• Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert prepaid i mix operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale omawiamy oferty:
- PREPAID,
- MIX,
- SUBSKRYPCJE.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 2 z 168
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 168

#699698  autor: hanna
 19 lut 2014, 22:23
czy ktos z was ma ten kod i dalby zebym mogla sprawdzic czy dziala po zmianie srodkow na transfer

#699699  autor: ChuckyCiechanow
 19 lut 2014, 22:24
hanna pisze:czy ktos z was ma ten kod i dalby zebym mogla sprawdzic czy dziala po zmianie srodkow na transfer
Jakiej zmianie ?

#699703  autor: hanna
 19 lut 2014, 22:27
pw

#699762  autor: manyaky
 20 lut 2014, 04:05
A panowie - mam teraz (chyba) One z RWK po promocji 6za6. Czy po doładowaniu kodem z batona i przejściu na OFNK ważność konta się zachowuje? Jeśli nie to ile wynosi? I ile wyniesie, gdy znów wrócę do One celem dodania kodu - bo rozumiem, że dodając kod od razu w Free nie dostanę 5GB, tylko 100MB?

#699765  autor: hanna
 20 lut 2014, 04:16
czytaj

#699766  autor: manyaky
 20 lut 2014, 04:20
hanna pisze:czytaj
?

Proszę pełnymi zdaniami i zrozumiale.

#699778  autor: Precelos
 20 lut 2014, 08:34
hanna pisze:Zanim zaczniesz pisać herezje to poczytaj fora o dietetyce, wierz mi że syrop fruktozowy jest zdrowszy niż rafinowany cukier. A co do utwardzonych tłuszczy to tzw. tłuszcze trans i w UE są pod rygorystycznymi normami, właściwie rzadko stosowane
niestety "syropek" to wielki syf, ale jest tani bo wytwarzany jest z kukurydzy, ma postac plyna ktora jest kozystniejsza z widzenia technologi produkcji oraz nie ma zadnych wartosci odzywczych. Dodaj to tego wyzszy indeks glikemiczny

tłuszcze trans sa niestety szeroko stosowane, oczywiscie kryja sie pod "niewinnymi" oznaczeniami typu utwardzony czy tez uwodorniony.

cykier uzaleznia prawie jak narkotyk, taki legalny zabojca

Obrazek

#699866  autor: hanna
 20 lut 2014, 13:52
Precelos pisze:
hanna pisze:Zanim zaczniesz pisać herezje to poczytaj fora o dietetyce, wierz mi że syrop fruktozowy jest zdrowszy niż rafinowany cukier. A co do utwardzonych tłuszczy to tzw. tłuszcze trans i w UE są pod rygorystycznymi normami, właściwie rzadko stosowane
niestety "syropek" to wielki syf, ale jest tani bo wytwarzany jest z kukurydzy, ma postac plyna ktora jest kozystniejsza z widzenia technologi produkcji oraz nie ma zadnych wartosci odzywczych. Dodaj to tego wyzszy indeks glikemiczny

tłuszcze trans sa niestety szeroko stosowane, oczywiscie kryja sie pod "niewinnymi" oznaczeniami typu utwardzony czy tez uwodorniony.

cykier uzaleznia prawie jak narkotyk, taki legalny zabojca
Naprawdę nie szerz bzdur, mój mąż jest dietetykiem więc mam większe pojęcie, poza tym to nie forum o dietetyce.

Tłuszcze trans to związki powstałe w wyniku obróbki termicznej, masz je w każdym tłuszczu (uwalniają się w zależności od temperatury dymienia) i nie ma czegoś takiego jak niewinne nazwy, to normalne nazwy stosowane ALE od kilku lat Unia wprowadziła restrykcje i nie można stosować dużych ilości trans jak kiedyś, podobnie jak np. olej rzepakowy już jest pozbawiony kwasu erukowego mimo że w świadomości takich ludzi jak ty wciąż jest niezdrowy. Masło pewnie też jest niezdrowe i lepiej jeść bułkę z cukrem.

