• Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
    :?:
Dylematy przed zakupem? Nie wiesz na jaki model się zdecydować? Tutaj znajdziesz pomoc.
:?:
Regulamin forum: PRZECZYTAJ UWAŻNIE:

1) Zanim założysz nowy wątek, przejrzyj wcześniejsze tematy i/lub skorzystaj z wyszukiwarki w celu znalezienia podobnych tematów..!
2) Nowy temat zakładaj dopiero, jeżeli nie znalazłeś(-aś) odpowiedzi lub masz bardziej precyzyjne wymagania lub wiedza zawarta w podobnych tematach nie rozwiewa Twoich wątpliwości. W przeciwnym wypadku temat może zostać przesunięty do kosza..!
3) Tematy w stylu: "Co jest lepsze? Telefon A, czy B?" - zostaną przesunięte do kosza..!
Pamiętaj, że my pomagamy, ale nie wybieramy za ciebie telefonu!
Jeżeli wybrałeś już dwa modele, to z tych dwóch sam musisz zdecydować co kupujesz.

4) Zakładając temat należy dobrze nadać tytuł tematu, tak aby innym było prościej ocenić o czym on będzie.
5) W treści posta (nie w tytule tematu) należy podać jak najdokładniej następujące informacje:
- wymagania odnośnie telefonu
- preferencje odnośnie marki
- miejsce zakupu: nowy, używany, w sklepie, aukcjach, u operatora?
- kwota przeznaczona na zakup bądź plan taryfowy operatora
- wszystkie telefony brane pod uwagę na początku przez autora
- opcjonalnie: podać jaki telefon(/telefony) użytkownik miał wcześniej i czy był z niego zadowolony.
Czy zapoznałeś(-aś) się regulaminem działu ?
 #5220  autor: uciu
 07 maja 2005, 20:09
Witam mam do wyboru takie telefoniki jak w temacie. Zalezalo mi na duzym
wyswiatlaczy i na baterii dlatego bardziej skłaniam sie w strone SE. A co
byście Wy polecili?

uciu

#5221  autor: piotrz
 07 maja 2005, 20:15
Witam nowego forumowicza!! :D
jeśli chodzi o baterię to lepszy jest k700. w sx1 bateria trzyma 2-4 dni. Jednak jeśli chodzi o funkcje to bym polecił sx1. ma symbiana i można w nim wprowadzać wiele modyfikacji.

#5222  autor: uciu
 07 maja 2005, 20:50
piotrz pisze:Witam nowego forumowicza!!
witam witam :-)
piotrz pisze:jeśli chodzi o baterię to lepszy jest k700. w sx1 bateria trzyma 2-4 dni. Jednak jeśli chodzi o funkcje to bym polecił sx1. ma symbiana i można w nim wprowadzać wiele modyfikacji.
dzięki za info!!

Zastanawiam się jeszcze nad siemensem s65 :-)

#5226  autor: Dragon
 07 maja 2005, 21:31
S65 odpada na pewno SX1 jest lepszy, zreszta ja bym raczej wybral Siemensa niz Eryka, ze wzgledu na karty pamieci

#5405  autor: Yakuza
 10 maja 2005, 13:54
ja polecam tobie Sx1 wedlug mnie jest duzo lepszy od K700i.Symbian,mmc,wiekszy wyswietlacz i takie tam.W Sony-Eryku lepiej chodza Mp3 na glosniku i to tyle co mam do przekazania :)

#5422  autor: Dragon
 10 maja 2005, 19:53
wyswietlacze maja wielkosciowo dokladnie takie same, kolorow jest tazke tyle samo moga sie co najwyzje roznic kontrastem :)

#5572  autor: pajorro
 15 maja 2005, 12:07
Ja bym brał K700i. Poręczniejszy jest, ładniejszy. No nie ma Symbiana, ale jeśli to nie przeszkadza...

