• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 315 z 350
  • 1
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 350

#702711  autor: rmadryk
 06 mar 2014, 15:29
spirou pisze:Najwięcej uprawnień mają salony własne jednak te nie słyną z miłej obsługi... coś za cos
Czyli nie będzie wielkiej różnicy w uzyskanych zniżkach jeżeli pójdzie się do salonu własnego T-Mobile w stosunku do kontaktu przez SUK?
O ile oczywiście ta "miła obsługa" zachce dyskutować.

#702713  autor: usiu128
 06 mar 2014, 15:36
rmadryk,

nie. Salony firmowe/własne T-Mobile nie mają uprawnień SUK (chyba, że dodatkowo będziesz podpisywał np. nową umowę)

#702715  autor: zygikuleczka
 06 mar 2014, 15:54
usiu128 pisze:(chyba, że dodatkowo będziesz podpisywał np. nową umowę)
Nie ma to wpływu na ich uprawnienia. Mają sporo mniej możliwości wstawienia rabatów podobnych do tych z SUK. Dla przykładu Suk proponuje nielimitowane do T-mobile na całą umowę a jakiś niby kierownik z punktu oferował bezpłatnie tą usługę na 3 miesiące. Po lekkim marudzeniu, że za krótko zapronował 50% zniżki na abonament przez 3 miesiące ale potem abonament bez sukowskiej zniżki i cena telefonu z cennika:). Także to nic w porównaniu z ofertami SUK z tamtego czasu gdzie do r40 za 39 zł dostawało się 400 min, 200 zł rabatu na telefon i nielimitowane w sieci za free na całą umowę.

5XX XXX XXX: Plus :arrow: Orange :arrow: Play :arrow: T-mobile
6XX XXX XXX: T-mobile :arrow: Nju mobile :arrow: Play

#702716  autor: usiu128
 06 mar 2014, 16:00
zygikuleczka pisze:
usiu128 pisze:(chyba, że dodatkowo będziesz podpisywał np. nową umowę)
Nie ma to wpływu na ich uprawnienia. Mają sporo mniej możliwości wstawienia rabatów podobnych do tych z SUK. Dla przykładu Suk proponuje nielimitowane do T-mobile na całą umowę a jakiś niby kierownik z punktu oferował bezpłatnie tą usługę na 3 miesiące. Po lekkim marudzeniu, że za krótko zapronował 50% zniżki na abonament przez 3 miesiące ale potem abonament bez sukowskiej zniżki i cena telefonu z cennika:). Także to nic w porównaniu z ofertami SUK z tamtego czasu gdzie do r40 za 39 zł dostawało się 400 min, 200 zł rabatu na telefon i nielimitowane w sieci za free na całą umowę.

a wcale nie prawda... jeszcze kilkanaście miesięcy temu sklepy własne/franczyzowe miały wszystkie uprawnienia SUK - i mogli realizować te oferty.
Teraz w firmówce można dostać SUK ale tylko w wypadku wybrania miesięcznego abo o np. 30% wyższego niż do tej pory ktoś miał, albo dobrania kolejnej aktywacji (np. internet, przeniesienie kolejnego num., itp).

#702719  autor: zygikuleczka
 06 mar 2014, 16:14
usiu128 pisze:jeszcze kilkanaście miesięcy temu sklepy własne/franczyzowe miały wszystkie uprawnienia SUK - i mogli realizować te oferty.
tylko ciekawe czemu nie realizowali...i skąd głosy w internecie i po prostu wśród klientów, że nie opłaca się przedłużać w punkcie... ww. wynikają z tego, że oferty z punktu są słabe bo te nie mogą proponować mocnych ofert. Tak samo jak nie można cytować w całości całego posta, który znajduje się bezpośrednio przed dodawanym wpisem.

#702722  autor: wuzzup
 06 mar 2014, 16:17
Chciałbym się podzielić z Wami moimi analizami, które przeprowadziłem w ramach przedłużenia umowy.

Zacząłem od analizy moich potrzeb.
Miesięczne wykorzystanie (średnia z ostatnich 6 miesięcy, zaokrąglona):
minuty: 200
smsy: 100
Internet: >500MB ( max. 2 razy w miesiącu >50MB dziennie wykorzystanie)

Zauważyłem, że oferta bez telefonu i z telefonem na abonament jest taka sama - różnica jest tylko w cenie.

