facet_ pisze:
Halset jedyną sensowną siecią był T-MOBILE ale 24 miesiące umowy mnie skutecznie odstraszyły do tego bezczelnie dołożyli płatne stacjonarki. Ja nie przeszedłem do PLAY bo miał tańsze rachunki a dlatego że ORANGE nie miał zasięgu. PS BMW miałem i też nie mam bo mnie na niego nie stać.
Pisałeś, że jesteś laikiem więc pewną rzecz Ci wytłumaczę.
Podczas przedłużania umowy u każdego z operatorów otrzymuje się więcej niż u konkurenta przy przejściu do niego. Ludzie popełniają błąd i idą do salonu a tam pracownik - nie to, że nie chce - on nie może dać więcej niż ma w cennikach. Więc w tym przypadku pole popisu ma konkurencja reklamująca się nową promocją.
Gdyby ludzie od razu dzwonili do BOK i rozmawiali z DUT czy SUK (jak zwał tak zwał) to by nigdy nie przeszli do konkurencji, chyba że mieliby z daną siecią jakieś przeboje.
I Ty się dziwisz, że zostałeś w Play? W Play przedłużasz umowę, a do TM chciałeś przejść. W Play miałeś do czynienia z działem utrzymania klienta, który ma większe możliwości a w TM - z handlowcem, który ma ograniczone pole działania.
To jest różnica.
Gdybyś był w TM byś wywalczył krótszą umowę. A nie jesteś, dlatego miałeś tylko opcje 24 miesiące.
Mało tego - jak będziesz tak każdą złotówkę przeliczał, to w tej pseudo sieci Play pozostaniesz.
Za rok Ci się umowa skończy w Play i znowu po "walce" z operatorem dostaniesz więcej niż u nowych, bo wojna cenowa między operatorami się już skończyła (brak agresywnych promocji).
A tak dzisiaj, byś poszedł do TM a za dwa lata byś dostał taką ofertę po "walce" z działem utrzymania klienta, że Play mógłby Ci naskoczyć
@facet_
Jesteś na terenie przed modernizacją sieci N! czy po ? (NeTWorkS)
Jeżeli po - to kup sobie starter Orange za 5zł i sprawdź jak teraz chodzi Pomarańcza.
Jeżeli przed - to poczekaj aż skończą i wtedy sobie przetestuj Orange po modernizacji.