• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
 #695407  autor: aizo
 02 lut 2014, 13:48
Witam

Mam takie pytanie dotyczące cesji numeru.

Osoba na która jest umowa zmarła. Był właścicielem dwóch numerów.
Jeden z tych numer chce nadal postawić aktywny z obowiązująca taryfa. Firma 55(Rozmowy w Firmie-tylko SIM12)

Czy jest to możliwe?(tej oferty już chyba nie ma do wyboru)
Z drugiego numeru chcę zrezygnować (oferta bez telefonu)
Umowa się konczy. 29.09.2013

Wiem, że jest potrzeby akt zgonu.

Proszę o pomoc.

Połączenie nie może być zrealizowane.

#695456  autor: orson_dzi
 02 lut 2014, 16:24
aizo pisze:Wiem, że jest potrzeby akt zgonu.
Czyli wszystko już masz.

Idziesz do salonu i jeden numer rozwiązujesz z powodu śmierci właściciela, a na drugi robisz cesję. Oczywiście wymóg podpisu starego właściciela załatwiasz aktem zgonu.

Tylko patrz im na ręce. Firma 55, więc pewnie Orange. W niektórych salonach mogą Ci namieszać, bo taka operacja dla dwóch numerów dla niektórych jest ciężka do zrobienia.

Lista używanych telefonów nie mieści się w tym polu tekstowym :)

#695502  autor: aizo
 02 lut 2014, 19:21
To Play

#695504  autor: KC-KARLOS
 02 lut 2014, 19:25
Przy akcie zgonu, chwila moment i sprawa będzie załatwiona, cesja będzie bezpłatna - rzecz jasna. Pozdrowienia

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#695507  autor: aizo
 02 lut 2014, 19:38
Rozumiem, że drugi numer bez problemu będzie zlikwidowany bez żadnych kar?

Czyli taryfy mi zmienić nie mogą. Bo czuję, że będą próbowali.

#695508  autor: darek638
 02 lut 2014, 19:41
A kogo można ukarać :P :?:

Nigdy więcej Play.

#695511  autor: KC-KARLOS
 02 lut 2014, 19:42
aizo pisze:Rozumiem, że drugi numer bez problemu będzie zlikwidowany bez żadnych kar?
Śmierć właściciela numeru w umowie telekomunikacyjnej powoduje automatyczne wygaśnięcie jej, bez żadnych kar (potwierdzane aktem zgonu). Nie może być z wiadomych sposobów kontynuowana.
aizo pisze:Czyli taryfy mi zmienić nie mogą. Bo czuję, że będą próbowali.
Taryfa nie może być zmieniona przy trwającej umowie, nawet po cesji. O ile nie ma ograniczeń z tej strony wg. oferty promocyjnej.
Ostatnio zmieniony 02 lut 2014, 19:43 przez KC-KARLOS, łącznie zmieniany 1 raz.

🌟Mija już 15 lat odkąd jestem na Forum Telepolis.pl - kiedy to zleciało?! Dzięki za ten czas i nadal do usług! Pozdrawiam 🌟

#695512  autor: aizo
 02 lut 2014, 19:42
darek638 pisze:A kogo można ukarać
.....

I jeszcze jedno. To była oferta na firme. Czy cesja też musi być na osobe co ma firmę czy nie bedą aż tak na to paczeć.

#695515  autor: KC-KARLOS
 02 lut 2014, 19:52
aizo pisze:I jeszcze jedno. To była oferta na firme. Czy cesja też musi być na osobe co ma firmę czy nie bedą aż tak na to paczeć.
Możesz zapytać o dodatkowe szczegóły najbliższego doradcę biznesowego Play, wydaje mi się że może być problem z cesją oferty z firmy na klienta indywidualnego. Radziłbym pozostawić tę ofertę bez jakichkolwiek zmian, do momentu wyjaśnienia spraw z doradcą biznesowym.

#695522  autor: Prezesek
 02 lut 2014, 20:20
Podczas cesji z firmy na osobę prywatną zostaje zmieniona taryfa na indywidualną.

Musisz również zwiększyć miesięczne zobowiązanie - takie informacje uzyskałem w dwóch salonach Play, gdyż sam chciałem dokonać cesji.

#695534  autor: darek638
 02 lut 2014, 20:53
Prezesek pisze:Musisz również zwiększyć miesięczne zobowiązanie - takie informacje uzyskałem w dwóch salonach Play, gdyż sam chciałem dokonać cesji.
Dziwne trochę. Podparli to twierdzenie jakimś regulaminem?

Nigdy więcej Play.

#695549  autor: Prezesek
 02 lut 2014, 21:42
@up nie zapytałem o regulaminy.. po prostu wyszedłem z salonów lekko zdziwiony i zdenerwowany - w końcu odpuściłem cesję, po prostu nie będę księgował faktur.

Czekam do końca umowy, wtedy ją zrobię i przeniosę numer. :)