Jako przykład biorę pod uwagę telefon Nexus 5, który właśnie wszedł do oferty (przy każdym telefonie, który jest warty >1000zł na wolnym rynku sytuacja jest taka sama). Na allegro nowy nexus 5 można kupić za 1300zł

Wariant 1

(abo+tel):
89,99zł
minuty: nielimitowane
smsy: nielimitowane
internet: 2GB
24 miesiące umowa

cena za nexus 5: 989zł

(abo bez telefonu):
49,99zł
minuty: nielimitowane
smsy: nielimitowane
internet: 2GB
24 miesiące umowa

cena za nexus 5 na wolnym rynku: 1300zł

WNIOSEK: Biorąc telefon w abonamencie mamy 40zł/miesiąc przeznaczane na spłatę telefonu. A więc łączny koszt za nexus 5 w abonamencie to: 989zł+40zł*24= 1949zł. Wychodzi o 649zł drożej biorąc go w abonamencie.

Wariant 2

(abo+ tel):
49,99zł
minuty: 400zł
Internet: 500MB
umowa 24 miesiące

cena za nexus 5: 1319zł

(abo bez telefonu):
29,99zł
minuty: 400zł
Internet: 500MB
umowa 24 miesiące

cena za nexus 5 na wolnym rynku: 1300zł

WNIOSEK: Biorąc telefon w abonamencie mamy 20zł/miesiąc przeznaczane na spłatę telefonu. A więc łączny koszt za nexus 5 w abonamencie to: 1319zł+20zł*24= 1799. Wychodzi o 499zł drożej biorąc go w abonamencie.

Biorąc pod uwagę moje potrzeby (200minut, 100sms, ok 1GB internetu) lepiej wychodzi zrezygnować z abonamentu na kartę (FRII).
Wtedy mam:
25zł/miesiąc
minuty: 120 (do wszystkich sieci)
smsy: nielimit.
internet: nielimit. (limit 50MB/dzień)

Fakt, że będę musiał ograniczyć minuty (co jestem w stanie zrobić - wcześniej nie zwracałem uwagi na długość połączeń - w każdym razie uważam, że uda mi się zejść do tych 120minut).

Chętnie został bym przy abonamencie, ale brakuje mi oferty bardziej dostosowanej do mnie.
Chciałbym 200minut darmowych, nielimitowane smsy, 1GB internetu i płacić za to ok. 30-35zł/miesiąc.
Wtedy mogę przeznaczyć 50zł miesięcznie na telefon, który na allegro kosztuje 1300zł (50*24=1200zł - dokładam 100zł i mam dobry telefon i idealne wykorzystanie swojego abonamentu).

#702725  autor: usiu128
 06 mar 2014, 16:23
zygikuleczka pisze:
usiu128 pisze:jeszcze kilkanaście miesięcy temu sklepy własne/franczyzowe miały wszystkie uprawnienia SUK - i mogli realizować te oferty.
tylko ciekawe czemu nie realizowali...i skąd głosy w internecie i po prostu wśród klientów, że nie opłaca się przedłużać w punkcie... ww. wynikają z tego, że oferty z punktu są słabe bo te nie mogą proponować mocnych ofert. Tak samo jak nie można cytować w całości całego posta, który znajduje się bezpośrednio przed dodawanym wpisem.
nie realizowali - ponieważ każdy jest rozliczany z tego. SUK nie jest dla wszystkich, skoro ktoś jest zainteresowany standardową ofertą to ją bierze i nie ma potrzeby dawania jeszcze lepszej.
Często gęsto było tak, że ktoś dostawał SUK z usługami dodanymi (bezpieczny telefon, program antywirusowy) i płacił abonament na poziomie oferty podstawowej (z tym, że miał SUK) a dzięki temu konsultanci w punktach realizowali swoje plany sprzedaży.

#702731  autor: mnd017
 06 mar 2014, 17:06
Witam,
W zwyłym okienku zaproponowano mi (zależy mi na tanim abo bez telefonu z jak "największym" internetem :)) warunki za 40zł/mc:

- 800 minut do wszystkich krajowych sieci komórkowych
- Nielimitowane rozmowy w T-Mobile w polsce
- Bezpieczny Internet w T-Mobile 1 GB

I dodatkowe opcje:
- Pakiet nielimitowanych SMS/MMS za 5 zł
- Pakiet non stop do krajowych sieci stacjonarnych za 5 zł
- Pakiet non stop do krajowych sieci komórkowych za 10 zł

No sorry, ale 40zł abonament BEZ TELEFONU i jeszcze muszę płacić za SMSy i telefonu na stacjonarne?! Czyli teoretycznie abonament 50zł bez telefonu...

