Porównanie bez sensu...
Stacja Plusa zapewne jeszcze przed modernizacją...
Zaraz tu dodam porównanie Plus LTE z EDGE Orange i też będzie fajnie... Speedtest.net niestety nie pokazuje w jakiej technologii działa sieć w czasie testu...
Żartujesz?Patryk7588 pisze:
Porównanie bez sensu...
Zaraz tu dodam porównanie Plus LTE z EDGE Orange i też będzie fajnie... Speedtest.net niestety nie pokazuje w jakiej technologii działa sieć w czasie testu...
Dużo jest takich miejsc, gdzie nie będzie modernizacji, taki np. Wasilków i zapomniany Supraśl, który miał być zmodernizowany 6-8 miesięcy temu.Patryk7588 pisze:Porównanie bez sensu...
U mnie na osiedlu do takiej dali 75x2 MbpsMaciejM pisze:Patryk7588 pisze:Tylko Plus potrafi dać radiolinię 183 mb/s do stacji pod GSM900,UMTS900 3 sektory, UMTS2100 z HSPA+DC i LTE1800.
Później zdziwienie czemu się zapycha...
Flash999 pisze:
Żartujesz?
Oczywiście, że przed modernizacja bo jej nie będzie!
Plus w czasie testu miał HSPA (stacja ma tylko to), a Orange HSPA+.
Śmiało, wstawiaj swoje porównanie (między 2G, a 4G). Chętnie się pośmieję. Moje było w tym samym standardzie (UMTS).
Jeśli chcesz bronić leżącą sieć, to nawet się nie fatyguj, ze śmieszniej radiolinii 4x2 Mb/s na GSM i UMTS nie osiągniesz dobrej prędkości. Testy są rzetelne - identyczne miejsce, najlepsza dostępna technologia, porównywalny czas.
No właśnie ten cały RNC 1104 to ciekawa sprawa...MaciejM pisze:Patryk7588, po RNC dla zmodernizowanych w Podlaskim RNC=1104 poza tym raczej po zmodernizowanej stacji nie zostawiliby samego HSDPA do 7.2 mb/s
Flash999 pisze:Pytałem obsługę na forum Plusa, odpisali że nie planują modernizacji na tej stacji.
Dla mieszkańców nie ma znaczenia, czy stacja jest po modernizacji, czy jeszcze przed. Ich interesuje tylko jak ten Internet działa. Od zawsze słyszałem narzekania na Plusa w tym terenie, przed budową stacji NetWorkS! było to jedyne źródło Internetu.
http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs.dll ... /653598569
Protest nie dotyczy Plusa, bo ich wieża stoi od około 2007 roku.
Tak, ale mieli tylko HSDPA na tej stacji.MaciejM pisze:Bez UMTS900 pod LTE z taką radiolinią ?Spacedust pisze:Druga obok niej bez UMTS900, miała do zeszłego roku 22x2 Mbps - to był dopiero czad Teraz ma 160 Mbps.
Rzeczywiście bardzo dziwna sytuacja, ale w mieście praktycznie 99% stacji ma 3G, a będzie miało też LTE.Mic12 pisze:Nie do końca tak jest. Są maszty, na których zlikwidowali 3G-2100.
W obwodzie utrzymania autostrady Bolewice pod Nowym Tomyślem jest postawiony maszt Orange. Nadawał tylko GSM. Później podczepił się Plus (GSM) i T.Mobile (GSM i 3G-2100). Później Plus dodał 3G. Pół roku temu, jakoś w listopadzie zakończyli modernizacje i ściągnęli anteny T.Mobile. Networks obecnie nadaje tylko GSM. Pozwolenie mają na 3G-900 ale do dzisiaj jeszcze nie uruchomili.
Niedaleko w Wąsowie są postawione dwa maszty jeden Orange i drugi T.Mobile(z Plusem) w odległości 500 metrów od siebie, może trochę więcej. Żaden nie nadaje 3G, oba tylko GSM. Po co tak blisko. Myślałem, że będą likwidować dublujące się maszty.
Tylko kiedy? Na mapce t-mobile mój obszar widnieje jako modernizacja zakończonaSpacedust pisze:Tak - bez najmniejszych wątpliwości. 2G takżePrzemix pisze:Jak to jest z tym networks, czy będę miał w końcu zasięg 3G w orange, jeśli w t-mobile zawsze był?Za jakiś czas także 3G na 900 MHz.
Jesteś pewien, że na tej stacji Bolewice działało U2100? Bo jeśli teraz nie ma tam U2100 to znaczy, że i wcześniej nie było. Nie ma stacji gdzie by zabierali technologie, albo pozostaje ona bez zmian albo dokładają kolejną.Mic12 pisze:Nie do końca tak jest. Są maszty, na których zlikwidowali 3G-2100.
W obwodzie utrzymania autostrady Bolewice pod Nowym Tomyślem jest postawiony maszt Orange. Nadawał tylko GSM. Później podczepił się Plus (GSM) i T.Mobile (GSM i 3G-2100). Później Plus dodał 3G. Pół roku temu, jakoś w listopadzie zakończyli modernizacje i ściągnęli anteny T.Mobile. Networks obecnie nadaje tylko GSM. Pozwolenie mają na 3G-900 ale do dzisiaj jeszcze nie uruchomili.
Odległość między tymi stacjami to nie 500m a 2km. No i chyba lepiej mieć dwie stacje niż jedną, co nie?:)Mic12 pisze:Niedaleko w Wąsowie są postawione dwa maszty jeden Orange i drugi T.Mobile(z Plusem) w odległości 500 metrów od siebie, może trochę więcej. Żaden nie nadaje 3G, oba tylko GSM. Po co tak blisko. Myślałem, że będą likwidować dublujące się maszty.
Bo modernizacja to jedno, a uruchomienie U900 to drugie, nie myl pojęć.Przemix pisze:Tylko kiedy? Na mapce t-mobile mój obszar widnieje jako modernizacja zakończona