Ze względu na zbliżającą się wielkimi krokami ofertę w IBOA (powinna być w następnym tygodniu) zrobiłem dokładną analizę potrzeb... i wyszło mi, że aktualnie prawdopodobnie będę celował w :
Basic za 19 zł + SMSY za 4 zł + sieć rodzinna za 1,99 zł... stacjonarnych nie potrzebuję (max 3 minuty na miesiąc), SMSów wysyłam tak od. 40-100 w zależności od miesiąca,sieć rodzinna spowoduje małe zapotrzebowanie na minuty do wszystkich...
Oferty z telefonem przy Basicu są nieopłacalne, bo w tej taryfie różnica w ofertach wynosi dokładnie 20 zł, czyli jakby 480 zł za telefon, a tyle mniej więcej kosztuje najlepszy telefon jaki można mieć za 1 zł (LG L7 II). Telefon brałbym ewentualnie dla żony (bo mnie ze wszystkich, jakie są teraz w sprzedaży interesuje tylko i wyłączenie SGS4 Mini, ale nie ma go póki co w ofercie indywidualnej i w basicu na pewno będzie drogi, więc poczekam aż będzie powszechniejszy na Allegro i kupię na wolnym rynku). Ale żaden z "tanich" telefonów, które są w ofercie T-M nie za bardzo może konkurować ze starą ale jarą Xperią Arc S żony - jednak wymiary i jakość zdjęć robią swoje, gdyby nie tylko ta żałosna wydajność... no ale jak się wkurzy to kupimy lepiej na wolnym rynku, a nie na siłę to co dają w T-M (Lumia 625/LG L7 II/ Sam Galaxy Core Plus) - wszystkie mają jakieś braki, przez co byłyby trochę lepsze, a trochę gorsze od Xperii Arc S...
Więc stanęło raczej na Basicu, choć w ofercie bez telefonu zastanawia mnie jeszcze droższy o dychę Comfort, w którym można mieć neta 1 GB (to by się przydało, bo zużycie mam teraz w granicach 400-800 MB, choć mógłbyś się ograniczać) no i SMSy za 5zł ale w opcji No Limit.
I tu właśnie 3 pytania do was:
1. Czy poza 10 zł zniżką w Comforcie (mało kto się nim w ogóle interesuje, przejrzałem wątki od stron ok. 400) bez telefonu można by liczyć na te SMSki za darmo (tak, żeby mieć Comfort z SMSami za 30 zł/32 z siecią rodzinną)?
2. Czy dobrze rozumuję, że w opcji bez telefonu całość "korzyści dla konsumenta" = kary umownej = 150 zł (10 zł*15 mies.)? Bo to też bardzo ważna korzyść przy porównywalnej cenie telefonu w abo i na wolnym rynku, bo do kary umownej w ofertach z telefonem biorą jakieś śmiesznie wysokie ceny - pewnie ok. 1000 zł za telefon wart 500... nie ukrywam, żę to zwiększa dla mnie i to bardzo atrakcyjność tej oferty...
3. Czy ktoś z "insiderów" może wie, czy tak powiedzmy w ciągu miesiąca można się spodziewać jakichś nowych telefonów "ze średniej półki" - takich np. jak oferowany dziś w iBOOD
Acer Liquid E3 DUO, albo któryś z nowych Alcateli, itp. ?
... a tak w ogóle to do przedłużenia skłoniły mnie właśnie:
-duże obniżenie abo (z 90 na 26 zł)
- promocja 100 minut odebranych w roamingu miesięcznie - do tej pory korzystałem z pakietów Zawsze Rozmawiaj i często wykorzystywałem je do maksa, więc dla mnie ten patent to dobra rekompensata za brak wymienności minut do UE (żona ciągle je ma więc można dzwonić z jej telefonu

).
Dzięki i sorry za trolling w poprzednim poście, ale mimo wyczyszczenia cache i okna prywatnego, dopiero kilkukrotne przyciśnięcie F5 odświeżyło cennik

Nawet dziś znów powitał mnie najpierw stary na "czystej" przeglądarce