• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 325 z 350
  • 1
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 350

#706814  autor: zygikuleczka
 29 mar 2014, 12:16
MisiekS pisze:prawda?
Owszem.
kubascooby1999 pisze::(
Poziom tego wątku to jest jakaś abstrakcja. Jak nie wtykanie wszędzie ofert z orange to pytania czy zniżkę dla oferty 24 m odlicza się od ceny przewidzianej na 36 miesięcy czy od tej na 24.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#706816  autor: anonim69
 29 mar 2014, 12:42
Propozycja umowy mailowo mojej siostry
Odnosząc się do Pani korespondencji chciałbym zaproponować taryfę Rodzina 60. Do wykorzystania będzie Pani miała pulę 400 minut na krajowe numery komórkowe oraz pakiet danych 500MB w cenie 39,99 zł brutto. Dodatkowo może Pani uruchomi pulę 44640 minut (non stop) do krajowych sieci stacjonarnych w cenie 5 zł oraz pakiet 100 SMS/MMS do wszystkich krajowych sieci komórkowych w cenie 4,03 zł brutto (przy uruchomieniu usługi minimum na 6 miesięcy). Umowa na okres 24 miesięcy. Telefon Samsung Galaxy Core Plus (G350) mogę zaproponować w cenie 399 zł brutto. Zachęcam serdecznie do skorzystania z oferty.
Z wyrazami szacunku
... ...
Konsultant ds.Telemar. i Utrz.Klienta -RP

oferta do zaakceptowania, cena telefonu już nie.

#706821  autor: MisiekS
 29 mar 2014, 13:06
zygikuleczka pisze:Owszem
Powiedzmy 70zł brutto,2gb,sms/rozmowy bez limitu i ten Desire osiągalne?

#706824  autor: christopher
 29 mar 2014, 13:30
Wczoraj zamówiłem przedłużenie umowy na warunkach
Premium minutowa za 69,90 zł
* Bez limitu na stacjonarne
* SMS-y
* 300 zł rabatu na telefon
* Kartę mikro sim za darmo
* Przesyłkę kurierską za darmo
* Brak opłaty administracyjnej za przedłużenie
Sony Xperia Z za 219 zł brutto

Dzięki Usiu128 za wcześniejszą informację o możliwościach negocjacji. :D

#706825  autor: arasel
 29 mar 2014, 13:47
MisiekS pisze:
zygikuleczka pisze:Owszem
Powiedzmy 70zł brutto,2gb,sms/rozmowy bez limitu i ten Desire osiągalne?
Nie.

#706826  autor: zygikuleczka
 29 mar 2014, 13:52
MisiekS, no właśnie w takich granicach jest oferta dla klientów indywidualnych i ją miałem na myśli czyli ok 69zł, no limit i 2gb netu. W ofercie firmowej być może będzie to jeszcze taniej albo inne parametry oferty będą. Jak rozumiem to co dostałeś jest pierwszą ofertą...

#706828  autor: MisiekS
 29 mar 2014, 14:30
Pierwszą ofertą była ta z i-BOA czyli no limit,1gb,desire 500 za 88zł w abo 70zł netto.
Po krótkim marudzeniu abo na 60zł netto i desire za 1zł.
Z tym,że 1gb to mało i chcę się dowiedzieć czy 2gb jest do ugrania.

#706832  autor: zygikuleczka
 29 mar 2014, 15:04
To co Ci zaproponowali jest typową ofertą dla klienta firmowego. Rozwiązanie wspomniane przeze mnie to promocja dla klientów indywidualnych(klient biznesowy może z niej skorzystać).

#706839  autor: dakoolk
 29 mar 2014, 16:29
Sorry za ponowny post, ale dyskusja zbiegła na inne wątki, więc może zredukuję mojego posta do pytań :P

1. Czy poza 10 zł zniżką w Comforcie (mało kto się nim w ogóle interesuje, przejrzałem wątki od stron ok. 400) bez telefonu można by liczyć na te SMSki za darmo (tak, żeby mieć Comfort z SMSami za 30 zł/32 z siecią rodzinną)?
2. Czy ktoś z "insiderów" T-Mobile, albo ktoś kto niedawno przedłużał może napisać (przepisać z umowy), jaka jest wysokość kary umownej w Basic i Comfort na 15 miesięcy (w ofercie bez telefonu)?
3. Czy ktoś z "insiderów" może wie, czy tak powiedzmy w ciągu miesiąca można się spodziewać jakichś nowych telefonów "ze średniej półki" - takich np. Acer Liquid E3 DUO, albo któryś z nowych Alcateli, itp.? Bo chciałbym coś raczej z ekranem 4.3-4.5 (może być nawet WVGA), ale z 1 Gb ramu, a nie 768 Jak Galaxy Core Plus...

