• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 309 z 350
  • 1
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 350

#701111  autor: Abigail
 25 lut 2014, 19:26
st.konsultant pisze:
Abigail pisze:Trochę się pozmieniało jeśli chodzi o warunki dla firm. Dziś dostałam umowę i telefon:
FriiM-59,99zł netto
SIII- 132zł netto

I teraz nie ma jak kiedyś, że była faktura za telefon przy zakupie a potem abonament co miesiąc. Teraz jest jedna faktura za telefon (za całość) z harmonogramem spłat na kilkanaście miesięcy a później co miesiąc druga faktura tylko za abonament.
jeżeli ktoś planował np. sprzeadać aparat to sprawa się trochę komplikuje :x

Oferta ratalna występuje w T-Mobile od ponad 3 lat. Także żadna nowość.
Poprzednio podpisywałam umowę w lipcu 2012 - nie było tego.
Ogólnie wygląda to na poroniony pomysł przy tak niskich kwotach.
Księgowa z pewnością będzie zadowolona. ;-)

#701114  autor: st.konsultant
 25 lut 2014, 19:29
Abigail pisze:
st.konsultant pisze:
Abigail pisze:Trochę się pozmieniało jeśli chodzi o warunki dla firm. Dziś dostałam umowę i telefon:
FriiM-59,99zł netto
SIII- 132zł netto

I teraz nie ma jak kiedyś, że była faktura za telefon przy zakupie a potem abonament co miesiąc. Teraz jest jedna faktura za telefon (za całość) z harmonogramem spłat na kilkanaście miesięcy a później co miesiąc druga faktura tylko za abonament.
jeżeli ktoś planował np. sprzeadać aparat to sprawa się trochę komplikuje :x

Księgowym nie jestem, ale z tego co kojarzę, to pełną wartość aparatu można wrzucić od razu w koszty a później co miesiąc opłatę za usługi telekomunikacyjne.

W 2012 mogłaś trafić na taryfę bez rat. Teraz ciężko taką znaleźć.

#701116  autor: Abigail
 25 lut 2014, 19:36
st.konsultant pisze:
Abigail pisze:
st.konsultant pisze:

Księgowym nie jestem, ale z tego co kojarzę, to pełną wartość aparatu można wrzucić od razu w koszty a później co miesiąc opłatę za usługi telekomunikacyjne.

W 2012 mogłaś trafić na taryfę bez rat. Teraz ciężko taką znaleźć.
Spoko rozumiem mechanizm. Tak jak wspominałam. Problem jest gdy chcesz puścić telefon na allegro lub podarować komuś w prezencie. Jest zonk, bo albo ty nie masz faktury albo ktoś nie ma gwarancji.

#701123  autor: Duzik
 25 lut 2014, 19:54
Witam wiecie może czy na sony Xperie Z można uzyskać rabat i jeszcze jedno czy np za e- fakture daja jakis rabat? Dzieki Pozdrawiam.

#701129  autor: chudeusz09
 25 lut 2014, 20:19
Przy jakim najniższym abonamencie jestem w stanie dostać lumie 625 za 1zł? Da się to stwierdzić czy to kwestia indywidualnych negocjacji?
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 20:24 przez chudeusz09, łącznie zmieniany 1 raz.

#701130  autor: thonka
 25 lut 2014, 20:21
Duzik, rabat za e-fakturę jest już wliczony w w/w ceny, a Z'tka jest w "gwarancji najniższych cen" więc nie ma na nią zniżki.

chudeusz09, premium za 80zł (nielimitowane wszystkie komórki i nic więcej, ew. pewnie mogą zejść z 10zł), lumia za 1zł.
Ostatnio zmieniony 25 lut 2014, 20:27 przez thonka, łącznie zmieniany 1 raz.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#701134  autor: chudeusz09
 25 lut 2014, 20:27
Dzięki thonka, ale chodziło mi o lumie625 za złotówkę (edytowałem post).

#701135  autor: thonka
 25 lut 2014, 20:29
chudeusz09, za 1zł jest jak wyżej (również poprawiłem).

