• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 293 z 350
  • 1
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 350

#696608  autor: DiAbOlO
 07 lut 2014, 14:49
Ja mam włączoną @fakturę i od razu z marszu koleś z SUK doliczył bez informowania mnie 20 zł do ceny telefonu płatność za kuriera. A rozmowa była przedwczoraj.

...:::DiAbOlO:::...

#696610  autor: thonka
 07 lut 2014, 14:52
aktywacja aneksu i opłata za kuriera to dwie osobne opłaty :)
Teraz każda umowa z automatu ma aktywną efakturę więc aktywacja aneksu nie jest pobierana, ale jak widzę opłatę za kuriera reaktywowali.
Rozumiem oszczędzanie i podnoszenie ARPU ale to już jest lekkie przegięcie co robią w TM...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#696611  autor: mateusz666
 07 lut 2014, 14:53
DiAbOlO pisze:Ja mam włączoną @fakturę i od razu z marszu koleś z SUK doliczył bez informowania mnie 20 zł do ceny telefonu płatność za kuriera. A rozmowa była przedwczoraj.
Właśnie dzięki Wam dowiedziałem się o opłacie za kuriera i niestety, ale sam musiałem przypomnieć Pani. Z wielkim wyrzutem powiedziała: "Dobrze, jeżeli dla tych kilku złotych chcę Pan odstąpić od przedłużenia, to w drodze wyjątku jestem w stanie panu zrabatować kuriera"

O aktywację nie spytałem, ale mam @fakturę, więc może nie doliczą.

Coraz gorzej dzieje się w T-M

#696613  autor: DiAbOlO
 07 lut 2014, 14:57
mateusz666 pisze:Premium - 79,90 - 10 zł rabatu = 69.90
Wliczone stacjonarne.
Iphone 4S 8GB - 369 zł
Zniesiona opłata za kuriera.
Rzekłbym - standard.
Umowa na 3 lata czy bez internetu?

#696614  autor: mateusz666
 07 lut 2014, 14:58
DiAbOlO pisze:
mateusz666 pisze:Premium - 79,90 - 10 zł rabatu = 69.90
Wliczone stacjonarne.
Iphone 4S 8GB - 369 zł
Zniesiona opłata za kuriera.
Rzekłbym - standard.
Umowa na 3 lata czy bez internetu?
Bez internetu, ze względu, że na tym numerze nikt z niego nie korzysta :)

#696615  autor: thonka
 07 lut 2014, 15:00
"aktywacja aneksu" jest od ponad roku i nie wiem czy jest dalej praktykowana, opłata za kuriera to już była jak przedłużałem ostatnią umowę czyli 3 lata temu (rok lecę na starych warunkach, bo nic sensownego nie ma obecnie). Nie są to więc opłaty nowe.

Rozmawiałem z miesiąc temu za kumpla co mógłby dostać (bardziej zależało mu na tańszym telefonie) i w porównaniu z tym co teraz piszecie wygląda na to, że jakieś małe trzęsienie ziemi musieli zrobić nakręcając mocniej sprzedaż (abstrahując od "gwarancji najniższych cen", bo w poprzednich edycjach ceny telefonów też były blokowane).
Znajomy w salonie w styczniu też narzekał, że musi wyciągnąć więcej przedłużeń i dodatkowych aktywacji...

Osoby używające więcej niż 3 wykrzykników lub pytajników to osoby z zaburzeniami własnej osobowości - Terry Pratchet

#696617  autor: DiAbOlO
 07 lut 2014, 15:05
mateusz666 pisze:Bez internetu, ze względu, że na tym numerze nikt z niego nie korzysta :)
Rozumiem, chociaż wg. mnie smartfon bez netu to jak auto bez jednej osi (zwłaszcza przy iPhonie).

