• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 121 z 692
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 692

#698125  autor: Ruben
 14 lut 2014, 10:50
facet_ pisze:przy przedłużaniu może tak ale żadna sieć nie zejdzie Ci tak z ceny prze złożeniu wypowiedzenia jak PLAY.
Plus oferuje bardzo zbliżone oferty no limit a do tego tańsze abonamenty z dużą ilością minut wymiennych na SMSy, co dla niektórych a w zasadzie większości jest korzystniejsze niż no limit.
T-Mobile też nie ma drastycznie droższych ofert po wypowiedzeniu.
nju mobile na start, w ofercie na czas nieoznaczony oferuje to, co Play po złożeniu wypowiedzenia.

#698128  autor: pakierhakierxd
 14 lut 2014, 10:52
Jak masz pakiet 750 mb to po zużyciu włącza się lejek,konsultant jakiś jest nie doinformowany :(

Pozdrawiam :)

#698168  autor: facet_
 14 lut 2014, 13:09
Ruben pisze: nju mobile na start, w ofercie na czas nieoznaczony oferuje to, co Play po złożeniu wypowiedzenia.
nie do końca, play pełny no limit na komórki i stacjonarne 25 - nju 28, pełny no limit na komórki stacjonarne sms/mms + net play 45 - nju 57.

#698178  autor: Ruben
 14 lut 2014, 13:44
facet_, zapominasz o pakietach w nju 700MB za 7pln, których możesz aktywować do 5szt/m-c.
Jak widzisz różnice są naprawdę niewielkie chyba u wszystkich operatorów. Play obecnie nie ma obecnie super oferty jak kiedyś.
Nie wspominam o zdecydowanie korzystniejszym mechanizmie w nju ale to temat zupełnie inny temat :wink: Tutaj skupmy się na ofertach przedłużeniowych w Play.
Ostatnio zmieniony 14 lut 2014, 13:49 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.

#698179  autor: pakierhakierxd
 14 lut 2014, 13:49
Jedyny minus tych pakietów że jak przekroczysz i nie pilnujesz to wbijasz się na ten do 1gb i zapłacisz kolejną kasę wtedy :( ,niestety przy pakietach nie ma lejka ...

[ Dodano: 2014-02-14, 13:50 ]
Ja bym w Nju pewnie wykupował pakiet 700mb za 7 jak dobrze pamiętam bo jednak 19zł za 1gb to drogo :P

[ Dodano: 2014-02-14, 13:50 ]
To prawda że oferty są co raz bardziej podobne :D

#698187  autor: certino
 14 lut 2014, 13:56
RopsikL pisze:
certino pisze:Witam

Udało mi się otrzymać warunki opisane w tym temacie (no limit z netem 750 mb za 34,99) ale pan powiedział, że net nie jest z lejkiem tylko po przekroczeniu włącza się bezpieczny internet. ktoś kilka tematów wcześniej pisał o lejku. Jak to jest w końcu ?
Możesz powiedzieć jak to zrobiłeś, bo ja juz walcze kawałek czasu i nie moge, nawet rezygnacje złożyłem, ale ona nic nie pomogła? :( Pozdro.

Ps: Po złożeniu rezygnacji jaki status musiała mieć rezygnacja jak dostaliście nową lepszą oferte?

Wysłałem wypowiedzenie (wydrukowałem, podpisałem i zeskanowałem wysyłając na maila). Następnego dnia w play24 miałem że wypowiedzenie przyjęte, że numer za ileś tam przejdzie do fresh ale jednocześnie zachęcają do abo i proponują 24,99 za no limit + 1 z dwóch pakietów (no limit sms/mms lub stacjonarki) na 18 miesięcy. zadzwoniłem do nich, podałem numer zgłoszenia, powiedziałem że chcę neta no i Pan mówi że 34,99 na 12 miesięcy no limit komórki i sms i net 750. No i zaakceptowałem. I tyle :)

#698188  autor: Ruben
 14 lut 2014, 13:56
pakierhakierxd, padło stwierdzenie, że nikt tak z ceny nie zejdzie po wypowiedzeniu jak Play. Przedstawiłem kilka ofert bardzo podobnych w tym ofertę standardową nju, która nie odbiega od oferty utrzymaniowej Play. Tak w nju są pakiety bez lejka i to jest minus i trzeba o tym pamiętać a zaskoczenia nie będzie.
Dalszej dyskusji w tym temacie nie ma sensu prowadzić ponieważ ktoś nam zwróci - i słusznie- uwagę za robienie bałaganu.