[ Dodano: 2014-02-20, 13:53 ]
wykupiłam dziś zapas lionów w żabie :mrgreen: :mrgreen:

#699907  autor: ninsek
 20 lut 2014, 16:23
"Pakiet 100MB ważny do godz. 23:59:59 dnia następnego po dniu aktywacji"
Jeżeli mam jeszcze 9GB przez 14 dni z pakietu "25GB na 30dni" i wyślę ten kod z liona i otrzymam 5GB to z tych 5GB mogę skorzystać tylko do 23:59:59 dnia następnego po dniu aktywacji czy przez 14 dni dopóki skończy mi się ważność pakietu "25GB na 30dni"

#699909  autor: hanna
 20 lut 2014, 16:35
czas waznosci sie nie zmienia i pozostaje ten dluzszy a kwota sie sumuje

#699910  autor: Precelos
 20 lut 2014, 16:40
hanna pisze:Tłuszcze trans to związki powstałe w wyniku obróbki termicznej, masz je w każdym tłuszczu (uwalniają się w zależności od temperatury dymienia)
oczywiscie tluszcze trans takze powstaja podczas obrobki termicznej

ale tluszcze trans wystepuja w slodyczach, chipsach, prodkuktach w proszku itd.
hanna pisze:Naprawdę nie szerz bzdur, mój mąż jest dietetykiem
jezeli twoj maz uwaza ze syrop glukozowo-fruktozowy jest zdrowy to tylko współczuje jego "pacjentom, ja bym drugi raz do takiej osoby nie poszedl...

zreszta dietetycy sa jak politycy jedna duza chorogiewka ktora zmienia kierunek razem z wiatrem tak bylo z slynna akcja "pij mleko bedziesz wielki", troche kasy przemyslu mleczarskiego na to musialo pojsc

Obrazek

#699912  autor: hanna
 20 lut 2014, 16:52
Precelos pisze:
hanna pisze:Tłuszcze trans to związki powstałe w wyniku obróbki termicznej, masz je w każdym tłuszczu (uwalniają się w zależności od temperatury dymienia)
oczywiscie tluszcze trans takze powstaja podczas obrobki termicznej

ale tluszcze trans wystepuja w slodyczach, chipsach, prodkuktach w proszku itd.
hanna pisze:Naprawdę nie szerz bzdur, mój mąż jest dietetykiem
jezeli twoj maz uwaza ze syrop glukozowo-fruktozowy jest zdrowy to tylko współczuje jego "pacjentom, ja bym drugi raz do takiej osoby nie poszedl...

zreszta dietetycy sa jak politycy jedna duza chorogiewka ktora zmienia kierunek razem z wiatrem tak bylo z slynna akcja "pij mleko bedziesz wielki", troche kasy przemyslu mleczarskiego na to musialo pojsc
Żaden cukier prosty nie jest wskazany, czy to sacharoza, fruktoza, glukoza czy nawet maltodekstryna. Dlatego zdrowiej słodzić słodzikiem jeśli ktoś musi niż cukrem. Ale też nie popadajmy w skrajności.

Co do trans to tak jak mówię, obecnie nie stosuje się ich tyle co kiedyś, możesz to sprawdzić na etykiecie. Im dalej w spisie tym mniejszy procentowy udział składnika.

Mleko jest i było zdrowe (pełnotłuste), podobnie jak masło czy jajka. Zapytaj babci, ona wie lepiej niż stado badaczy.