Z góry dzięki! :)

#706842  autor: zygikuleczka
 29 mar 2014, 16:48
dakoolk, to się nazywa postęp w stosunku do Twojego pierwszego wpisu:D
1. Zasada jest taka, że im większy pakiet tym więcej można dostać natomiast wydaje mi się, że poza długością Umowy na 15m powinno dać się załatwić sms za friiiii:)
2. Zanim ktoś wygrzebie umowę to Ci to info poda konsultant w SUK np.
3. Tego nigdy nie wiadomo. O nowościach w ofercie wiadomo jak już wejdą. Czasem nawet zdarza się, że pracownicy wiedzą jako drudzy:)

#706846  autor: dakoolk
 29 mar 2014, 17:14
zygikuleczka pisze:dakoolk, to się nazywa postęp w stosunku do Twojego pierwszego wpisu:D
1. Zasada jest taka, że im większy pakiet tym więcej można dostać natomiast wydaje mi się, że poza długością Umowy na 15m powinno dać się załatwić sms za friiiii:)
3. Tego nigdy nie wiadomo. O nowościach w ofercie wiadomo jak już wejdą. Czasem nawet zdarza się, że pracownicy wiedzą jako drudzy:)
Dzięki wielkie!

Uderzę może do nich z propozycją Comfortu za 30 zł z SMSami, do tej pory dostawałem max od SUK co chciałem, bo w sumie Basic to byłby dla mnie raczej wystarczający, ale tak na styk, a aktualne zasady rozliczenia pakietów za internet mogłyby spowodować, że bym płacił nawet więcej :) A kara umowna to "korzyść uboczna", więc może jak ktoś będzie miał pod ręką, to jeszcze napisze :)

Co do telefonów to sobie odpuszczę czekanie tym bardziej i poczekam w którą stronę pójdzie rynek, może ludzie przekonają się do Galaxy S4 Mini i pojawi się więcej ciekawostek w segmencie: mniejszy niż Xperia Arc S, ale ekran minimum 4.3, ram minimum 1 GB i NFC, w rozsądnej cenie :P

Jestem póki co nietypowym klientem, bo na razie wszyscy rzucają się na phablety ;)

#706927  autor: Powerslave
 30 mar 2014, 00:27
usiu128 pisze:
jakub10193 pisze:To się naprawdę z "Nowa Era Domowa" postarali...

Ja mam od 5 lat Nową Erę Domową za 24zł z Vat
- 150 minut do T-Mobile w kraju oraz do stacjonarnych w Polsce, UE, USA i Kanadzie.
- i przenoszenie minut jest!
teraz w promocji SUPER ZESTAW (jeśli masz telefon w T) możesz to samo mieć za 19,90zł brutto. Minuty dodatkowo wymieniają się na komórki do T i stacjonarne w kraju, UE, USA i Kanada i do tego nowy telefon.

SIMO to samo ale już bez konieczności super zestaw z umową na rok.
czy na pewno także do stacjonarnych w UE, USA i Kanadzie ?
na stronie wspominają tylko o krajowych sieciach stacjonarnych i komórkach w t-m.

załóżmy, że ja mam komórkę w t-m (do początku czerwca),
stacjonarny telefon mam u innego operatora.
Dzwonię do SUK bo interesuje mnie abonament tylko sim
na komórkę 19,99, te 400 min. na 15 mies.
Chcę też przenieść numer stacjonarny do t-m (lub dostać nowy)
i mieć rzeczywiście super-zestaw :)
Stacjonarny- bez telefonu- 150 min na stacjonarne w kraju, USA, UE i Kanadzie, oraz komórkowe w t-m.

- Jaka będzie długość umowy takiego zestawu ? (12 miesięcy stacjonarny i 15 komórka ?)
- Jaki mogę dostać najniższy abonament łączny ? (i jaki w przypadku dokupienia no limit na stacjonarne z komórki)
- CzySUK może do abonamentu komórkowego dołożyć numer stacjonarny, goły, bez żadnych darmowych minut, oczywiście adekwatny cenowo.
Generalnie telefon stacjonarny miałby służyć wyłącznie do odbierania połączeń z USA i UE,

[ Dodano: 2014-03-30, 00:27 ]
usiu128 pisze:
jakub10193 pisze:To się naprawdę z "Nowa Era Domowa" postarali...

