• Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
Wszystko, co dotyczy telefonów komórkowych marki Siemens, BenQ i BenQ Siemens oraz akcesoriów do nich - opinie, uwagi, pytania, itp.
 #56848  autor: wawer
 27 lut 2006, 12:36
Witam
Dosyć często korzystam z organizera w telefonie i jego funkcji. Są to głównie różnego rodzaju przypomnienia, notatki, alarmy. Ostatnio z wyświetlacza zniknęła mi ikonka dzwonka i żaden alarm, że tak powiem nie "dzwoni". Wszystkie są włączone i aktywne ale jak nadchodzi czas powiadomienia przechodzą od razu do zakładki "alarmy opuszczone" i oczywiście nie spełniają swojej głównej funkcji. Jak mozna włączyć je ponownie?

#56849  autor: Kaczy
 27 lut 2006, 12:50
Z tego co właśnie sprawdziłem to w przypomnieniach wybieranych przez opcję "Przypomnienia" nie ma sygnału dźwiękowego.

Natomiast, aby syg. był należy przypomnienie dodać poprzez kalendarz.
Wybieramy odpowiedni dzień i naciskamy przycisk pod napisem "Agenda".

Standardowo po dodaniu dźwięk jest włączony. Oczywiście można go wyłączyć wybierając z "Opcji" pole "Wył.".

...::: Made for loneliness :::...

#56875  autor: wawer
 27 lut 2006, 15:13
Alarmy sa ustawione głównie jako "memo" i "urodziny" czyli te które mają sygnał dźwiękowy, jest on włączony, alarmy są aktywne a nie dzwonią ani nawet się nie wyświetlają.

#56877  autor: Kaczy
 27 lut 2006, 15:38
A to dziwne.

Bo pół biedy jak dzwonki nie dzwonią, ale że się nic nie wyświetla!
Hmm... podejrzane :twisted:

...::: Made for loneliness :::...

#56924  autor: wawer
 27 lut 2006, 19:00
No właśnie bardzo dziwne... to czyni cały organizer praktycznie bezużyteczny

#69741  autor: Uhoman
 23 kwie 2006, 22:56
Tez tak mialem. Jak ustawilem przypomnienie o urodzinach, to po alarmie znikal mi znaczek dzwonka z wyswietlacza. Pojawial sie jednak nastepnego dnia, albo jak zmienilem date na pozniejsza. Moze pomoze rowniez dodanie nowej agendy z pozycji kalendarza (tylko nie poprzez wejscie z poziomu menu do organizera, a z poziomu kalendarza)?

Uhoman

#70700  autor: Tragedya
 29 kwie 2006, 22:23
Uhoman pisze:Tez tak mialem. Jak ustawilem przypomnienie o urodzinach, to po alarmie znikal mi znaczek dzwonka z wyswietlacza. Pojawial sie jednak nastepnego dnia, albo jak zmienilem date na pozniejsza. Moze pomoze rowniez dodanie nowej agendy z pozycji kalendarza (tylko nie poprzez wejscie z poziomu menu do organizera, a z poziomu kalendarza)?
To chyba dlatego, ze na wyswietlaczu pojawia sie ikonka tylko tego dnia kiedy jest ustawiony alarm