• Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.
Wszystko, co dotyczy spraw technicznych i działania sieci.

#698481  autor: grad
 15 lut 2014, 17:16
Osobiście bym nie zawracał sobie głowy wynalazkami z salonu Plusa. Z reguły nie są warte swojej ceny.

Wszystko zależy od tego gdzie mieszkasz i jaki masz sygnał LTE. W zależności od tego polecam się przyjrzeć ofercie anten dualnych np. stąd http://www.cybertech.com.pl/k48,anteny- ... 00mhz.html + dobór odpowiedniego modemu.

Kupując coś takiego masz pewność że będzie działać w porządku, a nie będzie to kolejny zbędny gadżet.

#698482  autor: goral2099
 15 lut 2014, 17:17
No jeżeli nie masz alternatywy w postaci przewodowego łącza i jesteś świadom ograniczeń tego rozwiązania (limity transferu) to czemu nie. Z tego co można wyczytać to będzie działało tam gdzie na mapie zasięgu jest dostępny sygnał na zewnątrz budynków.
Nie lepiej zainwestować w router z USB, modem USB i antenę kierunkową z prawdziwego zdarzenia?

#698485  autor: habish
 15 lut 2014, 17:20
Spokojnie Panowie, mam antenę Bestpartnera, pytam tylko o ten zestaw bo jestem ciekaw waszych opinii :)
Dobre jest to że można puścić i TV i internet jednym kablem.

#698486  autor: goral2099
 15 lut 2014, 17:27
Osobiście wolałbym zamiast tego MiFi - można ustawić tam gdzie jest dobry sygnał w domu, a w razie potrzeby zabrać ze sobą. Można podłączyć też antenę zewnętrzną - bardziej uniwersalny zestaw.
Nie wiem czy ten Plusowy zestaw ma wejście antenowe...jeżeli ma, to jest to jakaś opcja dla ludzi, którzy mieszkają "poza zasięgiem" i tak jak napisałeś, można wykorzystać istniejącą instalację.