• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki SonyEricsson i Ericsson oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #70632  autor: sebastr
 29 kwie 2006, 17:58
Potrzebuję zmienić soft w swoim telefonie. Bluetooth mi się wiesza i słyszałem że to może pomoc. Pytanko jak to zrobić i czy robiąc to samemu nie stracę gwarancji. Jak ktoś wie to niech napisze. Dzięki.

Zanim napiszesz kolejny post zapoznaj się z tym tematem
Ostatnio zmieniony 29 kwie 2006, 18:15 przez sebastr, łącznie zmieniany 1 raz.

#70643  autor: Irek
 29 kwie 2006, 18:18
Był już podobny temat tutaj, ale wszystko do końca nie zostało wyjaśnione. Tematu nie zamykam!
Jeśli będziesz sam zmienieł soft stracisz gwarancję ponieważ jest to ingerencja w oprogramowanie telefonu!

A jeśli chodzi o zmianę softu to zawitaj tutaj. Wszystko jest dokładnie opisane! Powodzenia!

"And one more thing..."

#70647  autor: sebastr
 29 kwie 2006, 18:29
Wielkie dzięki IreQ

#70945  autor: yagi
 30 kwie 2006, 21:45
IreQ pisze:Jeśli będziesz sam zmienieł soft stracisz gwarancję ponieważ jest to ingerencja w oprogramowanie telefonu!
Z tego co wiem to wymiana softu przy pomocy oprogramowania ze strony SE nie powoduje utraty gwarancji - sami to udostepniaja ;) Najwazniejsze to zeby nie wylaczyli pradu podczas uaktualniania ;)

Na ile rozumiem zapis o ingerencji w oprogramowania to chodzi o modyfikacje oprogramowania we wlasnym zakresie, ingerencje w integralnosc, typu zdjecie SIM Locka kablem i wlasne poprawki programistyczne ;)

Dodatkowo z tego co wiem to w nowych modelach SE mozna zrobic aktualizacje softu bez pomocy komputera - przez GPRS. Widzialem ze SE W550i ma takie cos :)

Obrazek

:!: Yagi's Para Para Dekkai Mara Mix (14.09.2010)

#76311  autor: mariojhohohohxc
 26 maja 2006, 21:20
samemu przeciez mozesz wgrac nowy soft

pozdro :]]]] :PPPP