Napisałem dokładnie co mnie interesuje, oferta z telefonem, i napisałem jaką dostałem odpowiedź z DUK Plusa.Ruben pisze: Interesuje Cie oferta ze strony, czy to co można uzyskać? Zapoznaj się z tematem, przynajmniej 10 stron wstecz a zgłębisz trochę temat przedłużania umowy w Plusie.
W skrócie: chcesz mieć dobrą ofertę, to złóż wypowiedzenie.
- Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum:
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.
Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
Vero, w ofercie z telefonem nie pomogę, bo to wiele wariantów może być w zależności od telefonu. Nie licz napewno na dobrą ofertę bez złożonego wypowiedzenia.
Każdy operator tnie koszty i Polkomtel nie jest wyjątkiem. Ceny usług znacznie spadły w ostatnich latach.
Każdy operator tnie koszty i Polkomtel nie jest wyjątkiem. Ceny usług znacznie spadły w ostatnich latach.
Ostatnio zmieniony 04 lut 2014, 22:41 przez Ruben, łącznie zmieniany 1 raz.
andrewzc, sposób na otrzymanie lepszej oferty został podany (wypowiedzenie). Złóż i pojawią się propozycje z DUK, które też chętnie poznam
.
Generalnie można spodziewać się rabatu 50% w stosunku do tego, co jest na stronie w opcji bez telefonu ale co więcej, to trzeba sprawdzić samemu.
Na tym opiera się ten temat, że osoby, którym kończy się umowa i znając sposób na otrzymanie lepszej niż standardowa oferty podejmują działania i dzielą się swoimi doświadczeniami i informacjami. Tylko w ten sposób na forum możemy mieć aktualne propozycje.
Dlatego zachęcam do podejmowania indywidualnych działań i dzielenie się informacjami, bo jeżeli ludzie tylko będą się pytać o oferty, to dość szybko może okazać się, że dysponujemy nieaktualnymi informacjami.

Generalnie można spodziewać się rabatu 50% w stosunku do tego, co jest na stronie w opcji bez telefonu ale co więcej, to trzeba sprawdzić samemu.
Na tym opiera się ten temat, że osoby, którym kończy się umowa i znając sposób na otrzymanie lepszej niż standardowa oferty podejmują działania i dzielą się swoimi doświadczeniami i informacjami. Tylko w ten sposób na forum możemy mieć aktualne propozycje.
Dlatego zachęcam do podejmowania indywidualnych działań i dzielenie się informacjami, bo jeżeli ludzie tylko będą się pytać o oferty, to dość szybko może okazać się, że dysponujemy nieaktualnymi informacjami.
Z tym wypowiedzeniem to jest taki problem, że z różnych względów mam wyłączoną zgodę na otrzymywanie informacji reklamowych, promocyjnych, o konkursach, itd. Jeżeli złożę wypowiedzenie to nawet nie będą się mogli ze mną skontaktować (tak sądzę?), a włączać tych zgód bym nie chciał. Jedynie wyraziłem zgodę na przetwarzanie danych teletransmisyjnych.Ruben pisze:Vero Nie licz napewno na dobrą ofertę bez złożonego wypowiedzenia.
Dlatego pofatygowałem się z wykonaniem telefonu do nich, na mój koszt, niestety nic to nie dało. Wygląda więc na to, że albo wyrażę zgodę na otrzymywanie reklamowego spamu na telefon i złożę wypowiedzenie umowy, albo nie dostanę żadnej preferencyjnej oferty z telefonem.
Witam Was po rocznej absencji 
Niestety już nie jestem na bieżąco i mam pytanie do Was.
Obecnie posiadam Abonament (jeszcze pracowniczy)
59,90 zł brutto
300 min. (wymieniane na SMS 1:1)
100 min. do wszystkich
+ 2 GB internetu
Co mogę uzyskać teraz w tych pieniądzach (interesuje mnie oferta z telefonem jak i bez).
ps. Już nie jestem pracownikiem PLUS GSM.

Niestety już nie jestem na bieżąco i mam pytanie do Was.
