- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
To powiedz w TM, że w Play za iPhone 5C zapłacisz 499 zł (ściema), a za 899 proponują (też ściema) nawet 5S - i czy dają niższa ofertę ;-)
Mobilnie: iPhone 4 8 GB (Play) / Nokia 6310i (Orange) / LG Cookie (Play)
Internet: ZTE MF821+TL MR3420v2 (T-Mobile) / Huawei E1752C (Aero2)
Internet: ZTE MF821+TL MR3420v2 (T-Mobile) / Huawei E1752C (Aero2)
mixer99 pisze:Wydaje mi sie, że oferta jest naprawde dobra. Tez zaczynam negocjowac odnosnie NOTE 3 w taryfie profirma l lub xl. Daj znac jak podejmiesz decyzje co i jak .mixer99 pisze:borsuk1987 pisze:Witam.
Pytanko, da się coś więcej ugrać w tej opcji:
proFirma Frii XL - 109,9 zł netto co daje, 135,18 zł brutto/mies i Note 3 za 342 zł brutto? Załatwiałem przez SUK.
Umowa na 24 czy 36 miesiecy?
A więc finalnie skończyło się na abo w profirma ferii XL 99.90 netto (stand 149.90 netto) i note 3 za 342 brutto i darmowym ubezpieczeniu fona na 12 miesięcy. Mam to wszystko na piśmie tzn na umowie dostarczonej z telefonem przez kuriera

Jaka masz paczke internetu?
borsuk1987 pisze:mixer99 pisze:Wydaje mi sie, że oferta jest naprawde dobra. Tez zaczynam negocjowac odnosnie NOTE 3 w taryfie profirma l lub xl. Daj znac jak podejmiesz decyzje co i jak .mixer99 pisze:
A więc finalnie skończyło się na abo w profirma ferii XL 99.90 netto (stand 149.90 netto) i note 3 za 342 brutto i darmowym ubezpieczeniu fona na 12 miesięcy. Mam to wszystko na piśmie tzn na umowie dostarczonej z telefonem przez kurieraTak więc walcz! Pzdr
A mnie nie chca dac takich warunkow. 109 zl netto to maks tel. 404 zl brutto tez max. Moge doplacic 5 zl netto do 3 giga netuborsuk1987 pisze:mixer99 pisze:Wydaje mi sie, że oferta jest naprawde dobra. Tez zaczynam negocjowac odnosnie NOTE 3 w taryfie profirma l lub xl. Daj znac jak podejmiesz decyzje co i jak .mixer99 pisze:
A więc finalnie skończyło się na abo w profirma ferii XL 99.90 netto (stand 149.90 netto) i note 3 za 342 brutto i darmowym ubezpieczeniu fona na 12 miesięcy. Mam to wszystko na piśmie tzn na umowie dostarczonej z telefonem przez kurieraTak więc walcz! Pzdr
Nie chcą, bo wszystko zależy od historii Twojego konta od ostatniego aneksu, mówię tutaj o sumie faktur od aneksu, Twojej średniej za faktury, itp. - wszystko to również ma wpływ na ofertę.mixer99 pisze:A mnie nie chca dac takich warunkow. 109 zl netto to maks tel. 404 zl brutto tez max. Moge doplacic 5 zl netto do 3 giga netuborsuk1987 pisze:mixer99 pisze: Wydaje mi sie, że oferta jest naprawde dobra. Tez zaczynam negocjowac odnosnie NOTE 3 w taryfie profirma l lub xl. Daj znac jak podejmiesz decyzje co i jak .
st.konsultant, skoro tak jest to wyjścia są dwa:
rozprzestrzeniła się informacja o SUK (bzdura - 1% klientów to wciąż 150 tys osób co jest nierealne)
lub
oferta jest łagodnie ujmując mało atrakcyjna i ludzie chcą czegoś lepszego.
rozprzestrzeniła się informacja o SUK (bzdura - 1% klientów to wciąż 150 tys osób co jest nierealne)
lub
oferta jest łagodnie ujmując mało atrakcyjna i ludzie chcą czegoś lepszego.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
usiu128 orientujesz się może kiedy T będzie wprowadzało do oferty SX Z1 Compact? Orange widzę, że już ma i to na całkiem przystępnych warunkach, bo tel. 630 zł w abo. 90 zł. Ciekawy jestem ile będzie kosztować w T, ale mam przeczucie, że trzeba będzie placić jak za zboże.
