• Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Wszystko, co dotyczy ofert abonamentowych operatorów.
Regulamin forum: 
W tym dziale dyskutujemy o ofertach na ABONAMENT.

Uwaga! Jeżeli szukasz oferty dla siebie i nie wiesz, na którą się zdecydować - zadaj pytanie w dziale Jaką ofertę wybrać?
  • Strona 283 z 350
  • 1
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 350

#694540  autor: Lilbee
 29 sty 2014, 22:52
Telefon osobno? Interesuje mnie NoteIII a nie dam za niego ponad 2000zł
W umowie nawet jak będę płacić 120zł miesięcznie a za telefon dam np te 600zł to i tak mniej odczuje koszta, wydając na raz tyle kasy.
Rozmawiam dużo, korzystam z internetu jak i wyjeżdzam sporo za granice, a T-mobile ma dobre oferty jeżeli chodzi o połączenia przychodzące i wychodzące poza Polską. Ceny w innych sieciach są przybliżone. Więc głównie chodzi mi o telefon.

#694542  autor: Dziedzic Pruski
 29 sty 2014, 22:58
Zapłacisz w sumie 4000. Kupując w abonamencie poprawiasz sobie cash flow, ale pogarszasz stan posiadania. Innymi słowy płacisz ponad 1000 zł za to, żeby zwiekszyć płynność finansową o 2000 zł. Cyfry nie kłamią. Za to ludzie sami się okłamują, żeby zracjonalizować nierozsądne wydatki. Twoje pieniądze. Masz prawo je wyrzucić.
PS W roamingu wszyscy płaca tyle samo z powodu przepisów unijnych. Czasem sa pakiety ale jeśli ich nie wykorzystasz lub przekroczysz, to wychodzi drożej.

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae
Dawniej: Centertel, Era, Plus, Heyah, T-Mobile, Play
iPhone 6+128GB, iPhone 4, Nokia 6310 i 6230, HTC TD, iPad Air cellular

#694545  autor: Lilbee
 29 sty 2014, 23:01
A to w takim razie jakie taryfy są dobre obejmujące podróże za granicą? Telefon służbowy więc bawienie się w telefon na karte z nowym numerem odpada.

#694546  autor: usiu128
 29 sty 2014, 23:04
Lilbee pisze:Ogólnie dziwi mnie fakt taki że za czasów Ery dbało się bardziej o klientów przedłużających umowę, teraz jak widać nie, gdyż dla nowych użytkowników sIV jest przeceniona w tym samym abonamencie na 1zł
tak - ale płacisz abonament 129,90 netto co brutto daje prawie 160zł.
Skoro proponują Ci ten sam abonament za około 120zł brutto więc wychodzi 40zł różnicy * 24mce to jest 960zł taniej. Więc nie można tutaj pisać, że oferta jest gorsza dla klientów którzy umowę przedłużają.

[ Dodano: 2014-01-29, 23:06 ]
Dziedzic Pruski pisze:PS W roamingu wszyscy płaca tyle samo z powodu przepisów unijnych. Czasem sa pakiety ale jeśli ich nie wykorzystasz lub przekroczysz, to wychodzi drożej.
nie wszyscy płacą tyle samo, więc nie wprowadzaj w błąd.
T-Mobile oferuje pakiet "wszędzie rozmawiaj" gdzie minuta połączenia wychodzącego kosztuje 30groszy brutto w roamingu.

#694550  autor: szpenton
 29 sty 2014, 23:10
Dziedzicu.. skoroś taki szybko prędki to powiedz ile mogę zarobić/ile powinienem płacić by wg Ciebie nie dać się orżnąć za ok 300min w T-m + ok 100min do innych w tym stacjonarnych + ok 150 sms miesięcznie?

#694552  autor: Lilbee
 29 sty 2014, 23:14
Niby racja, ale jest szansa że dostanę zniżkę na wymarzony telefon rozmawiając z SUK?

#694554  autor: usiu128
 29 sty 2014, 23:17
Lilbee,

co do atrakcyjności oferty to masz podaną cenę brutto abonamentu i cenę telefonu :) to jest maks co T może Ci zaoferować na dzień dzisiejszy.

