• Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Wszystko, co dotyczy telekomunikacji, a nie mieści się w innych działach tej sekcji.
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.

#702474  autor: user_delete34
 05 mar 2014, 13:13
Mufasa85 pisze:Powiedzcie mi co o tym myślicie??
Potrzebne jeżeli masz komis i świadczysz takie usługi (że też niektórzy za to płacą...) albo masz kilkadziesiąt kart mini SIM.
W zależności od sieci, koszt wymiany karty to od 0 (np PLAY) do 30 zł. Pomijam to, że wszyscy mają już karty w standardzie mini+micro, gdzie karta jest wycięta do micro SIM, włożona do adaptera do mini SIM i gotowa do ponownego używania tego adaptera.
Mufasa85 pisze:I czy w ogole warto bawic sie w przerabianie karty SIM na micro SIM?
Nie rozumiem pytania. Kupujesz karty SIM dla zabawy? :lol: Wycina się w miarę potrzeby, jeśli nowy telefon potrzebuje karty innego wymiaru i tyle.

#702481  autor: maniek89
 05 mar 2014, 13:48
W play wyrobienie darmowe. U innych nie mam pojecia ale chyba przy przedluzeniu umowy tez za darmo a w innych przypadkach to jakas symboliczna oplata. Karte wymienia się rzadko więc moim zdaniem kupowanie wycinarki jest bez sensu.

#702482  autor: user_delete34
 05 mar 2014, 13:52
maniek89 pisze:U innych nie mam pojecia ale chyba przy przedluzeniu umowy tez za darmo
Powinno się to już zmienić (i pewnie zmieniło) ale jakiś czas temu byłem w salonie T, gość przede mną przedłużał umowę z zakupem Lumii 800 i dostał zwykłą kartę. Kazali mu dopłacić 30 zł i czekać, aż przyjdzie pocztą chyba.

[ Dodano: 2014-03-05, 13:53 ]
maniek89 pisze:Karte wymienia się rzadko
Tym bardziej, że jeśli już kupić, to wycinarkę do nano SIM, większe prawdopodobieństwo użycia w przyszłości. Tylko stare startery mają tylko mini SIM.

#702546  autor: Flash999
 05 mar 2014, 18:43
W Play wyrobienie duplikatu nie jest już darmowe. W nowych taryfach (abonament, prepaid) wymiana kosztuje 20 zł.
To tak tylko, by uściślić.

Stacje bazowe w województwie podlaskim

#702579  autor: Precelos
 05 mar 2014, 20:44
Markadiusz pisze: Potrzebne jeżeli masz komis i świadczysz takie usługi (że też niektórzy za to płacą...)
chyba lepiej wydac np 5 zl za wyciecie niz zapalacenie kilka razy wiecej za wymiane
Markadiusz pisze:W zależności od sieci, koszt wymiany karty to od 0 (np PLAY) do 30 zł
raczej do 50 zl netto (plus)

jezeli juz brac wycinarke to lepiej 2w1 (micro i nano)

Obrazek

#702580  autor: user_delete34
 05 mar 2014, 20:49
Precelos pisze:chyba lepiej wydac np 5 zl za wyciecie niz zapalacenie kilka razy wiecej za wymiane
Chyba nie, bo chyba można podobnie samemu friko. Nożyczki np ze scyzoryka, wzór z internetu (można to nawet druknąć) i dopóki ręce nie drżą - da radę.
Precelos pisze: raczej do 50 zl netto (plus)
Opłat za elitarność nigdy nie ogarnę. Zmiana karty w systemie - 0 zł i chwila czasu, może z 50 groszy na plastik ze SIMką - a opłata ponad 60 zł i jeszcze ile makulatury dają.