Użytkownik
Ranga
VIP
Sieć
Każda
Czy ten CID zlapales na karcie Orange? Jakie to pasmo?Flash999 pisze:Kopczany już chyba "świecą". Jutro dokładniej sprawdzę pod samą wieżą.
Obrazek
Czy po CID można dojść do przybliżonej daty modernizacji? Mi się zdaje (to są tylko moje przypuszczenia, mogą nie mieć nic z rzeczywistością) że po CID można poznać, kiedy stacja była modernizowana.
Na przykład w Lipsku jest tak: ul. Jermakowicza (14299), Kolonie Lipsk (17599) i Kopczany (59014). Wygląda to na dość prawdopodobne, wysoki CID w Kopczanach bo stacja dopiero co uruchomiona.
TMobile nie jest na tą chwilę tam zintegrowane - podobnie było w Starej Grzybowszczyźnie, gdzie stacja na potrzeby Orange działała już we wrzesniu, a na potrzeby TMobile dopiero od grudnia. Ewentualne pytania dlaczego tak jest proszę kierować NIE do mnie:-)mn9 pisze:Jak to może być możliwe ze dostęp do stacji maja tylko klienci Orange? ta stacja nie jest w ramach networks czy jak ?
Prawdopodobnie z systemu billingowego. Kary abonamentowe w Orange siedzą na innym systemie aniżeli te prepaid. Tak samo na karcie prepaid Orange masz szpilki w transferze na ciągłym połączeniu, a w opcji abonamentowej równo jak po linijce.korzystam obecjnie z nju buzz (oferta z rachunkiem), co ciekawe, najbardziej zastanowil mnie test mojego s4 z s3 kolegi (orange na karte) wykonalismy go praktycznie jeden po drugim i niestety, orange, duzo slabiej, od czego to moze zalezec?
Podobne ze światłowodami. Na stacjach na których jest np. światło Orange nie jest już dokładane światło czy radiolinia T-Mobile chyba, że jest potrzebna do innej stacji.Flash999 pisze:@mn9
Mylisz dosył z częstotliwością. U900 powstało z pasma wykrojonego przez obydwie sieci, dosył do stacji Orange i T-Mobile jest wspólny (jeśli maszt Orange ma 2x183 Mb/s to jako klient T-Mobile masz do takiej radiolinii dostęp). Nie jest zależny od częstotliwości.