• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 132 z 692
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 692

#705227  autor: Spioszek
 21 mar 2014, 03:11
kostykiewicz pisze:oferujemy nielimitowane połączenia do Play i innych sieci komórkowych za jedyne 24,99 złotych. Umowa, którą polecamy trwałaby 18 miesięcy. Dodatkowo jeden z dwóch pakietów do wyboru:
-nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.

Moje pytanie brzmi:
1) czy ten abonament oferuje mi darmowe smsy w playu? czy bede placil za kazdy sms czy mms w playu chyba ze wybiore pakiet
2) czy te pakiety ktore oferuja do wyboru czyli
-nielimitowane SMS-y, MMS-y do wszystkich sieci lub
-nielimitowane połączenia na numery stacjonarne.
Sa darmowe? czy trzeba placic przez caly okres obowiazywania umowy np. 10 zl za pakiet
3) czy to jest oferta juz z eko faktura ma maila? czy jeszcze moga odjac 5 zeta
1. Jeśli wybierzesz opcje połączeń na stacjonarne to będziesz płacił za każdego SMSa/MMSa do Playa po 19gr za sztuke.
2. Jest darmowy przez cały okres umowy, z tym że można go samemu deaktywować, gdzie potem będziesz co miesiąc za to płacił jeśli tak zrobisz.
3. Tak to jest cena z e-fakturą.
Odjąć już nic nie można, jedynie mogą Ci naliczyć opłatę za brak terminowej spłaty :P

#705230  autor: sumix
 21 mar 2014, 06:55
Powiedzcie mi dlaczego ludziom tak ciężko odróżnić "No limit do wszystkich" od "No limit na komórki" ?

Play sprzedał marketingowo hasło, a ludzie je powtarzają (włączając redakcje telepolis) i wprowadzają w błąd.

#705234  autor: KA
 21 mar 2014, 08:20
WŁAŚNIE! Tu na forum większość to wie, ale od dawna nic mnie w tej dziedzinie tak nie denerwuje, jak nazywanie no-limitem ofert, w których trzeba dopłacać za prawie wszystko, czyli:
- stacjonarne
- sms
- mms
- internet !!!

Operatorzy to jedno - ich interes. Jednak bronią tego także niektórzy użytkownicy: "Dla mnie to OK, bo nie dzwonię na stacjonarne" lub "prawie nie wysyłam sms/mmsów". Normalnie nóż się w kieszeni otwiera!

To mogą być dobre oferty, szczególnie gdy op dołoży coś za free na przedłużenie. Ale - błagam po raz kolejny - nie nazywajmy tego no-limitem!

#705278  autor: belciu
 21 mar 2014, 13:39
po wypowiedzeniu i rozmowie z gu odebralem umowe
europa
no limit:
- sms, mms do wszystkich sieci
- rozmowy komorki i stacjonarne
- video rozmowy do wszystkich sieci
- 750 mb max 15/5 mb up/down potem lejek 8kb
- w zasiegu lte internet bez limitu do konca 2014
- 1000min na obieranie w unii

umowa na 24 miesiace
koszt 85.99zl m/c
samsungi galaxy s3 lte / note2 lte za 1pln
ja wybralem note 2

pozdrawiam

#705293  autor: ckfan
 21 mar 2014, 15:43
ckfan pisze:Po złożeniu rezygnacji siostra otrzymała ofertę:
64,99 zł:
- rozmowy ze wszystkimi bez limitu
- 2 GB pakiet
- smsy do wszystkich lub stacjonarne bez limitu
- ceny smartfonów bez zmian: Galaxy S3 LTE: 559 zł, LG L9 II: 199zł

59,99 zł:
- rozmowy ze wszystkimi bez limitu
- 750 MB pakiet
- smsy do wszystkich dodatkowo + 10 zł
- ceny smartfonów z rabatem: Galaxy S3 LTE: 199 zł, LG L9 II: 1zł, Nexus 5: 629zł

Niby takie ceny za Samsungi są tylko do końca tygodnia (promocja), a potem wrócą do poprzedniego poziomu (S3 LTE z rabatem byłby powyżej 300 zł).

Teraz moje pytanie. Da się coś więcej tutaj ugrać? Pani ze słuchawki wyraźnie dawała do zrozumienia, że to ostateczna oferta. Siostrze zależałoby na większym pakiecie danych (2GB) i SMSach, a jednocześnie przydałby się smartfon w niższej cenie (najlepiej S3 LTE). Idealnie byłoby do tego 59,99 móc mieć większy pakiet danych.