Witam ! (jeżeli spamie to możecie usunąć)
Moje średnie miesięczne rachunki za abonament wahają się w granicach 130-140 zł(mam pakiet za 79zł+49,99 zawsze rozmawiaj - ponieważ dużo dzwonie do Niemiec do T). Jestem z nimi od 8 lat w czerwcu kończy mi się umowa.
No wiec tak, jakiś tydzień temu dzwonili do mnie z T z propozycją umowy. Miła konsultantka od razu zaczęła z propozycją XPERIA Z(jak by wiedziała czego oczekuję
) za 1 zł ale w abo 119zł - więc stanowczo odmówiłem. Zapytałem ile ten telefon kosztuje w mojej taryfie, gdy usłyszałem 749zł zamurowało mnie, gdyż sprawdzałem na IBOA wcześniej to w tej samej konfiguracji ten tel był za 519zł. Rozłączyłem się. Miałem nadzieję że gdy skontaktuję się z SUK to coś ugram - nigdy tego nie robiłem, ale po przeczytaniu tego tematu postanowiłem spróbować. Więc, 2 dni temu zadzwoniłem do nich i poprosiłem o połączenie z SUK. Jeszce pani konsultantka przed przełączeniem próbowała zaoferować coś od siebie, XPERIA Z za 519 zł czyli tak jak w IBOA. Odmówiłem i stanowczo poprosiłem o przełączenie. Podczas rozmowy z konsultantką SUK, przedstawiłem ofertę playa czyli abo za ~99zł i s3 LTE za 1zł. Ona w moim abonamencie dała mi zniżkę na zwykłego s3 i zaproponowała mi go za 119zł - rozłączyłem się.
I teraz moje pytanie do was, czy mogę coś konkretnego ugrać czy to nie ma sensu ? Nie chcę przechodzić do innego operatora ze względu na to że chyba nigdzie indziej nie ma pakietów na połączenia w UE ;/ Chciałbym abonament do 130-140 zł już z tym pakietem i XPERIE Z za 1zł. Co sądzicie ?
Moje średnie miesięczne rachunki za abonament wahają się w granicach 130-140 zł(mam pakiet za 79zł+49,99 zawsze rozmawiaj - ponieważ dużo dzwonie do Niemiec do T). Jestem z nimi od 8 lat w czerwcu kończy mi się umowa.
No wiec tak, jakiś tydzień temu dzwonili do mnie z T z propozycją umowy. Miła konsultantka od razu zaczęła z propozycją XPERIA Z(jak by wiedziała czego oczekuję

I teraz moje pytanie do was, czy mogę coś konkretnego ugrać czy to nie ma sensu ? Nie chcę przechodzić do innego operatora ze względu na to że chyba nigdzie indziej nie ma pakietów na połączenia w UE ;/ Chciałbym abonament do 130-140 zł już z tym pakietem i XPERIE Z za 1zł. Co sądzicie ?
hehe chyba nie do końca.Tlumacz.pro pisze:To samo możesz mieć za 29,90 + do tego "Galaxy trend plus" za 25zł, który można sprzedać za 400+zł. Wtedy abo 24 mies. jest prawie za darmo.robsoneq pisze:Dość długo byłem na umowie na czas nieokreślony i w końcu zdecydowałem się na przedłużenie umowy bez telefonu na firmę.
200min do wszystkich sieci
nielimitowane połączenia do T-Mobile
nielimitowane połączenia na stacjonarne
nielimitowane SMSy do wszystkich sieci
500 MB internet
umowa na 12 miesięcy
Wszystko za 24,90 netto.
Po 1sze - 29,90 to jest kwota netto (czyli 36,77 brutto)
po 2gie - w cenie 29,90 netto nie ma paczki bezplatnych SMSow do wszystkich sieci (5zl netto) = czyli w sumie 34,90 netto (42,93 brutto) * 24 miesiace = 1030zl -wiec nie wiem jak Ci to wyszlo ze abo 24 jest prawie za darmo

marcin883300, pakiet to obecnie 49zł i nikt Tobie go nie obniży.
Taryfę premium możesz otrzymać za 80zł (10zł rabatu) + 5zł za stacjonarki. Masz wtedy nielimitowane po Polsce i 2GB danych.
Niestety po za S3 (w teorii -300zł od cennika, czyli 199zł + zapewne 20zł za kuriera) nie dostaniesz rabatu na nic innego. Zostaje ew. Xperia SP za 1zł.
Każdy inny sensowny telefon (Sony Z 519zł, iPhone 4S 369zł) ma zablokowane zniżki.
Ciekawą ofertą dla takich jak Ty jest Orange w taryfach biznesowych, no ale właśnie... Biznes.
