• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 136 z 692
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 692

#707356  autor: andrzejgolota
 01 kwie 2014, 11:41
@bumb

Hasło abonenckie które masz na umowie z Play.

#707429  autor: adam45648
 01 kwie 2014, 15:51
Zaproponowali mi najpierw za 24,99 ofertę "przygotowaną specjalnie dla mnie" ;)

A później za 9.99 zł
Nielimitowane rozmowy w Play
Darmowe smsy i mmsy do wszystkich sieci
przez 1 miesiąc, pakiet 200 min, później 10/miesiąc
Umowa na 15 miesięcy

#707432  autor: dj1
 01 kwie 2014, 16:16
była taka oferta, tylko tam rozmowy do innych sieci chyba 0.29gr

#707433  autor: adam45648
 01 kwie 2014, 16:24
Musiałem przeoczyć. Tak, rozmowy po 0.29

#707453  autor: ciekawy
 01 kwie 2014, 17:42
adam45648 pisze:Zaproponowali mi najpierw za 24,99 ofertę "przygotowaną specjalnie dla mnie" ;)

A później za 9.99 zł
Umowa na 15 miesięcy
ile czasu było do końca umowy ?
umowa była wypowiedziana ?
dali bez problemu tą propozycje czy musiałeś marudzić ?
darmowe sms do wszystkich sieci są w tej cenie 9 zł bez dodatkowych opłat ?

#707583  autor: kostykiewicz
 02 kwie 2014, 08:35
adam45648 pisze:Zaproponowali mi najpierw za 24,99 ofertę "przygotowaną specjalnie dla mnie" ;)

A później za 9.99 zł
Umowa na 15 miesięcy
Napisałeś pozniej 10 zł? mowisz 10 zł bez limitu na rozmowy czy jak?

#707584  autor: dakoolk
 02 kwie 2014, 08:47
kostykiewicz pisze:

A później za 9.99 zł
Umowa na 15 miesięcy
Napisałeś pozniej 10 zł? mowisz 10 zł bez limitu na rozmowy czy jak?
To mi akurt wygląda na zwykłą ofertę dla wszystkich:
https://www.play.pl/oferta/dla-przedluz ... ited2.html

Sorry za trollowanie, ale wczoraj złożone wypowiedzenie (w salonie Play) od razu było widoczne na Play 24, dziś zaglądam i jakoś nie widzę zmiany w ofercie. Czy ona się pojawi w zakładce:
- Oferta - przedłużam umowę
czy - Zgłoszenia

Czy może to przyszło, jako odpowiedź na wasze zgłoszenie, więc jeśli składaliśmy rezygnację w salonie Play, to należy zrobić zgłoszenie, że "Pani w salonie mówiła, że możecie mieć dla mnie jeszcze jakąś ofertę..."

Jeszcze raz z góry dziękuję! :)

#707600  autor: glorusek
 02 kwie 2014, 10:26
witam, dobra bede zabieral sie za wypowiedzenie, jak to sformulowac ze rozwiazuje umowe z dniem konca umowy? po prostu napisac ze ""rozwiazuje umowe o swiadczenia telekomunikacyjne z dniem x.x.xxxx czyli zgodnie z koncem umowy.""?

#707638  autor: nyziek
 02 kwie 2014, 13:20
nyziek pisze::smt006

Chcę w najbliższych dniach złożyć wypowiedzenie z przeniesieniem nr na kartę, w celu uzyskania lepszej oferty przedłużeniowej (umowa już się skończyła i przeszła na czas nieokreślony) i mam kilka pytań:

1. Czy wypowiedzenie można złożyć mailowo? W BOK dostałem informację, że przy zachowaniu numeru muszę to zrobić w salonie, ale chcę to potwierdzić bo nieraz uzyskiwałem od BOK błędne info.

2. Czy czekać w tej sytuacji na kontakt ze strony Play, czy złożyć zgłoszenie na Play24 z ofertą jaką chciałbym uzyskać?

3. Interesuje mnie oferta Europa z pakietem 2GB i telefonem HTC One albo LG G2, czy ktoś ma jakieś doświadczenie odnośnie warunków jakie dają na taki zestaw po wypowiedzeniu? Ile abo ile za tel?
Tu dodam, że te minuty w UE są mi zbędne, także jeśli lepiej wychodzi zestaw z Formułą 4.0 Unlimited i pakietami SMS i stacjonarne (chociaż pewnie nie) to też jestem za.

Dzięki za góry za info. :notworthy:
Złożyłem wypowiedzenie, czekam na ofertę. Pytanie, czy ktoś ma jakieś doświadczenia z ofertami z 2GB netu, bo w większości widzę że dają 750MB (nawet przy Europie), w której normalnie nie ma takiego pakietu do wyboru?

