
W powiązaniu z brakiem RWK to nie ma najmniejszego sensu. Najlepiej oddaje to slogan reklamowy ze strony Heyah: "Tylko w Heyah surfujesz w sieci przez 365 dni za darmo a jedyne, o czym musisz pamiętać to aktywne konto.".
Podsumowując: w życiu nie ma nic za darmo. A w T-Mobile nie ma nawet darmowego sprawdzenia stanu konta :)
pakierhakierxd pisze:Mv ma fajną ofertę ale minusem są te doładowania :( ,co zrobię jak neta stracę :D
O boziu! To będzie tragedia! :P

Na dobrych łączach kablowych rzadko zdarzają się awarie, a jeśli ktoś korzysta z mobilnego to warto mieć conajmniej dwie aktywne karty SIM (w tym jedną Aero2 za całe 27 zł przez jeszcze ponad dwa i pół roku).

Zaś co do oferty MV to raczej dla głównie surfujących i rzadko dzwoniących.
Ale prawie za darmo się zdarza. Przykład - darmowe i nielimitowane SMS-y wewnątrz sieci Klucz mobile. Koszt utrzymania numeru (minimalny) - 5 zł/rok.

Założyciel i redaktor naczelny MVNO-GSM.PL. Tu prywatnie.

#708047  autor: KC-KARLOS
 04 kwie 2014, 12:30
mvno-gsm_pl, darmowe to są, ale najdłuższy okres bezpłatnych jednostek wewnątrz sieci to pół roku za zasilenie 50 zł. RWK wiadomo, od 5 zł, bez żadnych warunków dodatkowych.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#708050  autor: Emsi
 04 kwie 2014, 12:34
Horacy pisze:Stan konta można sobie sprawdzać przez Heyah konto, lub przez stronę Heyah, a co do problemów z aktywacjami, nic takiego nie miałem... wszystko włączało się szybko, raz miałem jedynie problem z włączeniem internetu, czekałem ponad 2 godz, a tak to wszystko od razu, czy to na starej jeszcze taryfie pakietowej, czy na nowa Heyah, lub też na dniówce, nie mam oraz nie miałem z niczym problemu.
Tak, tylko że długo, długo ... po wprowadzeniu taryfy Dniówka aplikacja nie obsługiwała najnowszej taryfy. Jak dla mnie niepoważna firma. A jak ktoś nie ma telefonu z Andkiem i dostępu do neta?
Teraz od wprowadzenia Dniówki faktycznie jest progres, ale wcześniej były "jaja" z aktywowaniem promocji. A miałem w domu trzy numery Heyah. I nie tylko moi domownicy mieli z tym problem, wiele osób skarżyło się na fanpage, że nie mogą aktywować pakietu 1000 SMS-ów, albo że nie działała im promocja z RWK. To zdarza się w każdej sieci, ale z moich obserwacji wynika, że w Heyah najczęściej były z tym problemy.

#708052  autor: juveadamo
 04 kwie 2014, 12:38
Dziękuje za odpowiedzi W ofercie simplusa czegoś podobnego nie znajdę więc chyba przeniosę numer do t mobile
pozdrawiam

#708055  autor: auvi
 04 kwie 2014, 12:40
pakierhakierxd pisze:Czemu rzadko dzwoniących :D
przy doładowaniu 29zł -można mieć minutę za 19 gr :-),daje to ok. 150 minut,jak dla mnie i dla wielu wystarczająca liczba.
Są tacy co jednego miesiąca dzwonią conajmniej 200 minut w sieci i conajmniej 200 minut poza sieć, zdarza się łącznie 800 i więcej minut.
Może powinienem był napisać "mało i rzadko" dzwoniących, ale tu i tak chodzi o osobisty punkt odniesienia. Dla mnie 150 minut to pikuś, a w Mini Max za 29 zł mam nielimitowane połączenia do wszystkich i spokój "sumienia", tzn. kieszeni, jeśli chodzi o koszta. Dla mnie to bardzo ważny argument, że za daną usługę nie zapłacę więcej niż...

#708071  autor: bartoszek534
 04 kwie 2014, 13:26
chcialbym przypomniec, ze temat jest poswiecony mojemu wyborowi ofert, ktorego dokonalem. dodam, ze nie potrzebuje 800minut, 100 w zupelnosci mi wystarcza, dlatego MV jest jak najbardziej dla mnie :)

#708282  autor: Redel
 05 kwie 2014, 12:13
Witam,

Właśnie kończy mi się umowa w T-mobile i chciałbym przenieść numer do innej sieci i tutaj pytanie do Was, co będzie dla mnie najbardziej opłacalne przy następujących wymaganiach:
- abonament do 50zł z telefonem
- internet 500MB spokojnie wystarczy
- w kwestii minut to oscylowałbym pomiędzy 150-250
- no i dobór telefonu, jestem gotów dopłacić do 100zł za telefon z wyświetlaczem około 4' dostatecznie dobrym aparatem i około 1 giga ram

Z góry dziękuje za pomoc

#708286  autor: Janko Walski
 05 kwie 2014, 12:27
Dziekuję Wam bardzo!
Juz wybrałem

#708303  autor: andrzejgolota
 05 kwie 2014, 13:24
@Redel

A chcesz odejść z TM bo nie dostałeś dobrej oferty na przedłużenie czy z jakiś innych względów? Jeśli to pierwsze to próbowałeś negocjować tam umowę przez Dział Utrzymania po uprzednim wypowiedzeniu umowy?