#698230  autor: pakierhakierxd
 14 lut 2014, 14:52
Ok spoko :)
No podobnie wyjdzie
19+9+7=35zł
no limit komórkowe + no limit sms + pakiet neta 700 bez lejka :]
raz na jakiś czas po prostu by przydało się sprawdzić w tym przypadku stan pakietu :-)

#698250  autor: Halset
 14 lut 2014, 15:37
facet_ pisze: Halset
przy przedłużaniu może tak ale żadna sieć nie zejdzie Ci tak z ceny prze złożeniu wypowiedzenia jak PLAY. Co do zasięgu nie spotkałem miejsca gdzie nie mam sieci w PLAY, codziennie jestem i na typowej wsi i w dużym mieście.
Zostałem przywołany do tablicy więc odpowiem.
Całkowicie się mylisz. Jesteś pewnie w Play i dlatego tak mówisz. Nie negocjujesz przedłużanie umowy u innych opów więc nie masz pojęcia do czego są zdolni.
To również zależy od profilu dzwonienia. Dla jednych będzie lepszy w Play dla innych gdzie indziej.
Ponadto mówisz o umowach bez telefonu, bo teraz takie Play promuje. Inne opy potrafią zejść bardzo mocno z ceny. Dla przykładu - nie chciałem wierzyć póki mi kumpel nie pokazał umowy - zeszli mu z ceny LG G2 ponad 600zł przy przedłużaniu w Orange.
Już to kiedyś pisałem. Chciałem kiedyś przejść do Play ale nigdy mi nie dali oferty, która byłaby nawet porównywalna do tego co dawał mi Plus. Nawet TM czy O dali o wiele więcej abym do nich przeszedł.
Jak tutaj niektórzy piszą i co ja pisałem - oferty obecnie są bardzo podobne. Różnice są w granicach +-5zł, góra 10 zł. To lepiej podpisać umowę w Plusie lub kogoś w N! niż w Play. Inne sieci od fioletowych mają lepszy zasięg, szybszy internet itd itp. Atut Play - czyli cena się już skończył.
Nawet Witek o tym pisał na głównej - że ceny są zbliżone a teraz wchodzi ważny aspekt - jakość. I na tym polu Play leży. Bo taka jest prawda.

#698252  autor: facet_
 14 lut 2014, 15:42
Chodziło mi o to, że nie dostaniesz takiej oferty za przejście do innych jak w PLAY za pozostanie po złożeniu wypowiedzenia. Jeszcze raz napiszę ja nie mam problemu i nigdy nie maiłem z zasięgiem, natomiast dla przykładu w ORANGE miałem, z tego powodu przeszedłem do PLAY. Jestem zwykłym zjadaczem chleba i telefon ma dzwonić i być w sieci i to właśnie PLAY realizuje.

#698266  autor: Halset
 14 lut 2014, 17:26
facet_,
A mi chodziło o to, że pójdziesz do innej sieci, dostaniesz teraz mniej ale po skończonej umowie - to samo albo i lepiej. I będziesz w porządnej sieci a nie w pseudo sieci.
Jeszcze raz napiszę ja nie mam problemu i nigdy nie maiłem z zasięgiem, natomiast dla przykładu w ORANGE miałem, z tego powodu przeszedłem do PLAY.
Nie chodzi mi o Ciebie ale mnie to najbardziej śmieszy :D Kogokolwiek się spytam, zawsze jest jedna odpowiedź - miałem kiepski zasięg w Plusie/Orange/Tmobile i przeszedłem do Play :D Moi znajomi też tak odpowiadają. Nie wiem dlaczego ludzie się nie potrafią przyznać i powiedzieć, że przeszli do Play bo mają niższe rachunki.
Ja np dzisiaj nie mam BMW, nie dlatego, że to dużo pali, jest kojarzone z burakami - ale dlatego,że po prostu mnie na to nie stać. Ale znam takich co mają BMW żeby się lansować ale na naprawy i paliwo brakuje. Tak jak większość cwaniaczków, co ma Iphony Galaktyki Smilion czy HTC One albo Sony z serii Z a jak ma zadzwonić to nie ma nic na koncie albo nie pójdzie do kina czy na piwo bo raty spłaca. Dziwny ten kraj.

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"

#698267  autor: bass-man
 14 lut 2014, 17:26
dostałem dzisiaj taką ofertę:
39,99 PLN i w tym: no limit do Play, no limit sms/mms, 2gb internetu i za dopłatą 10 PLN 100 min do pozostałych sieci.
Mam teraz LongPlay II 69, w którym mam pakiet złotówek ~185, no limit do Play i 1 gb internetu. Płacę za niego 49,99. Opłaca się zmieniać?

#698356  autor: facet_
 15 lut 2014, 00:16
bass-man pisze:dostałem dzisiaj taką ofertę:
39,99 PLN i w tym: no limit do Play, no limit sms/mms, 2gb internetu i za dopłatą 10 PLN 100 min do pozostałych sieci.
Mam teraz LongPlay II 69, w którym mam pakiet złotówek ~185, no limit do Play i 1 gb internetu. Płacę za niego 49,99. Opłaca się zmieniać?
:) złóż wypowiedzenie a dostaniesz za 35 no limit do wszystkich sieci komórkowych, no limit sms/mms i 750MB, dopłać 10 zl a dostaniesz jeszcze no limit na stacjonarne

Halset jedyną sensowną siecią był T-MOBILE ale 24 miesiące umowy mnie skutecznie odstraszyły do tego bezczelnie dołożyli płatne stacjonarki. Ja nie przeszedłem do PLAY bo miał tańsze rachunki a dlatego że ORANGE nie miał zasięgu. PS BMW miałem i też nie mam bo mnie na niego nie stać.

