• Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Wszystko, co dotyczy telefonii komórkowej - usługi, promocje, opinie, itp. Nie o telefonach komórkowych! (patrz niższe działy)
Regulamin forum: Zanim założysz nowy temat upewnij się, że wybrałeś odpowiedni dział! W przeciwnym razie wyląduje w koszu! Tak samo będą traktowane nowe posty pisane nie na temat.
 #701235  autor: aizo
 26 lut 2014, 08:08
Czy kojarzy ktoś które z sieci wprowadziły jako pierwsze dane oferty:

No limit do własnej sieci abonament i karta

No limit do wszystkich abonament i karta

Jak ktoś pamięta jakie to konkretnie były oferty.
Chodzi mi to kto był pierwszy bo wiadmo jest, że jak ktoś z czymś startuje to za jakiś czas jest odpowiedź konkurencji.
Po co mi to:> Z czystej ciekawości

Połączenie nie może być zrealizowane.

#701238  autor: Horacy
 26 lut 2014, 08:26
Chyba pierwszy nolimit na abonament miał Play, on z formułą 4.0 wszedł na rynek, w prepaidzie chyba takim pierwszym był nju. Do własnej sieci chyba pierwsze było Heyah, dat nie powiem bo nie pamiętam, ale w Heyah były SMS do sieci darmowe jak było ważne konto, a darmowe połączenia do sieci otrzymywało się po doładowaniu za 30 zł. Przez dość długi czas tak się bawiłem, i niezła skarbonka mi się zrobiła :) A jak z własną siecią w abonamencie to nie pamiętam.

Własna sieć nolimit abonament - nie pamiętam

Własna sieć nolimit karta - Heyah

Wszystkie sieci abonament nolimit - Play

Wszystkie sieci karta nolimit - nju

#701261  autor: ripp1337
 26 lut 2014, 10:36
Co do postpaidów z rozmowami no-limit to na 99% pierwszy był Play. Prepaid no-limit też chyba Play w taryfie Mini-Max, o ile Nju nie było wcześniej, ale TBH nie pamiętam już dokładnie.

#701272  autor: perdos1
 26 lut 2014, 11:37
No limit w sieci - Play, play fresh darmowe rozmowy i smsy w play, w abonamencie nie pamiętam oferty. No limit do wszystkich - Play Formula 4.0, a w ofercie na kartę NJU mobile. Do tego na kartę w niektórych sieciach były promocje np. przy doładowaniu za 100 zł masz 20 dni no limit do wszystkich itp.

#701447  autor: jujeahip
 27 lut 2014, 08:58
No limit sms do wszystkich sieci to pierwsze MTV mobile miało jeśli dobrze pamiętam

#701507  autor: Janek33
 27 lut 2014, 13:38
Tego typu usługi już teraz są. Z tego co wiem w Play oraz Nju mobile. Jedyny minus to wysoka cena ;/

#701520  autor: maniek89
 27 lut 2014, 14:50
Horacy pisze:Chyba pierwszy nolimit na abonament miał Play, on z formułą 4.0 wszedł na rynek, w prepaidzie chyba takim pierwszym był nju.
W prepaidzie tez byl play - po wprowadzeniu formuł w abonamencie mozna bylo aktywować taką formułę przez jakiś czas na kartę. Po doładowaniu 50 zł dostawało sie bodajże 10 dni nolimitu - za 100 zł było 20 chyba. Później sie z tego wycofali i wydaje mi się że dopiero wtedy bylo nju :)

#701570  autor: WeBeR
 27 lut 2014, 20:28
w prepaidzie to plus był pierwszy a zaraz po Nim play (w kilka godzin po plusie zaprezentowali identyczną promocję), a plus wtedy przyśpieszył start z tym no-limitem za doładowanie i to było 13 października 2012 roku (miał być od 15 października) by dzierżyć palmę pierwszeństwa takiej oferty

#701643  autor: Spioszek
 28 lut 2014, 11:55
Play w ofertach jeszcze we Freshu wprowadził Stan Darmowy po doładowaniu za 30zł przez miesiąc, a potem do dokupienia za 10zł miesięcznie ;).

Tak samo wprowadził pierwszy Nolimit za 79zł do innych opów.

#701652  autor: WeBeR
 28 lut 2014, 13:07
Zgadza się, play we freshu, nie sprecyzowałem odpowiedzi poprzedniej, no-limit do wszystkich sieci oczywiście w pre-paidzie

Jeszcze przed playem były no-limity w Orange i plusie do wszystkich sieci jak także i w play powyżej 250zł miesięcznie (nie pamiętam w jakich kwotach dokładnie w jakich sieciach i który był pierwszych z operatorów, ale to chyba były biznesowe oferty)

#704474  autor: bitchinsheep
 17 mar 2014, 13:22
Pierwszym no-limit była taryfa VIP w Play, która kosztowała 250zł netto (225zł netto dla przenoszących).
Oprócz bezpłatnych krajówek, był w niej pakiet 100 minut na połączenia wychodzące na cały świat co miesiąc za 0zł. Każdy telefon (oprócz Iphone) był za 1zł. Na tamte czasy w firmówkach to była istna rewolucja :)

#707282  autor: bartoszek534
 31 mar 2014, 23:29
pierwwszy plus wprowadzil no limit na rozmowy, z 5gb internetu, pamietam tylko, ze sms tam nie bylo. oferta dla firm, 300zl netto. z 3 miesiace potem weszla formula 4.0