Obecnie posiadam Abonament (jeszcze pracowniczy)
59,90 zł brutto
300 min. (wymieniane na SMS 1:1)
100 min. do wszystkich
+ 2 GB internetu
Co mogę uzyskać teraz w tych pieniądzach (interesuje mnie oferta z telefonem jak i bez).
ps. Już nie jestem pracownikiem PLUS GSM.
Tak więc sprawdzone: Plus działa, choć powoli (ponad 2 tygodnie od wypowiedzenia). Po miesiącu stałem się stałym klientem sieci i dostałem kilka propozycji, z których wybrałem (bez telefonu oczywiście):
550 min/sms/mms (do all, także na stacjonarne)
za 19,95 zł brutto
na 12 miesięcy.
Do tego:
300MB internetu z lejkiem na 2 miesiące za free (miało być 200MB, ale w smsie potwierdzającym przedłużenie jest 300MB), potem wezmę 500MB za 9zł lub 1GB za 15zł
oraz
nielimitowane połączenia głosowe do Plusa na 6 miesięcy (potem wyłączę, ale można zatrzymać za 10zł/mies).
To mnie w pełni zadowala, docelowy rachunek będzie za 29zł (raczej 500MB mi wystarczy, teraz dużo korzystam z wifi).
Pytałem o no-limit, ale na 12 miesięcy nie chcieli dać, a na dłużej ja nie chciałem. Proponowali n0-limit wszystkiego do wszystkich, także smsy, mmsy i stacjonarne, z 1GB netu na 18 miesięcy, za ok. 46zł. Dla potrzebujących no-limitu pewnie OK, dla mnie 18 miesięcy bez tel nieakceptowalne.
A już myślałem o powrocie do mojego ukochanego Playa...
550 min/sms/mms (do all, także na stacjonarne)
za 19,95 zł brutto
na 12 miesięcy.
Do tego:
300MB internetu z lejkiem na 2 miesiące za free (miało być 200MB, ale w smsie potwierdzającym przedłużenie jest 300MB), potem wezmę 500MB za 9zł lub 1GB za 15zł
oraz
nielimitowane połączenia głosowe do Plusa na 6 miesięcy (potem wyłączę, ale można zatrzymać za 10zł/mies).
To mnie w pełni zadowala, docelowy rachunek będzie za 29zł (raczej 500MB mi wystarczy, teraz dużo korzystam z wifi).
Pytałem o no-limit, ale na 12 miesięcy nie chcieli dać, a na dłużej ja nie chciałem. Proponowali n0-limit wszystkiego do wszystkich, także smsy, mmsy i stacjonarne, z 1GB netu na 18 miesięcy, za ok. 46zł. Dla potrzebujących no-limitu pewnie OK, dla mnie 18 miesięcy bez tel nieakceptowalne.
A już myślałem o powrocie do mojego ukochanego Playa...
KA,
Bardzo dobre oferta. Mi tak wychodzi z tego taniej bez telefonu NJU ale każdy ma inny profil użytkowania.
Dzisiaj chyba najlepiej wychodzi walka ze swoim operatorem podczas przedłużania umowy. Bo przechodzenie się nie opłaca. No chyba, że ktoś ma dość swojego obecnego opa
Bardzo dobre oferta. Mi tak wychodzi z tego taniej bez telefonu NJU ale każdy ma inny profil użytkowania.
No cóż, Play się skończył. Jak się patrzy na abo wszystkich opów to są bardzo porównywalne - +-5zł i telefony - raz u tego tańszy raz u tego.A już myślałem o powrocie do mojego ukochanego Playa...
Dzisiaj chyba najlepiej wychodzi walka ze swoim operatorem podczas przedłużania umowy. Bo przechodzenie się nie opłaca. No chyba, że ktoś ma dość swojego obecnego opa

"Ważne są chwile, których jeszcze nie znamy"
obecnie zostalo mi 6mcy do konca umowy z 12mcy (umowa tylkoSIM12 za 85netto , nolimit sms, nolimit romowy kom i stacjon , 2.5GB danych)
DUK zaproponowal najbardziej mi odpowiadajace oferty:
1.
tylkoSIM18
no limit komorkowe o
no limit smsy/mmsy
za 29zl
dodatkowo :
no limit stacjonarne za 7zl
1GB za 10zl lub
3GB za 25zl (powysze kwoty brutto)
2.
tylkoSIM12
no limit rozmowy kom oraz stacj.
no limit sms/mms
2.5GB
za 67brutto
jestem prawie juz zdeycdowany na oferte nr 1
dziekuje ipozdrawiam pana z DUK bo skurczybyk bardzo mily i pomocny - wykonanych kilka rozmow dzis i bez zadnego zbywania pomagal .