#698419  autor: Halset
 15 lut 2014, 13:34
facet_ pisze: Halset jedyną sensowną siecią był T-MOBILE ale 24 miesiące umowy mnie skutecznie odstraszyły do tego bezczelnie dołożyli płatne stacjonarki. Ja nie przeszedłem do PLAY bo miał tańsze rachunki a dlatego że ORANGE nie miał zasięgu. PS BMW miałem i też nie mam bo mnie na niego nie stać.
Pisałeś, że jesteś laikiem więc pewną rzecz Ci wytłumaczę.
Podczas przedłużania umowy u każdego z operatorów otrzymuje się więcej niż u konkurenta przy przejściu do niego. Ludzie popełniają błąd i idą do salonu a tam pracownik - nie to, że nie chce - on nie może dać więcej niż ma w cennikach. Więc w tym przypadku pole popisu ma konkurencja reklamująca się nową promocją.
Gdyby ludzie od razu dzwonili do BOK i rozmawiali z DUT czy SUK (jak zwał tak zwał) to by nigdy nie przeszli do konkurencji, chyba że mieliby z daną siecią jakieś przeboje.
I Ty się dziwisz, że zostałeś w Play? W Play przedłużasz umowę, a do TM chciałeś przejść. W Play miałeś do czynienia z działem utrzymania klienta, który ma większe możliwości a w TM - z handlowcem, który ma ograniczone pole działania.
To jest różnica.
Gdybyś był w TM byś wywalczył krótszą umowę. A nie jesteś, dlatego miałeś tylko opcje 24 miesiące.
Mało tego - jak będziesz tak każdą złotówkę przeliczał, to w tej pseudo sieci Play pozostaniesz.
Za rok Ci się umowa skończy w Play i znowu po "walce" z operatorem dostaniesz więcej niż u nowych, bo wojna cenowa między operatorami się już skończyła (brak agresywnych promocji).
A tak dzisiaj, byś poszedł do TM a za dwa lata byś dostał taką ofertę po "walce" z działem utrzymania klienta, że Play mógłby Ci naskoczyć :)

@facet_
Jesteś na terenie przed modernizacją sieci N! czy po ? (NeTWorkS)
Jeżeli po - to kup sobie starter Orange za 5zł i sprawdź jak teraz chodzi Pomarańcza.
Jeżeli przed - to poczekaj aż skończą i wtedy sobie przetestuj Orange po modernizacji.

#698423  autor: goral2099
 15 lut 2014, 14:00
Widzę, ,ze w tym temacie na próżno szukać informacji o ofertach przedłużeniowych Play - po prostu śmietnik się zrobił. Ludzie pogadajcie sobie o różnych rzeczach i sieciach na PW...a admini mogliby tu lekki porządek zrobić.

#698449  autor: piokuk
 15 lut 2014, 15:12
Popieram. Wątek o dupie Maryni się zrobił. Do czyszczenia!

#699040  autor: pulcher_puer
 17 lut 2014, 21:08
witam, dziś wypowiedziałem umowę i będę chciał skorzystać z oferty utrzymaniowej. Z tego co wyczytałem możliwe jest uzyskanie następujących warunków, które chciałbym uzyskać:

1. No limit na wszystkie komórki -24.99zł brutto
2. do wyboru pakiet nielimitowanych sms lub połączeń stacjonarnych za 0 zł na cału okres umowy
3. możliwość dokupienia niewybranego pakietu z punktu 2 lub 750mb za 10zł

Jednym słowem za 34,99zł brutto mogę mieć no limit na wszystkie komórki, nielimitowane smsy do wszystkich, nielimitowane połączenia na stacjonarne? (takie rozwiązanie byłoby idealne)

Pytam o ofertę dla klientów indywidualnych.

Proszę o potwierdzenie lub wyprowadzenie mnie z błędu.

#699068  autor: facet_
 17 lut 2014, 23:00
dokładnie tak, dodatkowy, płatny pakiet zmniejsza umowę z 18 na 12 miesięcy

#699125  autor: pulcher_puer
 18 lut 2014, 10:41
dziękuję. Napiszę i podzielę się z forum tym co udało się załatwić.

#699153  autor: facet_
 18 lut 2014, 11:34
tu właściwie nie ma żadnej magii, składasz wypowiedzenie i dostajesz z automatu ofertę utrzymaniową. Resztę dobierasz według potrzeb także bez proszenia czy kombinowania.
  • Strona 121 z 692
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • 692
  • 1
  • 119
  • 120
  • 121