#696619  autor: mateusz666
 07 lut 2014, 15:08
DiAbOlO pisze:
mateusz666 pisze:Bez internetu, ze względu, że na tym numerze nikt z niego nie korzysta :)
Rozumiem, chociaż wg. mnie smartfon bez netu to jak auto bez jednej osi (zwłaszcza przy iPhonie).
Nie nie :) Z Iphona będę korzystał ja ( u siebie mam 2 GB internetu) a mama nie chce smartfona. Upatrzyła sobie nokię 515, którą mam jej kupić :D

#696621  autor: Atlan
 07 lut 2014, 15:10
thonka, Otóż to :)

Zazwyczaj nie krytykuję u operatorów cen jako takich, bo rynek się dość mocno spłaszczył cenowo. Natomiast jak widzę takie praktyki jak T-Mobile to po prostu wiem że trzeba ludzi przed takimi ofertami ostrzegać. Chyba tak źle skonstruowanych ofert na Polskim rynku ostatnimi laty jeszcze nie było. Osoba, która chce pogadać ze 100-200 minut miesięcznie, wysłać trochę SMSów, skorzystać z neta itd. musi przebijać się z każdą bzdurą na wyższy szczebel abonamentu, przez co przepłaca, a i tak mając abonament ponad miarę musi płacić za połączenia na stacjonarne. Do tego jakieś opłaty za łaskawe przedłużenie umowy czy kuriera są gwoździem do trumny. Absurd goni absurd.

Trzeba czekać na nowe oferty, zupełnie inaczej i na nowo skrojone. A jak ktoś czekać nie chce to trzeba sieć zmienić.

Zagadki logiczne

#696632  autor: tarak
 07 lut 2014, 17:04
a czy przedłużał ktoś ostatnio umowę minutową? albo bez telefonu?
jakich zniżek się można spodziewać od SUK?

#696645  autor: link2jack
 07 lut 2014, 17:51
tarak pisze:a czy przedłużał ktoś ostatnio umowę minutową? albo bez telefonu?
jakich zniżek się można spodziewać od SUK?
BEZ TELEFONU: Mozna liczyć na abonament piętnastomiesięczny.

#696692  autor: kotziriomote
 08 lut 2014, 00:40
thonka pisze:kotziriomote, biorąc groupon z 30% rabatu na abonament nie ma promocji z 3 miesiącami darmowymi za przeniesienie, więc jeżeli to zrobili to ktoś pewnie będzie za to odpowiadać.
Wątpię, żeby ktoś za to odpowiadał, otrzymałam taką odpowiedź od działu reklamacji ;) Poza tym jak wytłumaczyć klientowi, że kupon z groupona nie łączy się z innymi promocjami...ale połączył się z ok 6 rabatami (dodatkowe minuty, bezpłatne smsy, nielimitowane do orange itd.), a z tym jednym 3 mies. 100 % gratis się nie łączy?
Brakuje zapisu w regulaminie, że kod z groupona anuluje rabat 3 miesięcznego rabatu albo zablokowania wszystkich promocji. Wtedy nie byłoby się czego przyczepić.
W każdym razie miło z ich strony, że wszystko działa ;-)

Tylko raz jeden, aż do końca świata!

#696697  autor: thonka
 08 lut 2014, 01:52
kotziriomote, na wszystko jest regulamin :) uwierz :) 3 miesiące gratis to inna promocja, a -30% to inna promocja i to wszystko jest zapisane w odpowiednich regulaminach, a to że obie promocje mają podobne gratisy to inna sprawa, bo wynika to z samego pakietu abonamentowego.