Teraz zobacz na oferty Orange/Plus/Play i zobacz w jakiej cenie przy podobnej opłacie abonamentowej i oferowanych usługach jest Note III. Jeśli cena telefonu i abonamentu jest atrakcyjniejsza u innych to nie pozostaje nic innego jak przeniesienie numeru :)

Albo również możesz posłuchać wyliczonego użytkownika Dziedzic Pruski który nosi ze sobą kilka telefonów, ma do każdej rozmowy inną kartę sim, cieszy się wolnością bez umowy terminowej i ma taniej o 78,53zł w skali roku i mieć telefon na kartę albo w nju a nota kupić na raty lub za gotówkę :) zaoszczędzone dziesiątki złotych przeznaczysz np na kosmetyczkę :)

#694557  autor: Lilbee
 29 sty 2014, 23:28
No tak, ale przecież dużo rozmów było o tym że rozmawiając z tymi ludźmi od rezygnacji proponowali upusty nawet do 500zł, parę stron temu była taka osoba, to w czym tkwi problem w mojej ofercie, zawsze przekraczałam abonament niestety więc zarabiali dodatkowo na mnie, teraz ceny chyba 10 stycznia się zmieniły, wcześniej sIV kosztowała tam przypuśmy 900zł a note1100 na siv opuszczali do 400 a na note cały czas do 800zł, 300zł mniej i będę zadowolona, nie ma żadnych szans na jakiekolwiek negocjacje?

#694558  autor: usiu128
 29 sty 2014, 23:32
To jest maks co w tej taryfie i z tym modelem telefonu możesz wynegocjować :) szczególnie, że te ceny to ceny już brutto.

U innego operatora w podobnej cenie abonamentu nie dostaniesz tego telefonu taniej na pewno :wink:

#694561  autor: Lilbee
 29 sty 2014, 23:43
Echh a miałam nadzieję tak się naczytałam o tym że ten SUK ma lepsze oferty niż w zwyklych punktach t-mobile że uwieżyłam, że mogę go mieć ;d no trudno przeciepie jakoś. ;d

#694563  autor: usiu128
 29 sty 2014, 23:49
Lilbee, różnica jest taka, że SUK realizuje oferty lepsze od standardowych oferowanych w salonie w przypadku ofert dla osób indywidualnych - taryfy Rodzinne.
W przypadku ofert biznesowych (taryfy proFirma) możliwość negocjacji oferty istnieje również w punktach stacjonarnych czyli sklepach T-Mobile. Ma to związek np. z likwidacją Punktów Obsługi Biznesowej T-Mobile itp.
W warunkach o których piszesz widać, że konsultanci zastosowali maksymalne zniżki jakie przysługują dla klientów którzy przedłużają taryfę biznesową.

Poza tym, nie nie sądzę, że znajdziesz ten telefon taniej u innego operatora więc oferta jest w jakimś stopniu atrakcyjna.

#694565  autor: Lilbee
 29 sty 2014, 23:57
A no to już teraz mi wszystko rozjaśniłeś, więc zostało mi czekać miesiąc do końca umowy i wierzyć w cud że jeden jeden cholerny telefon na którego nie ma gwarancji najniższe ceny pójdzie w dół, czy aż taki na niego popyt że nie chcą obnizyć. Btw nie wiem dlaczego wsiąkł gdzieś i nie ma go na stronie internetowej.

Ale mimo niezadowalających odpowiedzi ;d dziękuję ;)

#694566  autor: Dziedzic Pruski
 30 sty 2014, 00:14
szpenton pisze:Dziedzicu.. skoroś taki szybko prędki to powiedz ile mogę zarobić/ile powinienem płacić by wg Ciebie nie dać się orżnąć za ok 300min w T-m + ok 100min do innych w tym stacjonarnych + ok 150 sms miesięcznie?
Maksymalnie 39 brutto w nju. Nie zapłacisz więcej, ale czasem zapłacisz mniej. Możesz dodatkowo zaoszczędzić mając VoIP oraz Whatsup. Umowa bezterminowa. Może najdziesz nieco tańsze rozwiązania, ale kosztem cyrografu.

