• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
 #703299  autor: cine
 09 mar 2014, 19:35
Znalazłem kilka starych 15 - 10 letnich simek. Chciałem sprawdzić co tam w nich siedzi ale domagają się pinu. Cztery jedynki nie działają ;)
Czy można jakoś się do nich dobrać a nie pozbywać się majątku tak jak w przypadku skorzystania z usług znanej firmy z Katowic?
Ostatnio zmieniony 02 maja 2014, 22:22 przez cine, łącznie zmieniany 1 raz.

#703388  autor: orson_dzi
 10 mar 2014, 13:30
Gdybyś znał PUK, to nie byłoby problemu. Od operatora dostaniesz go dopiero po zarejestrowaniu numeru.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#703403  autor: user_delete34
 10 mar 2014, 15:03
Karty na pewno będą już nieaktywne (i nie zalogujesz się do żadnej sieci), numer może być już w innej sieci. W zasadzie zobaczysz tylko SMSy i kontakty, jeśli w ogóle będą. Nie wyrzucaj ich jednak, bo to może być fajna kolekcja.

#703407  autor: darek638
 10 mar 2014, 15:14
Markadiusz pisze:Karty na pewno będą już nieaktywne (i nie zalogujesz się do żadnej sieci), numer może być już w innej sieci.
Jeżeli numery pamięta to można na nie zadzwonić ale po takim czasie też obstawiam, że zmieniły już właściciela i/lub sieć.

Nigdy więcej Play.

#703469  autor: cine
 10 mar 2014, 20:55
Te simki to stare karty simplusa których używałem kiedy wyjeżdżałem za miasto a chciałem być w kontakcie. Było to w zamierzchłych czasach kiedy to Idea miała zasięg tylko w centrach dużych miast. Są też stare karty popIdea i nieco mniej leciwe orange. Chciałem właśnie zobaczyć czy są tam jakieś sms i przenieść się nieco w czasie wspominając korespondencję z przed lat. Niestety, nie pamiętam numerów, nie posiadam PUKów ani innych ułatwiających życie danych. Mam tylko simki.

#703474  autor: user_delete34
 10 mar 2014, 21:11
orson_dzi pisze:Mam tylko simki.
Normalnie potrzebowałbyś obramówek do nich (plastik, z którego wyłamujesz SIM) i byś mógł to zarejestrować ale po takim czasie to już operator nie będzie miał ich w bazie, by odzyskać PUK. Ja nie dałem rady odzyskać karty PLAY, która była chyba pół roku po terminie.

#714783  autor: juniper
 03 maja 2014, 09:30
Do 10-letnich to ty się lepiej nie dobieraj. I na 15-letnie też uważaj :D