Co wg Was najlepiej wziąć?
W sumie to ta promocja na Samsungi jest do końca tygodnia, więc trochę zależy mi na czasie. Czy to dobra oferta? Może da się coś tu ugrać, ewentualnie dodatkowy transfer np? A może można dokupić jeszcze osobno? Oferta z rabatem na telefon byłaby dobra, pod warunkiem 2 GB internetu, bo smsy można dokupić. Chyba, że bardziej opłaca się bez rabatu na telefon?

#705328  autor: leonk1974
 21 mar 2014, 19:59
belciu pisze:po wypowiedzeniu i rozmowie z gu odebralem umowe
europa
no limit:

umowa na 24 miesiace
koszt 85.99zl m/c
ja wybralem note 2

pozdrawiam

To pierwsza propozycja po wypowiedzeniu?W sumie 80 zł za taki zestaw bym jeszcze dał i 1PLN za note 2 lte

#705345  autor: belciu
 21 mar 2014, 21:15
belciu napisał/a:
po wypowiedzeniu i rozmowie z gu odebralem umowe
europa
no limit:
umowa na 24 miesiace
koszt 85.99zl m/c
ja wybralem note 2
pozdrawiam
To pierwsza propozycja po wypowiedzeniu?W sumie 80 zł
za taki zestaw bym jeszcze dał i 1PLN za note 2 lte

17.03 wypowiedzenie wysłane mailem a 19.03 przedłużenie , trzeba spokojnie i stanowczo rozmawiać ze nie zależy wam na pozostaniu w sieci, konkurencja daje podobne warunki wiec liczyć na indywidualne podejście,oni są fachowcami w mamieniu a my musimy być sprytniejsi

#705410  autor: aleksy
 22 mar 2014, 11:08
Witam serdecznie forumowiczów :)
I od razu pytanie mam:

Mianowicie czy w Play można przed terminem (domniemam że 3 miesiące przed końcem, tak przedłużałem ostatnio ale na wyższą taryfę) przedłużyć umowę, wybierając NIŻSZĄ taryfę ?
Konkretnie to mam Formułę 4.0 129 (136 zł ze stacjonarnymi), umowa do końca lipca.
A celem jest...25 zł za no limits ze stacjonarnymi, czyli standardowa oferta po wypowiedzeniu.
Czyli gdyby w maju już weszła w życie nowa taryfa to ponad 300 zł zostało by w kieszeni i z naddatkiem zrekompensowało by to długą umowę (3+18 miesięcy).

Przerabiał ktoś z Was coś takiego ?

#705418  autor: Kryniczanin
 22 mar 2014, 13:11
aleksy, Można 3 miesiące przed końcem - ja tak przedłużałem w 2012 z LP 69 (-10pln więc 59) na LP II 29 pln plus 3 miesiące -50% z tym że obie umowy były z telami.

#705461  autor: aleksy
 22 mar 2014, 18:07
No tu będzie bez telefonu.
Zobaczymy, mam nadzieję że to przejdzie...

#705502  autor: kostykiewicz
 23 mar 2014, 08:50
Mam do was pytanie moze troche głupie ale zapytam.

Mam telefon stacjonarny w netii
Czy istnieje możliwość przejścia tego numeru stacjonarnego do play lub innej sieci jak orange czy t-mobile ale aby był jako na sim karcie i mógł z nim wychodzić poza dom? przy jakims niskim abonamencie?

#705506  autor: Kryniczanin
 23 mar 2014, 09:14
kostykiewicz, Można do T-Mobile i do Play. Zasięg jest duży u mnie T usługa działała do 20km od domu.

#705526  autor: kostykiewicz
 23 mar 2014, 11:15
A możesz powiedziec @Kryniczanin jakie sa to koszta? bo mowisz ze 20 km od domu czyli jak to dziala?

#705628  autor: KA
 23 mar 2014, 18:45
@aleksy: a co ma takie przedłużenie wspólnego z przedłużeniem po wypowiedzeniu, o którym wspomniałeś?

#705656  autor: kostykiewicz
 23 mar 2014, 21:34
Mam jeszcze do was pytanie

Obecnie proponują mi: po złożeniu migracji z abo na karte
1.Nielimitowane rozmowy na wszystkie komórki w PL
2. i do wyboru dwa pakiety
- sms do wszystkich
lub
- stacjonarne w PL

okres 18 miesięcy
za 24,99
Umowa kończy mi się w maju

Moje pytanie brzmi:
Czy jest możliwość skutecznej negocjacji aby okres umowy trwał np. 12 miesięcy lub maksymalnie 15??