Oczywiście odmówiłem. I teraz się zastanawiam, ile jestem w stanie wywalczyć podczas rozmowy z SUK? Czy za te 40zł dadzą mi ten podstawowy pakiet plus te smsy i stacjonarne? A może są w stanie obniżyć abonament? (choć wtedy sam dokupię te pakiety i wyjdzie na jedno)

W każdym razie, czy ma ktoś w miare nowe doświadczenia w przedłużaniu abonementu bez telefonu w SUK?

Pozdrawiam,

#702734  autor: thonka
 06 mar 2014, 17:11
wuzzup, jeżeli masz takie wymagania to rzeczywiście daruj sobie abonament.
Play Formuła 4w1 daje NL sms, NL w Play, 1GB danych i 9gr/minuta po za sieć.
Doładowując przez stronę Play masz dodatkowo 15% doładowania więcej.
Z 30zł doładowania (ostatecznie możesz z niego wycisnąć 39,5zł, aktywując po doładowaniu 10 za 5, tyle że promocyjne środki są ważne 30 dni, ale wykorzystywane są pierwsze) możesz wycisnąć 205 minut, 1GB danych, darmowe rozmowy w Play i darmowe smsy do wszystkich.

mnd017, premium bez telefonu ze stacjonarnymi masz za 50zł o ile dobrze pamiętam czyli wszystko w cenie.
Ostatnio zmieniony 06 mar 2014, 18:49 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#702752  autor: spirou
 06 mar 2014, 18:33
usiu128 pisze:nie realizowali - ponieważ każdy jest rozliczany z tego.
Nikt z tego nie rozliczał przynajmniej nie w APSach

@usiu128

Nie ma możliwości uzyskania SUKa w żadnym salonie ani w iBoa
usiu128 pisze: Często gęsto było tak, że ktoś dostawał SUK z usługami dodanymi (bezpieczny telefon, program antywirusowy) (...) dzięki temu konsultanci w punktach realizowali swoje plany sprzedaży.
Tak bo były tańsze telefony w mniejszym abonamencie nawet z usługami - bo można było zrobić 100 minut więcej w abo mniejszym o okolo 3-4zł i do 250zł w najniższym rabatu [na poczatku Suka

Uprawnienia do SUK mieli wszyscy kwestia rabatów była zależna od numerku po PRIV (1 do 8) w segmencie oferty

@mnd017

Oto co możesz wywalczyć w ofercie bez telefonu Maksymalnie więc najprsciej - mówisz, że chce oferte o takiej konfiguracji inaczej rpzenosisz numer:

KOD PROMOCJI: PAK_N1_WB
Różnica: Umowy są nie na 24 a na 15 mies i dostepny jest niszszy abonament:
Ostatnio zmieniony 21 mar 2014, 12:25 przez spirou, łącznie zmieniany 1 raz.

#702759  autor: thonka
 06 mar 2014, 18:58
Jakieś informacje czy coś się będzie zmieniać w ofercie w związku z zakończeniem "gwarancji"?
Mnie dalej dopłacanie za stacj. i sms nie urządza :|

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#702767  autor: link2jack
 06 mar 2014, 19:26
79,99zł:
-no limit do wszystkich
-sms + stacjonarne - no limit
+ samsung galaxy s3 za 199zł

Oferta indywidualna.

Czy coś więcej z tego ugram? O darmowego kuriera się upomniałem ale czy czasem nic nie płaci się za (aktywacje?) przedłużenie abonamentu?

#702772  autor: thonka
 06 mar 2014, 19:44
link2jack, raczej nic, bo co więcej?
Ten abonament normalnie jest za 79zł + osobno płatne dodatki, a telefon za 500zł.

Dostałeś max.

#702776  autor: usiu128
 06 mar 2014, 19:55
spirou,
nie rozumiem po co tutaj odkrywasz wszystkie karty :wink: - wstawiasz screeny z informatora, a za kilka miesięcy pies z kulawą nogą do tego Twojego APS nie przyjdzie, bo każdy będzie dzwonił do SUK i chciał ofertę.