#699974  autor: ninsek
 20 lut 2014, 20:48
Mam pytanko, czy można kupić jakiś pakiet internetowy w orange free np. 50mb za 5zł lub jakiś inny na 30 dni (nie wiem jakie są dostępne) i wysłać ten kod z liona co dałoby nam 5GB + mb z pakietu na 30 dni

Chodzi mi o to, żeby jak najtaniej kupić jakiś pakiet na 30 dni i korzystać z tych GB z kodu

Z góry dzięki

#700018  autor: hanna
 20 lut 2014, 23:25
hej
wie ktos czy przy zmianie taryfy z free na one zostanie bonus na polaczenia z internetem czy to sie skasuje, doladowalam za 50zl i mi doliczylo 2gb na internet i teraz nie wiem czy jak zmienie taryfe i wroce pozniej czy to bedzie dalej dostepne, mowie o srodkach MB nie pakiecie zlotowkowym, ktory sie dostaje z tych kodow liona, mowie o tym dodatkowym bonusie za doladowania

#700021  autor: hanna
 20 lut 2014, 23:42
to niepotrzebnie doladowalam

#700039  autor: ChuckyCiechanow
 21 lut 2014, 08:17
Przedluz waznosc przez sms i zasilenie konta za minimum 5 zl i bedziesz maila srodki z zasilenia wazne rok.

Kod z batona można wysłać odrazu w Orange FREE

#700044  autor: Precelos
 21 lut 2014, 09:04
Żaden cukier prosty nie jest wskazany, czy to sacharoza, fruktoza, glukoza czy nawet maltodekstryna. Dlatego zdrowiej słodzić słodzikiem jeśli ktoś musi niż cukrem. Ale też nie popadajmy w skrajności.
Aspartam tez nie jest zdrowy
i tu sie zatacza bledne kolo
hanna pisze:Co do trans to tak jak mówię, obecnie nie stosuje się ich tyle co kiedyś, możesz to sprawdzić na etykiecie. Im dalej w spisie tym mniejszy procentowy udział składnika.
z tego co pamietam polskie prawo nie obliguje producenta do podawania ilosci % tluszczow trans na etykiecie - jest info ze wystepuja natomiast to wszystko
hanna pisze:Mleko jest i było zdrowe (pełnotłuste), podobnie jak masło czy jajka. Zapytaj babci, ona wie lepiej niż stado badaczy.
mleko w odpowiednich iloscach nie jest szkodliwe, w wiekszych ilosciach zakwaszaja orgamizm wiec de facto powoduje sie niedobor wapnia

ja mleko lubie ale 1-2x w tygodniu, zdecydowaniej wole kefiry czy tez zsiadle mleko
jajka jak i maslo sa zdrowe no i smaczne :)

ogolnie zamaist taiego batona liona lepiej zjesc cos mniej przetworzonego
oczywiscie raz na czas mozna :mrgreen:

Obrazek

#700066  autor: hanna
 21 lut 2014, 10:49
Precelos pisze:Aspartam tez nie jest zdrowy
i tu sie zatacza bledne kolo
Pokaż badania które to potwierdzają, jak dotąd nie stwierdzono szkodliwości aspartamu. Poza tym w życiu codziennym do słodzenia herbat/kaw/innych stosuje się go nieporównywalnie mniej niż cukru, mierzy się to w gramach nie kilogramach. Dlatego aspartam jest zdrowszy od cukru.

[ Dodano: 2014-02-21, 10:51 ]
ChuckyCiechanow pisze:Przedluz waznosc przez sms i zasilenie konta za minimum 5 zl i bedziesz maila srodki z zasilenia wazne rok.

Kod z batona można wysłać odrazu w Orange FREE
Tak ale mam środki z bonu i za 20 dni chciałam je przedłużyć następnym bonem a mówicie że jak zmienię taryfę to mi przepadna te z doladowan.

#700084  autor: Niezgodna7
 21 lut 2014, 11:43
Hanah, wyczerp przyznane GB, a później bony.
Bony (kody-batony) chyba kończą ważność za kilka miesięcy, więc zdążysz?

Ewidentnie nie wypiję herbatki z administracją Telepolis

#700088  autor: hanna
 21 lut 2014, 11:58
Aha czyli pierw mi będzie korzystało z tych środków z doładowań? Te 6GB co dodało? Ktoś to sprawdzal czy z srodkow czy z doladowania.
  • Strona 2 z 168
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 168
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5