• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?

#70126  autor: Vin
 26 kwie 2006, 19:05
Mmmmmm bateria...ja 2 dzień użyszkowania mp3, rozmowy, esy - dużo użytkuje telefon zużyełm 6/10 baterii... :)
Na początku trzymała jakieś dwa dni max, ale po formacie działa super :)

#70197  autor: sledz92
 27 kwie 2006, 08:16
Wiecie tak naprawde liczy sie telefon z MP3-ami.Kolega któremu mam przekazac onfo od was z tego forum mówił,ze chodzi mu o tel. dzieki ktoremu bedzie mogl posluchac muzy...S65 do tego sie nie zalicza i wielka szkoda,bo z wygladu lepiej sie prezentuje od Sx 1.
Czy Nokia 6230 lub SX 1 maja trójwymiarowe gry ? bardzo mu na tym zalezy wiec plissk'a o szybka odpowiedz.

Czat na telepolis.pl
Telepolis.pl strona główna>>INNE>>Telepolis.pl>>Telepolis na IRC'u(...)

#70247  autor: dziedziel
 27 kwie 2006, 13:45
Sx1 ma symbiana ma wiec gierki w 3d naprawde super. Chodzi tez gry z bame boy adwance itp. Są wszelkiego rodziaju emulatory i jest naprawde duzo fajnych gierek. Np Ta gra z larom Croft :D A co do 6230 to tylko mały wyswielaczyk i gry java czyli duzo nizszy standart niz w sx1 :D

Pozdr

Pozdrawiam Dziedziel

#70252  autor: pawelek90_lomza
 27 kwie 2006, 14:06
No to może motorola E770 ??
Jest neidroga w komisie napewno za 400 kupi.
Ma karty pamieci, jak dla mnie motorola z aparatem VGa robi boskie zdjecia (dla mnie lepsze niz w SE z 1.3 m)
Ma Mp3 odtwarzane w dobrej jakosci, almpe błyskową, nie ma radia to fakt ale ma 2 kamerki, no i ma 65 tys. kolorow i w miare duzy wyswietlacz :)

Myśle ze to dobry telefon a jeszcze ma Bt :)

...wiele innych... :arrow: SE K750i :arrow: N6630 :arrow: Samsung Z400i :arrow: LG P7200 :arrow: 2x N6233 :arrow: E61 :arrow: Motorola V3i D&G :arrow: Motorola V1050 :arrow: N3250 :arrow: 3x N73 ME :arrow: N95 i E61i

#70280  autor: sledz92
 27 kwie 2006, 15:37
Dziedziel a jest taka mozliwosc jak zmienienie symbiana z 6.1 na 7.0 ?
Zreszta napisz mi o tym w tym temacie <tu>

Czat na telepolis.pl

#70285  autor: Dragon
 27 kwie 2006, 15:44
nie ma mozlliwosci "upgradeowania" Symbiana
a co do telefonu to skoro aparat niekoniecznie to czemu nie N-gage ?

#70286  autor: piotrz
 27 kwie 2006, 15:45
nie ma. Na sx1 można wgrać najwyżej patcha, który dodaje możliwość obsługi themesów (najiększy problem sx1).

#70291  autor: sledz92
 27 kwie 2006, 15:52
Dragon,a nokia n-gate nie jest przypatkiem drozsza od niego? Nie wiem,bo nigdy sie nie interesowałem ta nokia...jakos mnie nie przekonuje do kupna,nie podoba mi sie.
Piotrz w takim razie co mozna w nim ulepszyc? Naprzykład zwiekszyć szybkosc procesora z 130Mhz na 160 badz 200 ? Mozesz cos wiecej napisac,abym wiedzial jak go ulepszyc,zeby mi sie łatwiej nim bawiło :P

[ Dodano: 2006-04-27, 15:54 ]
A tak przy okazji to mowilem kumplowi o waszych ofertach z telefonami i mowił mi ze chyba sie zdecyduje na Nokie 6230 ale jeszcze nie jest do konca pewien...wiec mam jeszcze troszke pociagnac ten temat,a no przy okazji poznam troszke lepiej SIEMENS'a SX 1 :-D
Którego sie opłaca?
SX 1 czy SX 1 McLaren ?

Czat na telepolis.pl

#70307  autor: orB
 27 kwie 2006, 16:23
pawelek90_lomza pisze:No to może motorola E770 ??
Jest neidroga w komisie napewno za 400 kupi.
Ma karty pamieci, jak dla mnie motorola z aparatem VGa robi boskie zdjecia (dla mnie lepsze niz w SE z 1.3 m)
Ma Mp3 odtwarzane w dobrej jakosci, almpe błyskową, nie ma radia to fakt ale ma 2 kamerki, no i ma 65 tys. kolorow i w miare duzy wyswietlacz :)

Myśle ze to dobry telefon a jeszcze ma Bt :)
Nie dostanie tej motki w komisie raczej. Dopiero co miała premiere pod koniec zeszłego roku ;-)

#70323  autor: sledz92
 27 kwie 2006, 17:25
No wiecie ja bym napewno nie kupował motki...jakos jej nie ufam a tym bardziej moj kolega.
Moze napiszecie mi jeszcze kilka uwag co do Siemens'a Sx 1
I moze odpowiecie na pYTANIE:
Którego bardziej sie oplaca kupic SX 1 czy SX 1 McLaren i jaka jest ich roznica cenowa,poniewaz to mnie najbardziej interesuje...moze ktos wskoczy z was do jakiegos pliskiego komisu i popyta hehe :D