#707643  autor: glanden
 02 kwie 2014, 13:53
Wypowiedzenie miało nastąpić z dniem 1 czerwca 2014 roku (dwie umowy)

Złożyłem dzisiaj wypowiedzenie na dwa numery ok 9:30. Sms potwierdzający pojawił się w ciągu 3 -5 minut. Na stronie play24 jak wróciłem do domu (ok 50minut) już było wszystko w zakładce zgłoszenia.

Ok godziny 13:00 pojawił się sms z wiadomością że mogę zrezygnować z wypowiedzenia w punkcie obsługi lub zadzwonić na *500.

Zadzwoniłem na *500. Rozmowę zacząłem od: złożyłem wypowiedzenie czy już jest u was w systemie? Pan (bardzo miły) zaprosił do przedłużenia umowy.
Pierwsza jego propozycja to podobnie jak na stronie za 29,90.
Powiedziałem że to jest na stronie i na forum przeczytałem że za 24,99 dostaje się no limit stacjonarne i komórkowe. No to mi zaproponował dokładnie to samo - wziąłem.

Następna oferta to z telefonem za 89,99 (wszystko nolimit w polsce, 750MB neta) i LG G2 za 249zł. Wziąłem.

Tak więc wszystko mam dzisiaj już załatwione:) czekam na kuriera i na telefon :)).

P.S.
Zalogowałem się tylko po to aby się pochwalić :).

Aha jeszcze w abo 44,99 za telefony Motorola Moto g - 159zł lub1 LG L7 II za 99zł. No ale Pan wyraźnie powiedział nie ma wypowiedzenia więc mówimy czysto hipotetycznie, jak będzie wypowiedzenie to zadzwonię do pana:)

P.S. II
Dziękuję za informacje które tu znalazłem odnośnie abo - pomogły

#707659  autor: belciu
 02 kwie 2014, 14:24
Mam pytanie do osób którzy przedłużali umowy.mam taryfę przedłużeniową europa unlimited wszystko noł limit pakiet internetowy 750 megabajtów z lejkiem jeśli ktoś posiada podobną taryfę z takim samym pakietem internetowym niech sprawdzi na play 24 czy czy posiada oprócz tego pakietu także pakiet bezpieczny internet u mnie na koncie widnieją obydwa pakiety dane schodzą z tych siedmiuset pięćdziesięciu mega ale w sumie to nie wiem co się stanie po przekroczeniu tego pakietu prosiłbym o sprawdzenie osób które takie coś mają podobnego

#707664  autor: dakoolk
 02 kwie 2014, 14:31
glanden pisze:Wypowiedzenie miało nastąpić z dniem 1 czerwca 2014 roku (dwie umowy)

Złożyłem dzisiaj wypowiedzenie na dwa numery ok 9:30. Sms potwierdzający pojawił się w ciągu 3 -5 minut. Na stronie play24 jak wróciłem do domu (ok 50minut) już było wszystko w zakładce zgłoszenia.

Ok godziny 13:00 pojawił się sms z wiadomością że mogę zrezygnować z wypowiedzenia w punkcie obsługi lub zadzwonić na *500.

Zadzwoniłem na *500. Rozmowę zacząłem od: złożyłem wypowiedzenie czy już jest u was w systemie? Pan (bardzo miły) zaprosił do przedłużenia umowy.
Pierwsza jego propozycja to podobnie jak na stronie za 29,90.
Powiedziałem że to jest na stronie i na forum przeczytałem że za 24,99 dostaje się no limit stacjonarne i komórkowe. No to mi zaproponował dokładnie to samo - wziąłem.

Następna oferta to z telefonem za 89,99 (wszystko nolimit w polsce, 750MB neta) i LG G2 za 249zł. Wziąłem.

Tak więc wszystko mam dzisiaj już załatwione:) czekam na kuriera i na telefon :)).

P.S.
Zalogowałem się tylko po to aby się pochwalić :).

Aha jeszcze w abo 44,99 za telefony Motorola Moto g - 159zł lub1 LG L7 II za 99zł. No ale Pan wyraźnie powiedział nie ma wypowiedzenia więc mówimy czysto hipotetycznie, jak będzie wypowiedzenie to zadzwonię do pana:)

P.S. II
Dziękuję za informacje które tu znalazłem odnośnie abo - pomogły
Dzięki że się podzieliłeś informacją zwrotną!

Czyli każę po południu ojcu zadzwonić pod *500 i zapytać.

Możesz napisać co proponowali w tej taryfie za 44,99 z Moto G w tej cenie, bo mogłaby nas interesować? Dzięki!