Daj jeszcze linka do regulaminu Twojego wynagrodzenia, screeny z programów motywujących - niech wszyscy wiedzą :)

#702791  autor: spirou
 06 mar 2014, 21:10
usiu128 pisze:spirou,
nie rozumiem po co tutaj odkrywasz wszystkie karty :wink: - wstawiasz screeny z informatora, a za kilka miesięcy pies z kulawą nogą do tego Twojego APS nie przyjdzie, bo każdy będzie dzwonił do SUK i chciał ofertę.
Po tym co jest na 420 stronach tego tematu nie przyjdzie bo wg was:
* APS nie ma uprawnień do zniżek
* W t-m na maksymalną zniżkę mogą liczyć wszyscy (potem mam klienta jak dzisiaj, że przychodzi z najnizszym abo nie dosc ze mowili ze za 34,99 to jeszcze znizke na telefon mozna dostac i on woli rezygnowac a do PRIV AMB mu było daleko)
Ostatnio zmieniony 06 mar 2014, 21:24 przez spirou, łącznie zmieniany 1 raz.

#702792  autor: zygikuleczka
 06 mar 2014, 21:14
spirou pisze:Pozatym nie liczcie na pomoc konultantów którym zmarnowaliście czas wzieliście suka przez tel nie mamy w obowiązku was obsłużyć idzcie sobie na biuro obsługi
Napisz to jeszcze raz bo chyba coś Ci nie wyszło. Nie sądziłem, że aż takich baranów zatrudnia T-mobile(wstępnie miałem wrażenie, że już nie pracujesz tam).

#702793  autor: usiu128
 06 mar 2014, 21:17
To chyba typ takiego konsultanta który wejdzie na konto klienta i zobaczy, że ktoś załatwiał aneks/umowę przez BOA, Sklep Firmowy lub inny punkt (nie podpisywał u niego) to jest już obrażony i nic nie pomoże/wyjaśni, tylko odsyła na infolinie lub do innego punktu. Niestety i tacy w punktach AGENCYJNYCH też pracują :wink:

#702796  autor: spirou
 06 mar 2014, 21:18
zygikuleczka pisze:Napisz to jeszcze raz bo chyba coś Ci nie wyszło. Nie sądziłem, że aż takich baranów zatrudnia T-mobile(wstępnie miałem wrażenie, że już nie pracujesz tam).
To coś jak klienci niekompetentnych firmówek - przyjdą zawsze do APSU z pytanie"a co ja w ogóle mam w tej umowie" z tą różnicą, że ten przynajmniej do mnie wróci a tamten przyjdzie do mnei z nastawieniem - "Suk da mi lepiej" po cholerę tracić czas?

Nie chodzi o obrażenie - ale są klienci (o czym pewnie wiesz) trujący przez 2 miesiące d**e o przedłużenie a i tak wezmą w SUK bo na forum czy znajomi mówili inaczej - pomagam klientom - staram sie jak najlepiej ale po takich tematach i klientach jkak dziś (typowe "suki") zaczynam po prostu tracić motywacje

Są pewni klienci którzy są tak irytujący, że to głowa mała - dzisiaj właśnie się dowiedziałem, że klientka którą przekonywałem za każdą wizytą do nowych ofert poświęcając jej mega dużo czasu w nie jednej długiej kolejce wzięła sobie przez telefon "bo wie pan czasu nie miałam i poradziłam się koleżanki że tam lepsze warunki dostanę"

Inny dziś stwierdził, że go oszukuje - 12 zdarzeń ale gdyby nie bzdury z netu i plotki to miałbym z 15 chociaż 3 mywallety załatwione
Ostatnio zmieniony 06 mar 2014, 21:26 przez spirou, łącznie zmieniany 1 raz.

#702798  autor: usiu128
 06 mar 2014, 21:23
a więc najlepiej wsadzić na takim forum procedurę pracowniczą jak postępować z klientami, dla kogo jest SUK itp. I myślisz, że wszyscy dobrze zrozumieją Twoje intencje i będą bardziej przedłużali umowę w APS? Moim zdaniem Twoje posty, wklejanie screenów które są dla typowo dla pracowników, zdradzanie postępowania SUK przyniesie całkiem odwrotny efekt - bo każdy ma podane wszystko już na tacy.

#702802  autor: thonka
 06 mar 2014, 21:35
a wszystko rozwiązałaby możliwość otrzymania takich samych warunków w salonach. Nie byłoby problemu.
Mój znajomy już kilka lat temu narzekał, że nie są w stanie konkurować w BOKiem, złośliwie się naśmiewał, że jak problem z telefonem czy rachunkiem to do niego, ale o przedłużenie to już przez telefon.
Co ja jednak poradzę, że jego pracodawca nie potrafi zaoferować tego samego w salonie, albo musi mi dosprzedać kupę rzeczy?

• Strona 315 z 350
  • 1
  • 313
  • 314
  • 315
  • 316
  • 317
  • 350
  • 1
  • 313
  • 314
  • 315