#5582  autor: Dragon
 15 maja 2005, 13:34
nie tylko Symbian, jeszcze kart pamieci nie ma

#5662  autor: Yakuza
 17 maja 2005, 19:08
@Dragon faktycznie wyswietlacze te same a jak moj kumpel mi go pokazal to myslalem ze w moim sx1 jest wiekszy :lol:

#5664  autor: Dragon
 17 maja 2005, 20:17
moze optycznie rzeczywiscie jest wiekszy :) no w kazdym razie producenci podaja ze sa takie same :P

#6831  autor: UWG_Rysiu
 09 cze 2005, 18:22
hmm miałem taki sam wybór i wybrałem k700i, drugi raz tego bym nie zrobił heh... co prawda jestem zadowolony z eryka ale zasadnicze wady: brak kart pamięci, strasznie cicho odtwarza dźwięk (w tramwaju bądź w korytarzu na szkole nie słysze go zbytnio :/) oraz zbyt krótki czas trzyma bateria... średnio ładuje co drugi dzień. Mógłby mi ktoś powiedzieć jak te dwie ostatnie rzeczy mają się w SX1 ?? (chodzi mi o baterie i głośniczek bo rzeczywiście troche mi to przeszkadza)

www.uwg.biezanow.pl

#6877  autor: Dragon
 10 cze 2005, 17:35
jesli chodzi o glosniczek i baterie to chyba nie ma specjalnych roznic (raczej mala roznica jesli chodzi o baterioe z korzyscia dla Eryka)

#6892  autor: UWG_Rysiu
 10 cze 2005, 21:28
a mam taki pyttanie w takim razie... ciekaw jestem czy to mój k700 jest jakiś wadliwy. Mianowicie mojego przewyższają około 2 razy (pod względem głosów) wszystkie modele kumpli z klasy... motka v500, motka e398, SE T230, N6230

www.uwg.biezanow.pl

#6944  autor: Dragon
 12 cze 2005, 13:21
a moze po prostu porywnwywaliscie sie dzwonkami monofonicznymi, a nie poli ? (nie wszystkie dzownki sa polifoniczne)

#6948  autor: UWG_Rysiu
 12 cze 2005, 14:04
porównywaliśmy mp3 i poli, mono mnie jakoś niezadowalają ;)

www.uwg.biezanow.pl
 #77823  autor: scott948
 03 cze 2006, 20:39
Moim zdaniem Sx1 jest lepszy. Ma symbiana co daje mu przewage, pozatym do SX1 mozna powiekszyc pamiec czego w k700i nie da sie zrobic. SX1 wg mnie lepszy . Pozdrawiam.

#77878  autor: User Telepolis
 03 cze 2006, 23:47
Nie ma się co zastanawiać,jeżeli nie wiesz za bardzo co można zrobić,kiedy się ma symbiana odzwiedź forym http://www.sx1.pl ,lub mój temat,który został poświęcony dla problemu typu czy wziąść telefon z symbianem,czy też nie.Narazie 11 głosów jest za SYMBIANEM,a tylko 6 przeciwko.Link do tematu: =---=
Na symbianie nie masz ograniczeń aplikacji,masz pełno wymiarowe filmy,do tego SX1 ma karty pamięci,a SE. nie i to JEST jego największym problemem,bo gdyby nie to,byłby świetnym telefonem bez symbianu.Symbian oferuje wiele możliwości.Krótko,wybierz SX1.Nie pożałujesz tego...

#78033  autor: Vin
 04 cze 2006, 21:43
Obrazek

Czy moderatorzy tutaj śpią, czy co :?: :evil:

#78041  autor: super_electric
 04 cze 2006, 22:04
Myślę że Sony Ericsson K700i jest lepszy. Po pierwsze : Nie ma Symbiama (przez co nie zostanie zainfekowany ) Po drugie: Ma wygodnejsza klawiature . No wiesz... :roll: yyy... Siemens SX1 widziałem kiedyś przez szybe w komisie . Myślę że nieważny jwest aż tak badzo rozmiar ekranu . Ważne jest żeby telefon był ... to znaczy... - dobrze leżał w dłoni (i niech mi nikt nie wmawia że SX1 leży lepiej :?). Poza tym Sony Ericsson o którym two mowa uruchamia się znacznie szybciej i jest lepiejjj dostępny (nie tylko na Allegro.pl ... :P ) a siemens - nie. Teraz trzeba się o niego bić!!!