• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #703900  autor: grzegorz0plonka
 13 mar 2014, 19:37
Witam. W Lutego zostałem statera Internet na kartę w tmobile 500 MB.
http://www.t-mobile.pl/internet/interne ... d=sku60004

W trakcie pobierania pliki okazuje się są przerywane połączeń.

Jak zacznę pobieram to gdzieś po około 300-500 lub 500-700 zostaje przerywane połączenia modemem.
A jeśli nic nie pobieram to połączenie nie przerywa, leci i leci leci a nawet godzinę.

Dziś t-mobile ogóle nie poprawili. A posiadanie normalnie abonent to problem nigdy nie występuje.

Mimo wszystko mam full zasięg.

Ciekawie ile osób posiadają karty sim prepaid i problemy trakcie pobierania?
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2014, 13:28 przez grzegorz0plonka, łącznie zmieniany 1 raz.

#703903  autor: zygikuleczka
 13 mar 2014, 19:59
Ja korzystałem ostatnio z ich internetu na kartę i przy streamingu a także przy pobieraniu plików non stop rozłączało.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#703905  autor: grzegorz0plonka
 13 mar 2014, 20:45
No to Pan powinny zgłosić problem z rozłączenie.

#703906  autor: Ricki1980
 13 mar 2014, 20:49
Pewnie to samo zjawisko co w Orange w taryfach na kartę.

#704058  autor: zygikuleczka
 14 mar 2014, 17:57
Ricki1980, w orange tego nie mam:) zapierdziela jak głupie bez rozlaczania:)

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#704338  autor: grzegorz0plonka
 16 mar 2014, 15:38
Wszystkie abonamentowej i oraz blueconnect(data) ogóle nie występują problemem z rozłączeniem. A Wszystkie prepaidy występują problemy rozłączeniem i nie jest możliwe stanie spokojnie pobrać 1 GB.

Nie rozumiem takie sytuacje problemem prepaid.

Problem istnieje już ponad rok czasu i do dziś t-mobile kompletnie nie zauważył problemem.

Nie wiemy jak sposób udowodnić problemem.

Dobrze byłoby abyście opisali naszym wątku problem z rozłączeniem netu i ktoś wypróbował walkę rozwiazywania problemu.

#704351  autor: ja.michal
 16 mar 2014, 17:38
grzegorz0plonka pisze: Nie rozumiem takie sytuacje problemem prepaid.
Inny system billingowy.

#704367  autor: Cage
 16 mar 2014, 19:31
Ja miałem jutro kupić starter z T-Mobile żeby korzystać z 6GB za 30zł na dni, ale teraz zastanawiam się czy warto, czytając ten temat :?:
Nie wiadomo, czy tak się dzieje w całej Polsce :?:

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#704375  autor: grzegorz0plonka
 16 mar 2014, 19:47
ja.michal pisze:
grzegorz0plonka pisze: Nie rozumiem takie sytuacje problemem prepaid.
Inny system billingowy.
Inny system billingowy?????

Hmmm może cos innego przyczyn problemu.

Przestawiam dwie Różnicy pomiędzy prepaid a abonamentowej jakoscią transmisji dane.

Wykres od prepaid.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/22d ... fbdad.html

A tutaj wykres wykonano na abonamentowej.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6f0 ... a251b.html

Widać bardzo wyraźnie, ze jest duża Różnicy jakości transmisji dane. Dodatku udało się osiągną aż 3.55 GB.

Problem przerywania połączeń może być przyczyn priorytetowej sieci preaid.

A udziału technicznego t-mobile uznają zawsze wszystko porządku.
Kompletnie nie zauważyli tego problemu.

Jedyny sami odnaleźć przyczyn i udowodnić cos nie tak. A może winy stacji bazowej priorytetowej sieci???
Cage pisze:Ja miałem jutro kupić starter z T-Mobile żeby korzystać z 6GB za 30zł na dni, ale teraz zastanawiam się czy warto, czytając ten temat :?:
Nie wiadomo, czy tak się dzieje w całej Polsce :?:
Posiadam karty prepaid tak-tak, heyah, blueconennet. Niestety, bardzo lubią zrywać połączeń.
Nawet nieraz byłem inny miejscu i tak przerywało połączenia.