Ja mam od 5 lat Nową Erę Domową za 24zł z Vat
- 150 minut do T-Mobile w kraju oraz do stacjonarnych w Polsce, UE, USA i Kanadzie.
- i przenoszenie minut jest!
teraz w promocji SUPER ZESTAW (jeśli masz telefon w T) możesz to samo mieć za 19,90zł brutto. Minuty dodatkowo wymieniają się na komórki do T i stacjonarne w kraju, UE, USA i Kanada i do tego nowy telefon.

SIMO to samo ale już bez konieczności super zestaw z umową na rok.
czy na pewno także do stacjonarnych w UE, USA i Kanadzie ?
na stronie wspominają tylko o krajowych sieciach stacjonarnych i komórkach w t-m.

załóżmy, że ja mam komórkę w t-m (do początku czerwca),
stacjonarny telefon mam u innego operatora.
Dzwonię do SUK bo interesuje mnie abonament tylko sim
na komórkę 19,99, te 400 min. na 15 mies.
Chcę też przenieść numer stacjonarny do t-m (lub dostać nowy)
i mieć rzeczywiście super-zestaw :)
Stacjonarny- bez telefonu- 150 min na stacjonarne w kraju, USA, UE i Kanadzie, oraz komórkowe w t-m.

- Jaka będzie długość umowy takiego zestawu ? (12 miesięcy stacjonarny i 15 komórka ?)
- Jaki mogę dostać najniższy abonament łączny ? (i jaki w przypadku dokupienia no limit na stacjonarne z komórki)
- Czy SUK może do abonamentu komórkowego dołożyć numer stacjonarny, goły, bez żadnych darmowych minut, oczywiście adekwatny cenowo.
Generalnie telefon stacjonarny miałby służyć wyłącznie do odbierania połączeń z USA i UE,

#706930  autor: mls38
 30 mar 2014, 03:08
Panowie, za kilka dni będzie pół roku do końca mojej dwu letniej umowy.
Abonament Nowa Firma 410, 72netto.
Interesuje mnie HTC One.
W abo 69,90netto (open min/sms, 2gb internet) na 3 lata - kosztuje on 888zł brutto.
Jakie mam pole do negocjacji - ile przy tych warunkach mogą opuścić na tel?
Tak na 500zł zejdzie?

Dzięki jak zawsze za konkretne podpowiedzi.

#706957  autor: usiu128
 30 mar 2014, 12:16
dakoolk pisze:
zygikuleczka pisze:dakoolk, to się nazywa postęp w stosunku do Twojego pierwszego wpisu:D
Dzięki wielkie!

Uderzę może do nich z propozycją Comfortu za 30 zł z SMSami, do tej pory dostawałem max od SUK co chciałem, bo w sumie Basic to byłby dla mnie raczej wystarczający, ale tak na styk, a aktualne zasady rozliczenia pakietów za internet mogłyby spowodować, że bym płacił nawet więcej :) A kara umowna to "korzyść uboczna", więc może jak ktoś będzie miał pod ręką, to jeszcze napisze :)

Co do telefonów to sobie odpuszczę czekanie tym bardziej i poczekam w którą stronę pójdzie rynek, może ludzie przekonają się do Galaxy S4 Mini i pojawi się więcej ciekawostek w segmencie: mniejszy niż Xperia Arc S, ale ekran minimum 4.3, ram minimum 1 GB i NFC, w rozsądnej cenie :P

Jestem póki co nietypowym klientem, bo na razie wszyscy rzucają się na phablety ;)
na pewno nie dostaniesz smsów za free :).

[ Dodano: 2014-03-30, 12:18 ]
Powerslave,

to o czym pisałem to oferta dla klientów przedłużających umowę.

Dla klientów którzy chcą skorzystać oferty i przenieść numer najniższa opłata (z super zestawem) to 19.90 brutto i w tym 150minut do T i na stacjonarne w kraju, na 24 mce umowa i nowy telefon stacjonarny za 1zl brutto.
Aktywacja: 49.90zł. Jak kiedyś będzie Ci się umowa ta kończyła (6mcy wcześniej, czyli po 18mcach) w ramach przedłużenia dostaniesz to samo, z tym że minuty będą do UE na stacjonarne, i na komórki i stacjonarne w USA i Kandadzie.

#706960  autor: Mitsurugi
 30 mar 2014, 12:28
* SMS-y
Dostałeś takie warunki? :shock: To na firmę czy normalnie?

