Może zacznę od samego początku.
Skończyła mi się umowa a po kilku rozmowach z konsultantami nie mogliśmy dojść do porozumienia (nie otrzymywałem satysfakcjonujących mnie warunków) po namowie brata zacząłem czytać ten wątek i wiedząc co może udać się wynegocjować w abo 79.99 tak jak to wcześniej udawało się innym np:
christopher pisze:Wczoraj zamówiłem przedłużenie umowy na warunkach
Premium minutowa za 69,90 zł
* Bez limitu na stacjonarne
* SMS-y
* 300 zł rabatu na telefon
* Kartę mikro sim za darmo
* Przesyłkę kurierską za darmo
* Brak opłaty administracyjnej za przedłużenie
Sony Xperia Z za 219 zł brutto
podczas rozmowy z Panią (prawdopodobnie z SUK) otrzymałem od niej propozycje:
taryfa Premium Rodzina 110 za 79.99
* stacjonarne bez limitu bez dopłaty
* pakiet 2 GB bez dopłaty
* iPhone 4s 8GB za 1 zl
Jako że nie brałem wcześniej iPhona pod uwagę postanowiłem odłożyć decyzję na później a w międzyczasie dowiedzieć się coś o tym telefonie.
Po zastanowieniu się zadzwoniłem do BOA aby dopiąć resztę szczegółów. Po przedstawieniu ustaleń z wcześniejszej rozmowy i zaakceptowaniu ich przez konsultanta próbowałem jeszcze zbić kwotę abo na 69.99. Konsultant stwierdził że taka opcja nie jest możliwa i zaproponował obniżenie kwoty abonamentu po pierwszym okresie rozliczeniowym o 50zł, chciał dodatkowo obciążyć mnie kosztami wysyłki i wymiany karty na microsim Po krótkich pertraktacjach zrezygnował z dodatkowych opłat i przystał na darmową wysyłkę kurierem i darmową wymianę karty. Zadowolony czekałem na przesyłkę, która dzisiaj dotarła. Jako że kurierowi się spieszyło (nie nowość), wstępnie przeczytałem umowę i ją podpisałem (mój błąd). Po późniejszym przeanalizowaniu umowy stwierdziłem że nie ma w niej żadnej wzmianki na temat obniżki raty o 50zł, darmowych połączeniach na stacjonarne i pakiecie 2GB. Zadzwoniłem do BOA celem wyjaśnienia sytuacji, poprosiłem o połączenie z SUK. Podczas rozmowy z SUK zostałem poinformowany ze nikt w T-Mobile nie ma uprawnień do dawania jednorazowych zniżek pierwszej raty abo. Po dłuższej rozmowie i wyjaśnianiu całej sytuacji konsultant poinformował mnie o zanotowaniu moich danych i zaproponował abym odesłał całą paczkę wraz z kompletem dokumentów celem sporządzenia nowej umowy w której będą zawarte pakiety które udało mi się wcześniej wynegocjować, tzn dodatkowo darmowe połączenia ze stacjonarnymi oraz pakiet 2GB bez dodatkowych opłat. Rozumiem że odsyłając całą paczkę należy sporządzić pismo reklamacyjne i opisać całą sytuację.
Mam jednak pytanie mianowicie czy trzeba ponownie dzwonić do SUK w celu ustalenia i dopięcia warunków umowy (co nie zwolni mnie oczywiście z jej późniejszego przeczytania przed podpisaniem), czy jest sens próbować jeszcze coś wynegocjować? Czy odsyłając paczkę do T-Mobile jest możliwość zamówienia kuriera na ich koszt czy to ja muszę pokryć koszt przesyłki?