Wcześniej myślałem nowa kartą sim Internet na kartę w tmobile 500 MB powinny działać poprawnie A jednak nadal znajduje problem:((((

Wiec, problem może występować całej Polsce. Do skąd t-mobile nie usuną problemu.

#704384  autor: ja.michal
 16 mar 2014, 20:35
grzegorz0plonka pisze: Inny system billingowy?????
Niestety, ale tak. Ogólnie system prepaid nie był przystosowany do przeliczania takich ilości danych. Może coś się zmieniło.

Na pewno będzie inny priorytet dla prepaid i postpaid. W końcu o klienta związanego kontraktem inaczej się dba.

Swego czasu używałem karty Blueconnect na kartę (jeszcze przed zmianami taryf sprzed kilku miesięcy) i prędkości, stabilność były identyczne na tej karcie jak i na karcie abonamentowej.

Mogło się coś zmienić. Już siedzę w Orange, a karty prepaid T-Mobile nie używałem od chyba roku. Wiem, że z prepaidem głosowym T-Mobile również są różne dziwne rzeczy jeśli chodzi o rozliczanie minut i złotówek.

#704397  autor: marcin1980
 16 mar 2014, 22:31
Ja w Białymstoku tego nie widze problemu specjalnie wykupilem pakiet 1GB i nie przerwanie hula internet na karte to tylko do testow wykupiony pakiet bo normalnie starcza mi dniowka w taryfie frii :-), rozmowy w t-mobile przynajmniej do 5-6min ida normalnie mam na karte telefon oczywiscie

Uśmiechnij się szkoda życia na głupoty

#705184  autor: Cage
 20 mar 2014, 20:36
grzegorz0plonka pisze:Posiadam karty prepaid tak-tak, heyah, blueconennet. Niestety, bardzo lubią zrywać połączeń.

Wiec, problem może występować całej Polsce. Do skąd t-mobile nie usuną problemu.
Coś mnie podkusiło i kupiłem starter Heyah i do tego pakiet 6GB za 30zł na 30dni.
Internat co chwilę zrywa połączenie, nie da się normalnie z tego pakietu korzystać.
Widać wyraźnie, że T-Mobile to jest to samo co Heyah i dlatego tak się dzieje, tylko pytanie czy w całej Polsce :?:

Motorola T205 -> Nokia 3210 -> Nokia 3510i -> Nokia 6230i -> Nokia 5230 -> Nokia 6230i -> Nokia 5310 XM-> Nokia 6303i Classic

#705235  autor: Horacy
 21 mar 2014, 08:38
Teraz nie mam zapotrzebowania na ściąganie większych paczek, ale jakiś rok/dwa temu (jak nowością była paczka 1.2 GB za 25 zł) nie miałem dostępu do normalnego internetu, i korzystałem jako internet domowy, nic mi nie przerywało, wszystko w jak najlepszym porządku, dawało się ściągnąć nawet film 700 MB bez przerwania.

#705236  autor: Golarz Filip
 21 mar 2014, 08:58
Cage pisze:Coś mnie podkusiło i kupiłem starter Heyah i do tego pakiet 6GB za 30zł na 30dni.
Internat co chwilę zrywa połączenie, nie da się normalnie z tego pakietu korzystać.
Widać wyraźnie, że T-Mobile to jest to samo co Heyah i dlatego tak się dzieje, tylko pytanie czy w całej Polsce :?:
W grudniu -więc wydaje mi się przy większym obciążeniu sieci- korzystałem z pakietu w T-mobile ( 6GB ) - miałem porównanie z pakietem Play w tym samym rejonie Polski.Nie zrywało połączeń,na HSPA + osiągi były w okolicach 5-6 MB,gdzie Play osiągał góra 2MB i to w nocy.Także być może w Twoim rejonie jest coś nie tak,szkoda,że wcześniej nie wziąłeś startera na testy- jest przecież opcja darmowego neta albo ciut większego pakietu za 2 pln.
W dzisiejszych czasach robienie testu to moim zdaniem podstawa.

poza tym jest coś,co powinno Cię zainteresować: http://www.telepolis.pl/wiadomosci/lyca ... 30219.html

