• Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
    :?:
Szukasz taryfy dla siebie? Nie wiesz, na którą ofertę się zdecydować? Zadaj pytanie tutaj.
:?:
Regulamin forum: 
Przy zakładaniu tematu rozpocznij tytuł od:
[ABO] - jeśli szukasz tylko oferty na ABONAMENT
[KARTA] - jeśli interesuje Cię tylko oferta na KARTĘ
[DOWOLNY] - jeśli szukasz po prostu najlepszej oferty, niezależnie czy będzie to karta, czy abonament

Aby społeczność mogła coś Ci podpowiedzieć, musisz określić swoje priorytety, czy jest to np.:
- cena,
- zasięg,
- stabilność sieci,
- usługi dodatkowe, np. VoLTE, WiFi Calling, HD Voice,
- ważność konta (w przypadku usług na kartę),
- dobra apka do zarządzania kontem

KONIECZNIE NAPISZ TEŻ: ile miesięcznie potrzebujesz minut, SMS-ów, MMS-ów oraz Internetu
  • Strona 29 z 136
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 136

#707703  autor: margtaczer
 02 kwie 2014, 18:41
Czy możecie mi powiedzieć, gdzie mogę znaleźć jakieś info na temat dostępności LTE w Polsce. Zastanawiam się czy jak pojadę do siebie na 'prowincję' to czy będę miała zasięg. Z góry dzięki!

#707714  autor: Emsi
 02 kwie 2014, 19:10
To możesz kliknąć, że pomogłem ;)

#707768  autor: bartoszek534
 02 kwie 2014, 22:53
a masz ;d teraz zrozumialem, ze doladowujac za 19 mam cala kase, bo myslalem, ze tyle kosztuje pakiet :o

#707770  autor: Emsi
 02 kwie 2014, 22:58
Jedynym pakietem w tej ofercie jest no limit Play, Mobile Vikings, Red Bull Mobile, Virgin Mobile, Truphone, Netia Mobile, Tele25 za 8zł.

#707774  autor: buba1234
 02 kwie 2014, 23:18
Killaz pisze:Kupię Plusa i Playa i sprawdzę, tylko pewnie na moim gracie jest simlock.

A więc tak, przede wszystkim - wiadomości tekstowe. Poza tym internet. Dzwonię sporadycznie, częściej dzwonią do mnie. Przydałby się brak limitu na smsy i jakiś pakiet internetu rzędu 500mb i więcej. Jak już wspomniałem (chyba) - na firmę, abonament w granicach 60 zł, do tego telefon.

To chyba lepiej kupić fona na raty w supermarkecie [bez ubezpieczenia rat bo nie jest wymagane] lub w sklepie internetowym. I do tego T-mobile Frii na kartę, wybierasz darmowe smsy jako bonus ładujesz za 50zł i masz darmowe nielimitowane smsy na 100 dni, a te 50zł jest dalej na koncie, do tego dokupujesz pakiet neta 1GB z lejkiem za 10zł, lub 3GB za 20zł, lub 6GB za 30zł. Doładowania chyba mozna wrzucać w koszty.

#707786  autor: ja.michal
 03 kwie 2014, 01:17
bartoszek534 pisze:T-Mobile, czyli 4gr za sprawdzenie stanu konta...
Skoro masz telefon z Androidem i połączeniem z internetem to się instaluje aplikację heyah konto i masz cały czas stan konta i za darmo. ;)
Mobile Vikings działa na sieci Play, a tą odrzuciłeś na początku ze względów technicznych... ;)

#707787  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2014, 01:18
ja.michal, MV działa też na zasięgu T-Mobile :)

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#707832  autor: Emsi
 03 kwie 2014, 12:09
ja.michal pisze:
bartoszek534 pisze:T-Mobile, czyli 4gr za sprawdzenie stanu konta...
Skoro masz telefon z Androidem i połączeniem z internetem to się instaluje aplikację heyah konto i masz cały czas stan konta i za darmo. ;)
Mobile Vikings działa na sieci Play, a tą odrzuciłeś na początku ze względów technicznych... ;)
A działa już aplikacja dla taryfy Dniówka? Bo trzy miesiące po wprowadzeniu tej oferty aplikacja nie obsługiwała Dniówki. Na facebooku spamowałem ich, ale za każdym razem odsyłali mnie do cyklicznych SMS-ów lub do logowania się na stronie internetowej.

#707835  autor: mikkel
 03 kwie 2014, 12:27
Karlos20 pisze:MV działa też na zasięgu T-Mobile :)
Plej też działa na TM. Ale co z tego jak zawsze będzie to "gorsza kategoria" niż w przypadku korzystania z TM. Należy dodać że VM korzysta z pleja a tym samym z TM, plusa czy orendża ale zawsze to jest pośrednio.

#707838  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2014, 12:37
mikkel, w przypadku testowania oferty MOBILE VIKINGS tam było (a może nadal jest) inaczej.
Tam miałem równie sporą prędkość transmisji danych: na Playu ok 15 mbit/s, na zasięgu T-Mobile podobnie.
MVNO na infrastrukturze P4 mogą sami decydować o dostępności sieci roamingu krajowego oraz ustalać piorytety.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#707892  autor: juveadamo
 03 kwie 2014, 17:56
To chyba lepiej kupić fona na raty w supermarkecie [bez ubezpieczenia rat bo nie jest wymagane] lub w sklepie internetowym. I do tego T-mobile Frii na kartę, wybierasz darmowe smsy jako bonus ładujesz za 50zł i masz darmowe nielimitowane smsy na 100 dni, a te 50zł jest dalej na koncie, do tego dokupujesz pakiet neta 1GB z lejkiem za 10zł, lub 3GB za 20zł, lub 6GB za 30zł. Doładowania chyba mozna wrzucać w koszty.
Czyli po każdym doładowaniu za 50 zł jest 100 dni na nielimitowane sms do wszystkich tak ( oczywiście przy wybraniu takiej opcji ) ? I konto jest ważne 3 miesiące przy doładowaniu za 50 ?