Jeśli tak to co najlepiej zrobić? prosze o rade

#705717  autor: bodalski
 24 mar 2014, 11:51
Chciałbym się poradzić tu piszących.
Za 5 miesięcy kończy mi się umowa na 2 numery. Zastanawiam się czy więcej zyskam "strasząc" Play odejściem czy przenosząc numer?
Z racji tego gdzie mieszkam w grę wchodzi tylko Plus lub Play na roamingu Plusa. Zasięg Orange praktycznie nie istnieje a T Mobile bardzo słaby. I nie wiem czy przenieść dwa numery do Plusa czy składać wypowiedzenie żeby wynegocjować lepsze warunki.
Codziennie przeglądam oferty Play i Plusa i już głupieje od nadmiaru informacji ;)
Z tego co tu wyczytałem to chyba lepiej ich postraszyć odejściem. Oferty dla przenoszących numer od Plusa nie są specjalnie atrakcyjne.

#705720  autor: haluton
 24 mar 2014, 12:12
Witam, umowe z play rozwiazalem rok temu i od tamtej pory korzystam z tego nr na karte, jak potrzebuje to sobie doladuje, sprawa ma sie jednak tak ze teraz bede pracowal za granica, i nie wiem czy po pierwsze, nie lepiej skorzystac z prepaidow na miejscu, czy moze wybrac oferte play forumla 4.0 unlimited? dostalem telefon z oferta od konsultanta ze abo 29 + 3 zl aktywacja i mam darmowe rozmowy w roamingu, przeciez to jak bajka? gdzie tu jest haczyk? znalazlem tez temat na forum o obnizce cen polaczen od 1 lipca? jestem kompletnym laikiem, warto skorzystac z tej oferty ?

#705763  autor: mariusz.dytko
 24 mar 2014, 16:31
kostykiewicz pisze:Mam jeszcze do was pytanie

- sms do wszystkich
lub
- stacjonarne w PL

okres 18 miesięcy
za 24,99

Moje pytanie brzmi:
Czy jest możliwość skutecznej negocjacji aby okres umowy trwał np. 12 miesięcy lub maksymalnie 15??

No jakbyś dobrał do tej oferty jeszcze internet to umowa byłaby na 12 miesięcy, ale wtedy opłata 34,99zł. I masz - Nielimitowane rozmowy na wszystkie komórki w PL, internet 750MB, i wybrany pakiet np. SMS i MMS do wszystkich.

Było - Nokia 1610 (1997r.), Nokia 5110, Nokia 3210, Nokia 3410, Nokia 6100, Nokia 6030, Nokia 6310i, SE K750i, SE K800i, Samsung Wave GT-S8500, Samsung Galaxy SIII, Samsung Galaxy SIII LTE, Meizu MX4. Jest Nokia 6310i, Xiaomi Redmi Note 4 (snapdragon).

#705769  autor: kostykiewicz
 24 mar 2014, 17:14
mariusz.dytko pisze:

- sms do wszystkich
lub
- stacjonarne w PL

okres 18 miesięcy
za 24,99

Moje pytanie brzmi:

No jakbyś dobrał do tej oferty jeszcze internet to umowa byłaby na 12 miesięcy, ale wtedy opłata 34,99zł. I masz - Nielimitowane rozmowy na wszystkie komórki w PL, internet 750MB, i wybrany pakiet np. SMS i MMS do wszystkich.
Internetu nie potrzebuje, chodzi mi tylko o czas trwania umowy z 18 na 15 bo 12 raczej nie mam szans.

#705833  autor: ywis
 24 mar 2014, 21:17
kostykiewicz pisze:
mariusz.dytko pisze:

- sms do wszystkich
lub
- stacjonarne w PL

okres 18 miesięcy
za 24,99

Moje pytanie brzmi:

Internetu nie potrzebuje, chodzi mi tylko o czas trwania umowy z 18 na 15 bo 12 raczej nie mam szans.
Można dostać opcję na 12 miesięcy przy ofercie:
- bez limitu Play (połączenia, sms, mms)
- bez limitu sms/mms pozostałe sieci
Tą opcje jak wyżej ja dostałem w kwocie 14,99 pln.

Nie wiem czy są innej opcje możliwe, to są moje warunki jakie postawiłem operatori na przedłużenie po rezygnacji i na takie warunki przystał dla mnie.
  • Strona 132 z 692
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132
  • 133
  • 134
  • 692
  • 1
  • 130
  • 131
  • 132