#705265  autor: Cage
 21 mar 2014, 12:40
Golarz Filip pisze:W grudniu -więc wydaje mi się przy większym obciążeniu sieci- korzystałem z pakietu w T-mobile ( 6GB ) - miałem porównanie z pakietem Play w tym samym rejonie Polski.Nie zrywało połączeń,na HSPA + osiągi były w okolicach 5-6 MB,gdzie Play osiągał góra 2MB i to w nocy.Także być może w Twoim rejonie jest coś nie tak,szkoda,że wcześniej nie wziąłeś startera na testy- jest przecież opcja darmowego neta albo ciut większego pakietu za 2 pln.
W dzisiejszych czasach robienie testu to moim zdaniem podstawa.
Całe szczęście, że to jest tylko internet na kartę.
Na kartę nie ma większego pakiety za 2 pln.
Na Facebooku na profilu Heyah, odpisali mi na wiadomość, że są prowadzone prace modernizacyjne, ale nie odpowiedzieli już ile to będzie jeszcze trwało.

#705280  autor: janekt
 21 mar 2014, 13:54
Też mam internet z T-Mobile'a na kartę i jakoś nie przerywa mi połączenia (szczerze: nie pamiętam czy w ogóle kiedyś mnie rozłączyło). Być może dłubią coś przy nadajnikach lub robią rekonfigurację sieci. Proponowałbym kontakt z biurem obsługi (albo salon albo mail)- może coś wiedzą. :wink:

JanekT

#705283  autor: Flash999
 21 mar 2014, 14:00
Niedawno pobierałem plik o rozmiarze około gigabajta, połączenie zostało zerwane przy 500 MB.

T-Mobile Frii - pakiet 3 GB

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#706294  autor: banan1973
 26 mar 2014, 18:53
W Łodzi na Widzewie YT działa normalnie, tzn bardzo szybko i nie przerywa filmów. Spróbuję coś większego pobrać, wtedy się wypowiem. Po tygodniu problemów w Łodzi Widzew teraz wydaje się że jest bardzo dobrze. Tak jak mówiłem, jeszcze po testuję pobieranie, może na komputer a telefon jako router.
P.S.
Mam Free karta i 6 Giga za 30 pln pakiet.

... i600, n95, 8500, p1i, i5700, wildfire, s8500, p970, i9100, SE Xperia ARC S, HTC HD 7, Lumia 820, Lumia 920, Samsung Note2, Xperia Z1, Samsung Note3, Lumia 925, Xperia Z1 Compact, Xperia Z Ultra, Lumia1320, LG G2mini, LG G3, Microsoft640, LG G Flex2,

#706614  autor: Pajuch
 28 mar 2014, 08:13
Rozłącza cały czas do tego pingi 120+ jakaś dziwnie długa trasa przy traceroute pfffffff

Mi się ten pakiet zaciął i grzeje już kilka dni pełną prędkośćią :D wskazuje równe 0 Ciekawe jak długo podziała bez lejka, za darmo więc gitara, problem mam zgłoszony z rozłaczaniem, pingiem od ponad 10 dni, mieli dać odpowiedz z działu technicznego do 60h i chyba zaniemówili bo nie dostałem do dziś odpowiedzi. Gdy używać menadzera do pobierania to żadna tragedia to rozłączanie. Słabo też nadaje się do gier online, ten ping... w ofercie na kartę... testowałem na karcie znajomego gdy składałem zgłoszenie by dać im "dowody na bubla"abonamentowej ping -60ms i traceroute znacznie krótsze. Prędkość też wieksza 100% na tym samym modemie. E tam i tak sciaga mi się 11Mb/s całą dobę więc mi to rybka, wystarczyło by nawet 3Mb/s :)

Za parę dni kolejna promocja podwajania doładowań (dla ciekawskich, na świeta... info z bok), więc da się przeżyć, tanio i w miarę ok.

#706654  autor: Horacy
 28 mar 2014, 14:00
Jakiś czas temu nawet na lejku udało mi się w gry grać :) w stare dobre diablo 2 :) co prawda jak grało więcej osób to było ciężko, ale dało się uciągnąć tych 3/4 graczy na multi :)