Co do innych opów, to wybór jakiś szalony nie jest.

Plus ma ofertę z ABO za 50 zł, 400 minut na komórki, wymienne na internet [100 minut = 500 MB], zdaje się 3 pierwsze abo gratis, ale ceny telefonów tych trochę sensowniejszych są powyżej progu 100 zł.

Możesz przepatrzyć też ceny tel w tej ofercie Play [abo 45 zł, 500 MB, no limit połączenia do PLay, 200 minut do pozostałych operatorów i na stacjonarne]
http://www.play.pl/telefony/Telefony_mn ... SPCF4_4499

#708725  autor: piotrek6
 07 kwie 2014, 15:55
A wiecie czy oferują gdzieś, powiedzmy za 300 PLN iPhona przy umówie do 120 PLN miesięcznie w ofercie na dwa lata?

#708849  autor: auvi
 08 kwie 2014, 11:04
A tak, żeby wątek był przydatny dla "potomności", to co konkretnie wybrałeś?

#709033  autor: słoneczny
 09 kwie 2014, 01:54
Kolega już wybrał, ale żeby nie było, że nie ma innego wyboru, to jest jeszcze Red bull mobile - 29zł/miesiąc za no limit voice z e-fakturą, 34zł/miesiąc bez e-faktury - co w przypadku starszej osoby jest istotne. Umowa tylko przez internet. Aktywacja o ile się nie mylę 49zł.
Może nie jest to najtaniej, ale za to bez ograniczeń (minutowych, komórkowych/stacjonarnych). Warto przemyśleć jeśli rodzinie zależy na stanie darmowym w play. Poza tym prostota bez cudowania, dokupowanie pakiecików itp...

#709275  autor: jujeahip
 10 kwie 2014, 09:13
Redel pisze:Witam,

Właśnie kończy mi się umowa w T-mobile i chciałbym przenieść numer do innej sieci i tutaj pytanie do Was, co będzie dla mnie najbardziej opłacalne przy następujących wymaganiach:
- abonament do 50zł z telefonem
- internet 500MB spokojnie wystarczy
- w kwestii minut to oscylowałbym pomiędzy 150-250
- no i dobór telefonu, jestem gotów dopłacić do 100zł za telefon z wyświetlaczem około 4' dostatecznie dobrym aparatem i około 1 giga ram

Z góry dziękuje za pomoc
Jeśli jeszcze utrzymaniówka się nie odezwała to nie przekreślałbym jeszcze TM
za 49zł 400 minut 500MB to oferta dla nowych przez SUK można na pewno jeszcze trochę zyskać (zwłaszcza jeśli chodzi o usługi, a nie obniżanie cen telefonów)

W tym abo dobrze wygląda lumia 625 tylko nie wiem czy nie będzie dla Ciebie za duża 4.7"
Jest też lumia 520, ale ona nie ma lampy błyskowej.

#709900  autor: Peterking
 13 kwie 2014, 13:18
Witam! Szukam jak najbardziej opłacalnej taryfy i sieci :P

Mowy wymagania:

* około 2gb internetu miesięcznie
* do 400 sms'ów miesięcznie
* do 150 minut miesięcznie

Co najciekawszego polecacie? :))

#709990  autor: buba1234
 13 kwie 2014, 19:02
Mobile vikings 29zł/miesiac
2GB z lejkiem
2000 smsów
152 minuty

#710046  autor: adipure
 13 kwie 2014, 21:54
Witam ,aktualnie mam telefon na karte i chciałbym przejść na abonament ,nigdy nie miałem abonamentu i proszę o pomoc ,którą oferte najlepiej wybrac? Moje wymagania:
* 1gb internetu (około)
* najważniejsze teraz żebym miał za darmo do mojej dziewczyny (tak jak teraz jesteśmy w play i mamy do siebie za darmo sms i rozmowy)
* od czasu do czasu wykonam jakąś krótką rozmowę (z 10 min na tydzien :D )
Czekam na propozycje opłacalnych ofert,z góry dziekuje
  • Strona 30 z 136
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 136
  • 1
  • 28
  • 29