#706964  autor: st.konsultant
 30 mar 2014, 13:03
mls38 pisze:Panowie, za kilka dni będzie pół roku do końca mojej dwu letniej umowy.
Abonament Nowa Firma 410, 72netto.
Interesuje mnie HTC One.
W abo 69,90netto (open min/sms, 2gb internet) na 3 lata - kosztuje on 888zł brutto.
Jakie mam pole do negocjacji - ile przy tych warunkach mogą opuścić na tel?
Tak na 500zł zejdzie?

Dzięki jak zawsze za konkretne podpowiedzi.

Taryfy ProFirma z opcją 36 miesięczną w ogóle nie są do negocjacji. W opcji ProFirma M za 69,99 netto jest 1 GB a nie 2 GB.

#707016  autor: christopher
 30 mar 2014, 17:11
Mitsurugi pisze:
* SMS-y
Dostałeś takie warunki? :shock: To na firmę czy normalnie?
Tak dostałem ofertę jw. w taryfie Premium ale minutową (bez neta - ja nie potrzebuje, wszędzie w ciągu dnia korzystam z WIFI).
Jeśłi masz firmę możesz mieć Pro firma M za prawie 74 zł brutto z netem 1 GB, niestety w tej ofercie SONY Xperia Z jest bardzo drogi.

#707019  autor: Mitsurugi
 30 mar 2014, 17:34
No właśnie nie mogę, T pokazuje mi tylko środkowy palec i każe mi spadać jak próbuje negocjować o jakąkolwiek obniżkę czy to telefonu czy abonamentu. Ostatnio to w ramach promocji zaproponowali mi dużo wyższy abonament, żeby telefon który sobie upatrzyłem wziąć w cenie o jaką walczyłem :wink: Niestety żadna oferta konkurencji nie jest dla mnie tak dobra cenowo jaką daje T. Firmy niestety nie mam.

#707021  autor: Powerslave
 30 mar 2014, 17:38
usiu128 pisze:"Jak kiedyś będzie Ci się umowa ta kończyła (6mcy wcześniej, czyli po 18mcach) w ramach przedłużenia dostaniesz to samo, z tym że minuty będą do UE na stacjonarne, i na komórki i stacjonarne w USA i Kandadzie.
Jeśli jeszcze będzie taka praktyka, 18 miesięcy to dużo.
A czy za te 18 miesięcy nadal będzie warunek posiadania abo na komórkę w t-m ?
Na moje oko już niekoniecznie
usiu128 pisze:"
Dla klientów którzy chcą skorzystać oferty i przenieść numer najniższa opłata (z super zestawem) to 19.90 brutto i w tym 150minut do T i na stacjonarne w kraju, na 24 mce umowa i nowy telefon stacjonarny za 1zl brutto. Aktywacja: 49.90zł.
Rozumiem, czyli nie trzeba brać nowej umowy na komórkę, ważne, żeby w momencie
zamawiania super zestawu mieć aktualną .
Zadzwonię i od razu postaram się przedłużyć abonament komórkowy.
19.90 za komórkę i 19.90 za stacjonarkę + jednorazowe 5 dych to nie jest zła oferta.
Szkoda, że te umowy będą się w różnym momencie kończyć,
no i szkoda, że nie można skorzystać z rabatu przy umowie stacjonarnej na 18 mies. bez telefonu.
Jeszcze zapytam gdzie mogę zobaczyć telefony do wyboru dla oferty NTD ? Na stronie jest tylko opcja skontaktuj się.
Nie bardzo rozumiem tylko slogan "przenieś numer stacjonarny do t-m i płać o połowę mniej", bo chyba nie ma różnicy w cenie abonamentu
między zachowaniu starego numeru stacjonarnego a wybraniem nowego (tak w ogóle można sobie wybrać samemu z jakiejś puli ?)
co znaczy to połowę mniej ?

#707155  autor: arosnow
 31 mar 2014, 14:03
przedłużyłem umowę w SUK dziś miałem rodzina 80 , zmieniło się na Rodzina 110 . I
a czym się różnią dawna Rodzina 110 a , nowa taryfa Premium ?
moje:
no limit kom
no limit stac
no limit sms/mms
2gb internetu
free kurier
free micro sim
iphone 4s -4 grosze

79,99zl brutto

nic nie udało się ugrać bo to chyba max promocja. a zależało mi na najniższej opłacie abonamentowej(wiecie redukcja kosztów) :)

usiu128 Żadnych kruczków i dodatkowych ukrytych kosztów nie będzie zawartych w umowie??pozdrawiam
  • Strona 325 z 350
  • 1
  • 323
  • 324
  • 325
  • 326
  • 327
  • 350
  • 1
  • 323
  • 324
  • 325