#707674  autor: andrzejgolota
 02 kwie 2014, 14:58
@nyziek

Zobacz sobie mój post ze strony 179. Jest tam podany przykładowy abo z 2 GB neta. Mniej więcej wytłumaczyłem tam mechanizmy. Zresztą myślę, że we wszystkich przypadkach, tam gdzie jest 750 MB można spokojnie wziąć 2 GB za 10 zł więcej, tyle że nie mam pewności jak wpływa to na cenę telefonu, tzn czy jest taka sama jak przy 750 mb czy niższa.

@dakoolk
Możesz napisać co proponowali w tej taryfie za 44,99 z Moto G w tej cenie, bo mogłaby nas interesować? Dzięki!
Patrząc na cennik i mechanizmy które opisałem 2 strony wcześniej, typuje że jest to no-limit komórki, no-limit sms bądź stacjonarne, bez neta.

#707692  autor: ja.michal
 02 kwie 2014, 17:48
Do bardziej obeznanych z przedłużeniami w Play, może być manewr z wypowiedzeniem.
Za ile miesięcznie można wyciągnąć bez limitu stacjonarne i komórkowe w sieci i poza sieć, SMS i MMS bez limitu do wszystkich?
Wersja bez telefonu, umowa bez różnicy czy 12, 15 czy 18 miesięcy, bez internetu (bezpieczny internet).

Oczywiście jak to jest z tymi zgodami na komunikację marketingową? W ofercie abonamentowej też to jest czyli +5,99 zł za brak zgody?

Faktury mogą być elektroniczne.

#707715  autor: dakoolk
 02 kwie 2014, 19:12
glanden pisze:Wypowiedzenie miało nastąpić z dniem 1 czerwca 2014 roku (dwie umowy)
No właśnie, jak to jest z tym okresem przedłużenia, wszyscy pisza tutaj ze 2 miesiące, ojcu się kończy umowa 29 maja wiec zlozylismy dziś rezygnacje, dzwoni pod *500, gość mu na poczatku leci ze zwykła oferta dla wszystkich a dopiero na pewnym etapie mu się pojawiło ze na razie w ogóle nie może przedłużyć tej umowy... Że najwcześniej za 3 tygodnie, czyli miesiąc przed końcem umowy? Miał ktoś tak, czy trzeba się u kogoś dobijac?

#707736  autor: Thorro
 02 kwie 2014, 20:23
Witam . Ja mam taką sytuację: umowa do 2 maja, średnie rachunki za ostatni rok ok 65 zł, 31 marca wypowiedziałem umowę z przejściem na kartę. po dwóch dniach dostałem taką informację na play 24:

w związku z Pana pismem z dnia 30 marca 2014 roku dotyczącym rezygnacji z usług świadczonych przez P4 Sp. z o.o. informujemy, iż Umowa dla numeru zostanie rozwiązana z dniem 30 kwietnia 2014 roku z zachowaniem okresu wypowiedzenia określonym w §16 pkt 5 Regulaminu Świadczenia Usług Telekomunikacyjnych dla Abonentów. (...)
później mowa o prepaid a na koniec : Informujemy również, że umowa została podpisana w ramach Oferty Promocyjnej RePlay Stan Darmowy II, w której zobowiązał się Pan nie rozwiązywać jej przez okres 24 miesięcy. Zgodnie z postanowieniami Cennika Oferty rozwiązując Umowę przed upływem wyznaczonego okresu jest Pan zobowiązany do uregulowania opłaty specjalnej w proporcjonalnej kwocie za okres od wypowiedzenia umowy do czasu jej wygaśnięcia.

W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do kontaktu pod numerem *500 lub *600 (z telefonu Play).

Jakis pomysl co dalej robic? Czekac na jakis sygnał od nich? Czy dzwonic samemu? Abonament za 34,99 bez telefonu bylby ok.

#707737  autor: andrzejgolota
 02 kwie 2014, 20:29
@thorro

Z treści tego tego pisma z Play 24 wynika, że potraktowali twoje wypowiedzenie jako przedwczesne zerwanie umowy co wiąże się się z naliczeniem kary umownej, w twoim przypadku zapewne jakiejś śmiesznej skoro de facto zerwanie następuje 2 dni przed końcem umowy.

Możesz wycofać wypowiedzenie i złożyć nowe, pytanie kiedy masz okres rozliczeniowy ustalony.

Możesz też próbować dzwonić do BOK, powiedzieć że złożyłeś wypowiedzenie, zostało zarejestrowane, interesuje Cię oferta przedłużeniowa i prosisz o przełączenie do Działu Utrzymania Klienta.

#707796  autor: glanden
 03 kwie 2014, 06:35
W obonamecie 44,9 (no limit stacjonarne, komórkowe) Motorola Moto G - 159zł a LG L7 II za 99 złoty. (Bez internetu nie zejdą z ceny - tak powiedział Pan z którym rozmawiałem)

Jedna taryfa kończyła mi się 20 kwietnia druga 8 czerwca (wypowiedzenie złożyłem 2 kwietnia w salonie Play) trzeci abo kończy się 8 lipca więc w salonie Play powiedzieli mi że jeszcze zapłacę karę umowną - muszę przyjść później po 8 kwietnia.