Wcześniej nie dawali za przeniesienie darmowego abonamentu na x miesięcy. Obecnie są dwie promocje:
-30% z groupona itp.
3 lub 4 miesiące gratis za przeniesienie

które się nie łączą,

a wszystkie inne składowe abonamentów, które się wybierze w ich ramach obowiązują w tym 20% więcej minut jeżeli przenosi się numer + to co wynika normalnie z wybranego abonamentu.
Po prostu - jest albo groupon obniżający abonament, albo Orange samo daje 3 lub 4 miesiące gratis za przeniesienie. Oba rabaty NIGDY się nie łączyły, bo to po prostu dwie różne promocje.

proponuje poczytać ten temat:
http://www.telepolis.pl/forum/viewtopic.php?t=59888

Jeżeli dostałaś to dodatkowo to się ciesz, bo ktoś kto to przyznał będzie mieć po premii.

#696717  autor: lukaszen
 08 lut 2014, 12:57
Zadzwoniłem dzisiaj do biura obsługi kliena z pytaniem czy są w stanie zaproponować mi coś lepszego niż w internecie. Nie chciałem się z spieszyć z pytanie o SUK, ale pan z którym rozmawiałem był tak stanowczy, że nie jest w stanie zejść z niczym, że wręcz się przeraziłem. Interesowała mnie oferta multimedialna premium za 79 zł, która niestety z nielimitowanym już wszystkim jest na 36 miesięcy. Pytałem czy można na 24 miesiące, on niestety strzelił monolog jak to chciałby płacić mniej, bo chodzi do tej samej piekarni od kilku lat i że nic mi więcej nie da, bo 10 zł mnie nie zbawi. Pytanie do Was, czy zawsze na początku tak jest, czy po prostu trafiłem na złego człowieka. Będę czekał aż może sami się odezwą.

#696729  autor: baal71
 08 lut 2014, 13:27
W BOK niczego nie wskórasz,szkoda czasu i energii na jałowe rozmowy z konsultantem - oni nawet gdyby chcieli to nie mogą niczego rabatować.Musisz prosić o przełączenie do SUK.
Konsultanci z utrzymania mają możliwość udzielania zniżek i rabatów.
Jestem po dwóch rozmowach z utrzymaniem - odrzuciłem propozycje i czekam na kolejny telefon z SUK 28,02 może coś zmieni się na lepsze bo na razie szału nie ma.

#696730  autor: hkr
 08 lut 2014, 13:28
prosze mi niech ktos powie czy jesli przeniose numer na frii z abonamentu to bede mogl za jakis czas dac go z powrotem na abonament czy numer niestety przepadnie i w abonamencie bede musial wziac nowy??bo widze jakie sa "wspaniale" oferty to narazie raczej nie przedluzę umowy

#696762  autor: baal71
 08 lut 2014, 16:31
Numer nie przepadnie,zachowasz go :-)

#696798  autor: lukaszen
 08 lut 2014, 20:33
To tak w ramach tego co udało mi się osiągnąć. 79.90 zł na 24 miesiące z nielimitowanymi rozmowami, smsami, 2gb internetu, galaxy s3 za 219 zł bez opłaty za kuriera. Pewnie jeszcze coś bym mógł wyciągnąć, ale ja nie znoszę tych rozmów. Osiągnąłem co chciałem ;)

#696813  autor: DiAbOlO
 08 lut 2014, 21:26
Więcej niż to, co napisałeś nie da się "wyciągnąć". A co do opłaty za kuriera, to jednak masz doliczoną do ceny telefonu (20 zł), bo S3 standardowo kosztuje 499zł minus 300 rabatu daje 199 zł.

#696816  autor: st.konsultant
 08 lut 2014, 22:09
hkr pisze:prosze mi niech ktos powie czy jesli przeniose numer na frii z abonamentu to bede mogl za jakis czas dac go z powrotem na abonament czy numer niestety przepadnie i w abonamencie bede musial wziac nowy??bo widze jakie sa "wspaniale" oferty to narazie raczej nie przedluzę umowy
Możesz przejść na doładowania, ale licz się z tym, że późniejszy powrót będzie na zasadzie oferty standardowej. SUK nie zajmują się migracją z TT do abonamentu.
  • Strona 293 z 350
  • 1
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • 350
  • 1
  • 291
  • 292
  • 293