Użytkownik
Ranga
Cichy Czytelnik
Jakiej zmianie ?hanna pisze:czy ktos z was ma ten kod i dalby zebym mogla sprawdzic czy dziala po zmianie srodkow na transfer
niestety "syropek" to wielki syf, ale jest tani bo wytwarzany jest z kukurydzy, ma postac plyna ktora jest kozystniejsza z widzenia technologi produkcji oraz nie ma zadnych wartosci odzywczych. Dodaj to tego wyzszy indeks glikemicznyhanna pisze:Zanim zaczniesz pisać herezje to poczytaj fora o dietetyce, wierz mi że syrop fruktozowy jest zdrowszy niż rafinowany cukier. A co do utwardzonych tłuszczy to tzw. tłuszcze trans i w UE są pod rygorystycznymi normami, właściwie rzadko stosowane
Naprawdę nie szerz bzdur, mój mąż jest dietetykiem więc mam większe pojęcie, poza tym to nie forum o dietetyce.Precelos pisze:niestety "syropek" to wielki syf, ale jest tani bo wytwarzany jest z kukurydzy, ma postac plyna ktora jest kozystniejsza z widzenia technologi produkcji oraz nie ma zadnych wartosci odzywczych. Dodaj to tego wyzszy indeks glikemicznyhanna pisze:Zanim zaczniesz pisać herezje to poczytaj fora o dietetyce, wierz mi że syrop fruktozowy jest zdrowszy niż rafinowany cukier. A co do utwardzonych tłuszczy to tzw. tłuszcze trans i w UE są pod rygorystycznymi normami, właściwie rzadko stosowane
tłuszcze trans sa niestety szeroko stosowane, oczywiscie kryja sie pod "niewinnymi" oznaczeniami typu utwardzony czy tez uwodorniony.
cykier uzaleznia prawie jak narkotyk, taki legalny zabojca
oczywiscie tluszcze trans takze powstaja podczas obrobki termicznejhanna pisze:Tłuszcze trans to związki powstałe w wyniku obróbki termicznej, masz je w każdym tłuszczu (uwalniają się w zależności od temperatury dymienia)
jezeli twoj maz uwaza ze syrop glukozowo-fruktozowy jest zdrowy to tylko współczuje jego "pacjentom, ja bym drugi raz do takiej osoby nie poszedl...hanna pisze:Naprawdę nie szerz bzdur, mój mąż jest dietetykiem
Żaden cukier prosty nie jest wskazany, czy to sacharoza, fruktoza, glukoza czy nawet maltodekstryna. Dlatego zdrowiej słodzić słodzikiem jeśli ktoś musi niż cukrem. Ale też nie popadajmy w skrajności.Precelos pisze:oczywiscie tluszcze trans takze powstaja podczas obrobki termicznejhanna pisze:Tłuszcze trans to związki powstałe w wyniku obróbki termicznej, masz je w każdym tłuszczu (uwalniają się w zależności od temperatury dymienia)
ale tluszcze trans wystepuja w slodyczach, chipsach, prodkuktach w proszku itd.
jezeli twoj maz uwaza ze syrop glukozowo-fruktozowy jest zdrowy to tylko współczuje jego "pacjentom, ja bym drugi raz do takiej osoby nie poszedl...hanna pisze:Naprawdę nie szerz bzdur, mój mąż jest dietetykiem
zreszta dietetycy sa jak politycy jedna duza chorogiewka ktora zmienia kierunek razem z wiatrem tak bylo z slynna akcja "pij mleko bedziesz wielki", troche kasy przemyslu mleczarskiego na to musialo pojsc
Aspartam tez nie jest zdrowyŻaden cukier prosty nie jest wskazany, czy to sacharoza, fruktoza, glukoza czy nawet maltodekstryna. Dlatego zdrowiej słodzić słodzikiem jeśli ktoś musi niż cukrem. Ale też nie popadajmy w skrajności.
z tego co pamietam polskie prawo nie obliguje producenta do podawania ilosci % tluszczow trans na etykiecie - jest info ze wystepuja natomiast to wszystkohanna pisze:Co do trans to tak jak mówię, obecnie nie stosuje się ich tyle co kiedyś, możesz to sprawdzić na etykiecie. Im dalej w spisie tym mniejszy procentowy udział składnika.
mleko w odpowiednich iloscach nie jest szkodliwe, w wiekszych ilosciach zakwaszaja orgamizm wiec de facto powoduje sie niedobor wapniahanna pisze:Mleko jest i było zdrowe (pełnotłuste), podobnie jak masło czy jajka. Zapytaj babci, ona wie lepiej niż stado badaczy.
Pokaż badania które to potwierdzają, jak dotąd nie stwierdzono szkodliwości aspartamu. Poza tym w życiu codziennym do słodzenia herbat/kaw/innych stosuje się go nieporównywalnie mniej niż cukru, mierzy się to w gramach nie kilogramach. Dlatego aspartam jest zdrowszy od cukru.Precelos pisze:Aspartam tez nie jest zdrowy
i tu sie zatacza bledne kolo
Tak ale mam środki z bonu i za 20 dni chciałam je przedłużyć następnym bonem a mówicie że jak zmienię taryfę to mi przepadna te z doladowan.ChuckyCiechanow pisze:Przedluz waznosc przez sms i zasilenie konta za minimum 5 zl i bedziesz maila srodki z zasilenia wazne rok.
Kod z batona można wysłać odrazu w Orange FREE