Jeżeli chcesz niższy abonament to jest w comforcie za 60zł (gołe 800 minut) telefon do dostania za 69zł z dostawą do domu.

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#701136  autor: Duzik
 25 lut 2014, 20:30
thonka pisze:Duzik, rabat za e-fakturę jest już wliczony w w/w ceny, a Z'tka jest w "gwarancji najniższych cen" więc nie ma na nią zniżki.

chudeusz09, basic za 39,9zł (gołe 400 minut) telefon przy dostawie do domu 129zł
Dzięki normalnie jakaś lipa na iphona 4s nie ma na Zetke nie ma jezu co się dzieje mało tego ze lipny wybór telefonów to jeszcze jakas gwarancja najniższych cen? Oj Oj zle sie dzieje.!!!!!!

#701141  autor: kamciak
 25 lut 2014, 20:38
Chcę przedłużyć umowę na 5 numerów i to w najniższym możliwym abonamencie, tak, żeby te numery utrzymywały kontakt ze sobą (bez limitu najlepiej), plus kontakt ze stacjonarnymi i smsy/mmsy, dobrze by było jakby był internet.
Mam możliwość wybrania zarówno taryf prywatnych jak i firmowych..
Wydaje mi się, że korzystniej obecnie wychodzą taryfy firmowe.
Co mogę ugrać w jak najniższych abonamentach? Zarówno z telefonem jak i bez telefonu
usiu / st.konsultant wytłumaczcie mi jak to jest z pro firma standard bo się nieco pogubiłem.
HRB_39_R to najniższy abonament biznesowy z telefonem i przez pełne 24 miesiące trzeba płacić 39,90 zł netto miesięcznie za 200 minut wszyscy + no limit do T i stacjonarnych + no limit sms do T + 500 mb (przez pierwsze 18 miesiecy 24,90 abo + 15 rata?)
Taki zestaw w zupełności by mi wystarczył. Jest jakiś odpowiednik tej taryfy w indywidualnych z telefonem?
Jak to można obniżyć w negocjacjach?

#701142  autor: chudeusz09
 25 lut 2014, 20:40
Dzięki thonka. Trochę się pozmieniało widzę z tymi pakietami. Minuty nie są wymienne na smsy/mmsy, nawet na stacjonarne dzwonić się nie da :/. Z jakim abonament muszę się liczyć by mieć pakiet internetu 1gb, większy pakiet smsów/mmsów, pakiet minut nie musi być duży ale na stacjonarne też potrzebuję dzwonić.

#701143  autor: wuzzup
 25 lut 2014, 20:42
Witam,

Rozmawiałem z Panem z obsługi klienta, który przedstawił mi ofertę przedłużenia umowy. Gdy poprosiłem go o przełączenie do "działu utrzymania klienta" (użyłem tego określenia - miałem na myśli sekcję ds. utrzymania klienta oczywiście), Pan poinformował mnie, że ten dział został zlikwidowany i stwierdził, że on jest na pewno osobą, z którą chciałbym rozmawiać i że on może mi zaproponować najlepszą ofertę.

Z tego co czytam na forum to SUK działa i ma się dobrze - czy on po prostu łapał mnie za słówka? Czy spotkaliście się może już z czymś takim?

A propos oferty:
Interesują mnie 2 wersje: albo bez telefonu
24 msc
29,99zł - 400minut - 10zł pakiet sms nielimit. - 500MB internet.

Druga opcja:
89,99zł
niemilitowane rozmowy do wszystkich - sms do wszystkich - 2GB internet
Sony XPERIA Z - 519zł

Zastanawiam się co z tym zrobić, bo jeśli nie dostanę jakiejś lepszej opcji to po prostu przejdę na Frii, gdzie będę miał internet 50MB/dzień -0zł, 120min/15zł, nilimit. sms/10zł - wszystko czego potrzebuję za 25zł miesięcznie. Co prawda wtedy rezygnuję z sieci rodzinnej i mam tylko 120 minut, a miesięcznie do tej pory wykorzystywałem ok. 200min, więc będę musiał się pilnować. Mimo wszystko wolałbym abonament, ale na zbliżonych cenowo warunkach do tej opcji z Frii.

