Użytkownik
Ranga
Obserwator
Killaz pisze:Kupię Plusa i Playa i sprawdzę, tylko pewnie na moim gracie jest simlock.
A więc tak, przede wszystkim - wiadomości tekstowe. Poza tym internet. Dzwonię sporadycznie, częściej dzwonią do mnie. Przydałby się brak limitu na smsy i jakiś pakiet internetu rzędu 500mb i więcej. Jak już wspomniałem (chyba) - na firmę, abonament w granicach 60 zł, do tego telefon.
Skoro masz telefon z Androidem i połączeniem z internetem to się instaluje aplikację heyah konto i masz cały czas stan konta i za darmo.bartoszek534 pisze:T-Mobile, czyli 4gr za sprawdzenie stanu konta...
A działa już aplikacja dla taryfy Dniówka? Bo trzy miesiące po wprowadzeniu tej oferty aplikacja nie obsługiwała Dniówki. Na facebooku spamowałem ich, ale za każdym razem odsyłali mnie do cyklicznych SMS-ów lub do logowania się na stronie internetowej.ja.michal pisze:Skoro masz telefon z Androidem i połączeniem z internetem to się instaluje aplikację heyah konto i masz cały czas stan konta i za darmo.bartoszek534 pisze:T-Mobile, czyli 4gr za sprawdzenie stanu konta...
Mobile Vikings działa na sieci Play, a tą odrzuciłeś na początku ze względów technicznych...
Plej też działa na TM. Ale co z tego jak zawsze będzie to "gorsza kategoria" niż w przypadku korzystania z TM. Należy dodać że VM korzysta z pleja a tym samym z TM, plusa czy orendża ale zawsze to jest pośrednio.Karlos20 pisze:MV działa też na zasięgu T-Mobile
Czyli po każdym doładowaniu za 50 zł jest 100 dni na nielimitowane sms do wszystkich tak ( oczywiście przy wybraniu takiej opcji ) ? I konto jest ważne 3 miesiące przy doładowaniu za 50 ?To chyba lepiej kupić fona na raty w supermarkecie [bez ubezpieczenia rat bo nie jest wymagane] lub w sklepie internetowym. I do tego T-mobile Frii na kartę, wybierasz darmowe smsy jako bonus ładujesz za 50zł i masz darmowe nielimitowane smsy na 100 dni, a te 50zł jest dalej na koncie, do tego dokupujesz pakiet neta 1GB z lejkiem za 10zł, lub 3GB za 20zł, lub 6GB za 30zł. Doładowania chyba mozna wrzucać w koszty.
Wiem. Niestety przez ten cały roaming krajowy zrezygnowałem z Playa. Dopóki był jeden partner roamingowy dopóty to działało jak powinno. Narobiło się partnerów i cyrk. Fakt, na T-Mobile było zdecydowanie lepiej, ale i tak rzucało po sieciach i dzwonić nie było można. Sztywne ustawienie sieci nic nie dawało i tak mnie wyrzucało. Na roamingu Orange nie mogłem dzwonić, a internet działał, na roamingu Plusa mogłem dzwonić, a internet nie działał. Wymiany kart SIM, zmiany priorytetów nic nie dawały.Karlos20 pisze:ja.michal, MV działa też na zasięgu T-Mobile![]()
Nie wiem. Nie używam Heyah, a i telefon mam z WP, a nie Androidem.A działa już aplikacja dla taryfy Dniówka? Bo trzy miesiące po wprowadzeniu tej oferty aplikacja nie obsługiwała Dniówki.
Tylko czy przypadkiem numery przenoszone nie mają innej polityki? Np. w takim VM jest roaming tylko w Orange (nie wiem czy już nie T-Mobile) i sieć własna P4, ale tylko dla kart z rodzimym numerem VM. Numery przenoszone do VM mają dostęp do wszystkich partnerów roamingowych, do których mają dostęp karty SIM Play.Karlos20 pisze:MVNO na infrastrukturze P4 mogą sami decydować o dostępności sieci roamingu krajowego oraz ustalać piorytety.
W MV tylko T-Mobile, bez względu na to, czy numer przenoszony, czy nie.ja.michal pisze:Tylko czy przypadkiem numery przenoszone nie mają innej polityki? Np. w takim VM jest roaming tylko w Orange (nie wiem czy już nie T-Mobile) i sieć własna P4, ale tylko dla kart z rodzimym numerem VM. Numery przenoszone do VM mają dostęp do wszystkich partnerów roamingowych, do których mają dostęp karty SIM Play.
Przypadkiem MOBILE VIKINGS nie ma roamingu tylko na sieci T-Mobile (razem z siecią macierzystą P4)?