• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #70784  autor: mkforever1
 30 kwie 2006, 11:53
Witam,
Wymieniłem obudowę w Nokii 6310i na nową, oryginalną zakupioną na Allegro. Oprócz przedniej cześci wymieniłem również korpus i baterie na nową, oryginalną. Mam pewien problem - korpus który zakupiłem na Allegro nie posiada naklejki z numerem imiei i innymi danymi dot. telefonu. Nawet gdyby taką posiadał to byłaby ona niezgodna z moim telefonem. Moje pytanie dotyczy sposobu przeklejenia badź uzyskania drugiej naklejki (pasującej do mojego telefonu) celem naklejenia na nową obudowę - wie ktoś może jak nalezy to zrobić bądź gdzie mógłbym uzyskać naklejkę pasująca do mojego telefonu? Problem dość nietypowy :) Proszę o pomoc.

-------------------------------------------------------------------------------
Od moderatora (Kaczy): Poprawiłem temat na zgodny z zasadami
Ostatnio zmieniony 01 maja 2006, 11:02 przez mkforever1, łącznie zmieniany 1 raz.

Pozdrawiam,

#70790  autor: Kaczy
 30 kwie 2006, 12:01
No nie ma co się dziwić, że na zakupionym egzemplarzu nie było numeru IMEI, to chyba jest oczywiste.

Drugiej naklejki nie uzyskasz.

Jedyne co możesz zrobić to jakoś oderwać naklejkę ze starej obudowy i przykleić ją do nowej. Choć wydaje się to ciężkim zadaniem :?

...::: Made for loneliness :::...

#70791  autor: Dragon
 30 kwie 2006, 12:02
takiej naklejki nigdzie nie dostaniesz, jak mniemam jest ci ta naklejka potrzebna zeby dowiesc ze telefon nie byl kradziony, jezeli masz pudelko to IMEI na nim musi sie zgadzac z tym ktory wyswietli sie po #*06#

#70792  autor: ywis
 30 kwie 2006, 12:07
Dragon pisze:takiej naklejki nigdzie nie dostaniesz, jak mniemam jest ci ta naklejka potrzebna zeby dowiesc ze telefon nie byl kradziony, jezeli masz pudelko to IMEI na nim musi sie zgadzac z tym ktory wyswietli sie po #*06#
Dokładnie, a co za tym idzie? ...a to właśnie, że nie musisz przeklejać żadnych naklejek ze starej obudowy, bo autentyczność będzie można sprawdzić z nr które są na pudełko i w telefonie.

Druga sprawa, to po co chcesz przeklejać? Przecież to Ty chyba korzystasz z tel. i wiesz że jest wszystko ok. Inna sprawa to taka, że chyba chcesz go sprzedać jako "nowy", co jest dla mnie oszustwem :/ ...no ale to już nie moja sprawa.

#70901  autor: mkforever1
 30 kwie 2006, 19:29
Witam,
Nie chce go sprzedawać - zadałem sobie zbyt wiele trudu aby kupic nierozbieraną Nokię 6310i od pierwszego właściciela z pudełkim i wszystkimi papierami. Naklejke chciałem przekleić tylko dlatego zeby mieć potwierdzenie legalności telefonu - gdyby zaszła konieczność jej udowodnienia. Ale skoro wystarczy że będzie się zgadzał numer wyświetlony na wyświetlaczu telefonu z numerem na pudełku to zapominam o sprawie :)

[ Dodano: 2006-04-30, 19:34 ]
Zapomniałbym, kiedyś nie z mojej winy doszło do pęknięcia obudowy (korpusu) w Nokii 6210 - telefon zbyt mocno skręcony czy coś takiego. Gdy oddałem telefon do serwisu powiedzieli że to wada fabryczna i wymienili obudowę na nową. Po wymianie obudowy znalazła się na niej i naklejka z numerem IMEI - i to mnie zdziwiło bo na starej obudowie którą mi oddano taka naklejka również się znajdowała. Może mi to ktoś wytłumaczyć ?

Pozdrawiam,

#70910  autor: Kaczy
 30 kwie 2006, 20:19
mkforever1 pisze:Po wymianie obudowy znalazła się na niej i naklejka z numerem IMEI - i to mnie zdziwiło bo na starej obudowie którą mi oddano taka naklejka również się znajdowała. Może mi to ktoś wytłumaczyć ?

Może w autoryzowanych serwisach mają coś takiego jak drukarki do IMEI.
Ja jednak nigdy nie spotkałem się z takim czymś jak dorabianie sobie naklejki z numerem IMEI

...::: Made for loneliness :::...

#70983  autor: Dragon
 01 maja 2006, 00:05
wlasciwie to te naklejki nie wygladaja na jakies skomplikowane graficznie, poza tym papier zamoprzylepny do drukarek da sie kupic wiec jak ktos chce to moze sobie cos takiego zrobic