1.Czy przy tworzeniu konta na ITunes dokonuje się jakiś opłat?
Nie, nie trzeba mieć nawet karty. Natomiast jeśli masz kartę to jest pobierana jakaś kaucja czy coś w wysokości 2 euro, która zdaje się wraca na konto.
."Czy idzie jakoś ominąc simlocka z Orange?"
W 4S chyba idzie, ale z tego co słyszałem i widziałem omijanie simlocka się często wiąże z jakimiś problemami, spróbuj iść do salonu orange, chyba za 77pln zdejmują.
Dla iPhone 3GS było to chyba 100 albo 130 zł. Lepiej już dopłacić niż kombinować z JB czy kartą Gevey.
4.Co jeszcze ważnego powinienem wiedziec na temat konta Itunes i samego Iphona?
To, żeby lepiej kupować z fakturą, żeby nie mieć problemu z blokadami.
To, że jeśli kupisz teraz a potem wymienisz na nowego i podłączysz pod iTunes to wszystko ci ustawi tak jak było na starym ustawione, zainstaluje też to samo
tir31 pisze:a czy opłąca się jeszcze kupowac wersję 4s, ma już swoje lata.
Jeśli cena jest opłacalna to się opłaca

Prawdopodobnie będzie jeszcze z rok wspierany przez Apple. 4S to 2011 rok, a zwykła 4 to 2010 rok i jeszcze miał aktualizacje.
Gry ruszą raczej bez problemu.
Muzyka gra świetnie.
Dzwonić - żaden problem. Nawet bez dotykania ekranu możesz.
Radia FM nie ma, można jedynie sobie czasem posłuchać openFM, to tylko 40 kbps, więc tragedii nie ma.
tir31 pisze:a co powiecie na temat iphona 5 w wersji 16gb, na allegro można go już za 1600zł dorwac z gwarancją. Tylko zastanawia mnie jak długo jeszcze ip5 będzie miał wsparcie apple i jak długo będą wychodziły aktualizacje.
4 ma już prawie 4 lata aktualizacje, 4 to rocznik 2010, 4S - 2011, 5 - 2012, czyli prawdopodobnie będzie miał aktualizacje gdzieś do 2015/16 roku. Ale na pewniaka nie ma co iść.