Czy jest możliwość coś z tego wynegocjować w SUK?

#701146  autor: thonka
 25 lut 2014, 20:47
chudeusz09, chcąc tą lumie za 69zł dodatkowo do abonamentu za 60zł musisz doliczyć 10zł za internet (1GB), 5zł za nielimitowane smsy i 5zł za nielimitowane stacjonarne.
Jak ładnie poprosisz to dostaniesz rabat 10zł na podstawowy abonament, żeby sobie ostatecznie smsy i stacjonarki i tak dokupic :twisted: geniusz zła układał ten plan, ale prezes drugi rok z rzędu mówi, że chcą być liderem przychodów...

ew. możesz kupić zawrotny pakiet 100 sms/mms za 4zł z kawałkiem pod warunkiem, że zobowiążesz się do jego trzymania min. 6 miesięcy. Pakiet na stacjonarne oczywiście też jest, ale nieopłacalny względem tego w/w za 5zł.

podsumowując w najlepszym wypadku do zapłaty będziesz mieć 70zł.

lumia za 1zł?
To do gołego NL za 80zł + 10zł 2GB internetu + 5zł stacjonarne + 5zł smsy, również jak ładnie wyprosisz to dostaniesz 10zł rabatu na ten telefon.
IMO wtedy przy tym abonamencie obecnie warto brać jedynie Xperie SP za 1zł i ew. ją sprzedać za ok. 850-900zł. Ta lumia w wolnej sprzedaży jest za ok. 760zł. Zawsze to jakiś grosz do przodu.

Duzik, "gwarancja" jest głównie dla nowych klientów, ale z racji tego, że ona jest, to przy przedłużeniach nie ma rabatów.

#701166  autor: Monika1982
 25 lut 2014, 21:30
Abigail pisze:Spoko rozumiem mechanizm. Tak jak wspominałam. Problem jest gdy chcesz puścić telefon na allegro lub podarować komuś w prezencie. Jest zonk, bo albo ty nie masz faktury albo ktoś nie ma gwarancji.
Przecież możesz komuś dać lub sprzedać telefon + zrobić mu kopię faktury (np. ksero).A sobie zachowujesz oryginał, księgujesz i płacisz co miesiąc raty netto.
Z tego co wiem, to przy gwarancji potrzebna oryginalna gwarancja + oryginał lub kopia dowodu zakupu.
Ale to oczywiście tylko w kwestii gwarancji. Bo ewentualny nabywca nie bedzie mógł wrzucić tego w koszty czy odliczyć VAT. Także kupującym raczej będzie tylko osoba prywatna a nie firma.

#701168  autor: chudeusz09
 25 lut 2014, 21:32
To czym ta oferta różni się od tej dla nowych abonentów? 80zł za pakiet który teraz mam za 60zł? To jakiś żart nie oferta :D.

#701176  autor: usiu128
 25 lut 2014, 21:48
kamciak pisze:Chcę przedłużyć umowę na 5 numerów i to w najniższym możliwym abonamencie, tak, żeby te numery utrzymywały kontakt ze sobą (bez limitu najlepiej), plus kontakt ze stacjonarnymi i smsy/mmsy, dobrze by było jakby był internet.
Mam możliwość wybrania zarówno taryf prywatnych jak i firmowych..
Wydaje mi się, że korzystniej obecnie wychodzą taryfy firmowe.
Co mogę ugrać w jak najniższych abonamentach? Zarówno z telefonem jak i bez telefonu
usiu / st.konsultant wytłumaczcie mi jak to jest z pro firma standard bo się nieco pogubiłem.
HRB_39_R to najniższy abonament biznesowy z telefonem i przez pełne 24 miesiące trzeba płacić 39,90 zł netto miesięcznie za 200 minut wszyscy + no limit do T i stacjonarnych + no limit sms do T + 500 mb (przez pierwsze 18 miesiecy 24,90 abo + 15 rata?)
Taki zestaw w zupełności by mi wystarczył. Jest jakiś odpowiednik tej taryfy w indywidualnych z telefonem?
Jak to można obniżyć w negocjacjach?
Jak sam zauważyłeś dużo bardziej korzystnie wychodzą taryfy firmowe - ponieważ w najniższym zobowiązaniu masz już wszystko i za nic nie musisz dopłacać - tak jak w ofertach dla klientów indywidualnych. A i telefony przy proFirmie nie są takie złe jeśli chodzi o cenę.
Taki zestaw o którym piszesz jest oczywiście dostępny w standardzie 39,90zł - możesz jeszcze negocjować tą cenę - bo da się zejść jeszcze niżej i otrzymać rabat na wybrany telefon :)