DUK zaproponowal najbardziej mi odpowiadajace oferty:
1.
tylkoSIM18
no limit komorkowe o
no limit smsy/mmsy
za 29zl
dodatkowo :
1GB za 10zl lub
2.
tylkoSIM12
no limit sms/mms
2.5GB
za 67brutto
jestem prawie juz zdeycdowany na oferte nr 1
dziekuje ipozdrawiam pana z DUK bo skurczybyk bardzo mily i pomocny - wykonanych kilka rozmow dzis i bez zadnego zbywania pomagal .
Bez szału moim zdaniem. U konkurencji dają podobne oferty z miejsca, a nie dla przedłużających, do tego na bezterminową umowę.nowy57 pisze:1.
tylkoSIM18
no limit komorkowe o
no limit smsy/mmsy
za 29zl
dodatkowo :
1GB za 10zl lub
Słaba oferta. W Tmobile dają to samo za 55 zł w ofercie dla nowych klientów. Minusem jest umowa na 24 miesiącenowy57 pisze:2.
tylkoSIM12
no limit sms/mms
2.5GB
za 67brutto
nie mowie ze nie masz troche racji ALE ...
zostalo mi jeszcze 6mcy do konca umowy za okolo 4mce moglbym dostac lepsza oferte
biorac pod uwage ze place 100zl brutto za abonament na dzis to gdybym go dzis podpisal to wchodzi w zycie od poczatku nowego okresu rozliczeniowego o trwac bedzie rowne 18mcy ,
czyli wychodzi 12mcy x 46zl no limit z 1GB paczka danych . co uwazam za oferte do przyjecia .
czekajac jeszcze 4mce pewnie otrzymac moglbym za 52brutto za no limit z 2.5GB paczka danych .
ale w tej w/w ofercie moge wymienic paczke danych z 1GB(10zl) na 2,5GB(25zl) w razie potrzeby .
zostalo mi jeszcze 6mcy do konca umowy za okolo 4mce moglbym dostac lepsza oferte
biorac pod uwage ze place 100zl brutto za abonament na dzis to gdybym go dzis podpisal to wchodzi w zycie od poczatku nowego okresu rozliczeniowego o trwac bedzie rowne 18mcy ,
czyli wychodzi 12mcy x 46zl no limit z 1GB paczka danych . co uwazam za oferte do przyjecia .
czekajac jeszcze 4mce pewnie otrzymac moglbym za 52brutto za no limit z 2.5GB paczka danych .
ale w tej w/w ofercie moge wymienic paczke danych z 1GB(10zl) na 2,5GB(25zl) w razie potrzeby .
1. Dobra oferta, minus to 18 miesięcy - długo jak na ofertę tylko sim. Mnie jednak po wypowiedzeniu zaproponowali super oferty minutowe (OMG za 50%) na 12 miesięcy, z których jedną wybrałem, ale no-limit proponowali właśnie ten - nie wziąłem właśnie z powodu długiej umowy. Nie słuchaj, że inni mają lepsze, bo to nieprawda: za 46zł masz no-limit wszystkiego z 1GB (nawet za mniej, bo na początku pewne elementy za free). W nju miałbyś za 45zł niby to samo, ale tylko z 700MB i - co najważniejsze - "niby-jakość" Orange.
2. Tu już słabo, ale znów odniesienie do T-m żadne, bo tu 12mies (akceptowalne), a tam 24mies - w ofercie bez tel to prawie zbrodnia!
2. Tu już słabo, ale znów odniesienie do T-m żadne, bo tu 12mies (akceptowalne), a tam 24mies - w ofercie bez tel to prawie zbrodnia!