Czat na telepolis.pl

#70330  autor: piotrz
 27 kwie 2006, 17:42
sledz92 pisze:No wiecie ja bym napewno nie kupował motki...jakos jej nie ufam a tym bardziej moj kolega.
Moze napiszecie mi jeszcze kilka uwag co do Siemens'a Sx 1
I moze odpowiecie na pYTANIE:
Którego bardziej sie oplaca kupic SX 1 czy SX 1 McLaren i jaka jest ich roznica cenowa,poniewaz to mnie najbardziej interesuje...moze ktos wskoczy z was do jakiegos pliskiego komisu i popyta hehe :D
mclaren się prawie nie spotyka.można najwyżej spotkać nieebieską wersję.Czarna jest bardziej popularna. różnica w cenie jest żadna. są różne oferty. niebieski w cenie czarnego, albo tańszy, albo droższy. Jak kupować to tylko czarnego bo ma nowszy środek.
a przede wszystkim opłaca się wgrać cristal Patcha. on daje wszystkie dodatki do telefonu.

#70348  autor: dziedziel
 27 kwie 2006, 19:00
Mclarena nie kupisz w polsce, conajwyzej zwykłego sx1 ale w czarnej obudowie.

A co do ulepszania sx1 to mozna naprawde duzo, wszystkie patche masz tu : TUTAJ

Jest tez ulepszony soft w ktorym nie musisz nic podkręcać - TUTAJ

A soft zmienisz sam za pomoca kabla i Win xp no i oczywiscie SX1.pl :D

A co do "czarnego z nowszym środkiem" sx1 ice blue od black roznia sie płyta głowna troche, ale nie ma zadnej roznicy w uzytkowaniu .

PS Juz w ten weekend premiera cristal 2 Final :D

Pozdr

Pozdrawiam Dziedziel

#70369  autor: sledz92
 27 kwie 2006, 20:40
Z tym faktem ze SX 1 McLaren nie kupie w Polsce to nie jestem do konca przekonany.W moim komisie kupowałem Nokie 6100 sprowadzona zza granicy (Holandia).Ze mnie bardzo polubili,gdyz kupujac u nich telefon dostalem nowa obudowe(Oczywiscie zostala mi sata orginal od nokii) za freeeeeeeeeeeeeeeeeko! Akurat bylem z TaTuSiEm wiec sie odrazu zapytał o jakis telefon,ktory mu sie podobal.Sprzedawca poszukał go w innym pomieszczeniu gdzie my nie wchodzilismy.Powiedział,ze aktualnie go nie ma ale do 2 tygodni moze byc jezeli zglosze zamowienie.Wiec bycmoze uda mi sie zdobyc go dla siebie badz dla kolegi :-D
Raz jeszcze prosze was abyscie opisali mi roznice pomiedzy SX 1 a SX 1 McLaren
Wiem,iz w SX 1 nie ma HSCSD a McLaren ma no i ze sie rozni obudowa...czy roznia sie jeszcze czyms innym? ? ? ?

Czat na telepolis.pl

#70381  autor: dziedziel
 27 kwie 2006, 21:09
Sx1 maclaren rozni sie od zwykłego softem (ktory sam mozesz sobie zmienic z maclaren na zwykły i odwrotnie w kazydmy sx1) i napisem na tylkej obudowie nad klapka z napisem maclaren. Nie ma zadnej roznicy techniczenej wewnatrz telefonu.

Pozdr.

A co do twojego znajomego to napewno tak jak wiekszość ludzi pomylił Blacka z Mclarenem i tyle. Bo mclaren jest limitowana seria i naprwde nie dostepna w polsce.

Pozdrawiam Dziedziel

#70384  autor: sledz92
 27 kwie 2006, 21:17
Moze kupie na allegro hehe
Click

Czat na telepolis.pl

#70385  autor: orB
 27 kwie 2006, 21:23
sledz92 pisze:Moze kupie na allegro hehe
Click
znajomemu :lol: :lol: :lol:

#70388  autor: karolzet
 27 kwie 2006, 21:29
A może K700i by był dobry?

#70396  autor: piotrz
 27 kwie 2006, 22:13
sledz92 pisze:Moze kupie na allegro hehe
Click
no i widzisz. Nabrałeś się. Mówiłem- mclaren ma z tyłu napis "mclaren". ten go nie ma.To jest zwykły black tak jak np.ten

#70411  autor: sledz92
 27 kwie 2006, 23:52
No faktycznie...Piotrz dzięks zes mi przypomniał :o

[ Dodano: 2006-04-27, 23:53 ]
A jeszcze do tematu,czy nie moge go sobie poprostu zamówić w komisie,aby mi sprowadzili zza granicy,o ile jest tam dostepny bo to przeciez wersja limitowana,niedostepna w Polsce :P

[ Dodano: 2006-04-30, 08:51 ]
Mozecie mi jeszcze powiedziec w ci najlepiej zainwestowac gdy sie ma niecałe 500zł ?
Wybrałem takie m.in. rzeczy :
Siemens SX 1
Motorola e770v/e1000
Orange spv c500
nokia 6230

Narazie jestem bardziej przekonany do SX 1 ale moze mnie oswiecicie?
Kupił bym chetnie motorole ale nie mam do nich zaufania
ps.Do siemens'a SX 1 tez nie miałem ale no jezeli piszecie ze jest to najlepszy produkt siemensa no to nie ma sie co dziwic ze mi sie spodobał :wink:

Czat na telepolis.pl