Jak sam składasz wypowiedzenie to możesz nawet i rok wcześniej ale musisz wyraźnie zaznaczyć że ma ono nastąpić z dniem końca umowy!!

Przypomniało mi się jeszcze że wszystkie abo (nie pytałem nawet czy pan jest z GU - grupa utrzymaniowa?) po zakończeniu okresu umowy przechodzą na czas nieokreślony bez zmiany warunków.

P.S.
Wie ktoś gdzie można kupić Slim Armor i Nillkin? (nie allegro)

#707802  autor: dakoolk
 03 kwie 2014, 08:32
glanden pisze:W obonamecie 44,9 (no limit stacjonarne, komórkowe) Motorola Moto G - 159zł a LG L7 II za 99 złoty. (Bez internetu nie zejdą z ceny - tak powiedział Pan z którym rozmawiałem)

Jedna taryfa kończyła mi się 20 kwietnia druga 8 czerwca (wypowiedzenie złożyłem 2 kwietnia w salonie Play) trzeci abo kończy się 8 lipca więc w salonie Play powiedzieli mi że jeszcze zapłacę karę umowną - muszę przyjść później po 8 kwietnia.
Dzięki!

W takim razie wygląda, że Play Może inaczej traktuje różne osoby, bo Tobie powiedzieli że 3 miesiące wcześniej, a my (pierwsze przedłużenie umowy w Play) złożyliśmy na mniej niż 2 mies. przed końcem umowy no i powiedzieli, że dopiero za 3 tygodnie się pojawi oferta, więc 1 mies. przed końcem :(

Ja myślałem, że to co jest na stronach Play 24 (oferta przedłużeniowa), potwierdza fakt, że już przysługuje, natomiast wczoraj poklikałem do końca (wybrałem jakąś taryfę i ten telefon) i doszedłem do wniosku, że dedykowana oferta pojawia się dopiero na TEJ STRONIE .

Mógłby ktoś kto złożył 2 miesiące przed końcem umowy kliknąć ten ww. link i sprawdzić, czy ma tam te oferty, o których rozmawiamy tu na forum (te z GU)?

EDIT:

Z wypowiedzeniami trzeba uważać przykład kolegi i nasz pokazują, że być może Play się wycwanił (pozdrawiamy czytających nas pracowników Play)... bo mój ojciec też przyszedł ze swoją rezygnacją wypełnioną na linkowanym tu drugu z Blogplay.eu jest to zresztą oficjalny wzór Playa, a w salonie pracownica mu powiedziała, że "ona wygeneruje nowe, bo system nie przyjmie..." i wygenerowała mu właśnie takie z karą umowną. Dziś mu to "wyśpiewali" na infolinii i mają do niego dzwonić własnie z ofertą, która rzekomo "jest dostępna już od 6 miesięcy przed końcem umowy"... pytanie, czy będzie to GU i czy zaproponują mu oferty z forum (w ostateczności ma się na nie powołać, jako "warunki, które niedawno dostał znajomy")...

#707853  autor: funi0
 03 kwie 2014, 15:03
Witajcie,
Powiedzcie mi drodzy forumowicze jak to jest z rozwiązaniem umowy (kończy mi się 30 kwietnia), a propozycje Play są dla mnie nie do przyjęcia. Posiadam abo Longplay II 69 z 250MB pakietem internetowym. Minuty wystarczają i na stacjonarne i do innych sieci i na sms/mms. Najłatwiej byłoby zostawić sobie ten abo i nic nie zmieniać. No ale teraz do sedna. Czy jak złożę pismo o rozwiązanie umowy, a nie dostanę nic co by mnie satysfakcjonowało to czy mogę wycofać się z rezygnacji tak aby nr mi nie przepadł? Czy napisać pismo o rezygnacji czy z przeniesieniem do oferty na kartę?

A teraz coś co mi zaproponowano po raz drugi czy trzeci (oczywiście za każdym razem to samo). zaproponowano mi standardową ofertę 4.0 Unlimited za 29,99 i sms/mms nielimitowane przez miesiąc a później 10zł z rabatami, których nie dostanę ani w internecie ani w salonie. To słowa pani i pana z Play. Na pytanie jaki rabat otrzymałem i czym różni się ich oferta od oferty z internetu, pani potrafiła tylko powiedzieć, że od niej za dwa dni będę miał nową ofertę. Z netu chociaż 3mce abo ze zniżką. Normalnie żal. Sorki ale musiałem się komuś wygadać.
  • Strona 136 z 692
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 692
  • 1
  • 134
  • 135
  • 136