Przy przeniesieniu za średnio 120,5zł brutto nielimitowane po Polsce, nielimitowane międzynarodowe do UE (stacjonarne i komórki) 2GB internetu i Z'tka za 1,23zł.
Taryfę premium możesz otrzymać za 80zł (10zł rabatu) + 5zł za stacjonarki. Masz wtedy nielimitowane po Polsce i 2GB danych.
Niestety po za S3 (w teorii -300zł od cennika, czyli 199zł + zapewne 20zł za kuriera) nie dostaniesz rabatu na nic innego. Zostaje ew. Xperia SP za 1zł.
Każdy inny sensowny telefon (Sony Z 519zł, iPhone 4S 369zł) ma zablokowane zniżki.
Ciekawą ofertą dla takich jak Ty jest Orange w taryfach biznesowych, no ale właśnie... Biznes.
Przy przeniesieniu za średnio 120,5zł brutto nielimitowane po Polsce, nielimitowane międzynarodowe do UE (stacjonarne i komórki) 2GB internetu i Z'tka za 1,23zł.
Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet
Mi iPhone 4S oferował za 169 zł przy 89 abonamencie ale się nie zgodziłem chce iPhone 5C gdzieś za 500-600 zł lub iPhone 5S do 1500 albo taniej nawet bo w Play za przeniesienie numeru dadzą mi takie ofertythonka pisze:marcin883300, pakiet to obecnie 49zł i nikt Tobie go nie obniży.
Do końca umowy mam jeszcze 4 miesiące, jak nic się nie zmieni, nie dostanę lepszej oferty to poczekam na "hot" promocje Orange i się do nich przeniosę. Po ośmiu latach bolączki z miłą chęcią to zrobię
Jak by coś się zmieniło, to wam napiszę co udało mi się wynegocjować.

Adisken,
W TM takich cen nie dostaniesz więc nawet nie masz co ich męczyć.
Przy abonamencie 90zł (-10zł rabatu) cena 5C to 1639zł, a 5S 2159zł. Od obu teoretycznie możesz uzyskać do 300zł rabatu.
Pamiętaj tylko, że w ofercie Play za 89zł po za 1GB danych nie masz zupełnie nic. Więc niejako te 89zł to tak jakbyś spłacał ukryte raty za urządzenie...
Pierwsza oferta z minutami w Play (NL po kraju + 2GB) zaczyna się od 149zł i ceny to odpowiednio 379zł oraz 899zł.
Play: 149x 24 = 3576 + 379 = 3955zł
TM: 85x 24 = 2040 + 1639 = 3679zł
Policz co się bardziej opłaca. Bo mi na całej umowie wychodzi, że 5C w TM jest o 276zł tańszy już nawet z pakietem na stacjonarne nie wliczając w to ew. zniżki na sam telefon... A że więcej trzeba włożyć. W Play za to trzeba więcej płacić co miesiąc dlatego moim zdaniem takie telefony bardziej sensownie jest kupić bez abonamentu i dobrać sobie do tego jakiś sensowny abonament tylko sim.
A tak przy okazji - jaki jest sens kupowania 5C skoro to samo co zwykła 5tka tylko w plastikowej obudowie?
W TM takich cen nie dostaniesz więc nawet nie masz co ich męczyć.
Przy abonamencie 90zł (-10zł rabatu) cena 5C to 1639zł, a 5S 2159zł. Od obu teoretycznie możesz uzyskać do 300zł rabatu.
Pamiętaj tylko, że w ofercie Play za 89zł po za 1GB danych nie masz zupełnie nic. Więc niejako te 89zł to tak jakbyś spłacał ukryte raty za urządzenie...
Pierwsza oferta z minutami w Play (NL po kraju + 2GB) zaczyna się od 149zł i ceny to odpowiednio 379zł oraz 899zł.
Play: 149x 24 = 3576 + 379 = 3955zł
TM: 85x 24 = 2040 + 1639 = 3679zł
Policz co się bardziej opłaca. Bo mi na całej umowie wychodzi, że 5C w TM jest o 276zł tańszy już nawet z pakietem na stacjonarne nie wliczając w to ew. zniżki na sam telefon... A że więcej trzeba włożyć. W Play za to trzeba więcej płacić co miesiąc dlatego moim zdaniem takie telefony bardziej sensownie jest kupić bez abonamentu i dobrać sobie do tego jakiś sensowny abonament tylko sim.
A tak przy okazji - jaki jest sens kupowania 5C skoro to samo co zwykła 5tka tylko w plastikowej obudowie?