• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?

#70582  autor: tombzd74
 29 kwie 2006, 12:15
niestety nie smsuje, wole zadzwonic przy tych cenach krotka wiadomosc glosowa nie jest taka droga!!

#70644  autor: pumba
 29 kwie 2006, 18:20
kameT pisze:A koniecznie chcesz się poakowac w ten abonament??? 30 miesięcy odradzam zdecydowanie!!!
2 lata w ERZE:
95zł- 100min. do sieci + 120 poza sięć + darmowe smsy i mmsy do ERY i HEYAH
Do tego Nokia 6230i za 99zł albo SE D750i za 169zł. 5 zł mniej abonamnet przez 2 lata to jest 120zł mniej...

W ORANGE sam układasz plan jak by go tak ułożyć pod ofertę mistrzowską, to:
50zł do sieci = 111min do sieci
50zł poza sieć = 66min poza sieć
Do tego SE K750i za 84zł

To chyba widać co lepsze, no nie?
kameT aż przypomniała mi się nasza niedawna dyskusja, więc tu także dodam swoje 3 grosze :wink:
Twoje porównanie jest jak najbardziej trafne ja tylko dodam od siebie że w erze masz te warunki "na sztywno" przez całe 2 lata a w Orange możesz w dowolnej chwili dokonywać zmian nawet jakby weszły jakieś nowe taryfy, więc ja bym wybrał ofertę Orange. A poza tym tombzd74 jeśli interesują Cię darmowe rozmowy z wybranymi numerami to Orange będzie najlepszym wyborem. Ja bym na twoim miejscu wybrał propozycję Orange na 2 lata bo wolę zapłacić te 85zł więcej za telefon a mieć umowę o pół roku krótszą, ponadto radziłbym Ci się upewnić czy tak czasem nie zabiorą ci punktów Profit bo jeśłi tak to ta propozycja nie jest już taka ciekawa, natomiast jeśli to co napisałeś Orange daje od siebie nie pobierając od Ciebie żadnych punktów to wybierz tak: Umowa na 2 lata przy czym za telefon zapłać punktami Profit (85zł = 2150pkt.) i wtedy będziesz miał umowę na 2 lata i telefon za 1zł i pozostanie ci niecałe 4000 pkt = 160 zł które będziesz mógł w przyszłości wykorzystać na cokolwiek. A może twoja żona ma telefona na karte w Orangę? Bo wtedy punkty mógłbyś wykorzystac na doładowania jej konta jednorazowo 3750pkt to dostanie 180zł na konto lub co 3 miesiące będziesz robił doładowania po 50zł za 1250pkt :wink:

#70668  autor: tombzd74
 29 kwie 2006, 20:40
Poprosiłem pania o zadzwonienie koło 10-go maja. czekalem 8 miesiecy na przedłużenie to i poczekam te 10 dni. Przed kazda zmiana oferty, orange dzwoni do mnie z "ciekawa propozycja" dopiero tym razem jest dla mnie ciekawa. W przyszlym tygodniu spokojnie wybiore sie ze dwa razy na rozpoznanie do salonów. Zdaje sobie spraw ze to przeczucie ale wiem ze Orange musi odpowiedziec na oferte Ery, a tego moim zdaniem nie było, pozatym jak czytam w newsach i plus cos szykuje. Naprawde nie licze na wielkie promocje - takie rzeczy sie w polsce nie zdarzaja(!!!) ,ale mysle ze Orange odswierzy cenniki telefonow, i moze cos jeszcze. Mysle ze za 10 dni bede mial nowiutki fonik pewnie bedzie z umowa na 2 lata ale moze jeszcze cos do tego dorzuca!!! A jesli chodzi o te moje punkty to pewnie ta babka odjelaby te punkty i dlatego ten fonik "taki tani", zdziwilem sie bo jak ostatnio sprawdzilem stan punktow to mialem punkty ujemne. Okazalo sie ze punkty profit maja waznośc 3 lata!! wiec te co mialem na poczatku zaczely przepadac. Dobre nie!!! Jaja sobie robia punkty ktore przepadaja!!! oczywiscie nie czytalem albo nie pamietalem ze tak jest. Zonka ma abonament wiec luz nie biora te punkty ale nie jeszcze cos dorzuca!!!!

Ok jak cos sie wyjasni to dam znac!