[ Dodano: 2014-01-30, 00:16 ]
Lilbee pisze:A to w takim razie jakie taryfy są dobre obejmujące podróże za granicą? Telefon służbowy więc bawienie się w telefon na karte z nowym numerem odpada.
Służbowy wyjdzie najtaniej nawet bez pakietów. :)

Używam: virginmobile.pl, klucz.net, nju.pl, happycall.pl, aero2.pl, RBM, alditalk.de, vipnet.hr, du.ae

#694573  autor: st.konsultant
 30 sty 2014, 00:41
Oferty Nju i innych operatorach są w innych wątkach na forum. Nie róbcie śmietnika z tego tematu.

#694574  autor: Dziedzic Pruski
 30 sty 2014, 00:46
Ktoś pyta czy można taniej, to trzeba odpowiedzieć. Pracujesz dla T?

#694577  autor: st.konsultant
 30 sty 2014, 01:00
Dziedzic Pruski pisze:Ktoś pyta czy można taniej, to trzeba odpowiedzieć. Pracujesz dla T?

Jakie to ma znaczenie gdzie pracuje? Po to są wątki na forum, żeby nie robił się śmietnik. Jak ktoś będzie się interesował ofertą Nju to sobie wejdzie w temat Nju a jak będzie chciał zapytać o porównanie ofert to też takie wątki na forum znajdzie. Po za tym odpowiedzieć można też na priv. Ten temat dotyczy oferty TM.

p.s

Moje ostatnie posty do wywalenie przez Moderatora bo też nie są na temat.

#694596  autor: merino
 30 sty 2014, 07:26
napoleon pisze:
merino pisze:Właśnie odbyłem drugą rozmowę na T-mobile w sprawie przedłużenia umowy i oto co mi proponują:

Abonament 79.90 - minuty bez ograniczeń i internet 2GB z Iphone 4S za 169zł przy umowie na 36 miesiący

co o tym myslicie??? :|
Komuś wcześniej zaproponowali w abonamencie 79.90 Iphone 4s za 69zł i umowa na 24msc

Klient indywidualny czy biznesowy?

Dobra zadzwoniłe raz jeszcze powiedziałem, że chce zerwać umowę i zaporponowali mi 79.99 na 24 misieace z Iphone 4s za 69zł;)

#694597  autor: Nathan
 30 sty 2014, 07:36
Dziedzic Pruski pisze: Mam jeden nr kom. do odbierania i klika do dzwonienia. Kart nie przekładam, bo są na stałe w telefonach. Chodzę z jednym telefonem, a czasem z dwoma. Pozostałe używam raz na jakiś czas i tyle.
Zastanawiam się, czy w swoich obliczeniach uwzględniłeś koszt kilku telefonów ;)

jacke pisze: Dostałem dzisiaj tel od TM. Po pierwszej dość kiepskiej ofercie z przed kilku dni dostałem lepszą (nowy cennik?) na 24 m-ce za 70 zł, nielimitowane rozmowy kom/stac/sms i 1gb internetu z xperia SP za 1zł. Jako dla Kowalskiego, nie na firmę. W sumie się zastanawiam, nie ma szału, wiem, ale czy faktycznie warto o kilka złotych się jeszcze szarpać?
Co to za taryfa? Jaka była taryfa wyjściowa do tej obniżki? 1GB wskazuje na Comfort więc 800 minut a nie nielimitowane.

Swoją drogą w ofertach na stronie T-mobile ma przy Comfort stacjonarne za 0zł: http://www.t-mobile.pl/oferta/abonament ... prom_33992
a przy Premium za 5zł.

#694601  autor: biobi
 30 sty 2014, 08:40
Spójrz jeszcze raz- w linku który podałeś Comfort 59,90 stacjonarne 5 zł jak drut:)
  • Strona 283 z 350
  • 1
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • 285
  • 350
  • 1
  • 281
  • 282
  • 283