• Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów i smartfonów marki Nokia, w tym serii Lumia oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.

#69981  autor: Ish
 26 kwie 2006, 00:23
Kaczy pisze:Daj sobie na wstrzymanie. Poczekaj, naładuj z 3, 4 razy i potem zacznij się zastanawiać. Bateria jest nowa, więc jeszcze nie ma "pełnej mocy produkcyjnej"
Te slowa potraktuj jako instrukcje :wink:
I dopiero pozniej jak cos bedzie nie tak - pytaj :-D

#70009  autor: pumba
 26 kwie 2006, 09:18
Jeśli już chciałbyś się decydować na zakup jakichś "zamienników" zamiast oryginalych bateri Nokia to w ostateczności weź pod uwagę firmę Forver bo wszystkie inne mało zanane lub "no name" a nawet Foof są nic nie warte, jakiś czas temu miałem okazję potestować baterię różnych firm i tylko Forever był godny uwagi, były to baterie do noki 3310 ale ogniwa do innych modeli wiele się nie różnią :wink:

#70010  autor: ywis
 26 kwie 2006, 10:03
Nico_23 pisze:
ywis pisze: Szczerze? Wolałbym kupić oryginalną za ok. 30 zł, niż jakiś "shit"
Ja również. Tyle że mam telefon od 4 dni(nówka) i po pierwszym formatowaniu (nie dyskutujmy o tym czy jest ono potrzebne:P ) telefon wytrzymał mi 2,5 dnia a nie bawiłem się ani aparatem, ani mp3, ani radiem. Co najwyżej pare minut przy konfiguracji, oszczędność baterii włączona. Dlatego się zastanawiam co z tym robić. Pytałem ludzi kupujących tę baterie(Li-Poly) na allegro, czy jest dobra - zdania oczywiście podzielone. Czekam aż mi wszyscy poodpisują.
Jeśli chodzi o oryginalną BL-5C to one tak trzymają i nic nie zrobisz... mi bateria trzyma jeden dzień, pisze dziennie ponad 100 sms i czasami zadzwonie. Ogólnie klapa z tymi bateriami, ale rozwiązanie jest proste. Kup drugą na Allegro (oryginał oczywiście), dokup ładowarkę biurkową i będziesz miał zamiennik jak Ci się jedna rozładuj :)