#707909  autor: marcin1980
 03 kwie 2014, 19:24
juveadamo, Tak dokładnie

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#707918  autor: bartoszek534
 03 kwie 2014, 19:48
moze po zmianie z Polkomtela na T-Mobile bedzie poprawa zasiegu, zaryzykuje

#707925  autor: buba1234
 03 kwie 2014, 20:07
Tak, konto ważne też 100 dni.

#707943  autor: ja.michal
 03 kwie 2014, 21:43
Zawsze można się przenieść po kilku dniach. ;)

[ Dodano: 2014-04-03, 21:52 ]
Karlos20 pisze:ja.michal, MV działa też na zasięgu T-Mobile :)
Wiem. Niestety przez ten cały roaming krajowy zrezygnowałem z Playa. Dopóki był jeden partner roamingowy dopóty to działało jak powinno. Narobiło się partnerów i cyrk. Fakt, na T-Mobile było zdecydowanie lepiej, ale i tak rzucało po sieciach i dzwonić nie było można. Sztywne ustawienie sieci nic nie dawało i tak mnie wyrzucało. Na roamingu Orange nie mogłem dzwonić, a internet działał, na roamingu Plusa mogłem dzwonić, a internet nie działał. Wymiany kart SIM, zmiany priorytetów nic nie dawały.
Tak wylądowałem w Orange i jest zdecydowanie lepiej. Przynajmniej można dzwonić, net chodzi jak trzeba. Pociągnęli z modernizacją i nie wyświadczam na wyświetlaczu 2G, a tylko 3G i czasem 4G.

Oczywiście to tylko moja indywidualna sytuacja. Akurat u mnie były takie problemy, a u innych ich nie musi być.

Oferta w Play również mi już nie odpowiadała, ale to jeszcze bardziej indywidualna sprawa.
A działa już aplikacja dla taryfy Dniówka? Bo trzy miesiące po wprowadzeniu tej oferty aplikacja nie obsługiwała Dniówki.
Nie wiem. Nie używam Heyah, a i telefon mam z WP, a nie Androidem.
Karlos20 pisze:MVNO na infrastrukturze P4 mogą sami decydować o dostępności sieci roamingu krajowego oraz ustalać piorytety.
Tylko czy przypadkiem numery przenoszone nie mają innej polityki? Np. w takim VM jest roaming tylko w Orange (nie wiem czy już nie T-Mobile) i sieć własna P4, ale tylko dla kart z rodzimym numerem VM. Numery przenoszone do VM mają dostęp do wszystkich partnerów roamingowych, do których mają dostęp karty SIM Play.

Przypadkiem MOBILE VIKINGS nie ma roamingu tylko na sieci T-Mobile (razem z siecią macierzystą P4)?

#707963  autor: manyaky
 03 kwie 2014, 22:59
ja.michal pisze:Tylko czy przypadkiem numery przenoszone nie mają innej polityki? Np. w takim VM jest roaming tylko w Orange (nie wiem czy już nie T-Mobile) i sieć własna P4, ale tylko dla kart z rodzimym numerem VM. Numery przenoszone do VM mają dostęp do wszystkich partnerów roamingowych, do których mają dostęp karty SIM Play.

Przypadkiem MOBILE VIKINGS nie ma roamingu tylko na sieci T-Mobile (razem z siecią macierzystą P4)?
W MV tylko T-Mobile, bez względu na to, czy numer przenoszony, czy nie.

I świetne jest to, co Karlos napisał - nie ma tych durnych limitów 2Mb-owych na prędkość w roamingu.

#707967  autor: KC-KARLOS
 03 kwie 2014, 23:02
ja.michal, Mobile Vikings ma TYLKO z T-Mobile umowę o roaming krajowy, więc problem z wyrzucaniem do macierzystego Play nie powinien być nagminny.

#707989  autor: ja.michal
 04 kwie 2014, 00:38
Skoro w MV tak to wygląda to jedyne sensowne rozwiązanie w przypadku sieci Play. Rozważyłbym nawet przejście, ale do końca umowy daleko, a z MVNO u nas w kraju jak z muchami. :(

#708000  autor: pakierhakierxd
 04 kwie 2014, 09:08
Mv ma fajną ofertę ale minusem są te doładowania :( ,co zrobię jak neta stracę :D,zresztą nie zawsze mam kasę na koncie,z tego 1 powodu to sieć nie dla mnie,wolę móc wszędzie kupić doładowanie :-) ,póki co mam abo ale co będzie w przyszłości nie wiem :D

[ Dodano: 2014-04-04, 09:08 ]
Jeszcze aż rok i 4 mce umowy :P

Pozdrawiam :)

#708005  autor: bartoszek534
 04 kwie 2014, 09:31
ja juz sie pomecze i bede sobie na konto wplacal ;) z tego wzgledu nie zrezygnuje z tak dobrej oferty
  • Strona 29 z 136
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 136
  • 1
  • 27
  • 28
  • 29