[ Dodano: 2014-02-25, 21:49 ]
Monika1982 pisze:
Abigail pisze:Spoko rozumiem mechanizm. Tak jak wspominałam. Problem jest gdy chcesz puścić telefon na allegro lub podarować komuś w prezencie. Jest zonk, bo albo ty nie masz faktury albo ktoś nie ma gwarancji.
Przecież możesz komuś dać lub sprzedać telefon + zrobić mu kopię faktury (np. ksero).A sobie zachowujesz oryginał, księgujesz i płacisz co miesiąc raty netto.
Z tego co wiem, to przy gwarancji potrzebna oryginalna gwarancja + oryginał lub kopia dowodu zakupu.
Ale to oczywiście tylko w kwestii gwarancji. Bo ewentualny nabywca nie bedzie mógł wrzucić tego w koszty czy odliczyć VAT. Także kupującym raczej będzie tylko osoba prywatna a nie firma.
dokładnie do serwisu wystarczy kopia dowodu zakupu (faktury) i karta gwarancyjna. Nie ma żadnego problemu żeby telefon sprzedać na allegro albo podarować komuś.

#701233  autor: chudeusz09
 26 lut 2014, 07:21
Dzisiaj w iboa pojawiła się oferta. Właściwie cała lista ofert ;). Z tego co widzę to najbardziej opłacalna jest opcja multimedialna premium. 79zł/m-c, lumia 625 za 1zł, do tmobile/stacjonarne/sms/mms bez limitu, na resztę komórkowych jakiś pakiet 44640minut (?!), internet 2gb.
Pytanie, czy w suk można tu coś dodatkowo uciąć?

#701236  autor: kamciak
 26 lut 2014, 08:11
usiu128 pisze: Taki zestaw o którym piszesz jest oczywiście dostępny w standardzie 39,90zł - możesz jeszcze negocjować tą cenę - bo da się zejść jeszcze niżej i otrzymać rabat na wybrany telefon :)
Tylko pytanie usiu jak duży jest możliwy rabat na abonament i telefon przy 5 przedłużeniach na raz - czyli ile niżej da radę zejść :)
Przepraszam, że tak zawracam głowę

#701248  autor: usiu128
 26 lut 2014, 09:20
kamciak pisze:
usiu128 pisze: Taki zestaw o którym piszesz jest oczywiście dostępny w standardzie 39,90zł - możesz jeszcze negocjować tą cenę - bo da się zejść jeszcze niżej i otrzymać rabat na wybrany telefon :)
Tylko pytanie usiu jak duży jest możliwy rabat na abonament i telefon przy 5 przedłużeniach na raz - czyli ile niżej da radę zejść :)
Przepraszam, że tak zawracam głowę
10zł na abonamencie - czyli 29,90zł netto
i coś jeszcze da rade urwać z ceny telefonu ok 50zł :)

#701279  autor: Maciej119
 26 lut 2014, 12:30
Witam, dostałem ofertę na Taryfę XL :

135 brutto czyli 109 netto za to Profirma XL i 604 brutto za iphone 5s, ubezpieczenie 12 zł miesięcznie. Do SUK mnie konsultant nie chce przełączyć, mówi, że nie ma takiej sekcji.

Jest szansa dostać coś więcej ???
  • Strona 309 z 350
  • 1
  • 307
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 350
  • 1
  • 307
  • 308